Afkeuringen Neckermann.com

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#21
Dat rond de 50% van de hogere orders BKR genoteerd is verbaasd mij niks. Ik heb dit soort afkeur niet alleen bij Neckermann gezien, maar nog tal van andere adverteerders.
Aan de andere kant zijn er ook adverteerders die het stukken beter doen en veel minder afkeur hebben. M.i. heeft het te maken met de manier waarop die hoge orders afgehandeld worden.

Zo weet ik dat bepaalde adverteerders al een BKR-check hebben ingebouwd in het bestelproces waardoor die klanten niet eens door het proces heenkomen en dus ook geen sale voor ons als affiliates zetten. Dan heb je uiteraard al meteen een veel lagere afkeur dan bij de adverteerders die geen pre-check doen.
 

Aklik

Nieuw lid
2 jul 2008
7
0
0
#22
kortom neckerman niet meer promoten in ieder geval niet voor produkten boven de 500,-. Sale = Sale Afkeuren of toewijzen is jullie ondernemingsrisico die je niet moet afwentelen op de affiliate.
Zo korte termijn orders afkeuren... dit hou je geen 2 jaar meer vol dat geef ik je op een briefje.
 
1 jul 2008
8
0
0
#23
Allereerst wil ik zeggen dat ik een aantal zeer goede reacties heb gelezen. Hieronder mijn commentaar hierop.

@ Pippelpap: Het scoresysteem wat Bart beschrijft klopt. Als we een nieuwe klant binnenkrijgen scoren we die op een x aantal variabelen. De variabelen houden rekening met de kans dat iemand heeft om wanbetaler te worden (op basis van historische gegevens). Paar voorbeelden:
- mannen hebben meer kans om wanbetaler te worden dan vrouwen
- als je maar weinig gegevens invult heb je meer kans om wanbetaler te worden dan iemand die 'alles deelt'
- jonge mensen hebben meer kans om wanbetaler te worden dan ouderen
- als je een GSM van ? 500,- koopt heb je meer kans om wanbetaler te worden dan dat je voor ? 500,- aan kleren koopt (of bijv een matras van ? 500,-)

Zo zijn er nog een aantal factoren die hierop van invloed zijn.

Komen ze niet goed door dit scoremodel dan krijgen ze een brief of ze vooruit willen betalen. BKR-geregistreerden krijgen sowieso een brief.

Bestaande klanten hebben een limiet op basis van hun koopgedrag in het verleden. Overschrijden ze deze, dan krijgen ze brief met de vraag of ze vooruit willen betalen.

Toen ik nog geen klant was bij Neckermann (nog geen goed koopverleden had opgebouwd) kon ik het ook wel vergeten als ik een bijv. een LCD-tv zou willen kopen (jong, man, duur luxe-artikel). Ook ik zou dan een vooruitbetalingsbrief krijgen. Ik moet ook zo eerlijk zijn dat ik deze brief weg zou gooien en mijn LCD-tv ergens anders zou kopen.


@ KG: Het klopt inderdaad dat we brieven sturen (op basis van overschrijding krediet, BKR), maar aan veel van deze brieven wordt geen gehoor gegeven.

@ Paul: 90% afkeuring is inderdaad hoog. Onze overall afkeur ligt niet zo hoog. Ik kan hier wel een keer een analyse op loslaten, om te kijken welke affiliates het minste afkeur hebben en welke de meeste afkeur (en dan onderzoeken waarom het zo is). Misschien is de site op jonge mannen gericht?? Wat wel een feit is, is dat het assortiment van bijvoorbeeld een Wehkamp toch iets duurder is dan dat van Neckermann. Dit heeft uiteraard ook zijn doorslag op het soort klanten dat we aantrekken.

@ BM: Ik moet je hier inderdaad wel gelijk ingeven dat de hoge afkeur ook een zaak is van de marketingafdeling. Mijn woordkeuze was hier wat ongelukkig. Wat ik eigenlijk bedoelde is dat krediet het beleid bepaalt en dat ik hier niets aan kan doen. De kredietafdeling heeft uiteraard ook getest met het versoepelen van deze criteria en dat heeft elke keer gezorgd voor meer wanbetalers zodat het aan het einde van de streep weer negatief uitkwam.
Ik ben me er ook van bewust dat het goed mogelijk is dat een aantal adverteerders Neckermann in de toekomst wellicht minder zullen promoten vanwege de hoge afkeur, maar ik kan hier niets tegen doen. Ik kan ook niet intern verkopen dat we minder af moeten keuren omdat we dan meer worden geplaatst door affiliates, dan hebben we veel meer verlies aan de kant van de wanbetaler dan dat we omzetverlies hebben.
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#24
Misschien lees is er overheen maar toch nog ff mijn vraag:

Wat als iemand een matras, tv en t-shirt bestelt en stuurt het t-shirt terug (order 500+) wordt dan alles afgekeurd?
 
1 jul 2008
8
0
0
#25
@ Eric: je leest er niet overheen, ik heb het hier nog niet over gehad....

Ik hanteer hier 2 verschillende methodes (TradeDoubler & M4N):

- TradeDoubler: hier kan je het bedrag wijzigen en keur ik dus het behouden bedrag goed. Het is eerlijk dat dit zo kan, maar ik ben jammer genoeg veel tijd kwijt met accorderen. Het grote voordeel dat M4N heeft, het accorderen via een bestand is een groot gemis.

- M4N: Hier kan je geen bedrag kiezen, het is hier goedkeuren of afkeuren. Vandaar dat ik hier de regel hanteer dat er 50% van de waarde behouden moet zijn. Dan kan goed uitvallen en dit kan slecht uitvallen. Ik zie het wel eens dat er voor een hoog bedrag is besteld en dat er precies de helft is gehouden. Dit is voordelig voor de affiliate. Ik zie het ook wel dat er voor een hoog bedrag is besteld en er wat minder dan de helft over is gebleven. Dan is dit nadelig voor de affiliate. Wat het op totaalniveau doet dat weet ik eerlijk gezegd niet, om dit te weten zou ik hier een analyse op los moeten laten.

Edit: ik heb zojuist van M4N vernomen dat je wel het orderbedrag kan veranderen. Dit wist ik niet. Ik ben nu samen met M4N aan het uitzoeken hoe ik dit gemakkelijk in kan zetten bij de volgende accordeerronde.
 
5

5KG

Guest
#26
Edit: ik heb zojuist van M4N vernomen dat je wel het orderbedrag kan veranderen. Dit wist ik niet. Ik ben nu samen met M4N aan het uitzoeken hoe ik dit gemakkelijk in kan zetten bij de volgende accordeerronde.
Dus dat betekend dat iedereen die bij m4n zit/zat en Neckermann had opgenomen, gewoon genaaid is op sommige punten en deals omdat jij en m4n niet goed hebben gecommuniceerd?
 
5

5KG

Guest
#28
Als ik het zo lees en anders was dit topic niet in het leven geroepen, is er meer afkeur dan goedkeuring, dat je dan eens een keertje 'mazzel' hebt bij een keuring moet er eigenlijk helemaal niet toe doen.

Ik neem aan dat je als adverteerder je het systeem tot je neemt waarmee het netwerk werkt.
Of vragen stelt hoe bepaalde dingen zitten nog voordat je er een campagne begint, als men dan nu aankomt met Edit; oh het kan blijkbaar wel, dan heb je als adverteerder niet goed rondgekeken en nagevraagd en als netwerk heb je te weinig aandacht besteeds aan je adverteerder.
 
1 jul 2008
8
0
0
#29
@ KG: Het is inderdaad miscommunicatie geweest tussen M4N en Neckermann.

Ik vond in je statement (dat affiliates op sommige punten genaaid zijn) aanleiding om een analyse te doen om te kijken wat de impact hiervan is op de affiliates.

Ik heb als basis lijst met 500+ orders genomen die ik al laatste heb geaccordeerd. Alle orders waar er niets is uitgeleverd heb ik buiten beschouwing gelaten, de orders waar 100% is uitgeleverd ook.

De groep die er over bleef heb ik in 2-en gesplitst (-50% & +50%). Daarachter heb ik de commissie gezet die we hebben betaald, geen commissie over -50% en wel commissie over +50%. Daar weer achter heb ik de commissie gezet die we zouden moeten betalen op basis van behouden waarde.

De methode die ik heb gehanteerd is licht positief uitgevallen voor affiliates. Dit zijn resultaten van de afgelopen accordeerronde en weet dus niet of dit echt altijd zo is.

In de toekomst kan ik 2 dingen doen:
- blijven accorderen zoals ik nu doe (en volgende accordeerronde weer kijken of het positief of negatief uitvalt voor affiliates).
- accorderen op behouden waarde.
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#30
@Sharmany Smet

Ik vind het in iedergeval bewonderenswaardig hoe je hier openlijk communiceert over de mogelijk oorzaken en gevolgen! Top, hier kunnen veel adverteerders nog een voorbeeld aan nemen!
 

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#31
@Sharmany Het lijkt mij het beste om de condities tussen de beide netwerken gelijk te trekken, dan zitten wij als affiliates niet in dubio waar we moeten draaien om het beste rendement te behalen en zijn we er ook zeker van dat we geen geld laten liggen als we misschien via het andere netwerk hadden gedraaid.

Overigens ook complimenten voor je inzicht in jullie procedures!
 
5

5KG

Guest
#32
Mijn schrijfwijze is soms wat grover dan dat ik bedoel te zeggen, hoe dan ook mijn punt komt wel goed over :)

Verder complimenten voor, zoals Paul ook al aangaf, de openheid en de manier van een oplossing zoeken danwel verbeteringen aanbrengen!
 
W

Wim

Guest
#33
of schrijf ... gewoon bevoordeeld is op sommige punten..
Als ik het zo lees en anders was dit topic niet in het leven geroepen, is er meer afkeur dan goedkeuring, dat je dan eens een keertje 'mazzel' hebt bij een keuring moet er eigenlijk helemaal niet toe doen.
Dat er meer afkeur is dan goedkeur heeft niets met dit kleine stukje te maken (waar ik op reageer) waarbij onder de helft afgekeurd werd en daarboven alles goedgekeurd. Dit blijkt nu ook uit het kleine onderzoek, iets positief voor affiliates.
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#34
Was even benieuwd wat de actuele ervaringen zijn van de afkeuringen van Neckermann.com boven 500 euro orderwaarde?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#35
Afgeserveerd.
Heb sterk de indruk om in oorlogstermen te blijven, dat die orders als kanonnenvlees dienen om de lagere orders qua blinde keuring te financieren.
Heb zelf de conclusie getrokken om geen artikelen boven die waarde te presenteren, je hebt het niet in eigen hand wanneer de klant een duurder artikel kiest en indien wel zou ik de klant in kwestie graag even toespreken , maar ja... :D

Dàt het gebeurt, kan ik op zich vrede mee hebben, dat het zonder enige vorm van berichtgeving gebeurt : die handelwijze draagt mijn afkeuring.punt
Heb nooit specifiek gewerkt met het oog op die blinde keuring, maar communicatie is toch wel het minste.

Je zal de vraag niet zonder reden stellen, neem ik aan, dus .. medeslachtoffer ? 8)
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#36
ouwesmurf zei:
Je zal de vraag niet zonder reden stellen, neem ik aan, dus .. medeslachtoffer ? 8)
Yup!

Valt mij weer eens op dat toch nog steeds bijna alles wordt afgekeurd boven 500 euro. Net als dat andere 4-letterig warenhuis.
Ik vind het nogal dubieus, mede namens het feit dat zulke leads bij andere warenhuizen wél worden goedgekeurd.

Affiliate staat weer eens met de rug tegen de muur.