Suggestie: afgesloten board (alleen voor leden)


  • Total voters
    0
S

svteg

Guest
#1
Soms heb ik van die momenten dat ik een topic zou willen openen maar dat juist het feit dat Google bestaat mij tegenhoudt, omdat ik er bijvoorbeeld een url in heb staan welke niet perse geïndexeerd hoeft te worden samen met het topic, ook zie ik dagelijks meer gasten rondkijken dan leden, waarvan je geen idee hebt wie het nou eigenlijk zijn en wat ze met de info doen die ze geheel anoniem van het forum af kunnen halen.
Ik kan er wel eerlijk in zijn dat ik minder opschrijf dan dat ik zou willen, puur omdat het voor een open forum soms too much info is, niet dat het een groot geheim is, maar uiteindelijk is de interactie met de bestaande leden het leukst (die schrijven wat terug), en schrijf je niet voor Google of voor de gasten die anoniem het hele forum uitpluizen.

Mijn suggestie is daarom ook om een afdeling in te bouwen die alleen maar toegankelijk is voor leden met een bepaald aantal posts, en waar je als lid net even wat dieper in kan gaan op de materie (vunzige zin) zonder dat je het idee hebt dat alles de volgende dag op Google te vinden is of dat ik de volgende dag mijn quote op een ander forum tegenkom.

Mocht deze afdeling er al zijn, dan zou ik er graag toegang tot willen :)

edit: mocht ik de enige zijn die hier behoefte aan heeft, laat dit dan vooral. Heb mezelf bar weinig te vertellen.
 
S

svteg

Guest
#3
ouwesmurf zei:
Wil dit graag steunen.

Blijft wel de vraag "wie kan lid zijn en worden" ;D
Mijn voorstel is iets van minimaal 20 posts, dan mag je aannemen dat ze wat te vertellen hebben en verder moet je niet aan grote klok gaan hangen dat er een geheime afdeling is. Anders gaan ze alsnog lelijke posts plaatsen om maar alles te kunnen zien. En natuurlijk dit topic verwijderen, mocht het voorstel door de ballotage commissie komen :)
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#5
ouwesmurf zei:
Wil dit graag steunen.

Blijft wel de vraag "wie kan lid zijn en worden" ;D
Kijken naar hoe lang iemand al lid is in verhouding met aantal geplaatste berichten?

.........graag kom ik in aanmerking voor een wild card ;D
 

HHM

Nieuw lid
7 jun 2010
83
0
0
www.nichewebsites.com.au
#6
Lijkt mij ook wel een goed plan. Ben zelf natuurlijk geen veteraan (in kennis en leeftijd ;)) zoals ouwesmurf maar zou hier graag aan mee willen werken. Aantal posts, misschien minder goed idee, als ik niks concreets toe te voegen heb is posten zinloos.

Maargoed, voor en nadelen natuurlijk en details. Ben benieuwd hoeveel animo er is.
 

miranon

Nieuw lid
18 dec 2010
127
0
0
#8
Ik vind dit een goede idee, hoewel ik nog niet eigenlijk in aanmerking kom ( ben pas een paar weken geleden geregistreerd ). :)
In een dergelijke afdeling kunnen we dan misschien leuke projecten samen starten ( ik dacht aan een collaborate opzetten van een blog-netwerk in specifiek niches voor website-promotie doeleinden ), maar ook gewoon tips en kennis delen etc. ;)
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#9
Bij de oude FXP boards was er een private board waar alleen de echte actievelingen toegang toe hadden. Nieuwe 'leden' van dit private deel werden wekelijks in een rubriek gepubliceerd waar mensen 1 week de tijd hadden om hun onvrede te uiten; en daarna kregen ze automatisch toegang. Dit omdat het niet werkt om te stellen dat je 20+ posts, of 200+ posts for that matter moet hebben. Mensen die er namelijk nog niet bij kunnen doen van alles om toegang te krijgen omdat ze zelf ook wel weten dat de kip met gouden eieren daar te halen valt (wat in de praktijk vaak onzin is, maar dat weten zij vooraf niet als ze er niet bij kunnen).
 

miranon

Nieuw lid
18 dec 2010
127
0
0
#10
Ilya zei:
Dit omdat het niet werkt om te stellen dat je 20+ posts, of 200+ posts for that matter moet hebben.
Inderdaad, ik denk dat de registratiedatum in combinatie met het aantal posts het beste zal werken. :)
Bijvoorbeeld: 3 weken na registratiedatum + 20-30 posts.
 
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#11
Goede discussie en zeker een mogelijkheid.

Er zijn momenteel al 2 boards die beperkte toegang hebben:
Kortingscodes http://www.affiliateforum.nl/index.php/board,209.0.html is niet voor gasten en niet indexeerbaar voor Google aangezien het niet voor consumenten bedoeld is. Iedereen die lid is kan dat board zien.

Site- en Domeinhandel http://www.affiliateforum.nl/index.php/board,41.0.html is alleen zichtbaar voor leden met minimaal status Affiliate ** wat inhoud dat je minimaal 10 berichten moet hebben gestuurd. Dit om te voorkomen dat mensen puur registreren om hun domeintje te droppen, aangezien het geen domeinforum is maar primair een affiliate forum.

Het is technisch in het huidige SMF script niet mogelijk om naast aantal berichten ook mee te geven hoe lang iemand aangemeld is om toegang te krijgen. Dat zal dan alleen handmatig kunnen na aanmelding en handmatige check op aanmeldingsdatum. Lijkt mij niet zo heel prettig werken.

Wat nog wel een optie is, is dat berichten in bepaalde boards niet meegeteld worden. Het board "Voorstellen nieuwe gebruikers" bijvoorbeeld en de promotieboards voor nieuwe materialen en kortingscodes zijn wellicht aan te merken als makkelijke en snelle posts en niet zozeer inhoudelijk, dus daarmee kan de drempel voor 10 berichten wel wat verhoogd worden.

Graag jullie ideeen hierbij :)
 

JMD1

Nieuw lid
13 mrt 2008
21
0
0
#12
Ik denk dat je niet alleen moet kijken naar aantal posts, maar vooral naar wat iemand kan bijdragen. Wat heb je in het verleden bijgedragen op het forum, wat doe je in je dagelijks leven aan affiliate marketing, wat voor baan/interesse heeft iemand, etc.

Misschien is het juist interessant om mensen (vanuit je persoonlijke netwerk) die nog geen lid zijn uit te nodigen tot deelname. Ik kan me voorstellen dat veel mensen geen lid wilden worden vanwege de eerder genoemde redenen.
 

DvK

Nieuw lid
22 jun 2010
96
0
0
vkimedia.com
#13
Jemado zei:
Ik denk dat je niet alleen moet kijken naar aantal posts, maar vooral naar wat iemand kan bijdragen. Wat heb je in het verleden bijgedragen op het forum, wat doe je in je dagelijks leven aan affiliate marketing, wat voor baan/interesse heeft iemand, etc.

Misschien is het juist interessant om mensen (vanuit je persoonlijke netwerk) die nog geen lid zijn uit te nodigen tot deelname. Ik kan me voorstellen dat veel mensen geen lid wilden worden vanwege de eerder genoemde redenen.
Probleem is dan een beetje dat het vooral handwerk zal zijn voor de moderators. Opzich niet erg natuurlijk want hiermee word wel de kwaliteit gewaarborgd, maar je moet er maar tijd voor hebben. ;)

Zelf lijkt me dit ook een goed idee, denk dat iedereen zich er wel eens op betrapt een bepaalde URL niet te plaatsen of dingen achter te houden om (bijv.) niet 2 weken later een slechte kopie op internet te vinden. Een minimaal aantal berichten in combinatie met het voorstel van Aart voor wat betreft het niet meetellen van sommige berichten lijkt me een gangbare oplossing voor zoiets. Wat mij betreft mag de drempel dan trouwens wel (flink?) hoger dan slechts 20 berichten, al betekent dat dat ik aan de bak zal moeten. ;D
 
S

svteg

Guest
#14
Wat mij betreft mag die grens inderdaad ook wel omhoog, het zal ook meer levendigheid op het forum brengen, bijkomend voordeel.

En verder niet teveel ruchtbaarheid geven aan een dergelijk 'geheim' board, dan maak je het groter dan dat het is en krijg je alsnog mensen die desperate berichten gaan plaatsen. Ik denk dat een opzet als dit het meer moet hebben van de mond op mond reclame.
 

HHM

Nieuw lid
7 jun 2010
83
0
0
www.nichewebsites.com.au
#15
Wat je vaak ziet op andere fora, is dat je bijdrage wordt beoordeeld. Bij minimaal x aantal ups, credits, kudo's, feedback worden diverse items beschikbaar. Geloof zelfs dat sitedeals.nl daarmee werkt.
Verder vind ik het minimale aantal posts op zich een aardige indicatie.

Vanuit Sydney, signing off! Lees het morgen allemaal wel weer :)
 

lve

Nieuw lid
11 jul 2008
27
0
0
#16
Meer diepte of site specifieke vragen stel je inderdaad niet gauw in een open forum. Ik twijfel echter of men met het oog op concurrentie veel gebruik gaat maken van dit gesloten forum. Waarschijnlijk zijn de actievere leden ook de wat professionelere affiliates.

Neemt niet weg dat ik het een goed plan vind.
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#17
Zelf ben ik ook zo één van die mensen die zich niet volledig geeft net omdat Google hier meeleest. Ik sta absoluut achter dit voorstel en kan het alleen maar toejuichen. Ik zie hier allerlei voorstellen om de toegang te bepalen. Let wel: het kan volgens mij niet de bedoeling zijn om er een select clubje van te maken, iets wat je op een aantal andere fora duidelijk merkt. Daar kom je er alleen in als iemand je voordraagt. Komaan, dat is gewoon vriendjespolitiek zoals ze in Vlaanderen zeggen. Dus graag een objectief gegeven hanteren.
 

rexp

Nieuw lid
5 nov 2007
185
0
0
www.hotelinantwerpen.nl
#18
Van mij hoeft het niet. Ik heb niet echt het idee dat het een verrijking voor het forum zal zijn. De meesten die hier professioneel met affiliate marketing bezig zijn laten dan nog steeds niet het achterste van hun tong zien, besloten of niet.
 
B

Beachboy

Guest
#19
Leuk plan.

Maar ik stel dan voor om het board beschikbaar te maken voor personen en bedrijven die zeg, minimaal 5000 omzet per maand hebben.