affiliate bedrijven te vertrouwen?

fitsite

Nieuw lid
23 feb 2010
7
0
0
#1
Hallo

Ik ben nieuw hier en wil direct een vraag stellen. Ik heb onlangs een website aangemaakt en zou natuurlijk graag hebben dat deze iets oplevert. Ik heb al google ads op mijn website geplaatst maar de verdiensten zijn toch niet je dat :). Maar wat me vooral verontrust zijn de verhalen over het feit dat ze u zomaar zonder reden voor eeuwig uit hun programma kunnen verbannen...Daarom heb ik wat gezocht naar alternatieven die , als het even kan, iets meer opbrengen.

Ik kwam dan uit bij affiliate marketing. Ik heb daar wat info over opgezocht maar ik kan maar één ding concluderen: ofwel verdien je er een half maandloon of meer door, ofwel ontvang je nooit een cent (ook al heb je er recht op). Ik vind ook enkel superenthousiaste leden en haatdragende leden, niets tussenin. Wat is nu eigenlijk de waarheid en zijn die affiliate bedrijven (zoals tradetracker, testnet, daisycon enz..) te vertrouwen?

Ter info: met mijn website ben ik niet de hele dag bezig en dat zal in de toekomst ook zo blijven.

Bedankt voor de antwoorden.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#2
Dag Fitsite,

Tja, wat is vertrouwen in dit geval? Welke eigenschap is voor je van belang om betrouwbaar te zijn?

Gezien wat andere affiliates beschrijven en beperkt uit eigen ervaring is te zeggen dat de tracking bij geen een affiliate bedrijf volledig te vertrouwen is. Dit geldt trouwens ook voor Google adsense.
Qua beoordelen van sales en leads, en betaling daarvan, is de vraag meer of de merchant te vertrouwen is. Zowel anderen als ikzelf heb ervaring met bedrijven die niet betalen. Of met merchants die indirect niet betalen door onterecht een sale af te keuren. Dan betaalt het affiate netwerk ook niet. Maar bij de grote meerderheid is dit geen probleemt. En de affiliate netwerken betalen mij altijd wel uit wat de merchant heeft goedgekeurd en betaald.

Het is misschien handig voor je om op dit forum wat discussies over tracking en merchants waar men vraagtekens bij heeft te lezen.

Ik vraag me trouwens af waarom je verwacht dat als niet veel verdient met google ads je wel veel gaat verdienen via affiliate marketing. Voor mij geldt :. Pagina die goed loopt, lopen beide goed. Pagina die slecht loopt, lopen beide slecht.
Dus dan kun je beter meer tijd in je website steken lijkt me, wanneer je meer wilt gaan verdienen.

En dit is een reactie van iemand die ook niet de hele dag met een website bezig is.
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#3
Hoi,

uiteraard zijn bedrijven te vertrouwen. Ik lees hier vaak iets over afgekeurde sales, dat is voor mij iets wat ik totaal nog niet meegemaakt heb.
Je leest vaak héél wilde verhalen maar ik heb de indruk dat wij daar in Vlaanderen van bespaard blijven. Soms moet je wel eens wat langer op je geld wachten maar ik heb de ervaring dat alles altijd weer dik in orde komt.
Speel gerust met wat je doet maar geef alles een kans en zelfs meer dan één kans. Bepaalde zaken lopen nu eenmaal minder op je site, da's normaal. Ik heb programma's die mij fantastisch goed lopen en elders niet maar ook omgekeerd. Er zijn geen gouden regels die overal van toepassing zijn, helaas....

Succes!
 

svinus

Nieuw lid
11 mrt 2010
11
0
0
#4
goed alles zef opvolgen, contactpersonen zoeken bij aff. bedrijven waar je aangesloten bent en een band met hen onderhouden. Zodat als er iets is je snel bij iemand terecht kan.
 
#5
het valt wel best mee hoor. Ik werk vooral met de amerikaanse bedrijven: neverblue, clickbank, maxbounty.

Nooit problemen mee gehad, integendeel. Ik heb nog geen enkele payment te laat gehad, en voor die één of twee refunds g ik me echt niet druk maken.