Welk wordpress thema is dit?

25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Kun je trouwens dat thema als je het koopt voor meerdere sites gebruiken of maar voor 1?
Weet iemand dat?

Ja zeker.

De maker die "het" (gebruiksrecht of meer dan dat) verkoopt.



Toch niet zo moeilijk om te bedenken, tenzij het de bedoeling is om in korte tijd heel erg veel 'punten' te verkrijgen ;D
Niet dat vragen stellen niet zou mogen, maar dit vak van affiliate marketeer vereist aanzienlijk méér dan dat.

Clubs als Themeforest en Envato zijn verkopers, tussenfiguren en vermelden heel vaak maar niet altijd, de ins en outs van de deal.
Hou er rekening mee dat er designers zijn, die stomweg never nooit service bieden of half gebakken of tegen betaling etc. En verwacht van Envato geen ondersteuning.

Maar als schot voor de boeg : je eerst verdiepen in welke regels er door zoekmachines verbonden zijn aan affiliate publisher websites lijkt me veiliger, dan simpelweg op mooie kleurtjes letten. Dat laatste is voor de algemene website bouwer een dingetje, dat moet voor een marketeer al gesneden koek zijn. Nu het werk van publisher.

Zou later blijken dat de layout wèl mooi is maar ongeschikt voor de toepassing, heb je alleen maar jezelf te pakken.
 

Lietske

Nieuw lid
14 mei 2015
17
0
0
www.25jaargetrouwd.net
#8
Ik vrees dat ik je niet helemaal volg. Ik zocht bij envato naar een antwoord op de vraag of de licentie vaker mag worden gebruikt, maar dan kom je in een web van faq's terecht die je door de bomen het bos niet meer laten zien. Overigens ben ik er inmiddels achter dat dat niet het geval is.

Op mooie kleurtjes letten vind ik met alle respect nog al denigrerend over komen. Ik vind persoonlijk het thema erg mooi presenteren en dan met name voor een affiliate site die cadeaus verkoopt. Heeft geenszins met de kleuren te maken.

Wat bedoel je met het verhaal van zoekmachines en affiliate publisher sites? Kan een thema als deze die o.a. een tag 'affiliate'' heeft staan negatief zijn voor de indexering? Of bedoel je iets heel anders?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#9
Op mooie kleurtjes letten vind ik met alle respect nog al denigrerend over komen. Ik vind persoonlijk het thema erg mooi presenteren en dan met name voor een affiliate site die cadeaus verkoopt. Heeft geenszins met de kleuren te maken.
Heeft niets met denigreren te maken, maar met verkopen. Overigens denk ik in alle bescheidenheid één van de weinige publishers te zijn in Nederland die al 20 jaar geleden voor layout gebruik maakte van Amerikaanse op psychologie toegespitste design/kleuren software voor websites.

[1] Heb jij onderzocht welke kleuren verkoop bevorderen en welke niet ?
mooi is "niets", echte fashion ontwerpers willen graag een zwarte kleur. Kunnen ze doen, want niemand kan om hen heen. Maar verkopen doet het niet. Zij hebben een andere factor waardoor ze kunnen doen wat ze doen.

[2] Heb jij onderzocht welke kleur een link moet hebben voor bevordering van het klikken door bezoekers ?
[3] Heb jij het elders gemelde verhaal over de vouw al onderzocht, inclusief de problematiek van doorscrollen ?
[4] Heb jij onderzocht welke eisen Google stelt aan de snelheid, waar de javascript, query, php plugins een grote rol in spelen ?

Ten behoeve van het kostenaspect zijn dit heel aardige onderwerpen voorafgaand aan de aanschaf van een thema of layout. Zou je dus bijvoorbeeld te rade kunnen gaan bij collega Klaas Koopman, maar verwacht nou niet dat je alles op een presenteerblaadje voorgeschoteld krijgt.

Wat bedoel je met het verhaal van zoekmachines en affiliate publisher sites? Kan een thema als deze die o.a. een tag 'affiliate'' heeft staan negatief zijn voor de indexering? Of bedoel je iets heel anders?
Luistert : wanneer een designer ècht verstand heeft van het werk van een publisher was ie publisher geworden.
Er zijn op dit forum enkele leden die van beide verstand hebben, maar blijft een unicum. Klaas en Robert staan met "de poten in de modder" en weten dus hoe dat loopt. De meeste anderen hebben het "van horen zeggen".

Een tag met 'affiliate' zegt 100 x niks. Anders dan dat ie mogelijk geschikt is voor de woocommerce plugin, geschikt is voor een tabel met producten.
Ben je er dan ? En moet je dan hetzelfde presenteren als al die anderen, met enige verschil : layout ??
Voldoet ie aan de vereisten die de zoekmachines stellen voor uniek presenteren ?
Voldoet ie aan de eisen om te vergelijken ?

En los van een redelijke layout, moet ik voor onderscheidend vermogen van de websites zelf programmeren om vrijwel alles anders te doen dan anderen.
Niemand is in dit vak ooit "klaar". Dit vak is uitgevonden als bewijs voor de eis van "blijven leren". ;D
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#10
Lietske zei:
Kun je trouwens dat thema als je het koopt voor meerdere sites gebruiken of maar voor 1? Weet iemand dat?
Op de pagina van de link van PeterH staat direct onder de prijs rechtsboven duidelijk beschreven hoe de licentie in elkaar steekt, maar daar was je ondertussen ook achter.

In de praktijk worden dit soort licenties natuurlijk volkomen genegeerd en niet nageleefd tenzij de maker je verplicht om in het Wordpress Dashboard een license key in te vullen om het thema op een domein te activeren. Maar dat zie je doorgaans vooral bij plugins en niet bij thema's.

Vaak kost het gebruiken van een license key de maker namelijk veel meer qua supportwerkzaamheden dan het oplevert aan verkopen. Het onofficieel vrije gebruik van het thema levert ze veel meer op qua mond tot mond reclame.

Zelf uitzoeken

Overigens kun je "Welk thema is dit" eenvoudig zelf uitvogelen door de broncode van de webpagina te bekijken (klik met rechts op een vrij gebied > Bekijk de broncode) en hierin te zoeken (CTRL+F) naar "/theme/". Daarachter staat dan meestal de naam van het thema.

Soms gebruiken mensen een custom child theme of veranderen ze deze naam. In dit geval zoek je opnieuw in de broncode naar ".css" en open je alle CSS-links die er zijn in een nieuw tabblad. Doorgaans vind je bovenaan een van de css bestanden dan alsnog de naam van het oorspronkelijke thema omdat ze het op die plek niet veranderen.

Mooi of effectief?

Wat ouwesmurf kort samengevat bedoelt is dat "erg mooi" voor meer ervaren affiliate marketeers niet de juiste maatstaf is voor de keuze van een thema. Maar dat andere technische en praktische zaken met betrekking tot de prestaties van de site in zoekmachines, op verschillende apparaten en qua conversie veel belangrijker zijn.

Daar heeft hij ook volstrekt gelijk in. Maar jij zit in een compleet andere fase van je affiliatebestaan. Ik zou liever zien dat je een thema pakt waar je blij van wordt en verder gaat met stappen zetten dan dat je nog wekenlang blijft zoeken naar het perfecte thema op basis van factoren waar je niet bekend mee bent op dit moment.

Niet alles hoeft perfect te zijn. Zeker niet wanneer het gaat om iets als een Wordpress thema dat je in 1 seconde kunt activeren en in een dag naar wens kunt aanpassen. Zet stappen. Dan komen ervaring en meer kennis vanzelf.

Met alle respect voor ouwesmurf natuurlijk die zijn affiliatesporen al duizend keer heeft verdiend voor zover ik weet. ;D

Affiliate tag

"Vroeger" was (meen ik) het Bluesense thema (of HTML template) erg populair voor Adsense sites omdat het zorgde voor goede opbrengsten. Je kon er van op aan dat elke website met dit thema puur voor Adsense inkomsten was gebouwd. Dus vaak verschrikkelijke content die uitsluitend voor rankings en inkomsten was geschreven. Niet om de bezoeker vooruit te helpen.

In theorie kan Google websites met een dusdanig beroemd/berucht thema identificeren. Maar dan haal je je hoedje van zilverfolie wel al een beetje uit de kast. In de praktijk hebben ze andere dingen aan hun hoofd. Ik zou me dus zeker wat betreft het Rehub thema en andere Wordpress thema's geen zorgen maken.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#11
GDB : Met alle respect voor ouwesmurf natuurlijk die zijn affiliatesporen al duizend keer heeft verdiend voor zover ik weet
Kennen wij elkaar ? Wanneer het gaat om sporen, zal het eerder een hielspoor zijn ;D

GDB : In theorie kan Google websites met een dusdanig beroemd/berucht thema identificeren. Maar dan haal je je hoedje van zilverfolie wel al een beetje uit de kast. In de praktijk hebben ze andere dingen aan hun hoofd. Ik zou me dus zeker wat betreft het Rehub thema en andere Wordpress thema's geen zorgen maken.
Je hebt gelijk, ze hebben andere zaken aan hun hoofd, zoals de button om producten van adverteerders financieel af te wikkelen.
Dat kan ook, omdat ze alle routine-matigheden zoals het "vermenigvuldigen" van affiliate-sites in een algoritme onder te brengen, hoef je er niet meer over na te denken. En het werkt sneller.

Daarom verbaast het me ook, dat Lietske werkt met namen als 25jaarkado, 40jaarkado, kortom alle jubeltenen zullen er wel bij zitten. Het vraagt om extra aandacht van bots.
Dan zie je ook vrij weinig vergelijking, en andere 'andere' aanpak ten behoeve van bezoekers ; komt bij mij het gevoel op om vooral aandacht te geven aan de inhoud in plaats van verpakking hoewel een kado wel om een verpakking vraagt.

Op een andere plek in het forum is ook al de vraag omhoog gekomen : "eerst een website kant en klaar eer je Google informeert". Zo ongeveer 20 jaar geleden werd dat door de toenmalige grootheden als Eric Lang, Stijn, Paul, al beantwoord met de mededeling : draai een site afgewerkt en wel eerst een tijdje zonder reclame hoe dan ook, dus geen producten en ook Google 's. Zij hebben zich bewezen in de loop der jaren, en hun sites draaien in de top.
Die mededelingen kun je nog steeds lezen op de Amerikaanse fora, bij gebrek aan hoogstaande fora in de Benelux.

Het antwoord op dit forum was omgekeerd, begin maar vast en laat Google je maar volgen op je carrière.
Prima, maar vergeet nooit dat 2 dingen bij elkaar horen : Google en het Olifantengeheugen.
Wil je een site opbouwen met enige langlopende toekomst, moet je niet alleen je vrienden maar vooral ook je tegenstrevers kennen. ;)
 

Lietske

Nieuw lid
14 mei 2015
17
0
0
www.25jaargetrouwd.net
#12
GDB zei:
Lietske zei:
Kun je trouwens dat thema als je het koopt voor meerdere sites gebruiken of maar voor 1? Weet iemand dat?
Op de pagina van de link van PeterH staat direct onder de prijs rechtsboven duidelijk beschreven hoe de licentie in elkaar steekt, maar daar was je ondertussen ook achter.

In de praktijk worden dit soort licenties natuurlijk volkomen genegeerd en niet nageleefd tenzij de maker je verplicht om in het Wordpress Dashboard een license key in te vullen om het thema op een domein te activeren. Maar dat zie je doorgaans vooral bij plugins en niet bij thema's.

Vaak kost het gebruiken van een license key de maker namelijk veel meer qua supportwerkzaamheden dan het oplevert aan verkopen. Het onofficieel vrije gebruik van het thema levert ze veel meer op qua mond tot mond reclame.

Zelf uitzoeken

Overigens kun je "Welk thema is dit" eenvoudig zelf uitvogelen door de broncode van de webpagina te bekijken (klik met rechts op een vrij gebied > Bekijk de broncode) en hierin te zoeken (CTRL+F) naar "/theme/". Daarachter staat dan meestal de naam van het thema.

Soms gebruiken mensen een custom child theme of veranderen ze deze naam. In dit geval zoek je opnieuw in de broncode naar ".css" en open je alle CSS-links die er zijn in een nieuw tabblad. Doorgaans vind je bovenaan een van de css bestanden dan alsnog de naam van het oorspronkelijke thema omdat ze het op die plek niet veranderen.

Mooi of effectief?

Wat ouwesmurf kort samengevat bedoelt is dat "erg mooi" voor meer ervaren affiliate marketeers niet de juiste maatstaf is voor de keuze van een thema. Maar dat andere technische en praktische zaken met betrekking tot de prestaties van de site in zoekmachines, op verschillende apparaten en qua conversie veel belangrijker zijn.
Bedankt voor je heldere uitleg. Even om mij zelf een beetje bekend te maken: Ik werk inmiddels een jaar of 4 aan mijn sites. Een paar er van doen het naar mijn begrippen in ieder geval redelijk goed. Ik hark al met al een euro of 500 per maand binnen. Voor jullie misschien een peulenschil, maar voor mij een mooie motivatie om te bouwen en ontwikkelen.

Geheel nieuw ben ik dus zeker niet, maar van thema's e.d. heb ik weinig kaas gegeten. Er gaat dus zogezegd een wereld voor mij open. Vandaar mijn onwetendheid over enkele zaken.

Om een lang verhaal kort te maken, als de zaken die jullie opnoemen belangrijker zijn dan een ''mooi'' thema, wat adviseren jullie dan wel? Hebben jullie een concreet thema waar ik mee verder kan? Ik hoef niet alles op een presenteer blaadje, maar gezien jullie kennis van zaken zijn jullie misschien wel in staat mij de goede kant op te sturen. Dank bij voorbaat.
 

Lietske

Nieuw lid
14 mei 2015
17
0
0
www.25jaargetrouwd.net
#13
ouwesmurf zei:
GDB : Met alle respect voor ouwesmurf natuurlijk die zijn affiliatesporen al duizend keer heeft verdiend voor zover ik weet
Kennen wij elkaar ? Wanneer het gaat om sporen, zal het eerder een hielspoor zijn ;D

GDB : In theorie kan Google websites met een dusdanig beroemd/berucht thema identificeren. Maar dan haal je je hoedje van zilverfolie wel al een beetje uit de kast. In de praktijk hebben ze andere dingen aan hun hoofd. Ik zou me dus zeker wat betreft het Rehub thema en andere Wordpress thema's geen zorgen maken.
Je hebt gelijk, ze hebben andere zaken aan hun hoofd, zoals de button om producten van adverteerders financieel af te wikkelen.
Dat kan ook, omdat ze alle routine-matigheden zoals het "vermenigvuldigen" van affiliate-sites in een algoritme onder te brengen, hoef je er niet meer over na te denken. En het werkt sneller.

Daarom verbaast het me ook, dat Lietske werkt met namen als 25jaarkado, 40jaarkado, kortom alle jubeltenen zullen er wel bij zitten. Het vraagt om extra aandacht van bots.
Dan zie je ook vrij weinig vergelijking, en andere 'andere' aanpak ten behoeve van bezoekers ; komt bij mij het gevoel op om vooral aandacht te geven aan de inhoud in plaats van verpakking hoewel een kado wel om een verpakking vraagt.

Op een andere plek in het forum is ook al de vraag omhoog gekomen : "eerst een website kant en klaar eer je Google informeert". Zo ongeveer 20 jaar geleden werd dat door de toenmalige grootheden als Eric Lang, Stijn, Paul, al beantwoord met de mededeling : draai een site afgewerkt en wel eerst een tijdje zonder reclame hoe dan ook, dus geen producten en ook Google 's. Zij hebben zich bewezen in de loop der jaren, en hun sites draaien in de top.
Die mededelingen kun je nog steeds lezen op de Amerikaanse fora, bij gebrek aan hoogstaande fora in de Benelux.

Het antwoord op dit forum was omgekeerd, begin maar vast en laat Google je maar volgen op je carrière.
Prima, maar vergeet nooit dat 2 dingen bij elkaar horen : Google en het Olifantengeheugen.
Wil je een site opbouwen met enige langlopende toekomst, moet je niet alleen je vrienden maar vooral ook je tegenstrevers kennen. ;)
Ouwesmurf, ook jij weer bedankt voor je antwoord.
Ik heb soms wel moeite om te volgen waar je het precies over hebt.

Bedoel je dat het in het begin van het bestaan van een website beter is om bijvoorbeeld geen adsense te plaatsen?

En wat bedoel je hier precies mee?
''Daarom verbaast het me ook, dat Lietske werkt met namen als 25jaarkado, 40jaarkado, kortom alle jubeltenen zullen er wel bij zitten. Het vraagt om extra aandacht van bots.''

Is er iets mis met zulke sites? Ze leveren mij geld op en ik krijg ze relatief gemakkelijk naar de nummer 1.
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#14
Sorry voor de aanname van mijn kant. :)

Ik woon ook nog lang niet in mijn beoogde huisje in het buitenland. Misschien kan ouwesmurf wat voor ons allebei regelen. :D

Ik doe meestal een greep uit het Studiopress assortiment als ik iets nodig heb. Jaren geleden het complete pakket aangeschaft en nooit spijt van gehad. Zie http://my.studiopress.com/themes/ en dan filteren op Studiopress in de derde dropdown. Ondertussen heb ik veel ervaring met hoe hun thema's in elkaar steken en kan ik er snel mee werken.

Naast kant en klare thema's heb je er ook waarbij je in je dashboard alle fonts, kleuren en afmetingen kan instellen zonder CSS of PHP te hoeven doen. Het thema Prose van Studiopress en Canvas theme van Woothemes (http://www.woothemes.com/products/canvas/ - flexibeler dan Prose) zijn hier voorbeelden van.

Met een kant en klaar thema ben je sneller klaar dan wanneer je zelf gaat pingelen. Studiopress en Woothemes zijn in ieder geval allebei gevestigde themamakers.

Pas echter op bij de aanschaf via Themeforest. Sommige ontwikkelaars maken er echt een potje van. Kijk goed naar de laatste 5 pagina's met comments bij een thema. Als het niet goed zit met bugs en ondersteuning, lees je het daar meestal wel.

Maak voor jezelf inzichtelijk wat je plannen zijn voor de site en wat het betreffende thema voor je moet kunnen doen. En op basis daarvan kies je er een. Zal best zijn dat je een keer een kiest die later niet ideaal is en dan weet je weer duidelijker wat je wel en niet wilt uit een thema.

Als iets voor jou werkt, gewoon blijven doen tot de rek eruit is. Onthoud echter wel dat als het voor jou makkelijk is om te ranken, dat dit dan ook voor anderen zo is. Dus dat soort projecten kun je misschien beter niet te veel in de schijnwerpers zetten op plekken waar je concullega's ook komen.

Toen ik begon met werken was ik iemand die geen teen bewoog voordat alle beren van de weg waren geschoten, alle gaten in het wegdek waren opgevuld en alle stoplichten op groen stonden. Nu vind ik dat je gewoon gas moet geven. Al heb je vierkante wielen. Op hoge snelheid gedragen die zich vanzelf alsof ze rond zijn. Gaan.

De jongens van de Empire Flippers riepen in hun niche site dagen ook altijd: vol gaan en uitmelken tot je 10k per maand verdient. En dan druk maken over het verstevigen van je positie, opzetten juiste bedrijfsstructuur, ronder maken van je wielen, etc.

Over wat wel en niet het beste is: er zijn altijd meningen aan de ene kant van de schaal te vinden en meningen aan de andere kant van de schaal. En heel veel ertussenin. Kijk goed naar wat voor jou werkt als persoon, kies je positie op die schaal en druk het gaspedaal in voor de route waar jij het meeste van denkt te gaan genieten.
 
7

7471

Guest
#16
Goeiedag, ik heb 2 linken voor je waar je WP thema's kunt checken http://www.wpthemedetector.com/ en http://whatwpthemeisthat.com/

Groetjes