123autosite.nl, aangenaam

1 apr 2011
2
0
0
#1
Beste affiliates,

Ik ben de webmaster van www.123autosite.nl. Ik hoop veel te lezen en leren over affiliate marketing, vooral omdat het, mits goed uitgevoerd, een faire manier van 'winstdeling' is. En omdat affiliate marketing inmiddels voor veel bedrijven een kritisch middel is in het bereiken van de markt.

123autosite.nl biedt autobedrijven en handelaren een eenvoudige tool om online te gaan met hun auto's. Op de diverse marktplaatsen betalen ze tegenwoordig al snel 25 euro per auto, ze kunnen ook investeren in hun eigen site (uiteraard hebben de marktplaatsen voordelen: traffic!). Ik opereer dus B2B en hoop hier ook affiliates te treffen waar ik in de toekomst mee kan samenwerken.

Groeten van 123autosite:)
 

DirkjanV

Nieuw lid
4 apr 2011
4
0
0
www.webwinkelforum.nl
#2
Ik heb slechte ervaringen met een website van deze persoon gehad. Na contact is daar het e.e.a. veranderd dus meer gedupeerden zullen er daar hopelijk niet meer ontstaan want alles is daarover inmiddels uitgesproken maar ik raad nieuwe affiliates aan het nieuwe systeem goed door te testen voor ze er vanuit gaan dat alles werkt zoals staat beschreven.
 
1 apr 2011
2
0
0
#3
Hi,

DirkJan refereert aan een eerder avontuur waarbij ik de sale registreerde voor een checkout. Daarbij stond duidelijk vermeld dat een geregistreerde sale bevestigd moest worden simpelweg omdat de betaling door de klant achteraf gebeurde per bank. DirkJan logde na maanden eens in. Toegegeven: de meting gebeurde niet professioneel. Dat heb ik nu wel kunnen verbeteren. De affiliate voorwaarden beschrijven ook bij 123autosite.nl het risico dat iemand afhaakt in het checkout proces en later offline geld overboekt, dat risico is verdisconteert in de premie. Lijkt mij duidelijk.

Ik wil me best aanmelden bij een affiliatebureau maar heb e.e.a. tot nu toe altijd in eigen beheer gedaan en het risico wat ik voorzie: ik zit in een niche en meestal rekent men een fee die al snel honderden euro's is. Ik vraag me dan ook af op hoeveel affiliates ik kan rekenen en of de investering in een affiliatebureau zich terugbetaalt.
 

DirkjanV

Nieuw lid
4 apr 2011
4
0
0
www.webwinkelforum.nl
#4
Ik zou je inderdaad een bureau aanraden aangezien er dan minder kans is op kinderziektes in de software. Ik geloof je als je zegt dat je alles nu beter hebt getest als vorige keer, maar persoonlijk zou mijn vertrouwen vergroot worden bij een bureau.
 

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#5
@123autosite welkom op t forum

Als ik het zo lees is dit duidelijk een gevalletje communicatie probleem cq. voorwaarden. Vaker voorkomend en het voordeel van een affiliate netwerk ertussen is dan dat je dit soort issues minder snel hebt. Kosten van een netwerk zijn afhankelijk per netwerk, maar het uitzoeken waard. De niche is vrij groot en voldoende affiliates voor te vinden bij netwerken, dus als het goed is verdient zich dat terug.
 

poupu

Nieuw lid
1 jun 2006
753
0
0
#6
Eens met Aart. Neem een netwerk in de arm. Dan komen dit soort communicatiefouten (die vervelend zijn voor jou én voor de affilate) niet (of in elk geval minder) voor.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
DirkjanV zei:
Ik heb slechte ervaringen met een website van deze persoon gehad. Na contact is daar het e.e.a. veranderd dus meer gedupeerden zullen er daar hopelijk niet meer ontstaan want alles is daarover inmiddels uitgesproken maar ik raad nieuwe affiliates aan het nieuwe systeem goed door te testen voor ze er vanuit gaan dat alles werkt zoals staat beschreven.
Ik ken een affiliateforum, waar regelmatig terecht of onterecht geklaagd wordt over communicatie met adverteerders en waar het netwerk weinig of minder dan zero aan opgelost heeft, te denken valt aan de communcatie/telecom-branche als voorbeeld.
Om die reden een netwerk erbij te betrekken lijkt wat mager, er zijn betere argumenten, maar daar hebben we het nu niet over.

Puntsgewijs de eigen woorden van DirkjanV :
1. - Na contact is daar het e.e.a. veranderd
2. - alles is daarover inmiddels uitgesproken

Dat zo zijnde, ga je toch niet op deze wijze op een forum reageren :-\
Dan is het niet, en zeker niet in "alles" uitgesproken.
Volgens de forum-administratie is dit het eerste bericht van DirkjanV, en dan direkt het eerste welkom van een ander zodanig bespreken, is dan in tegenspraak met hetgeen onder 2 staat.

En gegeven punt 1 lijkt mij dat de webmaster van 123autosite alle recht heeft om op de veranderde weg door te gaan, ik wens hem daarbij succes !

Het is dat ik geen doelgroepen bedien die voldoen aan B2B op het terrein van auto's, anders zou ik me aanmelden. In het bovenstaande zie ik namelijk geen concrete zaken aangetoond nà het dispuut met DirkjanV en moet imho iedereen gelijke kansen geboden worden, dus ook 123autosite .8)