Welke cursus Affiliate Marketing en Wordpress is een aanrader?

8 jul 2015
2
0
0
#1
Hoi beste forumleden,

Ik zou graag wat advies van jullie krijgen over welke cursussen of trainingen ik zou kunnen volgen om op een goede manier aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Ik wil graag alles leren over wordpress en SEO (heb er nog geen ervaring mee)
Wil graag leren hoe ik met affiliate marketing aan de slag kan om hier uiteindelijk mijn boterham te gaan verdienen.

Graag hoor ik van jullie wat ik het beste zou kunnen doen.
Al vast dank voor jullie reacties.

Groetjes
Steven
 
22 apr 2006
810
1
18
inspiredmedia.nl
#2
Steven,

Alles wat je wil leren staat wel online. Begin daarom online met research;
- Welke sites, blogs en fora bespreken jouw onderwerpen?
- Wat wil je precies weten (dit zal altijd uitgebreid worden adhv hoeveel je leert)

En daarna is het gewoon doen, uitvoeren. De kosten hiervan hoeven niet hoog te liggen. Je leert het meest, door het gewoon te doen.
 
8 jul 2015
2
0
0
#3
Klaas Koopman zei:
Steven,

Alles wat je wil leren staat wel online. Begin daarom online met research;
- Welke sites, blogs en fora bespreken jouw onderwerpen?
- Wat wil je precies weten (dit zal altijd uitgebreid worden adhv hoeveel je leert)

En daarna is het gewoon doen, uitvoeren. De kosten hiervan hoeven niet hoog te liggen. Je leert het meest, door het gewoon te doen.
Bedankt voor je reactie. Ik moet misschien wat duidelijker zijn.... ik ga een re-integratie traject in waardoor ik de mogelijkheid krijg om op kosten van het UWV diverse cursussen en trainingen te volgen om mijn dromen waar te maken. Dus een goede opleiding/cursus Wordpress, SEO en Affiliate marketing lijkt me dan slimmer om te doen dan alles maar zelfstandig uit te zoeken.
 
W

Wim

Guest
#4
Dan zou je ook nog aan een cursus HTML / PHP kunnen denken. Hier kun je als affiliate ook voordelen van hebben. Ook als je met wordpress werkt. En buiten dat denk ik dat het UWV een programmeer cursus eerder goed vindt omdat dit ook bij een andere baan ingezet kan worden.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
Tja, dan heb je de standaard situatie van wenselijk gegeven vergoeding en begeleiding zijdens UWV, maar onwenselijk omdat ons werk in de praktijk geleerd moet worden voor een belangrijk deel.
Maar zolang een cursus voor Tarot kaartleggen ook vergoed werd, is er hoop.

Je kunt die opleiders testen :
ben even bij LOI geweest en ingetoetst 'wordpress' , vind de zoekmodule niet.
En dan staat er onder "niet gevonden, probeer dan de 'full-text-search'.

Iemand zonder opleiding in de database techniek verzint dit niet. Dan is de website qua onderricht bij LOI niet in goede handen, qua toegankelijkheid van de website evenmin.

Een cursus Affiliate Marketing is denk ik ook een brug te ver, er zijn wel boeken over geschreven, maar neem van mij aan, dat de beste ideeën over am niet in een boek staan, en al zeker niet de digitale boekjes via Paypro.

Wat je eenvoudig kunt oppakken is het splitsen van de naam : marketing is verkoop - tactiek en techniek, dus leer iets over verkopen en marketing.

Je wilt dat verkopen kwijt op internet, dus pak iets van 'schrijven voor het web'.

Wim heeft gelijk met z'n cursus, is breder inzetbaar dan alleen Wordpress, maar die basiskennis zeker qua webtaal html is goud waard, ook al zou je later alleen in wordpress gaan werken.
Klaas heeft ook gelijk, in ons geval ligt de kennis op de digitale straat. Je moet alleen even weten waar je dan op moet letten ;D Niet zo moeilijk wanneer zou jij zelf wel of niet ergens willen gaan kopen ...... bijvoorbeeld een pc.

Misschien een dom idee ? Heb je überhaupt een beetje nette computer ? En software om foto's te bewerken ? En php lokaal op eigen pc te oefenen ?
Zo niet, probeer dan gelijk daar ook een financiering voor te krijgen. Voor een nieuwe dus.
Onderbouw het met wat je wellicht zou kunnen gaan verdienen op termijn. Ze moeten namelijk zicht hebben op ... snap je ?

Kan zo simpel zijn. Of beter, begin alvast met verkoop marketing voor jezelf ;)
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#6
Steven,

Ik heb gedeeltelijk in jouw schoenen gestaan. Dit is wat ik zou doen.

Tenzij je ambities hebt als (zelfstandig) programmeur of vormgever, absoluut geen cursus programmeren of cursus Photoshop gaan volgen. Dit zijn zaken waar je kant en klare oplossingen voor gebruikt of het uitbesteedt aan een ander. Beetje Photoshop is zeker handig, maar de meeste mensen zitten vervolgens wekenlang te klooien met een logo dat er nog altijd niet uit ziet. Fiverr.com, klaar.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing is een kleine niche site een mooie laagdrempelige manier om te starten. Zoek naar "affiliate niche site" en je vindt volop informatie. Zoek ook vooral in het Engels. Meld je aan voor de nieuwsbrief op Nichepursuits.com en je krijgt vanzelf een cursusje in je inbox. Een mooi beginpunt en met je eerste site kun je vervolgens alle kanten op. Uitbreiden. Omtoveren tot webwinkel. Aanvullende sites maken op dezelfde manier.

Verder geldt zoals Karel zegt: doen en klauwen laten wapperen. Maar een beginpunt zoals hierboven is altijd wel handig.

Terug naar je huidige situatie. Geef bij je contactpersoon aan dat je al enige tijd zelf aan het rondneuzen bent op internet naar het maken, beheren en verbeteren van websites. En dat je daar graag een toekomst mee wil opbouwen. Zij zullen wel willen horen dat dat in loondienst is. Prima! Er zijn volop vacatures op het gebied van webredactie, contentmedewerker/specialist, seo specialist, webcare, etc. Dat je het ondertussen vooral voor je eigen snode plannen doet, maakt niet uit. Het gaat erom dat zij dokken voor jouw training.

Suggesties:

Opleiding Wordpress
Zowat 25% van alle sites draait erop: http://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
Dat is bizar veel. Ook grote bedrijven gebruiken het voor hun gehele site of voor actiesites. En als je met Wordpress kunt werken, kun je ook makkelijker je weg vinden binnen andere open source en commerciële CMS systemen

Opleiding SEO
Een website moet goed vindbaar zijn. Alle bedrijven willen op #1 staan in Google voor belangrijke termen. Eindeloze werkgelegenheid. Voer lijsten met SEO vacatures aan als motivatie.

Opleiding SEA
Betaalde traffic genereren en vooral rendabel maken. Tegenhanger van SEO. Bedrijven doen vaak beide en bij veel vacatures zoeken ze iemand die zowel SEO als SEA kan doen. Voer lijsten met vacatures aan als motivatie.

En als het even kan:

Opleiding Usability
Obstakels leren wegnemen voor bezoekers, zodat de website meer oplevert onder de streep. Onmisbaar.

Opleiding CRO
Conversieverbetering. Haal meer uit de traffic die je hebt, zonder nieuwe investeringen in advertenties of content.

Opleiding E-mailmarketing
Onmisbaar als je (tegen UWV zegt dat je) de webredactie en contentspecialist kant op wilt.

Niet eens denken aan een HBO of andere "echte" opleiding over online marketing. Bull. Shit.

Vermijd papieren cursussen op afstand bij clubs als de LOI, NTI, etc. Achterhaalde meuk waar je in de praktijk weinig aan hebt. Vaak al op moment van aanschaf en anders na een half jaar. Te veel theorie. Te weinig praktijk.

Meerdaagse trainingen op locatie zoals die door http://www.isescomputrain.nl/ worden aangeboden (zelf ervaring mee toen Computrain nog los was) zijn een beter beginpunt. Als het toch op kosten van de gemeente mag, vooral doen. Kleine groep. Tussen de middag lekker naar de Chinees (als je het in Utrecht Hoog Catherijne doet). Prima te doen. Dat ik na mijn training Flash nooit meer een bannertje heb gemaakt tijdens mijn oude loopbaan is bijzaak. Ik heb me op kosten van de baas goed geamuseerd. :p

Als training op locatie niet lukt, kies dan voor een digitale training die actueel gehouden wordt door de makers.

Ondanks dat jongens als Eelco de Boer en Tonny Loorbach de "schonere" jongens zijn op het gebied van training over online geld verdienen, zou ik hen ook vermijden in jouw situatie. Leuk voor prive, maar niet voor het UWV.

Kies dan voor een gedegen club als https://www.karelgeenen.nl/academy/aanbod/. Die zijn zakelijker en liggen veel dichterbij de reguliere arbeidsmarkt. Eelco en Tonny zitten toch meer in de "werk waar en wanneer je wilt" hoek met een hoger hangmat en dromengehalte.

En verder gewoon lekker doen! Profiteer van de mogelijkheden die nu tot je beschikking staan en voel je er zeker niet schuldig over.

Als je elke dag en week ook maar een beetje in de juiste richting stappen zet met je website(s), kom je er vanzelf. Al dan niet met een uitstapje in loondienst als het moet.
 

Drazz

Nieuw lid
2 okt 2013
12
0
0
www.cpamarketing.nl
#7
Wordpress zelf leer je toch het makkelijkste om er gewoon zelf mee aan de slag te gaan. Het klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet.

Er is ook heel veel gratis te vinden op het internet als je ergens mee vast loopt en ook zat forums die je verder kunnen helpen.

Ik zelf kijk altijd wat webinars op youtube om een basis idee te krijgen van hoe en wat. Daarnaast zijn er ook zat kindle boekjes over ieder onderwerp die je voor een paar dollar kan aanschaffen.
 
19 jul 2015
1
0
0
#8
Ik heb heel erg veel geleerd van cursussen die op Udemy te koop zijn. Je betaald ervoor maar goeie informatie is nooit gratis.

Zoek daar een cursus uit met een onderwerp wat jou ligt, koop die cursus en doe stap voor stap wat jou uitgelegd is. Daar leer je voor een paar honderd euro max (meerdere cursussen) in 1 klap een hoop en dat lekker thuis op je gemak.

Op youtube en Google is heel veel goeie informatie te vinden, het probleem is: als beginner weet je niet waarnaar je moet zoeken en er staat een hoop fluff tussen waar je moet beginnen als beginner is moeilijk te bepalen dat vergeten een hoop mensen. Daarom raad ik aan of een echte cursus te nemen maar ik zou eerder naar informatie gaan zoeken van succesvolle mensen in deze wereld en hen te kopiëren.

Succesvolle mensen geven hun info niet gratis maar een cursus van een paar 100 euro kan jou straks heel succesvol maken en die vind je bijvoorbeeld op Udemy maar er zijn ook andere.

Suc6