België VS Nederland

Tarzan

Nieuw lid
13 okt 2007
90
0
0
#1
Hallo iedereen,

Ik zou graag jullie mening eens willen vragen over de .nl en .be affiliate marketing.

1) je hebt bij .be nooit veel bezoekers, .nl zeker 5 keer meer.
2) Als ik naar mijn vrienden kijk(belgie) dan gaan die volgens mij nooit iets kopen via internet, ik weet niet of dit in Nederland anders is? Reizen kopen via internet is volgens mij in België nog echt nieuw, en niet iedereen doet het. Laat staan dat belgen een boek gaan kopen op internet als er 10 straten verder een boekenwinkel is.

Hoe denken jullie daar over?

PS. ik zelf ben een belg ::)
 
5

5KG

Guest
#2
Andere vraag naar jou toe:
Voordat je met affiliate marketing bezig was, hoe deed je het zelf?
Besteld jij wel iets op internet en hoe ben jij in aanraking gekomen met affiliate bedrijven?
En koop jij nu wel wat op internet?
 

Tarzan

Nieuw lid
13 okt 2007
90
0
0
#3
Besteld jij wel iets op internet en hoe ben jij in aanraking gekomen met affiliate bedrijven?

Ik had ooit mijn mp3 speler gekocht.

En koop jij nu wel wat op internet?
Domeinnamen en hosting, maar echt spullen kopen zit er niet in, hier in belgië is dat allemaal zo anders. Omdat je met online banking

- Eerst en vooral als jongeren al niet naar een nederlands bedrijf geld kan storten, toch niet dat ik weet.

- Het vertrouwen in online kopen hier niet echt is.

Als ik een ruime gok moet doen zouden van de 1000 mensen uit mijn school, 1 of 2 mensen iets kopen via internet.

Hoe is dat in nederland?
 
5

5KG

Guest
#4
Geld storten naar een nederlands bedrijf si vrij makkelijk. Via bijvoorbeel Ideaal (als deze het heeft) of bijvoorbeeld onder rembours (betalen aan de postbode) of een eenmalige machtiging, creditcard etc. Meer dan genoeg opties' voor de Nederlander om het online te betalen danwel te bestellen.

Vertrouwen in online kopen is er wel, ondanks het gedachte dat je Credit Card door iedereen kan worden uitgelezen.

Plus dat als je in het buitenland een besteliing plaatst (afhankelijk welk land) je ook met paypal terecht kan of een internationale overschrijving, en dat is in Nederland gratis.

Er zijn ergens stats over hoeveel een Nederlander per jaar Online koopt, en dat was niet slecht moet ik zeggen.

Ik zal niet zeggen dat Belgie 10 jaar achterloopt maar je hebt best kans dat in de komende paar jaar het gaat omslaan.

Buurman koopt iets online dus dat wil jij ook wel eens doen, en je vriendin, en je vriend, en je kennis en en en en....

Waarom gaan alle affiliate bedrijven naar Belgie toe? Omdat die tijd nu ook komt.
Grootste probleem is het Nederlands en Frans. Je moet toch heel Belgie te woord staan met je site.
 

BM

Nieuw lid
28 aug 2006
229
0
16
#5
5KG zei:
Grootste probleem is het Nederlands en Frans. Je moet toch heel Belgie te woord staan met je site.
Hoeft toch niet?

Vlaanderen heeft 7 miljoen inwoners en een redelijke internetpenetratie. Is genoeg mee te doen.

Wallonie heeft 'maar' 3,5 miljoen inwoners, een vele lagere internetpenetratie (en gehoord van wat mensen: een vele lagere conversie).

En wil je héél Belgie bereiken, dan moet je de site ook nog in het Duits maken. Iets minder dan 100.000 mensen hebben dat als dagelijkse taal.
 
W

Wim

Guest
#6
Geld storten naar een nederlands bedrijf si vrij makkelijk. Via bijvoorbeel Ideaal
Ideal is alleen voor Nederlandse banken dus met een Belgische bank lukt dat niet.
 
5

5KG

Guest
#7
Hij vroeg toch ook hoe het in NL ging, niet voor iets wat in beide landen zou moeten werken.
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#8
in 2007 heeft 4 op 5 internet gebruikers in Nederland iets besteld.
Of wel, bijna iedereen koop/besteld online.

Wat ik merk aan mijn belgische leden is dat ze veel klikken en ook aanvragen (in conversie veel meer dan de Nederlanders).
Belgie loopt ongveer 2 jaar achter op Nederland, dus nu investeren en over 2 jaar ben je binnen ;)
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#9
Voor iDeal zijn er wel oplossingen in Belgie, Bancontact (Mr. Cash) is de iDeal van/voor Belgie (net zoals in Nederland het Ogone systeem). KBC/CBC heeft een soort Rabo internetbankieren waarbij je overschijvingen kunt maken. Dexia heeft een zelfde systeem en ING BE volgens mij ook. Is allemaal nog niet zo populair als iDeal maar het gaat wel steeds beter is mijn ervaring.
 

prims

Nieuw lid
19 jun 2006
6
0
0
#10
Ik denk toch dat België een inhaalbeweging aan het doen is. Ik zie veel 50+ ers die pas onlangs met internet hebben leren werken en heel veel intresse tonen om aankopen via internet te doen. Ik krijg er meer en meer vragen over. Cd's verkopen zie ik niet snel gebeuren. Hoewel er ook een markt voor is, maar dan in zeldamere oudere cd's (weer de 50+ markt). En boeken worden heel weinig verkocht in belgië. Als je boeken wil verkopen zal je je ook weer moeten richten op heel specifieke doelgroepen. Want algemene boeken worden weinig verkocht in belgië. Dat zie je ook aan het aantal boekhandels dat we hebben. In Nederland is er één boekhandel op 10.000 inwoners, in Vlaanderen is die verhouding één op 25.000.
Voor betalingen op internet willen de meeste mensen in mijn omgeving een ouderwetse overschrijving kunne doen.

Kortom België kan heel intressant zijn om in te investeren, maar je moet je niche vinden en geduld hebben.
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#11
Totaal niet mee eens. Belgie wordt precies als nederland, iedereen koopt boeken, cd's, dvd's ect online en zeker als cadeautjes. Ik hoef niemand te vertellen dat 80% van de reizen in Nl online geboekt worden. In belgie gaat het daar ook heen. 100% zeker.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#12
Ik ben er al een tijdje van overtuigd dat Belgie aan de voet staat om online te boomen.

Maar dit is een reactie die door diverse partijen "geduwd" wordt.

Vb
Als netwerken tientallen shops, winkels, bedrijven in affiliate kunnen overhalen zullen die bedrijven alle moeite doen om online klanten te gaan pushen tot het doen van hun aankoop online. Omgekeerd is het ook zo. Als er heel veel Ntewerken zijn met een grote keuze aan partners zullen heel veel websites en "nieuwe" andere affiliatemanieren ontstaan om die klanten binnenhalen zoals nu in Nederland bestaat. In die optiek zie je dat TT, daisycon, zanox, TD de laatste maanden echt een spurt aan het maken zijn om als eerste overal zich klaar te zetten.

Wat betreft mijzelf in de reissector:
Op TD na (en dat zijn vaak maar enkele grote partijen die teveel naambekendheid hebben om er echt op in te spelen via een eigen website - bedoel dus geen keywords inkopen via vb google) is het huilen met de pet op. Ik heb geen 5 reispartners rond vb rondreizen of wat dan ook die ik kan promoten in mijn websites.
Je hebt wel Nederlandse ja, maar een Belg ziet liever bovenaan be staan dan nl zelfs als dat duurder zou uitkomen. Het vertrouwen en de kennis moeten immers eerst ingeburgerd zijn en daar zijnwe allen voor nodig. Het is een domino effect doch wie smijt de echte eerste grote steen omver?
 
6 nov 2005
802
0
0
#13
Dat de affiliate marketing en online marketing boom in Belgie van bovenaf wordt aangestuurd, is ook deels mijn mening.

Ik weet niet hoe het in Belgie gesteld is met thuiswinkelen in het algemeen (Wehkamp, Netwerk, Otto e.d.), maar als je het zo bekijkt is het doen van een aankoop via internet het verlengde van het op afstand doen van een aankoop n.a.l.v. een catalogus. Wij Nederlanders zijn dat dus al gewend. De Belgische consument moet dan o.a. de toegevoegde waarde van internet zien en de consument moet het vertrouwen hebben. Verandering van gedrag, en het veranderen van gedrag kost altijd veel tijd.
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#14
1) België is gewoon klein !

Vlaanderen telt maar 6 miljoen inwoners, en daarvan spreken er 500.000 tot één miljoen niet genoeg Nederlands om ooit op Nederlandstalige websites te komen. In Brussel spreekt men ook overal Frans.

Blijft dus een markt van een kleine 5 miljoen Nederlandstaligen, da's nog geen derde van de NL markt.

2) In Belgie is alles kortbij

België heeft het dichtste wegennet van Europa, en is een van de dichtsbevolkte landen van de wereld, letterlijk alles is hier te vinden op minder dan 50km

3) De achterstand die Belgie heeft t.o.v Nederland komt door het monopolie van Belgacom tot nog niet zo lang geleden. Internet was onbetaalbaar. Daarna begon Telenet met het aanbieden van kabel en schoot internet gebruik voor het eerst naar 50%. Die groei is gestopt omdat telenet door een Amerikaan werd overgenomen en zich vooral op marketing voor digitale TV concentreerde, en de eerste nieuwe surfers afhaakten door vele problemen met de Telenet diensten (in veel provincies nog altijd de enige kabelaanbieder)

Nu zoveel jaar later is het internetgebruik in BE dus belange na nog niet zo hoog als in NL; en of dit ooit gelijk zal komen betwijfel ik heel sterk.
 

messju2

Nieuw lid
3 jan 2007
111
0
0
www.interieur-tips.nl
#15
1) Mijn "standaardregel" is 4 keer meer. Nummer 1 in google Nederland leverde mij 4 keer meer bezoekers op dan nummer 1 in Vlaanderen. Maar ja, dat is een steekproef van n=1
2) Ik vind het best wel goed doen qua verkoop in Belgie. Hoewel ik het idee heb dat Belgen best wel gierig zijn, valt er toch wel wat te verdienen naar mijn idee. Belgen houden immers wel van modern, al is het op een eigen manier ;-)

Tarzan zei:
Hallo iedereen,

Ik zou graag jullie mening eens willen vragen over de .nl en .be affiliate marketing.

1) je hebt bij .be nooit veel bezoekers, .nl zeker 5 keer meer.
2) Als ik naar mijn vrienden kijk(belgie) dan gaan die volgens mij nooit iets kopen via internet, ik weet niet of dit in Nederland anders is? Reizen kopen via internet is volgens mij in België nog echt nieuw, en niet iedereen doet het. Laat staan dat belgen een boek gaan kopen op internet als er 10 straten verder een boekenwinkel is.

Hoe denken jullie daar over?

PS. ik zelf ben een belg ::)
 
23 jun 2006
758
0
0
www.mailordershops.nl
#16
pietervangils zei:
Voor iDeal zijn er wel oplossingen in Belgie, Bancontact (Mr. Cash) is de iDeal van/voor Belgie (net zoals in Nederland het Ogone systeem). KBC/CBC heeft een soort Rabo internetbankieren waarbij je overschijvingen kunt maken. Dexia heeft een zelfde systeem en ING BE volgens mij ook. Is allemaal nog niet zo populair als iDeal maar het gaat wel steeds beter is mijn ervaring.
Goed puntje! Zou voor ons toch eens interessant zijn om die optie aan te gaan bieden... bijv. Belgische ip-adressen herkennen en dan die opties aanbieden.