Vraag over belastingaangifte en aftrekposten

hansjuh

Nieuw lid
22 jun 2008
10
0
0
#1
Hello people,

Ik heb een paar vragen of de belastingaangifte + het beheren van websites.
Iedereen wil natuurlijk zo min mogelijk belasting betalen, daarom ben ik aan het uitzoeken wat mijn aftrekposten zijn.

Ik heb het volgende rijtje op weten te stellen en nu heb ik de vraag of jullie nog andere aftrekposten weten en dit rijtje aan willen passen en / of willen wijzigen.

Hostingkosten
Eventueel internetkosten voor het beheren van de websites
Eventueel stroomkosten voor het beheren van de websites
promotiekosten
SEO kosten
Eventueel Kosten voor het laten maken van websites.

Bij voorbaat dank.
Hans

P.s. Kan ik trouwens benzine kosten voor mijn studie aftrekken van de belasting?
 

brbrbr

Nieuw lid
29 feb 2008
88
0
6
affiliatefeeds.nl
#2
Aftrek van kosten geeft regelmatig discussie/problemen met de belastingdienst, de regels zijn lang niet eenduidig en de ene inspecteur legt ze anders uit dan de andere. Als het om grotere bedragen gaat eerst een deskundige raadplegen of de belastingdienst zelf vragen.


http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_kosten/ondernemen_kosten-09.html

als je vanuit huis werkt zijn de meeste gedeelde kosten zoals stroom en de internet verbinding dus niet aftrekbaar. De kosten voor een (zakelijk) telefoongesprek over een prive lijn weer wel maar hoe je dat goed wilt aantonen...


Koop alles wat je maar enigszins zakelijk gebruikt ook via de zaak, met factuur op naam. Daarna corrigeer je de kosten ( aftrek winst) en de BTW met een aandeel prive. Bv een PC van 1190 euro die je voor 50% prive gebruikt kun je voor 500 euro van de winst afhalen en 95 euro BTW verrekenen. Of bewaar de oude voor prive gebruik, voor de nieuwe kun je dan aannemelijk maken dat deze alleen zakelijk is.

Als de studie voor je werkzaamheden is, kun je autokilometers ( 19 cent per stuk ) aftrekken. Daarnaast kun je van alle kosten voor een zakelijk gereden prive auto 75% van de BTW terug vragen ( btw op benzine en onderhoud bijvoorbeeld).

Als de studie voor je toekomstige werk is zijn de kosten ook weer (deels) aftrekbaar. Maar dat is pas echt een regelbrij, zo maakt het uit of de studie voor he huidige werk is of voor toekomstig ( ander ) werk. En het soort studie, sommige zijn maar voor 75% aftrekbaar.