'Linkspammen' in title en description van datafeeds

Pollux

Nieuw lid
10 mrt 2009
34
0
0
#1
Beste mensen,


Steeds vaker merk ik dat merchants gaan 'linkspammen' via hun datafeeds. Ik bedoel daarmee dat ze hun link al in de description en soms zelfs in de title plaatsen!

Als affiliate werk ik hard om zoveel mogelijk bezoekers naar een webwinkel te sturen. Ik vind echter niet dat gratis linkbuilding tot mijn taken hoort.

Wat vinden jullie hiervan? Zijn er eigenlijk netwerken die kwaliteitseisen stellen aan de aangeboden datafeeds?

pollux
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Joh, adverteerders, zijn net echte mensen :)

Antwoord is : ja.

Remedie is : filteren.

Kwaliteits-eisen zijdens netwerken : "moeilijk woord, slaan we over" ;D
 

Pollux

Nieuw lid
10 mrt 2009
34
0
0
#3
Ik verwacht ook niet dat netwerken hier iets aan gaan doen. Niet slim als je het mij vraagt, want zo kan G nog makkelijk affiliate sites detecteren en omlaag trappen, en daar is niemand bij gebaat.

Ik ben dus inderdaad maar begonnen met een filter om alle url's enzovoort te verwijderen ;)
 

DvK

Nieuw lid
22 jun 2010
96
0
0
vkimedia.com
#4
Deze linkjes zijn ook geen affiliate linkjes maar gewoon directe linkjes? Dan moet je toch vrij stom zijn als merchant, zoiets werkt voor geen enkele publisher uitnodigend om je dan nog te promoten.
 

hypotheek

Nieuw lid
10 aug 2009
73
0
0
#5
Uit een willekeurige datafeed van een horlogewinkel, ELK produkt heeft deze omschrijving:

Op <website> vind je dit <produktname>. De horlogeband is van <materiaal> en de kast is <afmeting>. Dit horloge koop je al voor <bedrag>. Voor 16:00 uur besteld, morgen al in huis.

Uit een andere datafeed van een andere winkel, ELK produkt heeft deze omschrijving:

<website> heeft altijd de scherpste horloge aanbiedingen. Op zoek naar een schitterend <produkttitel> horloge? Dit polshorloge is nu verkrijgbaar via de grootste online juwelier van Nederland. Altijd de beste prijzen voor uurwerken uit de <merk> collectie. Wordt gratis thuisbezorgd!

Maar ik heb ook oproepen (met telefoonnummer) gezien in de omschrijving om aub toch maar te bellen als je wilt bestellen en iets is niet duidelijk...

Als ik bezig ben met een nieuwe website kies ik tegenwoordig de merchants gebaseerd op de inhoud van de datafeed...
 

Pollux

Nieuw lid
10 mrt 2009
34
0
0
#6
Ja, dit soort praktijken bedoel ik dus. Telefoonnummers heb ik nog niet meegemaakt, haha.

Ik heb heb wel eens een merchant afgewezen vanwege links in de content. Het antwoord was dat ze voor één enkele affiliate niet de title en description konden aanpassen :mad:

Zelfs al kies je een merchant op basis van de feed, dan kan hij dit op een later tijdstip alsnog erin gooien. De oplossing van Ouwesmurf (filteren) is de enige die werkt.
 

ilmar

Nieuw lid
19 sep 2010
56
0
0
dfmanager.com
#7
Filteren is inderdaad de oplossing. Let wel dat aanpassing van teksten bij sommige merchants tegen de affiliateovereenkomst is. Je loopt dan dus de kans geblokt te worden. Vraag is dan of je uberhaubt dit soort merchants wilt promoten.