Adverteerder en Publisher worden?

19 mei 2016
2
0
0
#1
Hallo,

Mijn naam is Claudio en ik ben stagiair op een marketingafdeling van een kledingwinkel. Ik had een korte vraag wat betreft adverteerder en publisher tegelijk zijn. Ik weet niet of dit het juiste forum is om deze vraag te stellen maar het leek mij wel gepast om dat hier te vragen.

Specifiek wil ik weten of mijn stagebedrijf adverteerder en publisher tegelijk kan zijn, zij verkopen kleding in een webshop en zijn al adverteerder. Mijn begeleider wilde dat ik ging uitzoeken of zij ook publisher kunnen zijn maar dit kon ik nergens vinden op het internet, vandaar deze vraag.

Als de mogelijkheid er is kan het dan gevolgen hebben voor de webshop of de relatie met huidige partners binnen het affiliate netwerk?

Ik hoop spoedig van iemand te horen.

Met vriendelijke groet,

Claudio
 

emasa

Nieuw lid
12 aug 2007
7
0
0
#2
Hallo Claudio,

Natuurlijk mag je als ondernemer/bedrijf ervoor kiezen om adverteerder en publisher tegelijk te zijn. Als je het goed vindt om naast het promoten van eigen diensten/producten ook producten/diensten van derden te promoten,gewoon doen.

Het is idd wel zo dat de meeste affiliates het niet fijn vinden een adverteerder te promoten die ook actief is als publisher.

Dus ja, het zou bestwel gevolgen kunnen hebben bij een deel van de affiliates.
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#4
emasa zei:
Het is idd wel zo dat de meeste affiliates het niet fijn vinden een adverteerder te promoten die ook actief is als publisher.
Goed punt.

Als het promoten van derden plaats vindt op de daadwerkelijke productpagina/conversiepagina van een adverteerder is het een grote reden voor mij persoonlijk om de adverteerder niet op te nemen.

Als de adverteerder derden promoot in een artikel dat verstopt zit onder het blog van een webwinkel, dan zal het me aan mijn reet roesten. En ik zal het waarschijnlijk niet eens ontdekken.
 

Storm Digital | Peter

Affiliate Consultant Storm Digital
12 jul 2012
42
0
0
www.stormdigital.nl
#5
Het komt erop neer dat je geen geld moet gaan verdienen aan verkeer van een publisher waar hij vervolgens niks voor terug krijgt. Als er geld verdient word aan het verkeer wat je vanuit je affiliateverkeer binnen krijgt, zul je de affiliate daar ook voor moeten vergoeden.