Beershop.be - Web Retail Company (TradeTracker BE) - sale onterecht afgekeurd

volo

Nieuw lid
7 aug 2008
6
0
0
www.volo.com.mt
#1
Ik plaatste op 19 september bij Beershop.be zelf een bestelling als cadeautje voor een vriend in de UK. Ik gebruikte hiervoor mijn eigen tracking link.

Er verscheen een commissie van 5,30 euro op een bestelling van 81,57 euro in mijn account.

Het bier werd geleverd, mijn vriend zéér blij. Alles goed en wel, tot ik op 5 november opmerkte dat de commissie van de sale was afgekeurd!

Ik open natuurlijk meteen een ticket en verzoek vriendelijk waarom de sale werd afgekeurd (zonder verdere details), maar wacht tot op heden op antwoord in dat ticket.

Op 17 november neem ik via e-mail contact op met TradeTracker zelf.

De reactie van TradeTracker:

Nav je vraag over de afkeuring van een sale via Beershop.be, heb ik dit doorgespeeld naar de adverteerder.

Zij gaven me dit antwoord:

"De levering is door DPD beschadigd toegekomen en de klant heeft alles geannuleerd. ".

Hopelijk ben je hier voldoende mee geïnformeerd. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
Dit is duidelijk een flagrante leugen.

Het is sowieso moeilijk om adverteerders te vertrouwen in het correct goed- en afkeuren van sales. Maar nu is het mij dus wel duidelijk dat Beershop.be (en Web Retail Company misschien in het algemeen? Zij hebben echt wel veel shops bij TradeTracker) niet het beste met hun affiliates voorheeft.

Ik protesteer bij TradeTracker. Ik laat hen weten dat ik de bestelling zelf geplaatst heb, en dat zowel ik als de ontvanger tevreden waren (ondanks een ietwat late levering), en dat er juist niks is geannuleerd.

Pas op 29 november, na verschillende herinneringen (ze zitten duidelijk verveeld met de zaak), krijg ik dit antwoord.

Ik heb zonet antwoord gekregen van Alexander van Beershop. Hij zei me dat dit waarschijnlijk om een vergissing gaat. Ik heb zonet de sale alsnog goedgekeurd.
Dit geeft mij geen voldoening, maar iets anders had ik natuurlijk niet kunnen verwachten. Ze kunnen moeilijk toegeven dat ze het opzettelijk hebben gedaan.

Het enige wat ik nu nog kon doen, was TradeTracker waarschuwen dat ik dit verhaal hier zou melden. Bij deze.
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#2
Oei wat slecht van beershop.be. Kun je nagaan hoeveel sales er wel ten onrechte afgekeurd worden.
 
S

svteg

Guest
#5
Wat is dit toch een slechte reclame voor de affiliate markt, het vertrouwen is soms al zo minimaal bij de keuring van sales. Het blijft blijkbaar lastig voor een merchant om een affiliate te belonen voor nieuwe klant/sale.. ik hoop dat TradeTracker kordaat weet op te treden tegen deze ruis.
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#6
Ik ga beershop niet verdedigen want ik heb er écht geen band mee. Meer zelfs, drink zelfs geen bier. Maar het kan wel degelijk om een foutje gaan bij de afhandeling. Hoe vaak heb ik zelf niet gedacht een factuur betaald te hebben terwijl er wel degelijk wat fout liep. Zelf zou ik aan de hand van één voorbeeld dat van iemand anders komt me niet doen besluiten om een adverteerder uit te sluiten. Ik zou eerder zelf nog een tweede bestelling doen in overleg met het netwerk om nadien besluiten te trekken. Natuurlijk spendeer je meteen een 15 Euro voor een bestelling en dat win je niet maar dan ben je 100% zeker. Ik weet natuurlijk niet de achtergrond, als ik bij een programma 100 sales per maand heb en ik doe zelf eens een bestelling en er gaat wat fout, maar afkeurpercentage is voor de rest behoorlijk, dan blijf ik samen werken. Maar 't kan goed zijn dat het zijn eerste sale in jaren was en dan liggen de kaarten weer anders.... en zo kunnen we nog even bezig blijven ;-)
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
@showbizzsite:
ben het met je eens , het gaat vaak ook om de toon. In het bovenliggende verhaal is er eerst glashard ontkent, waren ze toen wat meer in overleg gegaan ( adverteerder dus ) zou de vork anders aan de steel hangen (..)

Maar hoe vind je deze van zeg 18 maanden terug : zelf ivm cadeau een bestelling gedaan bij Pandorashop in Nederland, met bestelling/aflevering bij degeen die het aangaat. Maat blijkt net niet te kloppen, de smaak ook net iets anders en dus ging er geruild worden, heb dat ook doorgegeven per mail.
Dus, je ziet 'm aankomen : sale afgekeurd ( wel zelf betaald en uiteindelijk is het cadeau wel tegen een hoger bedrag ontvangen )
Argument van de adverteerder : sale is door de medewerkers zoek geraakt en kan daarom niet goedgekeurd worden.
Had die nog niet eerder gehoord. Ben nog sprakeloos en dat wil wat zeggen ;D
Ook een Tradetracker-adverteerder, waarmee ik bedoel,
dat ze veel van dit kaliber voeren, hoewel het niet direkt
hun verantwoordelijkheid is.
 

234EL

Nieuw lid
4 okt 2011
8
0
0
#8
volo zei:
Maar nu is het mij dus wel duidelijk dat Beershop.be (en Web Retail Company misschien in het algemeen? Zij hebben echt wel veel shops bij TradeTracker) niet het beste met hun affiliates voorheeft.
Sorry voor het bumpen van dit topic maar Web Retail Company = TradeTracker BE, toch? Wat het dus alleen nog maar veel erger maakt!
Alle Web Retail Company webshops staan op naam van Dhr. D******n en deze is toch van TradeTracker België?
Bekijk het maar eens: zelfde adres te Brugge (ik woon er toevallig vlakbij)
 

Bram

Nieuw lid
22 apr 2011
43
0
0
#9
234EL zei:
volo zei:
Maar nu is het mij dus wel duidelijk dat Beershop.be (en Web Retail Company misschien in het algemeen? Zij hebben echt wel veel shops bij TradeTracker) niet het beste met hun affiliates voorheeft.
Sorry voor het bumpen van dit topic maar Web Retail Company = TradeTracker BE, toch? Wat het dus alleen nog maar veel erger maakt!
Alle Web Retail Company webshops staan op naam van Dhr. D******n en deze is toch van TradeTracker België?
Bekijk het maar eens: zelfde adres te Brugge (ik woon er toevallig vlakbij)
D*** heeft al lang zijn aandelen in beide bedrijven verkocht.

Zie oa: http://www.digimedia.be/News/nl/6492/web-retail-company-overgenomen.html
 

Bram

Nieuw lid
22 apr 2011
43
0
0
#10
Maar heb ook problemen met één van de webshops van Web Retail Company.

Plaats via één van mijn eigen affiliatelinks een bestelling bij Cadeauline.be. Klik geregistreerd, sale niet. Product geleverd.

Nu al 4!!! keer een ticket gestuurd, maar nog altijd geen reactie.