mijn tips voor Adsense micro niche websites.

Status
Niet open voor verdere reacties.

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#1
Beste mensen,

ik ben zeer actief met Adsense en kleine sites die ik bouw, nu krijg ik vaak de vraag of Micro Niche site nog werken na alle updates van Google (een hele dierentuin is er al voorbij gekomen) mijn duidelijk antwoord hier op is JA zeker !

Wel zeg ik er bij dat de goeden oude tijd van snel een website maken en er een hoop Adsense op gooien en kijken wat je krijgt, "herhaal dit 100 keer en je loopt binnen" voorbij is. Tegenwoordig word er iets meer tijd van ons marketeers gevraagd in het onderhoud en bouw van onze micro niche site.

Als je ambitie hebt in het maken, beheren en verdienen met micro niche sites stel ik hier onder mijn bevindingen en tips voor om een goede start te kunnen maken met dit model.

Waar te beginnen:

Het doel van een AdSense site is om geld te verdienen met Google reclame op je website, maar het is leuk om een goede een mooie site te hebben (geld voor elke website) maar als er niemand naar toe komt "traffic" dan heb je er natuurlijk niets aan.Het hoofd doel is dus om op de eerste pagina's van Google te komen, zeg nou zelf als je wat zoekt in Google kijk jij dan verder dan pagina 3 ? En vaak kijken we niet eens verder dan pagina 1 van Google.

keyword/zoekwoorden aan de hand van je zoekwoorden die je verwerkt in je website zal jou site gevonden worden in Google, heel vaak zie ik dat mensen een super goed idee hebben en een leuk product maar door niet een goed keyword onderzoek te doen komt hun site gewoon niet voor op de eerste drie pagina's van Google.

Maar hoe vind ik dan zo een keyword ? word mij gevraagd, mensen Google zelf geeft je een perfecte gratis "tool"om keywords te vinden en het heet Google keyword tool, er zijn duizenden YouTube filmpjes en micro niche sites ;D die jou kunnen uitleggen hoe je deze het beste kan gebruiken. Deze post zou te lang worden als ik daar diep op in zou gaan.Wel wil ik jullie een paar zeer belangrijke meetpunten meegeven waar ik zeker nooit van afwijk en zelfs graag er boven zit.

* Zoek naar minimaal 1000 exacte zoekopdrachten per maand.
* Je CPC/PPC moet minimaal 0,50 - 1 euro zijn euro zijn.
* En de concurrentie stel ik zelf altijd op hoog in.

Sorry mag maar 5000 tekens per post schrijven dus moet het opbreken in 4 post voor jullie dank voor het begrip !
 

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#2
Re: Adsense micro niche websites handleiding Deel 1

Als je zo een keyword hebt gevonden dan is het net zo belangrijk om goed naar je concurrenten te kijken of je de strijd om plaats 1 op pagina 1 van Google zou kunnen winnen of op zijn minst bij de eerste 4 op pagina 1 te belanden.Je kan je concurrente onder de loop nemen met veel verschillende online tools maar een goed beginpunt is Alexa.com Hier kan je het aantal backlinks, ranking en bezoekers stroom vinden van je concurrenten ook geeft het en goede kijk waar hun het meeste verkeer van krijgen.

Ik persoonlijk ga geen strijd aan als ik op pagina 1 van Google heel veel foto`s naar boven zie komen.
Of ik ga ook geen strijd aan met sites die meer dan 100 backlinks hebben tenzij deze niet van hoge PR sites zijn.
Ook nieuws sites ga ik helemaal niet aan beginnen omdat die strijd bijna niet te winnen is.

Nu we dus een goed keyword hebben en een makkelijke concurrentie gaan we kijken naar een domeinnaam voor onze site, er zijn veel discussies gaande over de EDM (except domain name) dit houd dus in dat je zoekwoord verwerkt is in je domeinnaam, Ja het is waar dat door Google minder waarden word gegeven aan EDM`s dan "vroeger" maar het neemt niet weg dat gasten/bezoekers/traffic het echt fijn vinden en makkelijker op een EDM klikken dan op een niet gerelateerde domeinnaam. Dus heeft het nog zin om naar een exacte domainnaam te zoeken ? Ja zeker ! De algemene tendens is dat .nl .com .org en .net de extensies zijn die het besten gebruikt kunnen worden.Dus zou ik gaan voor een EDM Ja zeker !

1: Zoekwoord van minimaal 1000+ exacte zoekopdrachten per maand
2: Concurentie die niet al te sterk is, dus je site kan makkelijker ranken.
3: En we hebben een domeinnaam gevonden (het liefst EDM)

Hosting en website maken
Hosting is voor mij een punt waar ik snel in kan zijn ik host niet in Nederland, de opties zijn te beperkt en eerlijk ik vind Nederland veel te duur. Ik host zelf al mijn sites in Amerika waar je voor een zeer redelijk bedrag een onbeperkt aantal websites mag hebben ja je hoort het goed onbeperkt... natuurlijk moet je opletten met je bandbreedte maar als jij zoveel micro niche sites hebt dat je 200,000 MB aan bandbreedte gebruikt dan kan je de $30 upgreat echt wel betalen denk ik anders doe je iets goed fout...

Ook word in Amerika vaak met Cpenal gewerkt dat makkelijk is omdat bijvoorbeeld het installeren van Wordpress in 2 min is gedaan. Geen standaard tamplates van je host in Nederland waar je niets me kan of gerommel met HTML.
Ik gebruik zoals je al hebt gelezen hierboven wordpress voor mijn MNS, dit omdat het zeer gemakelijk is om te bewerken, er duizenden gratis tamplates zijn, er heel veel mensen me werken en dus altijd niuwe dingen voor op de markt komen. Wordpress is begonnen als gratis blog software maar kan makelijk gebruikt worden voor websites en webshops ja zeker webshops ! Makkelijk te integreren betaalmogelijkheden zoals PayPal waar ik wel een fan van ben (ook al zijn zij net als Google bully`s op het net) een ander plus punt van wordpress is dat het een simpel te lezen Content Management Systeem is voor Google en dus zeer geliefd bij de Google bots.

Ben je een beginner met wordpress dan raad ik je aan om eens naar de YouTube Filmpje van Tyler More te zoeken hij geeft gehele handleidingen online om binnen een uur een professionelen blog of webshop op te zetten.
 

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#3
Re: Adsense micro niche websites handleiding Deel 1

Weer even terug om alles op een rijtje te hebben, we hebben nu:

1: Zoekwoord van minimaal 1000+ exacte zoekopdrachten per maand
2: Concurrentie die niet al te sterk is, dus je site kan makkelijker ranken.
3: En we hebben een domeinnaam gevonden (het liefst EDM)
4: hosting
5: CMS (of wel Content Management Systeem) in dit geval wordpress

De volgende stap is net zo belangrijk als elke stap hierboven.

Inhoud, inhoud inhoud, ik kan het niet genoeg zeggen maar inhoud is heel belangrijk. Hier een paar richtlijnen die ik hanteer en die voor mij goed werken.

* Gebruik originele tekst, Google ziet of je tekst van een andere website gebruikt ! en dit zal negatief zijn voor je ranking van je site.
* Per pagina die je hebt minimaal 300 tot 500 worden.
* Gebruik foto`s in je pagina's
* gebruik je keyword en gerelateerde keywords in je tekst, zet hem nou niet helemaal vol met je keyword want dat werk averechts ! 3% a 4% is echt het max wat betreft keywords per 400 worden.
* Draag er zorg voor dat de info gegeven op je site ook relevant is en up to date

Sociale media en je MNS

Ik zou je aanraden om een sociale netwerk om je site heen te bouwen, Facebook pagina, Twitter, Pinterest en ga maar door. Het is zeer gemakkelijk om deze media te linken met een wordpress site, en een ander bijkomend voordeel is dat deze accounts op zich zelf ook kunnen ranken in googel en in de zoekresultaten naar voren komen DUS gebruik ook hier je hoofd keyword.

Ook is het een reclame platform voor je site, verwijs mensen (zonder te spammen!) naar je website toe voor BVB meer info over een Tweet of post die je hebt geplaatst. Op Facebook kan je ook betaalde reclame doen voor bijvoorbeeld je website of je pagina maar dat is een totaal ander onderwerp maar ook zeker niet te onderschatten.

YouTube doet het de laatste tijd goed bij internet marketeers en word veelvuldig gebruikt om mensen naar een site te verwijzen, een beetje de gangbare regel als je YouTube gebruikt om je site of product op je site te promoten is dat je filmpje niet lager zou moeten zijn dan 3 minuten omdat na 3 minuten mensen niet meer geconsenteerd zijn en makkelijk je filmpje weg klikken. Youtube is van Google en dat is te merken in de zoekresultaten soms komt op positie 1 op pagina 1 een YouTube filmpje dus onderschat YouTube niet het kan zo zijn dat je filmpje sneller zal ranken dan je website.Ook kan je Adsense op jou YouTube filmpjes laten draaien, we kennen ze allen over 5 sec kan je de advertentie weg klikken... of het balkje onderin het filmpje... Nee dat is niet van YouTube maar van de eigenaar van het filmpje!Combineer al deze media en je zou zo vier zoekresultaten op de eerste twee pagina's van Google kunnen krijgen (facebook, twitter,youtube,website)

Monetize your site

Ik schrijf deze post nu over AdSense maar dat wil niet zeggen dat ik alleen AdSens op mijn MNS gebruik. En Combo van AdSens en Affiliate is voor mij een winnende strategie. Zet nu niet je hele site vol met banners maar kijk goed naar de demografie van je bezoekers en de inhoud van je tekst om een goed passend aanbod voor je bezoekers te vinden. Dit vergt wat werk van jou kant en het is ook zeker een kwestie van proberen en testen, werk die banner niet probeer een andere...

Duik je op de Duitse markt dan zou je ook kunnen kijken naar Clickbank die buiten de bekende Engelse producten ook veel Duits en Spaanse producten heeft om te promoten. Clickbank is te vergelijken met het Nederlandse Paypro maar dan 1000 keer groter dan Paypro.

Ik adviseer je ook om bij een Amerikaanse Affiliate marketing bedrijf aan te sluiten, ik ben zelf groot voorstander van peerfly, en werk graag met hun aanbiedingen. Hebben ze niet wat bij jou site past dan vraag je dat aan hun en ze gaan het voor je zoeken om op te nemen in hun campagnes. Maar er zijn er heel veel dus moet je goed kijken bij wat er bij jou site(s) past.

Email lijst

Een bekend spreekwoord in Internet marketing is "the money is in the list" en dit weerspiegeld de algemeen aangenomen waarden van een persoon op een Niche lijst, de waarde word geschat op ongeveer $5 per persoon op je lijst. Er zijn heelveel gratis of semi gratis bedrijven waar je een email lijst kan beheren en maillingen naar je mensen die zich via jou website hebben opgegeven om op de hoogte gehouden te worden.

Maar mijn lijfspreuk blijf "vergeet de lijst ik heb bezoekers" want zeg nou eerlijk zonder bezoekers geen lijst !
 

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#4
Re: Adsense micro niche websites handleiding Deel 1

Wat hebben we tot nu toe:


1: Zoekwoord van minimaal 1000+ exacte zoekopdrachten per maand
2: Concurrentie die niet al te sterk is, dus je site kan makkelijker ranken.
3: En we hebben een domeinnaam gevonden (het liefst EDM)
4: hosting
5: CMS (of wel Content Management Systeem) in dit geval wordpress
6: Inhoud van je site
7: Sociale media
8: Geld verdien mogelijkheden op je site

De volgende stap brengt ons bijna aan het einde van mijn post, SEO voor je micro niche site.
Mensen ik kan dit niet vaak genoeg zeggen als je de bovenstaande stappen uitvoert dan heb je het meeste werk al gedaan om je site op de hoge pagina's van Google te krijgen ! Geef je site ook de tijd om te groeien naar zijn positie. ik heb sites met nieuwe domeinnamen die binnen drie dagen op de eerste pagina van google zijn beland en er nog niet af zijn geweest ! Ja ook nadat Google hem had geindext en zonder SEO werk 0,0 ! Maar heb ook zeker sites die zijn begonnen buiten de top 100 van Google en die pas na drie maanden op pagina 4 stonden. Voor deze sites is wat SEO werk van belang, en mensen het hoeft niet duur te zijn of het is niet zo moeilijk. AUB doe niet die belachelijke link wissels met sites die ook laag in Google staan of niets met je onderwerp/zoekwoord te maken hebben ook die link sites op het net hebben vaak een meer negatief effect dan dat ze helpen.

Een belangrijke stap in dat Google je site gaan indexen, dit kan je op verschillende manieren bereiken:

* het pingen van andere site om bij jou te komen kijken (ja kort uitgelegd) dat ziet Google en denkt heee daar valt wat te halen ! Bingo dat is wat je wil. Toevoegen of het opgeven van je URL aan Google en Bing zouden kunnen helpen ik heb dat een jaartje geleden getest met twee sites waarbij ik 1 wel heb aangemeld en 1 niet... en eerlijk ik zag geen verschil in hoe snel of niet snel mijn sites werden geindext

* Een goede gratis tool die voor mij echt goed werkt is indexking voer je url in hij doet het werk voor je. Let op doe dit maar 1 keer !

* Je RSS feed toevoegen, er zijn bepaalde hoge PR sites waar jij je RSS feed kan aanmelden gratis en die word dan opgenomen in hun bestand... een soort backlink. zoek jij je RSS URL ? WwW.koetkjeeten.nl/feed bij een wordress site dat is je URL van de RSS feed makkelijk he....

* Als voor wat voor een reden je site niet ranked of niet hoog genoeg zijn er tal van mogelijkheden om baclinks te plaatsen, dat is echt moniken werk omdat Google op dit moment waarde hecht aan teksten met jou link op andere site.Nee geen 10 worden met een bedankje over iemand anders zijn post maar echt 100 tot 300 worden tekst. Ook de combinatie van bepaalde backlinks is belanrijk. Blijf je links checken dat ze nog werken er kunnen er zo een paar afvallen of kaopt zijn doordat je een pagina op je site veranderd en de pagina url veranderd.

Hier is een voorbeeld van wat voor een backlinks ik gebruik bij een site die maar niet hoger wil gaan.

* 8x EDU backlinks (PR8 home)
* 20x text links (PR9 -PR2)
* 50x social bookmarks
* RSS toevoeging
* Lindext toevoeging

Deze plaats ik of voeg ik toe aan sites die ik in de jaren heb onderzocht die het beste en snelste resultaat hebben voor mijn manier van SEO. Nog 1 tip ! let op je voetafdruk Google wil niet dat je zelf over je eigen site gaat posten op andere sites en JA Google ziet het heel snel of jij de backlinks zelf heb gemaakt of een "onafhankelijk" persoon die los staat van je website. Praat met andere webmasters in jou niche om een goede baclink campagne op te zetten en zo elkaar helpen. Heb je meer sites dan kan je die ook gebruiken maar wederom in klijne maten want Google vind dat niet leuk.

Hoeveel geld verdien je met een Micro Niche site ? is een vraag die ik ook heel vaak krijg, een makkelijk antwoord is er niet. Ik heb sites die 900 per maand verdienen en heb sites die 20 per maand verdienen. Combineer Adsense met andere verdien modellen dat is wel belangrijk. O ja nog een tip maak geen 100 sites in een maand want dan ben je jou AdSense account voor goed kwijt !!! ja nooit meer Google vind dat je nooit 100 goede sites kan maken in een maand ! En daar hebben ze ook best wel gelijk in.

ik hoop dat jullie er iets aan hebben en voor vragen sta ik altijd open.

Met vriendelijke groet

Matty2
 

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#5
Beste mensen,

Er zijn op dit moment 3 forum leden die drie dagen geleden door ons een gratis Micro Niche site zijn aangeboden om deze te beoordelen, deze site worden compleet kan en klaar afgeleverd aan de leden van dit forum.

Om in aanmerking te komen voor deze gratis sites moesten de leden minimaal 200 post`s hebben en het was wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Zie de complete gang van zaken en de vooruitgang in de aflevering van deze gratis proef site en de beoordeling van deze sites door deze leden.

http://www.affiliateforum.nl/index.php/topic,22656.0.html

Met vriendelijk groet

Matty2
 

mvd

Nieuw lid
21 nov 2010
30
0
0
#6
Goed Artikel Matty2!
Vooral bij punt 6 begint het lastige gedeelte voor mij, ben toch meer een sitebouwer ;D
 

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#7
Een monoloog houden is niet zozeer de bedoeling van dit forum en tevens overlapt dit deels met een eerdere post zoals hier:
http://www.affiliateforum.nl/index.php/topic,22656.0.html

Dus bij deze slotje erop!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.