Belasting

Donny

Nieuw lid
30 okt 2010
3
0
0
#1
Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum.
Ik ben enorm gemotiveerd om te gaan starten met affiliate marketing maar een ding is me nog steeds niet helemaal duidelijk.
Ik wil graag voor mijn eerste website gaan beginnen bij clickbank, die betalen uit via paypal.
Maar ik heb geen idee hoe dit nou zit met belasting.
Stel ik verdien 1000 euro per maand.
Moet ik dan gewoon per maand 19 procent btw rekenen over het bedrag dat ik via clickbank binnen krijg?
Hoe zit dat precies?
Alvast bedankt.
Gr,
 

JoshuaB

Nieuw lid
18 jun 2008
21
0
0
#2
Hallo Donny,

Ben zelf ook redelijk nieuw hier. Heb je al een KvK inschrijving en ben je daarna geaccepteerd als ondernemer voor de BTW door de belastingdienst. Zoniet ga eens snuffelen op de sites van die twee. Zoja dan snap ik niet dat je deze vraag stelt.

Indien je opereert als particulier kan en mag je niets met BTW doen. Bovendien zit Clickbank in de VS (zover ik weet, ik doe niets me ze) en heb je sowieso niets met BTW te maken.
 

Donny

Nieuw lid
30 okt 2010
3
0
0
#3
Hey Joshua, nee ik heb nog geen kvk in schrijving.
Het leek me handig om dit soort dingen uit te zoeken voordat ik ga beginnen, in plaats van dat ik achteraf nog moet gaan uitzoeken hoe ik mijn belasting betaal.
Ik dacht dat er hier misschien mensen waren die ook geld verdienen bij een buitenlands bedrijf en dat zij mij konden uitleggen hoe ze dat regelen met de belasting.
Maar als het niet onder btw valt het dan gewoon in de reguliere loonbelasting schijven?
Bedankt
 

JoshuaB

Nieuw lid
18 jun 2008
21
0
0
#4
Ik verdien het meeste van mijn geld uit het buitenland als ondernemer. Maakt dan nog een beetje verschil of het binnen of buiten europa is. Maar goed voor jou in principe dus niet van toepassing.

Gewoon lekker starten zou ik zeggen en alles wat je verdient netjes opgeven bij het kopje 'overige inkomsten' bij je reguliere belastingaangifte. Mochten de bedragen oplopen is het interessant een bedrijfje op te richten vanwege enkele belastingvoordelen voor ondernemers.
 

Frits

Nieuw lid
19 okt 2010
2
0
0
www.slimonlineverdienen.com
#6
ik ben ook nieuw hier en ik heb ook geen kvk nummer alleen moet je het wel opgeven tot een bepaald bedrag als ik me niet vergis. Als je boven dat bedrag komt dan wordt het niet meer gezien als "hobby".
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#7
Heerlijk al die accountants hierzo!

Even simpel:

- Je hebt geen KVK en BTW nummer, dus je hebt niets te maken met BTW
- Je doet zaken met een VS bedrijf, dus je hebt sowieso niets te maken met BTW
- Dan die opmerking over "Als je te veel omzet ziet de fiscus het niet meer als hobby"...Onzin, als jij het invult op je IB als "inkomsten overige werkzaamheden" betaal je de volle hoeveelheid belasting. Het zal de Fiscus een zorg zijn wat je daar invult. De fiscus casht de volle mep, en je maakt geen gebruik van de aftrekposten die je als ondernemer wel hebt!

Even heel globaal rekensommetje:

Jij verdient 1000 per maand, dus 12.000 per jaar.

Jij schrijft dit bij "overige inkomsten"

Als je dit naast je loon/uitkering/en enz ontvangt, wordt daar +/- 42% inkomstenbelasting over ingehouden
Dus je houdt over: +/- 12.000 - 5040 = 6960,-

Nu ben je ondernemer. Stel: Je voldoet aan het uren criterium, bent starter, dus:
12.000 -
- 9427 zelfstandigenaftrek
- 2110 startersaftrek
= 463 uiteindelijke winst
daar gaat nog even 12% MKB vrijstelling vanaf

Dussuh......je houdt ongeveer 400 winst over.
Dan heb je nog wel een beetje kosten voor je hosting enz enz enz (waar je ook nog eens lekker je BTW van terug krijgt, net als van je laptopje e.d.)

Dus de hoeveelheid belasting die je moet betalen is nihil

Geen kvk,BTW en eenmanszaak of wel KVK, BTW en eenmanszaak.

Lijkt me duidelijk. En om nog maar niet te spreken over het psychologische aspect van het hebben van een eigen bedrijf, of het hebben van een hobby.

Weet je wat jullie moeten doen......juist, naar de KVK
 

JoshuaB

Nieuw lid
18 jun 2008
21
0
0
#8
Deze aftrekposten werken ook door op je belastbaar inkomen en hebben dus ook invloed op oa je zorgtoeslag, kindgebonden budget, kinderopvang toeslag etc.

12k bij je belastbaar inkomen optellen (geen kvk) of NIHIL bij je belastbaar inkomen optellen (wel kvk) kan aanzienlijk schelen, maar dat terzijde.

En inderdaad ik ben geen accountant.
 

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#9
Als toevoeging bij @patje72, als je een KVK nummer hebt en je hebt omzet vanuit Nederland waarover je BTW ontvangt, heb je tot een bepaald bedrag nog voordeel als 'kleine ondernemer', via de kleine ondernemers regeling.

Zolang je per jaar minder dan +/- 1.400 BTW hoeft af te dragen aan de belastingdienst, hoef je dit niet af te dragen. Hiermee stijgt je omzet dus als het waren 19%.
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#10
Ja klopt.....dat had ik er niet bijgezet. Ik wilde ook weer niet teveel details geven. Maar het is nog veel leuker.....

Als je alleen maar inkomsten hebt vanuit de VS, hoef je geen BTW te betalen. Maar van al je kosten die je in NL maakt, mag je wel de BTW aftrekken. Je krijgt dus eigenlijk elk kwartaal (uitgaande dat je kosten maakt) ook nog een beetje BTW terug. Zo kost je laptopje van 899,- je ineens maar 755,-... Oh ja je hebt natuurlijk ook de nieuwste Nikon SLR camera nodig voor de foto's op je website. En vind je die kleuren inktpatronen voor je printer ook zo duur.......zijn kantoorbenodigdheden, dus volledig aftrekbaar.

>>>>>>> KVK
 

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#11
@patje72 let wel op met zaken als laptop en camera, dat deze officieel van de belastingdienst moeten worden afgeschreven (mits aankoop bedrag > 450 euro ex btw) over meerdere jaren.

Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd ;-)
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#12
Crisis regeling.

- 50% in eerste jaar de rest verdelen.

Maar als starter (mits je aan de voorwaarden voldoet)
- Willekeurig afschrijven!!

Ik kan echt mijn Skoda Fabia Greenline die ik in oktober heb gekocht, volledig afschrijven over 2010 :)
en m'n laptop....en m'n camera...je moet alleen even rekenen of het slim is

Oh ja.....meer dan 2.200 geinvesteerd in 2010.....<95gr uitstoot....ook nog 28% kleinschaligheidsaftrek

Fiscus is niet zo slecht voor ondernemers hoor :)
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#13
Nog een kleine aanvulling.

Wanneer je zaken doet in het buitenland (VS) heb je wel degelijk met BTW te maken. Hetzelfde geldt voor betalingen naar Google AdWords of ontvangsten van AdSense.

In het geval van Google wordt de BTW 'verlegd'. Je moet hier dus zelf mee aan de slag en de BTW berekenen/opgeven. En een gouden tip: zorg voor een goede boekhouder/adviseur wanneer je hier zelf niet zoveel verstand van hebt.
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#14
Nou ik vraag me eigenlijk af op welke manier je wel te maken hebt met BTW tov de VS. Vergeet niet dat de diensten van Google niet vanuit de VS komen maar vanuit Ierland. De BTW wordt inderdaad verlegd, en je moet het ook aangeven op de aangifte omzetbelasting.

Volgens mij moet je op je opgave omzetbelasting alleen BTW zaken aan te geven over diensten die je zelf verricht buiten de EU en hoef je niets aan te geven over diensten die je afneemt.
 

rexp

Nieuw lid
5 nov 2007
185
0
0
www.hotelinantwerpen.nl
#15
XpertMarketing zei:
Wanneer je zaken doet in het buitenland (VS) heb je wel degelijk met BTW te maken.
Het systeem van Value Added Tax of Belasting Toegevoegde Waarde kent men niet in de USA. In de USA heb je een sales tax, maar die is alleen van toepassing op consumentenaankopen.

Over wat je zelf verkoopt aan een afnemer in de USA hoef je geen BTW te rekenen.

Dus wat je dan met BTW te maken hebt verdient misschien wel enige toelichting?
 

JoshuaB

Nieuw lid
18 jun 2008
21
0
0
#16
@Xpert

Onder toepassing van de "Zesde Richtlijn 77/388/EEG van de raad betreffende de harmonisatie van wetgevingen der lid-staten inzake omzetbelasting, Art. 9 (2e)", wordt bedrijfs- en andere klanten, die in het bezit zijn van een omzetbelastingnummer, geen BTW berekend. De BTW dient eventueel aan uw bevoegde belastingdienst afgedragen te worden.

Blah, blah, etc.

Oftewel voor diensten die je afneemt binnen de EU (we hebben het nog steeds over diensten neem ik aan), zoals je hosting account in bv. Duitsland en waarbij je een factuur ontvangt, als ondernemer, zonder BTW, moet je die inderdaad zelf berekenen en opvoeren bij vraag 4b van je BTW aangifte. Hetzelfde bedrag vraag je op dezelfde aangifte terug via de voorheffing (voorbelasting). Blijft dus een "zero-sum game".

Voor diensten verleent aan het buitenland (bv Adsense) voer je deze op onder vraag 3b. Hierbij kun je niet eens BTW opvoeren. Je moet wel opgaaf Intracommunautaire prestaties doen.

De OP vroeg naar diensten geleverd aan een land buiten de EU. Dergelijke diensten kun je niet eens kwijt op het BTW aangifte formulier (enkel leveringen goederen).

Als vuistregel blijft gelden dat bij B2B je hooguit voordeel hebt van de BTW (kleine ondernemers regeling) en nooit last, buiten het feit dat je het formuliertje moet invullen.