Laten we de Phonehouse steunen.

9 aug 2007
47
0
0
#1
Vandaag via diverse mails dit bericht ontvangen:

Het afsluiten van het fiscaal jaar voor Phonehouse.nl is in aanzicht. Mede omdat het affiliate kanaal van Phonehouse.nl erg succesvol is geweest in het afgelopen jaar, zijn ze genoodzaakt om het aantal sales terug te dringen door middel van een tijdelijke verlaging van affiliate sales.

Dit resulteert in een nieuwe vergoedingenstructuur, die vanaf 14/02/2011 ingevoerd zal worden. Ze verwachten dat de vergoedingen in de maand april terug naar de huidige vergoedingen zullen worden gezet.

------ Einde email ------

Om de Phonehouse te steunen in deze moeilijke periode is het wellicht een optie om de Phonehouse de rest van het jaar 2011 niet meer te promoten om zo de Phonehouse de mogelijkheid te bieden om het zeer succesvolle jaar 2010 te boven te komen.
 

brbrbr

Nieuw lid
29 feb 2008
88
0
0
affiliatefeeds.nl
#2
je zou zomaar het risico lopen aan je eigen succes ten onder te gaan, dat zouden we inderdaad niet willen.

Ik vond de redenatie zeer bizar vroege en uit de hand gelopen vrijdagmiddag borrel?
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#7
Omzet via affiliate marketing is misschien wel 'te meetbaar' :). Laat weinig ruimte over om intern te sjoemelen en dus wellicht een reden om het aantal sales terug te dringen :). Zou hier in Maleisie zomaar een valide argument kunnen zijn zal ik je zeggen :). Eindejaarsresultaten zijn bepalend voor extra's vanaf moederbedrijven (hier regelmatig injecties v/d overheid etc).

:)
 

miranon

Nieuw lid
18 dec 2010
127
0
0
#9
FHDG zei:
Phonehouse.nl erg succesvol is geweest in het afgelopen jaar, zijn ze genoodzaakt om het aantal sales terug te dringen door middel van een tijdelijke verlaging van affiliate sales.
Sorry, maar dit klinkt echt raar, waarom zou je het aantal sales terugdringen? Lijkt me gewoon een uit de lucht gegrepen reden om de affiliate budget te verlagen.
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
0
#10
Raar verhaal inderdaad.

Mijn theorie is dat ze van het moederbedrijf targets hebben voor het boekjaar tot 1 april 2011. Die targets zijn nu al gehaald en als het zo doorgaat komen ze flink boven hun target uit.

Een beetje erboven is natuurlijk leuk voor hun bonus enzo. Maar als ze ineens heel erg veel meer omzet doen is de target voor het jaar erop te hoog. En dan moeten ze ineens wel erg hard gaan werken :-\
 

sequence

online marketing
26 mrt 2007
67
0
0
www.ruudkok.nl
#12
Inderdaad te schokkend! En als er afspraken met providers zijn (zoals Johannes aangeeft), wie heeft er dan ooit bedacht een maximum af te spreken?

Bovendien zou PhoneHouse ook nog kunnen proberen om users op een andere provider te laten converteren, dus lijkt het me niet zo handig om je bezoekersstroom bij de basis af te kappen.
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#14
Inderdaad, ik zou ze steunen en ze helpen te voorkomen ooit nog eens in deze vervelende situatie te komen. Laten vallen dat programma dus.

Dat krijg je dus als er een fixt budget is voor affiliate marketing en niet een flexibel sales budget. Heel suf.
 

Solc

Nieuw lid
13 okt 2008
109
0
0
www.midsol.nl
#15
Nou ja, misschien is er geen fixed budget, maar fixed aantal sales. Ze kunnen niet meer leveren/afsluiten dan wat ze kunnen aanbieden. Duidelijkere voorwaarden bij start van het programma zijn dus een absolute must
 

DekkerD

Nieuw lid
9 feb 2011
10
0
0
#16
Mijn theorie:

De financiele man is zo geschrokken van de marketingkosten van het afgelopen jaar dat ie de marketingman op het matje heeft geroepen. De marketingman wilde het nog uitleggen maar de financiele man wilde niet luisteren (dat heb je vaker met financiele mannen).

Punt is de financiele man kijkt op maandag naar de kosten en op dinsdag naar de opbrengsten.