Daisycon API

Barry

Nieuw lid
3 dec 2005
277
0
0
www.daisycon.com
#1
Afgelopen maand heeft Daisycon de API* live gezet. Het enige dat u nodig heeft is een inlogcode voor het Daisycon-systeem en voldoende kennis van SOAP. Met de Daisycon API kun je data ophalen uit onze datase. De API heeft verschillende interfaces zoals financieel, nieuws, programma's, statistieken en transacties. Surf naar api.daisycon.com voor de uitgebreide WSDL (= handleiding).

Suggesties waarmee we de API uit kunnen breiden zijn welkom, stuur in dat geval een PM naar mij!

*API [Application Programming Interface]: een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken). Vaak vormen API's de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie, zodat applicaties op een hoog niveau van abstractie kunnen werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma's.
 

Barry

Nieuw lid
3 dec 2005
277
0
0
www.daisycon.com
#2
Inmiddels alweer een aantal updates uitgevoerd, waaronder een Material Service, waarmee je alle links uit het systeem kan ophalen. Verder is de API ook uitgebreid zodat ook adverteerders hun statistieken uit het systeem kunnen trekken.

Feedback over de API is welkom! (liefst via een PM)
 

Barry

Nieuw lid
3 dec 2005
277
0
0
www.daisycon.com
#4
@ouwesmurf: Ja hoor, de eCPC is middels de API te berekenen. Het aantal kliks (ruw en uniek), de transacties (en de status daarvan) is via de API op te halen dus de eCPC kun je eenvoudig berekenen (op de wijze die je zelf wilt)...
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
correctie : dat is de eigen eCPC.
Zou zo graag - voordat ik met een adverteerder in zee ga - een indicatie willen zien van de eCPC , netwerk-breed.
Maak nu te vaak mee, dat ik er beter aan gedaan had om een bepaalde adverteerder niet op te nemen, die tijd ben ik kwijt.