Andere bezoekersbronnen dan Google

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#1
Hallo allemaal. Google is zoals iedereen wel weet voor vele websites de grootste bron van bezoekers. Maar Google kan heel grillig zijn in zijn mening over je website. Uit eigen ervaring weet ik dat op het ene moment Google heel veel bezoekers kan sturen en mijn sites hoog ranked en op het volgende moment bijna niets meer stuurt, om daarna weer precies het tegenovergestelde te doen. Zelfs Pageranks gaan af en toe als jojo's op en neer. Daarom ben ik al een tijdje op zoek naar andere bronnen van bezoekers. Gewoon inventieve ideeen waardoor er buiten Google om toch veel bezoek naar je site kan komen. Tot zover heb ik de volgende bronnen ontdekt en gebruikt:

Nujij.nl - Weblog artikelen aanmelden - kan veel bezoek opleveren als je artikel populair blijkt
Ekudos.nl - Artikelen aanmelden - valt inmiddels een beetje tegen, leverde vroeger meer bezoek op
Telegraaf.nl - Linken naar artikelen vanuit je weblog en dan Twingly pingen - levert aardig wat bezoekers op

Dit zijn mijn suggesties voor wie deze nog niet kende. Hebben jullie suggesties waar forumleden hun voordeel mee kunnen doen? Noem eens een paar goede bronnen die jij gebruikt om bezoek mee naar je weblog te lokken. Natuurlijk gaat hij mij daarbij om gratis bronnen. Iedereen met een dik media budget kan immers een marketing campagne starten maar dat bedoel ik niet.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#2
Is er helemaal niemand met een goeie tip? ??? Kan me haast niet voorstellen dat jullie allemaal gebruik maken van Google Adwords. Of hebben jullie allemaal gigantische mediabudgetten?
 

eBizznizz

Beter rechtop sterven dan op je knie?n leven
17 jan 2008
134
0
0
#3
Of hebben jullie allemaal gigantische mediabudgetten?
Gigantisch wil ik niet zeggen maar wel iets. Mijn grootste bron van traffic is emailmarketing maar dat is niet de tip die je zoekt volgens mij omdat je zoals gezegd een bepaald budget moet hebben om daarmee te beginnen.
 
16 nov 2011
29
0
0
#6
Romac35 zei:
Zelfs Pageranks gaan af en toe als jojo's op en neer.
Pageranks zijn verledentijd sinds de laatste update van Google. Dus hier hoef je niet meer op te letten.

Verder kun je bezoek halen uit de Sociale kanalen als twitter, facebook en hyves. Niet te vergeten email, maar je kunt ook wat doen aan linkbuilding zodat je verkeer vanuit andere websites krijgt. En tot slot nog bannering.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#7
@A. Willemse Sitescout, adbuyer, adbrite dat is toch gewoon advertentieplek inkopen? Maar hoe zit het met Netlog, hoe haal je daar traffic uit? Als ik het goed zie is het een online community.

@Hkiezebrink Pagerank is inderdaad verledentijd. Content is ook van minder belang schijnt. Of je sociaal gevonden en besproken wordt is nu meer van belang(?). Maar hoe haal je bezoekers uit Hyves en Facebook? Ook advertenties inkopen?
En Linkbuilding, ik zelf twijfel daar altijd over omdat ik zelf niet zo snel bereid ben naar iemand te linken, vraag ik me af of een ander daar wel toe bereid is. Je wilt immers je bezoekers toch op je eigen site houden?
 
16 nov 2011
29
0
0
#8
Social is inderdaad heel erg belangrijk! Vooral shares zijn enorm belangrijk in het creeren van zichtbaarheid voor je content. Je moet inderdaad wel wat te investeren in Social, of je website moet Social ingericht zijn. Wat betreft Hyves, daar doe ik allang niets meer aan, maar er zijn nog voldoende sites die daar wel mee scoren.

Linkbuilding is erg belangrijk voor de vindbaarheid van een site. Als het je niet lekker zit om links te delen, dan kun je altijd nog blogs gaan schrijven met toegevoegde waarde. Wanneer andere bezoekers/websites de toegevoegde waarde van dit artikel zien, dan komen de links vanzelf. Hoe vaak zie je wel niet een link van NU.nl voorbij vliegen? Des te hoger de kwaliteit op jou website, des te sneller anderen naar jou zullen linken. Je kunt natuurlijk ook gewoon op zoek gaan naar kwalitatieve links, maar dat is geen leuk werk ;-)....Uiteindelijk leidt dit weer tot meer bezoekers.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#9
He he met Twitter is het me inderdaad gelukt om bezoekers mee naar mijn site te krijgen. Gaat niet erg hard maar 1 tweet en toch een paar nieuwe bezoekers. Kan dit met Facebook ook?
 
16 nov 2011
29
0
0
#10
Twitter en facebook zijn twee verschillende kanalen. Zo kunnen twitteraars tweets vinden door middel van Hashtags en heb jij invloed op welke hashtag jij gebruikt. Bij Facebook moet je personen eerst voor je winnen voordat hier bezoek uit volgt :)