Adwords campagne

31 okt 2016
6
0
0
#1
Hallo,

Ik wil graag een AdWords campagne starten voor mijn haarverzoring webshop met haarverzorging producten. Er zit alleen veel te veel concurrentie op deze branche. Ik scoor qua SEO slechter dan de concurrenten die naast SEO ook betaald adverteren. Ik scoor vooral slecht op de zoekwoorden met hoge volumes, zoals shampoo, haarverzorging, haarstyling etc. Is het nog wel handig om SEA te doen? Of heeft de kracht van je SEO niks te maken met je SEA?
 
17 sep 2016
7
0
0
#3
Hi Sarah,

Zoals Elja al zegt, het staat inderdaad los van elkaar. Dus laat je SEO score ook niet je SEA beslissing beinvloeden. Op zoekwoorden met de hoge volumes zitten meer concurrenten. Probeer je eens te focussen op de groep net daaronder. De groep keywords die meer longtail is (bijvoorbeeld in combinatie met merk, categorie, productcode, collectie/lijn etc) maar waar ook nog zoekverkeer op zit. Hier zit je onderscheidingsmogelijkheid!

Mocht je op basis van deze zoekwoorden SEA gaan inzetten, dan zullen de kosten per click ook veel lager liggen dan bij de generieke keywords. En dit hoeft niet af te doen aan je conversie, juist omdat je ze nog beter bediend op basis van hun zoektermen.

Veel succes!