Daisycon heeft nieuwe algemene voorwaarden voor publishers.

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#1
Daisycon heeft de algemene voorwaarden voor publishers aangepast
en verduidelijkt.

Vooral aspecten die de internationale uitrol in de weg stonden zijn aangepast. Daarnaast waren de gegevens tav van de uitbetalingsroutines reeds door de feiten achterhaald.
Ook is er aandacht besteed aan het afdekken van aansprakelijkheden en privacy van de gegevens van de publishers.

De nieuwe algemene voorwaarden vervangen de bestaande voorwaarden en gelden voor alle aangesloten publishers, zoals vermeld in zowel de oude als de nieuwe voorwaarden (zie art. 9.3).

Klik hier voor de nieuwe Algemene Voorwaarden Publishers.
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#3
Ok dames en heren de meest in het oogspringende wijzigen, buiten wat terminologie wijzigen (affiliate is echt old skool blijkbaar.. we moeten toch echt maar naar het publisherforum.nl toe straks ;-) )

Heb even de oude en nieuwe versie vergeleken;

Dit valt me zo snel op!

Nieuwe puntjes:

Dit was per 24 uur, nu per dagdeel, dus potentieel meer kliks?
Klik:
Een bezoeker die via een link van Daisycon naar een adverteerder surft. Bij uitbetalingen per klik (CPC) wordt per adverteerder slechts 1 (één) klik per IP-nummer, per advertentie-uiting, per publisher, per dagdeel gemeten.
Beter op te treden tegen cookiedropping etc?
3.1 Transacties en kliks/views dienen wilsbewust door de gebruiker gemaakt te zijn zonder dwang, misleiding of beloftes welke niet in overeenstemming met de door de adverteerder gevoerde campagne zijn.
Moet je overal straks Ads by Daisycon bij vermelden?
3.2 De publisher zal er geen misverstand over laten bestaan dat de distributie plaatsvindt via het netwerk van Daisycon.
Nieuw!
3.6 De door het gebruik van het netwerk van Daisycon ingewonnen informatie en gegevens mogen door de deelnemers alleen persoonlijk en alleen in kader van deelname aan het netwerk worden gebruikt. Het doorgeven aan derden en elk gebruik voor andere doeleinden, met name reclame-doeleinden, is ten strengste verboden.
Nieuw!
3.7 Daisycon biedt de advertentieruimte van de publishers aan de door de publishers geselecteerde adverteerders aan. De publisher dient hiervoor aan de voorwaarden te voldoen en voor zover hiervan sprake is, dient deze de aanvullende voorwaarden voor deelname aan een specifiek programma te accepteren.
Toegevoegd
3.9 het gebruik van merk en/of handelsnaam van adverteerders in zoekmachines of keywordmarketing is niet toegestaan.
Nieuw
3.11 Voor het voeren van cpc-campagnes in mail of zoekmachines dient uitdrukkelijke goedkeuring door de adverteerder verleend te worden. Zo genoemde spaarprogramma's of get-to-paid sites zijn uitgesloten van een cpc-vergoeding.
Nieuw
3.16 Om misbruik te voorkomen heeft Daisycon het recht om het IP-adres van de deelnemer bij de registratie op te slaan.
Nieuw
3.17 Daisycon heeft het recht gegevens van deelnemers op te vragen, te verwerken, op te slaan of voor interne en/of statistische doeleinden te gebruiken. Daisycon zal met het oog op de privacy geen persoonlijke data verstrekken aan derden, zonder voorafgaande goedkeuring van de betrokken personen. De adverteerder ziet uitsluitend gegevens die betrekking hebben op het opgegeven mediatype. Daisycon heeft eveneens het recht via e-mail en telefonisch met de deelnemer contact op te nemen.
Toevoeging
deze commissies op reguliere wijze tot stand zijn gekomen, en niet in strijd zijn met de algemene voorwaarden of de redelijkheid en billijkheid;

Nieuw
4.2. Het goedkeuren van de transacties is ter beoordeling van de adverteerder en zal plaatsvinden op vooraf vastgelegde criteria opgesteld door de adverteerder. Daisycon zal toezicht houden dat de adverteerder tijdig en naar geweten keurt. Eenmaal goedgekeurde orders kunnen door de adverteerder, behoudens uitzonderlijke omstandigheden (zoals misbruik van derden, duidelijke fouten van adverteerders in de verwerking), niet meer geannuleerd worden.
LET OP
5.3 Over tegoeden op publisherof adverteerderrekeningen wordt geen rente betaald.
(Marko typefout alert ;-) )

Nieuw!
5.5 Resterende tegoeden van deelnemers worden bij beëindiging van de overeenkomst aan de deelnemer uitbetaald, mits het tegoed ? 25,- (zegge: vijf en twintig euro) of meer bedraagt.
5.6 Indien 2 (twee) jaar lang geen enkel tegoed wordt behaald, dan wordt het account van de publisher opgezegd. Over een verdere verlenging van de overeenkomst beslist Daisycon naar eigen goeddunken. Indien het tegoed binnen 5 (vijf) jaar de betalingsgrens niet heeft bereikt, wordt het account opgeheven en zal het tegoed niet uitbetaald worden. De publisher heeft de mogelijkheid tot een maand na opzegging een schriftelijk verzoek of een verzoek per e-mail in te dienen tot verlenging van de overeenkomst.
Van twee weken naar twee dagen!!
6.1 Daisycon is te allen tijde gerechtigd om de samenwerking met een publisher te beëindigen, met inachtneming van een opzegtermijn van 2 (twee) werkdagen.
ook dit artikel is nieuw, zagen zoiets al eerder a bij m4n, maar nu hangt er concreet een boete bedrag aan!
6.4 Adverteerders en publishers erkennen dat de samenwerking tussen de publishers en adverteerders alleen tot stand heeft kunnen komen via het Daisycon-netwerk. Indien adverteerders of publishers de samenwerking met Daisycon beëindigen en daarna binnen 12 (twaalf) maanden rechtstreeks met elkaar afspraken maken met betrekking tot online adverteren, heeft Daisycon het recht de publishers een bedrag in rekening te brengen van de gecrediteerde omzet van het laatste half jaar of indien korter ingeschreven, van de gehele inschrijfperiode.
Nieuwe artikelen
8.4 Daisycon is niet aansprakelijk voor het materiaal dat de adverteerder beschikbaar stelt, het blijft de verantwoordelijkheid van de publisher dit op te nemen en/of te distribueren. Indien Daisycon in verband met een dergelijke inhoud aansprakelijk wordt gesteld door derden, neemt de veroorzakende deelnemer hiervoor de aansprakelijkheid over van Daisycon.

8.5. Daisycon is niet aansprakelijk voor de kwaliteit en gebruiksmogelijkheden van de aangekochte goederen en diensten, noch voor de deugdelijkheid ervan, noch voor de eventuele inbreuk op de rechten van derden.

8.6 Daisycon verplicht zich via haar websites de publisher inzicht te verschaffen omtrent:

* aanvragen voor toelating tot het programma van de adverteerder;
* transacties welke voor de adverteerder gegenereerd zijn.

8.7. Elke poging het Daisycon-netwerk op enigerlei wijze te manipuleren, leidt automatisch tot directe blokkering van de deelnemer. Daardoor vervallen alle aanspraken op eventueel opgebouwde tegoeden. Onstane schade zal op de deelnemer verhaald worden.

9.5 De publisher verklaart uitdrukkelijk dat de publisher op de hoogte is van de Nederlandse en Internationale regelgeving ten aanzien van reclamedistributie met betrekking tot de dienstverlening en/of de producten van de publisher. De publisher vrijwaart Daisycon van mogelijke wettelijke aanspraken welke verband zouden kunnen houden met de distributie van uitingen van de publisher.

9.6 Met de registratie gaan de deelnemers automatisch akkoord met de voorwaarden van deelname aan het Daisycon-netwerk in de meest actuele versie. Over wijzigingen van de voorwaarden worden de reeds aangesloten deelnemers door middel van e-mail geïnformeerd. Protesteert de deelnemer niet binnen één maand na ontvangst van de wijzigingsmededeling tegen de gewijzigde voorwaarden, dan treden deze in werking.

9.7 Met deze overeenkomst wordt geen als rechtspersoon geldende firma opgericht. De voowaarden regelen ook geen arbeids-, handelsagent-, vertegenwoordigings-, of aanstellingsrelatie en machtigt derhalve ook geen van de partijen, voor één of meerdere van de betreffende partijen wettelijke verklaringen af te leggen of hem op enige wijze tot handelingen te verplichten of te vertegenwoordigen.

Mocht je het er niet mee eens zijn dan verwijs ik iedereen ook nog even naar artikel 9.3 waarin duidelijk staat wat je nu kunt doen
9.3 Daisycon is te allen tijde gerechtigd om de Algemene Voorwaarden te veranderen. De publisher zal hiervan elektronisch op de hoogte worden gebracht. Ingeval de gewijzigde Algemene Voorwaarden voor de publisher niet acceptabel zijn, is de publisher gerechtigd de samenwerking te beëindigen. Indien de publisher niet tot beëindiging van de samenwerking overgaat, wordt de publisher geacht de gewijzigde Algemene Voorwaarden te hebben aanvaard.



Heeft me flink wat tijd gekost hoop dat ik die jullie hiermee nu maar weer bespaar!
 

yodeho

Nieuw lid
12 mrt 2008
155
0
0
#4
Paul Schoenmakers zei:
Toegevoegd
3.9 het gebruik van merk en/of handelsnaam van adverteerders in zoekmachines of keywordmarketing is niet toegestaan.
Deze zou voor verwarring kunnen zorgen. Wordt hier ppc marketing (sea) mee bedoeld (adwords ed) of mag men de merk / handelnaam van de adverteerder helemaal niet meer gebruiken in b.v. title tags op de pagina's van de publisher? Seo is nl. in mijn ogen nog steeds een vorm van zoekmachine marketing (SEM).
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#5
Paul, bedankt voor de samenvatting. Scheelt mij weer een half uur vergelijken. :)

Paul Schoenmakers zei:
4.2. Het goedkeuren van de transacties is ter beoordeling van de adverteerder en zal plaatsvinden op vooraf vastgelegde criteria opgesteld door de adverteerder. Daisycon zal toezicht houden dat de adverteerder tijdig en naar geweten keurt. Eenmaal goedgekeurde orders kunnen door de adverteerder, behoudens uitzonderlijke omstandigheden (zoals misbruik van derden, duidelijke fouten van adverteerders in de verwerking), niet meer geannuleerd worden.
Jammer wel dat "tijdig" niet iets concreter wordt vastgesteld. Het zou mooi zijn als hier ook een concrete termijn aangehangen wordt zodat we bij zeer late keuring ook iets hebben om op terug te vallen.

En "misbruik van derden" lijkt mij meer misbruik door derden. Of moet ik eerst iemand misbruiken om orders alsnog afgekeurd te krijgen ;)
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#6
Paul Schoenmakers zei:
ook dit artikel is nieuw, zagen zoiets al eerder a bij m4n, maar nu hangt er concreet een boete bedrag aan!
6.4 Adverteerders en publishers erkennen dat de samenwerking tussen de publishers en adverteerders alleen tot stand heeft kunnen komen via het Daisycon-netwerk. Indien adverteerders of publishers de samenwerking met Daisycon beëindigen en daarna binnen 12 (twaalf) maanden rechtstreeks met elkaar afspraken maken met betrekking tot online adverteren, heeft Daisycon het recht de publishers een bedrag in rekening te brengen van de gecrediteerde omzet van het laatste half jaar of indien korter ingeschreven, van de gehele inschrijfperiode.
Dit lijkt me pure bluf. Hoe denkt Daisycon dit te gaan controleren? Afgezien daarvan snap ik de ratio ervan niet, behalve dat het een overmoedige en verwerpelijke poging tot een concurrentiebeding lijkt.
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#7
prijk zei:
Paul Schoenmakers zei:
ook dit artikel is nieuw, zagen zoiets al eerder a bij m4n, maar nu hangt er concreet een boete bedrag aan!
6.4 Adverteerders en publishers erkennen dat de samenwerking tussen de publishers en adverteerders alleen tot stand heeft kunnen komen via het Daisycon-netwerk. Indien adverteerders of publishers de samenwerking met Daisycon beëindigen en daarna binnen 12 (twaalf) maanden rechtstreeks met elkaar afspraken maken met betrekking tot online adverteren, heeft Daisycon het recht de publishers een bedrag in rekening te brengen van de gecrediteerde omzet van het laatste half jaar of indien korter ingeschreven, van de gehele inschrijfperiode.
Dit lijkt me pure bluf. Hoe denkt Daisycon dit te gaan controleren? Afgezien daarvan snap ik de ratio ervan niet, behalve dat het een overmoedige en verwerpelijke poging tot een concurrentiebeding lijkt.
Pak artikeltje van M4N er even bij, dat hebben ze daar ook bij de laatste wijziging doorgevoerd!

8.6 Adverteerders en affiliates erkennen dat de samenwerking tussen de affiliates en adverteerders alleen tot stand heeft kunnen komen via het M4N-netwerk. Indien adverteerders of affiliates de samenwerking met M4N beëindigen en daarna binnen 12 maanden rechtstreeks met elkaar afspraken maken met betrekking tot online adverteren heeft M4N het recht:

* de adverteerder een bedrag in rekening te brengen ter hoogte van de omzet van het laatste half jaar van de door M4N gefactureerde kosten aan de adverteerder of indien korter ingeschreven, van de gehele inschrijfperiode.
* de affiliates een bedrag in rekening te brengen van de gecrediteerde omzet van het laatste half jaar of indien korter ingeschreven, van de gehele inschrijfperiode.
Hoewel enige vorm van gelijke woordkeuze opvallend te noemen is, valt het me op dat M4N ervoor kiest om zowel de adverteerder als affiliate aan te pakken. Besluit Daisycon enkel een boete bedrag bij de affiliates neer te leggen.
 
29 nov 2006
188
0
0
#8
Paul, bedankt voor het vergelijken! Ik zal de voorwaarden later nog eens grondig doornemen, maar weet nu iig al de belangrijkste wijzigingen.

Bij mijn weten duurt een dagdeel 4 uur. Betekent dit dus dat een bezoeker met een heeeeeeeeeel goed gevoel voor timing 6x per dag een beloning kan opleveren?
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#9
Kijk dat scheelt inderdaad een hoop werk aan onze kant. super bedankt Paul.

Niet alle artikelen die je hieronder als nieuw aanmerkt zijn dat trouwens, de voorwaarde. 3,2 bv stond ook in de oude.

Ook bv 3.9 en 3.11 stonden nog niet in de voorwaarden maar werden wel gecommuniceerd bij de inschrijving en kering als richtlijnen.
NOTE; dit ziet in het huidige gebruik enkel op het gebruik in SEM niet in SEO als zodanig, hierover zullen adverteerders zich expleciet moeten uitspreken.

Een aantal zaken zij in deze voorwaarden enkel formeel benoemd, bv dat we het ip nummer opslaan bij de inlog, dat kon je zelf natuurlijk al jaren zien op je homepage.

" kliks per dagdeel" puur praktisch gezien het cpc netwerk met een andere frequency werkt dat affiliates- 24 uur tegen 1 uur.

tav van je opmerking dat zich deze artikelen enkel richten op de publisher en niet de adverteerder, dat klopt geheel. Dit zijn de publisher voorwaarden. De vooraarden en rechten en plichten van de adverteerders staan in de contracten.

In elk geval van onze kant zal er weinig wijzigen tav hoe we nu zaken doen. De algemene voorwaarden waren in de oude versie een beetje belegen, omdat er deels zaken in stonden die niet meer klopten. Dat laatste was met name de reden om het weer eens op te schudden.
 

Pinoooo

Nieuw lid
19 jun 2007
117
0
0
#10
@Paul: Bedankt!

@Marko, wat willen jullie in de praktijk eigenlijk met punt 3.2 bereiken? Want dit vindt op dit moment natuurlijk helemaal niet plaats. Ook zie ik het nut er niet van in. Dus overbodige regel?

Moet je overal straks Ads by Daisycon bij vermelden?
3.2 De publisher zal er geen misverstand over laten bestaan dat de distributie plaatsvindt via het netwerk van Daisycon.
 
W

Wim

Guest
#11
De publisher zal er geen misverstand over laten bestaan dat de distributie plaatsvindt via het netwerk van Daisycon.
Er staat niet dat je Daisycon moet noemen op de site maar er staat dat je de ads niet kan noemen onder de noemer: In samenwerking met m4n adverteerd hier...
Of meer simpel: 'Mijn sponsor is <merchant>' (?)
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#12
Jammer wel dat "tijdig" niet iets concreter wordt vastgesteld. Het zou mooi zijn als hier ook een concrete termijn aangehangen wordt zodat we bij zeer late keuring ook iets hebben om op terug te vallen.
@Roger
Helemaal met je eens

@Paul
Goed werk!
Normaal zou ik dit niet tot alle details doornemen maar Paul maakt het erg makkelijk en overzichtelijk.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#13
Allemaal logisch, punt 6.4 kan ik mij minder in vinden. Dat wordt advocatenwerk lijkt me, wanneer het zover zou komen. Ik ga een relatie aan met een netwerk, daarnaast een relatie met een adverteerder. Als de adverteerder stopt vanwege tegenvallende resultaten, dan neemt dit niet weg dat de adverteerder nog wel wil (kunnen) terugvallen op de oude situatie. Wat nu als ik als webmaster een regeling heb met een adverteerder. Wij gaan 'samen' verder via een netwerk als Daisycon....maar nogmaals, het levert onvoldoende op; terug naar de oude situatie....dan mag ik dus een jaar niet samenwerken? Ik heb in sommige gevallen een jarenlange relatie met bepaalde adverteerders...het lijkt me niet helemaal handig dat er dan beboet moet worden....maargoed...m2cents :)
 
15 sep 2007
72
0
0
#14
Paul, super dat je dit op een rij hebt gezet!

6.4 Adverteerders en publishers erkennen dat de samenwerking tussen de publishers en adverteerders alleen tot stand heeft kunnen komen via het Daisycon-netwerk. Indien adverteerders of publishers de samenwerking met Daisycon beëindigen en daarna binnen 12 (twaalf) maanden rechtstreeks met elkaar afspraken maken met betrekking tot online adverteren, heeft Daisycon het recht de publishers een bedrag in rekening te brengen van de gecrediteerde omzet van het laatste half jaar of indien korter ingeschreven, van de gehele inschrijfperiode.
Rechtstreeks betekent dus niet via een ander bedrijf, zoals bijvoorbeeld Tradetracker?
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#15
Top Paul! Echt super.

Ik ben niet met alles eens, als ik bv super voor een klant het gedraaid en wil daar een persbericht over schrijven dan zou dat volgens punt 3.6 niet mogen.
Dat lijtk me volledige van de zotte.
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#16
Roger * zei:
Paul, bedankt voor de samenvatting. Scheelt mij weer een half uur vergelijken. :)
realdutch zei:
Paul, bedankt voor het vergelijken! Ik zal de voorwaarden later nog eens grondig doornemen, maar weet nu iig al de belangrijkste wijzigingen.
mdobro zei:
Kijk dat scheelt inderdaad een hoop werk aan onze kant. super bedankt Paul.
Pinoooo zei:
@Paul: Bedankt!
fgielen zei:
@Paul
Goed werk!
Normaal zou ik dit niet tot alle details doornemen maar Paul maakt het erg makkelijk en overzichtelijk.
Robbert-MFA zei:
Paul, super dat je dit op een rij hebt gezet!
Langace zei:
Top Paul! Echt super.
Zo heb in iedergeval de indruk dat ik mijn tijd er niet voor niets in heb gestoken, zeker gezien het feit dat ik zelf echt niets doe met Daisycon, 6 euro deze maand dan ;-)

Mag ik nu mee op de daisycon trip ;-)
 
30 mrt 2008
9
0
0
#17
NightBird zei:
Ter info: het linkje in het info-blok op xpartners.nl werkt niet. Daar zijn blijkbaar geen nieuwe voorwaarden? :p
De link op xpartners werkt nog steeds niet... is die site niet zo belangrijk voor Daisycon dat niet-werkende links er dagenlang kunnen blijven staan?
 
6 sep 2006
653
0
0
#18
mdobro zei:
tav van je opmerking dat zich deze artikelen enkel richten op de publisher en niet de adverteerder, dat klopt geheel. Dit zijn de publisher voorwaarden. De vooraarden en rechten en plichten van de adverteerders staan in de contracten.
Zijn de voorwaarden en rechten en plichten van de adverteerders in te zien voor publishers? Ik ben benieuwd wat er in staat over te laat keuren en het afkeuren van geldige leads.
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#19
pippelpap zei:
mdobro zei:
tav van je opmerking dat zich deze artikelen enkel richten op de publisher en niet de adverteerder, dat klopt geheel. Dit zijn de publisher voorwaarden. De vooraarden en rechten en plichten van de adverteerders staan in de contracten.
Zijn de voorwaarden en rechten en plichten van de adverteerders in te zien voor publishers? Ik ben benieuwd wat er in staat over te laat keuren en het afkeuren van geldige leads.
Misschien een adverteerder die ons even aan die voorwaarden wil helpen anders? Of kan iemand van Daisycon me ze even mailen?
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#20
Ok denk dat deze passage uit het contract tussen Daisycon en Adverteerders van belang is voor ons affiliates;

2.8 De cliënt verplicht zich binnen het programma openstaande orders binnen een termijn van twee maanden, Na ontstaan van deze order, goed of af te keuren. Orders die langer dan twee maanden openstaan zullen automatisch onherroepelijk goedgekeurd worden en daarmee betaalbaar gesteld worden.