Affiliate marketing onderzoek

8 nov 2010
1
0
0
#1
Beste forumleden,

Ik lees hier vaak mee, echter is hierbij mijn eerste post. Hopelijk in het goede forumgedeelte, ik kon het moeilijk plaatsen.

In februari moet ik afstuderen en ik wil graag dieper in de affiliate marketing duiken omdat ik het een enorm interessant onderwerp vind

Ik vroeg me af of het zinvol is om een onderzoek te doen naar verschillende kanten van Affiliate Marketing: Wie wil nou wat? Ik heb het idee dat een beantwoording van onderstaande vragen ( uiteraard is dit erg weinig en een voorbeeldje ) best wel van nut kan zijn voor enorm veel merchants en bedrijven/webshops.

================================================== ========

Aantal voorbeeldvragen:

Merchant/Adverteerder:

Zijn er bepaalde zaken die u mist bij Affiliate Marketing? Wat vind u de grootste nadelen/aderlatingen?

Verwacht u dat het commissie percentage of het vergoedingsbedrag van invloed is op het aantal aanmelding / publishers?

Heeft een campagne update of tijdelijek prijsverhoging tot gevolg dat meer publishers zich aanmelden bij de merchant?

Wat is de grootste ontbreking van Affiliate Marketing? Waar zou u behoefte aan hebben ( bepaalde software oid ) ?

Publisher:

Wat is het belangrijkste aspect om een bepaalde merchant op te nemen in uw website? ( Vergoeding, Imago, Merkbekendheid, EPC )

Wat vind u het grootste nadeel van Affiliate Marketing, waar zou u behoefte aan hebben?

Niet actieve webshops:

Waarom maakt u geen gebruik van Affiliate Marketing?
"Wie wil wat?"

================================================== ============


Ik ben wel eens benieuwd of bijvoorbeeld merchants verwachten dat een hoge commissievergoeding HET belangrijkste criteria voor publishers is om een campagne te promoten, maar misschien is dit wel helemaal niet zo? Middels een onderzoek krijg je dan veel meer inzicht in de "miscommunicatie" tussen merchants en publishers maar ook wat de grootste gebreken van affiliate marketing nou zijn.


Ik vroeg me echter af: Is zo'n soort onderzoek niet al eens uitgevoerd? Als ik hier mee begin, doe ik niet onderzoek naar iets wat al lang gebeurt is? Dat wil ik natuurlijk niet.. Ik kon het op internet niet zoiets uitgebreids vinden. Yonego had wel een onderzoek maar ik zou er graag nog diepier op in gaan om echt de succesfactoren en motivaties te onderzoeken. Misschien dat een aantal mensen hier dat wel weten, of misschien leuke onderwerpen of vraagstellingen hebben die ik eventueel in het onderzoek zou kunnen opnemen en wat ze van het onderzoeksidee vinden.

Groeten,

Bob
 

murphsy

Nieuw lid
1 sep 2009
49
0
0
#2
Aan een eerlijk antwoord heb je waarschijnlijk het meeste: elk half jaar hebben we hier één of twee keer deze vraag van een afstudeerder. Je gaat dus zeker niet de eerste zijn.

Kanttekening is: ik heb nog nooit iets gehoord over een daadwerkelijk afgerond onderzoek, voorgaande afstudeerders hebben hun vragen nooit opgevolgd.