Cash back credit cards

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#61
Zeer interessant zou ik zeggen, aan het aantal groene cijferste zien maar ik heb moeite om deze cijfers te gekijken. Bv CTR dat zjn de zelfde getallen maar dan groen.. hoe komt dit, hoe bereken je dit?
In elk geval top dat je er zoveel tijd in steekt.

Misschien heeft iemand direct contact met iemand bij google de het o dar eesna kan vragen?
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#62
Is idd wellicht lastig te begrijpen ;-)

- Ik heb de cijfers eerste genormaliseerd naar maanden van 30 dagen om beter te kunnen vergelijken.
- Hierna heb ik voor alle punten het gemiddelde berekend over de totale periode.
- De getallen die je hier ziet staan zijn de afwijkingen in procenten tov het gemiddelde.

Bij Kliks betekent groen dan dat er in die maand meer kliks waren tov gemiddelde.
Bij de eCPC betekent groen dan dat de kosten per klik in die maand lager waren tov gemiddelde.
Bij de CTR bekent groen dat de CTR hoger was dan gemiddeld
Bij de Positie betekent groen dat de advertentiepostie hoger was dan het gemiddelde.

In alle gevallen is groen een verbetering (meer kliks is positief, lagere eCPC is positief, hogere CTR is positief, positie gaat dichter naar de 1e plek is postief)

Hopelijk zo iets duidelijker..
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#63
Bij maand 3 zakt uw positie maar toch doe je betere zaken?
Moet ik het zo begrijpen?
Bijna zeggen dat je niet op positie 1 wilt staan maar eerder op 4 a 5?


Eigenlijk is de som van uw 4 tabellen allemaal 0 gezien je gemiddeldes neemt. Maand 1 kost je vooral veel leergeld? Of was uiteindelijk de basis daar ook positief? Ik schat dit nu in dat je door je gemiddeldes vooral door maand 3 en 4 dingen rechttrekt?

Maar pff dit is moeilijk zeg
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#64
Eric Lang zei:
Misschien heeft iemand direct contact met iemand bij google de het o dar eesna kan vragen?
Dat heeft geen enkele zin: over dergelijke zaken mogen ze geen mededelingen doen, voor zover ze daar überhaupt informatie over hebben. Ook intern zijn ze niet erg transparant en zo goed als alles valt onder bedrijfsgeheim. Bovendien zijn er erg veel gespecialiseerde (onder)afdelingen waarbinnen delen van het bedrijfsgeheim begraven blijven.

Net als op de vraag hoeveel procent van de prijs per klik naar de webmaster gaat en hoeveel procent naar Google, zullen ze op zo'n vraag nooit antwoord geven. Als ze het antwoord al weten. Dergelijke onderwerpen moet je dan ook in algemene termen bespreken en dan leer je al gauw dat ze niet alleen alles meten maar ook alles achter de schermen doorberekenen. En dan kun je de rest toch wel zelf bedenken?

Een bedrijf als Google zou wel gek zijn om de credit card-kosten voor haar rekening te nemen. Het zou me zelfs verbazen als het financiële risico dat ze met klanten die achteraf op factuur betalen lopen (de kredietwaardigheid wordt vooraf gecheckt) niet in de prijs per klik zouden verdisconteren.

Iedereen met een beetje volwassen bedrijf weet hoe intensief en risicovol debiteurenbeheer is. Het zou dom zijn om niet te proberen daarop te besparen en risico's af te dekken. Een doorsnee bedrijf geeft daarom 2% korting bij tijdige betaling. Een geavanceerder bedrijf als Google kan en moet daar veel verder in gaan.

En ja, dit zijn slechts argumenten: op een door Google ondertekend briefje over deze kwestie kun je lang wachten.
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#66
Jongens kom op! Echt grote onzin dat Google de kosten voor creditcard of bankafschrijving mee zou nemen in je QS. Totaal niet logisch, Google betaald met deze volumes echt geen 7% aan Amex hoor. En ook bij andere methoden zijn er kosten.

Wij betalen al een lange tijd met de blue kaart, en dat levert zeer veel miles op. Het grote nadeel is dat je voor elke 500 euro een factuur krijgt en een losse afschrijving. Dat zijn dus in ons geval meerdere facturen per dag. En die kun je niet als verzamelfactuur downloaden als het over meerdere account gaat. Een hoop werk elke maand, of een technisch handigheidje verzinnen om het in je administratie te laten rollen.

Maar we hebben het meerwerk afgezet tegen de opbrengst per mile (ongeveer 2 ct) en dan is het het werk wel waard. Maar, ehhh, niet aan de grote klok hangen hoor. Gewoon gebruiken die kaart en verder niet over lullen. Dan gebruiken wij allemaal de sigaar die PJ voor ons betaald.

Roy
 

Trustweb

Nieuw lid
15 sep 2008
138
0
0
#67
Sparen bij hotels wordt stuk lastiger!
http://www.nu.nl/economie/1950950/hotels-doen-american-express-kaart-in-de-ban.html
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#68
Zo zie je inderdaad meteen goed wat de % is. Zoals gezegt hebik nog nooit extra hoeven te btalen voor het gebruik van mij CC, en dat wordt hier bevestigd omdat ze nu gewoon hem niet meer accepteren (als ik extra zou moeten betalen was er nl niks aan de hand geweest voor de ondernemer).

Overgrens vind ik het een logies stap, nu wordt het in deze hotel betalen met me EuroClix mastercard met slechts 0,50% cashback.
 
19 feb 2009
58
0
0
#69
En dan te bedenken als je een kaart hebt van het hotel zelf, je kortingen kan krijgen tot wel 40% op de kamer prijs bij Hilton, Bastion en co.


Komt je aan met je 0,5 %.
 

willem

Nieuw lid
9 jun 2007
298
0
0
www.emarky.nl
#76
Had de Flying Blue Card aangevraagd om i.c.m. Adwords tickets te scoren, maar kreeg v/d week een brief dat ik niet was toegelaten..

Merkwaardig, aangezien ze vrijwel geen betekenisvolle info van me hebben. Heb ze gebeld, en ze gaven aan dat dat berekend was door middel van "onze eigen risico berekeningen die we niet prijsgeven". Wat de exacte reden is konden ze niet zeggen. Ik vermoed dat het de combinatie van leeftijd + ondernemer (+ studerende) is.

  • Heb voorgesteld alle cijfers van de afgelopen jaren + huidig banksaldo te overhandigen.
  • Heb voorgesteld een prepayment te doen, dus creditcard "vooraf volstorten"
  • Heb voorgesteld om een derde te laten tekenen dat deze voor mij garant staat, incl. financiële inzage bij die persoon.

Al het bovenstaande was geenzins een optie; ik kwam er niet in.

Waarom zo moeilijk? :-\
 

isWeb

Nieuw lid
28 aug 2008
208
0
0
www.isweb.nl
#79
Wilco zei:
Voldoe aan de gestelde voorwaarden & ben een 'online ondernemer' (hoofdzakelijk affiliate).
Kom blijkbaar evengoed niet door de "risico check" ???
Ik zat laatst ook al even naar de voorwaarden te kijken, maar ik denk dat een Flying Blue er voor mij ook nog niet in zit als student zijnde. Even kijken welke amex kaart wel kan, want de voorwaarden zijn wel gunstig bij die Amex kaarten.