Hoe om te gaan met vergoedingen die niet worden uitbetaald

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#1
Op dit moment loopt er bijna 2 jaar een case met een affiliate partij over een openstaande post commissies.
  • De affiliate partij heeft dit bedrag (nog) niet ontvangen;
  • De gepromote partij geeft aan dat zij er niks mee te maken hebben omdat ze een bureau hebben gebruikt voor het affiliate stuk en kunnen niks voor mij betekenen

Nu geeft het affiliate partij aan dat ze het innen hebben uitbesteed aan een externe partij en kunnen mij hierover geen updates geven.

Uiteraard staan ze in hun recht, want zolang ze geen betaling hebben ontvangen, hoeven ze mij niet uit te betalen. Het grote vraagteken is natuurlijk of ze de schuld hebben uitgezet of verkocht aan het externe partij (In de laatste situatie zouden ze mij ook moeten betalen).

Voor mijn gevoel trekt iedereen zijn handen van het vraagstuk af en wijst men vrolijk met het vingertje naar een andere partij.

Wat zijn jullie ervaringen hierin en wat voor een advies zouden jullie mij geven om dit probleem op te lossen/te forceren daar het al enige tijd loopt.

Groeten

Ralf
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#2
Iedereen moet in dit soort gevallen doen wat het beste bij hem of haar past.

Jij wacht al twee jaar. Veel te lang.
Of je laat merken dat je het meent (te laat). Of je laat het los (nooit te laat).

Niet blijven kutten in je hoofd.

Je noemt niet om welk bedrag het gaat. Valt er uberhaupt nog rendement uit te halen voor je? Met alle tot nu toe besteedde tijd, frustratie en denkkracht die je niet in nieuwe dingen voor de toekomst hebt gestoken?

Dump het affiliatenetwerk zoveel mogelijk voor Daisycon of netwerken als Bol.com die wel fatsoenlijk (kunnen) uitbetalen. Dump adverteerders die niet in de facturatiemaand betalen. Zet het hele verhaal met naam en toenaam online.

Doe wat je moet doen om het los te laten en verder te gaan met dingen die niet 1x achterstallig geld opleveren maar wel herhaaldelijk geld in de toekomst. Want dan win jij uiteindelijk altijd. Ook moreel.

Het is te laat om te laten zien dat een blaffende hond ook bijt. Dat moet je binnen drie maanden doen. Niet na twee jaar. Zowel bij het affiliatenetwerk als de adverteerder is hier echt NIEMAND meer mee bezig. Jij wel blijkbaar. En jij moet verder.

In de toekomst de riem kort houden en meteen bijten als ze zich misdragen.

Maar dat is mijn mening.
 

emasa

Nieuw lid
12 aug 2007
7
0
0
#3
Volkomen eens met @GDB

Kans op winnen is zeer nihil.

In de loop der jaren vaker meegemaakt , in sommige gevallen redelijk grote bedragen. Voorbeeld in 2014 met Jobbird via zanox een paar ruggen afgekeurd (100% afkeur) terwijl in de periodes voorafgaand een goedkeuringspercentage van meer dan 95% de norm was. Rara hoe kan dat?? Als antwoordt kreeg ik dat ze waren overgestapt van automatische keuring naar handmatige keuring en daar moest ik het meedoen.

In mijn geval was ik per direct gestopt met jobbird en ben voornemens ze never nooit meer te promoten.
 

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#4
@GDB bedankt voor je advies. Ik zat er heel kort op (binnen de 3 maanden) en ook het programma en affiliate netwerk laten vallen. Ondanks belofte dat het snel goed kwam. Eerst zien, daarna kunnen we praten hoe we dit soort zaken in de toekomst gaan voorkomen.

De aandacht welke ik er nu besteed is om het bij beide partijen levendig te houden. Het zou te makkelijk zijn om het te laten gaan, dan komen ze er mee weg....

De vraag is of ik voor +/- 1.500 euro nog heel veel meer extra moeite moet doen zoals bijv. een rechtszaak of mijn verlies pakken. Qua tijd kosten het niet veel, maar echt opschieten doet het ook niet.
Andere adviezen of wat wel of niet te doen zijn uiteraard welkom. Misschien ben ik op zoek naar de vraag of er nog een stok is waarmee ik kan slaan om de boel iets aan te zwengelen.
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#5
Twee jaar gedwee op je knaken wachten en dan "de boel iets willen aanzwengelen". Holy shit, gast.

Ik wens je veel succes en assertiviteit toe voor de toekomst.
 

dmitryG

Nieuw lid
25 jul 2016
2
0
0
#6
Het is inderdaad lastig, ik heb regelmatig hetzelfde gehad, het zou een toegevoegde waarde van netwerken zijn (altijd betaald krijgen), maar dat is helaas vaak niet zo.
 
8

8236

Guest
#7
rmfloris zei:
Op dit moment loopt er bijna 2 jaar een case met een affiliate partij over een openstaande post commissies.
  • De affiliate partij heeft dit bedrag (nog) niet ontvangen;
  • De gepromote partij geeft aan dat zij er niks mee te maken hebben omdat ze een bureau hebben gebruikt voor het affiliate stuk en kunnen niks voor mij betekenen
Ralf, je bent niet alleen.

Ik wacht zelf al een tijd op 9000€ van mijn Belgische Tradetracker account.

Peter is iets soorgelijks tegengekomen:
PeterH zei:
Nu sinds 2 maanden betaald een van mijn grotere merchants niet meer uit, het bedrag loopt flink op en is reeds de 4000 EUR gepasseerd. Toch wel tijd om ongerust te worden.
Misschien kan je wat meer informatie geven? Over welk affiliatebedrijf gaat het?