Datafeed parser

NECAnGeL

Nieuw lid
1 mei 2008
80
0
0
www.ietsdoenofferte.nl
#1
Hallo Allemaal,

Ik wil voor mijn website op een makkelijke mannier een csv in kunnen lezen naar de mysql database, buiten phpmyadmin om die is te beperkt i.v.m. maximaal 2mb.

Nu kwam ik deze tool tegen:

Affiliate Master Datafeed Parser (http://www.jce-tech.com/affiliatemaster.php)

Is dit iets of zijn er betere programma's om het beheer beter onder controle te krijgen.
In de toekomst wil ik de boel compleet gaan automatiseren maar daar is nu even geen geld voor :)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
John heeft een goed stuk werk afgeleverd, en wat hij ervoor vraagt is na aftrek van het koersverschil, peanuts. Hanteert het al een tijdje, dus de kinderziekten zijn er wel uit.
Via het forum kun je nog wat ondersteuning krijgen, hij is zeer welwillend, dus wil je zelf niet al teveel doen, is het een goed idee.

Denk alleen niet, dat daarmee alles voor elke feed is opgelost. Je moet het script nog wel even zien te doorgronden, om praktijkproblemen op te kunnen lossen. Dus moet je wel zelf php in redelijke mate beheersen om te kunnen zien waar je in geval van, zelf kunt ingrijpen. Maar dat komt gaandeweg dan wel ;D
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#4
Hoi,

Dit is voor zover ik nu kan zien een prima tool..!

Met de demo applicatie is het mij zojuist gelukt om de Dell promofeed van csv (met wat tweakjes) om te zetten naar bruikbare sql.
De insert in de mysql db ging perfect..!

Ik ga dit tooltje zeker aanschaffen.
Hopelijk kan ik hiermee uiteindelijk ook scheduled tasks doen op de server dmv een cron job.
Die de nieuwste versie van de feed ophaalt en de database daarmee automatisch vult.
Dat zou natuurlijk helemaal super zijn.

btw, heeft er iemand ervaring met de uitgebreidere versie van de software (ik meen dat dit Affiliate Master heet) ?
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
De al eerdergenoemde John houdt zich met hosting bezig en als hobby / cq. klantentrekker programmeren. Begonnen met die parser, en - Amerikaanse markt - uitgewerkt naar specialismen voor Ebay en consorten. En onder de naam Affliate Master een afgeronde "winkel" , PHP met template html.

Best aardig, kost bijna niks, en na de eerste feed die je erin propt ben je blij. En terecht. Ik probeer alleen er voortdurend op te attenderen, dat het na die eerste feed pas begint en dan moet je je realiseren, dat een beetje van php, een beetje van sql , een beetje datafeedkennis en een beetje Maggi toch echt nodig blijft. Want wat doe je wanneer de structuur van de feed gewijzigd wordt, een tweede feed erbij ook al anders is, een vierde feed in de rubricering "ontploft" zodat je pagina er niet meer uitziet en de derde wil er niet meer tussen. Klinkt zwartkijkerig, het blijft "croma", je moet er even bij blijven.

Om de studie aan te gaan, Affiliate Master is mede gegeven de prijs en het forum, de investering best wel waard.

En voor die "cronjob" geldt eveneens, alles wat je automatisch instelt kan ook automatisch fout gaan. Pas daar je script op aan, en bouw er testen in.
Denk aan de Wet van Murphy : als het ergens mis kan gaan, gaat het ook mis. En als programmeur kun je proberen dat voor te zijn. ;D
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#6
Ha die ouwesmurf,

Heel erg bedankt voor deze wijze woorden!

Het blijft idd oppassen met het automatiseren van de verwerking van de feeds, denk ik.

In php en mysql ben ik aardig thuis, al ligt mijn hart meer bij het maken van een mooie gebruikersinterface...
:)

Ken jij Affiliate Master?
Ben daar ook wel benieuwd naar, eigenlijk.
 

ktugach

Nieuw lid
2 jul 2006
335
0
0
#11
Hier ook, je kan het maar alvast op de plank hebben liggen.

Overigens zal ie zich wel afvragen waarom het ineens zoveel verkocht wordt vanavond :)
 

ktugach

Nieuw lid
2 jul 2006
335
0
0
#14
Wel een aparte manier van valideren of je hebt betaald trouwens op de pagina waar je het vervolgens kunt downloaden...
 
11 jun 2008
5
0
0
#15
Ik ben ook op zoek naar een datafeed parser en ik heb toevallig ook een andere aanbieder gevonden (http://www.magicparser.com)

Van die weet ik wel dat hij een xml bestand van een paar gigabytes kan parsen maar die kost wel ook wat (30 pond) maar als Affiliate Master zulke grote bestanden ook zonder probleem kan parsen... dan ga ik voor die natuurlijk!
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#16
magicparser wordt gebruikt in het script van PriceTapestry, van dezelde programmeur. Bij grote bestanden liep dit script niet heel lekker omdat alles in 1 keer wordt ingelezen, als er met chunks gewerkt zou worden is het niet zo'n groot probleem om grote bestanden te verwerken.
 

JanPeter

Nieuw lid
22 feb 2008
17
0
0
#17
Ik heb ze allebei ff gekocht, volgens mij zijn het allebei wel aardige scriptjes..

Als je die Affiliatemaster hebt gekocht kun je de rest gewoon gratis downloaden :-X
Niet echt goed beveiligd :p

Moet ze allebei nog eventjes testen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#18
Powerfeed ca. Aff.store is van een ander niveau dan PriceTapestry, met de eerste kun je veel maar is toch beperkt qua opzet. Je kunt er een "winkel"mee opzetten, maar geen prijsvergelijking en daar is PriceTapestry wel voor gemaakt. En waar prijsvergelijking alleen dan zinvol is, als er veel te vergelijken valt, zit je in een heel andere categorie te werken.

Zoals ik hierboven heb aangegeven, is de Powerfeed uitstekend om je in te werken, ermee te leren. Ook Tapestry moet hier en daar aangepast worden, en wanneer je dan voorgeoefend hebt met Powerfeed, zal je dat gemakkelijker afgaan.

En inderdaad, de prijs is dan ook helemaal niet vergelijkbaar. En verbaas je ook niet over het feit, dat er iets gemakkelijk te downloaden is, John is soms te aardig voor deze wereld. Een aanrader dus voor ieder die de materie wil leren, verwacht niet voor 5 euro de hogeschool.

Overigens, moet me toch eens van het hart : er zijn buiten Nederland heel veel mensen te vinden die ofwel hun hersenspinsels tegen heel weinig of soms niets ter beschikking stellen, binnen Nederland ligt dat duidelijk beperkter. Zie je ook op buitenlandse fora waar complete en goed werkende scripts door mensen ter beschikking worden gesteld, zomaar, ok ook een beetje uit ijdelheid. Heb er nu ca. 6 jaar membership FWT op zitten, en dan kom je dat soort verschillen wel tegen.8)