Affiliate voor Amerikaanse producten

22 feb 2008
2
0
0
#1
Ik ben een Nederlander, maar woon al heel lang in de Verenigde Staten.
Nu dat de Euro heel hoog is, vraag ik me af of Nederlanders vanuit de VS producten bestellen.
Ik zit te denken om een affiliate site te maken voor Amerikaanse producten voor de Nederlandse consumenten.
Het zou dan producten moeten zijn die niet heel erg zwaar zijn om de verzendkosten laag te houden.
Wat denken jullie hierover?
alvast bedankt
 
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#2
Heel goed idee.
Heb er zelf ook weleens over nagedacht om dat te doen.
Focus je inderdaad op producten die makkelijk te verzenden zijn en waar je niet met technische mankementen oid kan komen te zitten, wat achteraf lastig voor de consument is.
 
B

Bestjoerder

Guest
#3
Als je dat doet wees dan duidelijk over verzendkosten!

Heb een kennis werken bij een grote pakketdienst, je wil niet weten hoeveel mensen het over het hoofd zien hoeveel verzendkosten ze moeten betalen.
 

Jorg

Nieuw lid
14 nov 2007
447
0
0
#4
Heb laatst scheermesjes via USA-site gekocht. Ging prima, al was het wel even spannend of het aan zou komen, en heb nu 8 mesjes Gillette voor de prijs van 4 in Nederland. En dan reken ik de verzendkosten mee.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#5
Je kunt op sites als inkoopacties en samenkopen wellicht inspiratie opdoen rond de producten die interessant zijn.....
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#6
ik heb 3 keer geprobeerd een dvd te kopen,maar vanuit de states nooit wat aangekomen.
heb wel mijn geld terug gekregen via paypal.
blijft onbetrouwbaar.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#7
Jeetje, dat is dan wel pech hebben. Ik heb via ebay ruim 500x een bestelling gedaan vanuit de states....altijd goed gegaan!.....
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#8
Dat idee had ik ook al langer en heb ik zelf ook geprobeerd maar ik merk dat de resultaten tegenvallen. Die dollarkoers is niet echt de katalysator die het zou moeten zijn. Ik denk dat mensen zich te weinig bewust zijn van de koersomrekeningen. Het heeft zeker geen rush-effect gehad nu de dollar zo historisch laag staat. Plus je moet de douane niet vergeten, als zij besluiten dat er taxen op moeten dan betaalt de klant dus flink extra voor de bestelling. Ik merk dat Nederlanders toch wat terughoudend zijn om zomaar "overseas" te gaan bestellen. Binnen Europa blijven werkt voor mij beter.
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#9
En wat betreft verzendkosten, airmail is goedkoopst uiteraard maar dan riskeer je dat het pakje zoekraakt en moet je opnieuw versturen. Voor levering met koerier betaal je toch vaak een extra 20-25 euro.
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#11
niet echt harry, die ellen heeft in de telegraaf gestaan maar ook voor haar zal het doek op een gegeven moment vallen omdat ze haar pakketten inmiddels herkennen en de douane meekijkt , met een beetje geluk ben je achteraf nog duurder uit.

in het kort:

Ik bestel goederen buiten Nederland via internet. Waarom moet ik voor die goederen douanerechten en belastingen betalen?

Als u via internet goederen bestelt buiten de landen van de Europese Unie (EU) voert u goederen in. En bij invoer van goederen moet u belastingen betalen. Die belastingen kunnen zijn: douanerechten, omzetbelasting (btw) en eventueel accijns en verbruiksbelastingen.

Uitzondering:

* Als de waarde van de gekochte goederen niet hoger is dan ? 22 per zending betaalt u geen belasting. Maar voor alcoholhoudende producten, tabaksproducten, parfum en eau de toilette geldt dat niet. Daarvoor moet u altijd belasting betalen.

Omzetbelasting en rechten bij invoer

In principe moet u bij invoer van goederen van buiten de EU in Nederland rechten bij invoer en/of omzetbelasting (BTW) betalen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vrijstelling van omzetbelasting en rechten bij invoer.

Vrijstelling:

In bepaalde gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vrijstelling van omzetbelasting (BTW) en rechten bij invoer. Zo hoeft u geen omzetbelasting en rechten bij invoer te betalen als de waarde van de zending, exclusief verzekerings- en vervoerskosten, niet meer is dan ? 22.

Daarnaast zijn onder meer kleine zendingen vrijgesteld die een particulier buiten de EU gratis aan een particulier binnen de EU stuurt. Als dit incidenteel gebeurt en de zending alleen goederen bevat die bestemd zijn voor persoonlijk gebruik door u of uw gezin, dan kunt u een vrijstelling aanvragen. Daarbij gelden onder andere de volgende voorwaarden:

* De totale waarde van de zending mag niet meer bedragen dan ? 45 (exclusief verzekerings- en vervoerskosten). Als de waarde van de zending hoger is dan ? 45, dan moet u belasting betalen over het totale bedrag.
* U mag maar een beperkte hoeveel accijnsgoederen met vrijstelling invoeren.
 
6 nov 2005
802
0
0
#12
Voor sommige productgroepen misschien een goed idee, maar houd rekening met het gegeven dat ipods / merkkleding / merkschoenen / electronica / blu-ray dvds veelal alleen naar US adressen worden verzonden.

houd tevens rekening met douaneheffingen en dat veelal CC of PayPal nodig is om betaling te doen.
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#13
mozilla zei:
niet echt harry, die ellen heeft in de telegraaf gestaan maar ook voor haar zal het doek op een gegeven moment vallen omdat ze haar pakketten inmiddels herkennen en de douane meekijkt , met een beetje geluk ben je achteraf nog duurder uit.
Dat weet ze zelf ook, zie haar eigen site:
Moet ik nog BTW en / of invoerrechten betalen als mijn bestelling wordt afgeleverd?


Er is altijd een kans dat de douane uw pakket controleert en invoerkosten in rekening brengt. Deze kunnen voldaan worden aan de postbode bij aflevering van uw postpakket. Deze zijn voor rekening van de ontvanger.
Voor meer informatie verwijzen we u naar www.douane.nl.
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#14
ja lachen....daar komt ze nu mee... ;D
ze rekenen een service fee en dat was lekker verdienen in beginsel.
maar nu dat iedereen meekijkt en vooral de douane is de kans op bijbetalen veel groter geworden en daar komt dan nog eens de fee bij.
dus het leuke en het nieuwe is er vanaf.
 

johnnie

Nieuw lid
12 dec 2007
92
0
0
#17
De ROI van mijn PPC campagnes worden er niet beter van, die lage dollar :mad: Maar ik denk dat er met name bij dure producten wel wat winst te pakken is als je in de VS (amazon ofzo) bestelt.