Uitbetaling M4N

joopjoop

Nieuw lid
2 mrt 2011
1
0
0
#1
De factuur van M4N met factuurdatum van 1 februari is nu een maand later nog steeds niet uitbetaald. Zijn er affiliates met dezelfde ervaring? Is dit normaal bij M4N?
 

ilmar

Nieuw lid
19 sep 2010
56
0
0
dfmanager.com
#3
M4N betalen altijd 2 maanden na de gemaakte sales. Er zijn andere netwerken die sneller betalen, maar M4N betaald verder altijd netjes is mijn ervaring.
 

Wouter - M4N Travel

Manager Marketing & Communicatie
4 aug 2008
41
0
0
#4
Hallo,

Het klopt dat M4N normaliter een uitbetalingstermijn van 60 dagen na facturatie aanhoudt. Dit betekent echter niet per definitie dat het minder snel is dan bij andere netwerken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat daar pas wordt gefactureerd nadat het bedrag van de adverteerder is ontvangen. Vervolgens wordt er na een X periode uitbetaald.

Bij M4N wordt een goedgekeurde transactie of lead op de eerste van de maand gefactureerd en dan dus na 60 dagen gegarandeerd uitbetaald.

Met vriendelijke groet,

Wouter Swenneker
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#5
Wat is het beste om de M4N facturen te registeren in mijn administratie?

De factuurdatum of de datum dat het geld op mijn rekening staat?
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#6
Fiscaal gezien is het kas-systeem nauwelijks meer toegelaten, zeker voor onze tak van sport niet.
Doorgaans wordt uitgegaan van "gefactureerd èn beschikbaar gesteld ", je kan bij wijze van spreken het geld af komen halen, het recht òp staat vast.

Daarin zit dus wel iets ruimte. M4N garandeert, voorzover ik weet : Daisycon zònder 1.5% inhouding, garandeert niet, Tradetracker garandeert niet, grosso modo bij voorafbetaling/prepayment zal uitbetaald worden. Adsense is ook onzeker tot en met de uitkering.
Administratief is het denk ik het meest eenvoudig om standaard de factuurdatum als boekingsdatum aan te houden.Zeker ook voor al diegenen die met BTW rekening moeten houden.
Je creëert dus een te vorderen bedrag, wat wegvalt tegen de betaling.
 

rexp

Nieuw lid
5 nov 2007
185
0
0
www.hotelinantwerpen.nl
#7
Wouter Swenneker - M4N zei:
Het klopt dat M4N normaliter een uitbetalingstermijn van 60 dagen na facturatie aanhoudt. Dit betekent echter niet per definitie dat het minder snel is dan bij andere netwerken.
Los van de discussie of 60 dagen een redelijke betalingstermijn is (in mijn ogen niet, want langer dan in welke andere branche dan ook gebruikelijk is), zit er een ander nadeel aan die 60 dagen: je moet de nog van M4N te ontvangen BTW voorfinancieren. Als je je geld de 31e krijgt, heb je de BTW al moeten afdragen aan de fiscus.

Nu gaat het maar om een paar dagen (ervan uitgaande dat je je OB aangifte op tijd doet), maar als je als kleine affiliate krap bij kas zit kan dat toch een probleem zijn.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#8
heb je gelijk in Rexp, maar wanneer ik afgelopen en lopende maand zie, dat sales in de reisbranche de 6 maanden overschrijden, goedgekeurd en niet betaald, en zorg van december nu nog niet gekeurd is, gemakshalve pak ik Almere er even bij, van beiden 1, dan was me dat bij M4N niet gebeurd.
Zeg niet dat het vaste prik is, maar die 100 dagen regeling zouden ze méér moeten doen. Ongezouten. ;D
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#9
Ik denk dat bijna elke affiliate dat BTW/OB wel eens bedacht heeft. Het kan inderdaad vervelend zijn als je krap bij kas zit. Overigens is mijn ervaring wel dat je het rond de 28e binnen hebt, dus je kan het zo uitkienen dat je je geld hebt, en op tijd de OB betaald.

Aan de andere kant......je moet ineens over je inkomsten van M4N 1000 euro een paar dagen voorschieten, dat betekend dat je in die periode wel ff 5K hebt verdiend. En de afiliates die op dat niveau zitten (2% toch) hebben waarschijnlijk niet veel problemen met de cashflow
 

formmailer

Uit Zweden...!
3 aug 2008
259
0
0
www.zwedenweb.com
#10
Voor mij is verschil factuurdatum/uitbetalingsdatum om een andere reden lastig: als affiliate in een EU ander land met een andere valuta, zit je met koersverschillen.
Wanneer ik op 1 maart een factuur van M4N krijg moet ik voor de BTW het bedrag gaan omrekenen in Zweedse kronen. Gezien koersontwikkelingen van de laatste maanden is het bedrag dat ik uiteindelijk krijg minder dan ik had opgegeven.

Nou ja, verder moet ik niet klagen: ik had ook in NL kunnen blijven. :D

/Jasper