Een panda op bezoek gehad

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#3
Ik heb drie sites die eigenlijk al maanden lang op #1 rondhangen en die zijn nu verdwenen, allemaal rond pagina 6.
En ook kwa tijd klopt het wel. UK is drie weken geleden aan de beurt geweest, en nu dus NL

Drie sites die tegelijk een penalty krijgen klinkt niet logisch. Draaien niet op hetzelfde ip adres. En staat ook niets in webmastertools oid.

En twee andere sites (ouder en groter) zijn ongemoeid gelaten.

Ik ga hier niet lopen zeuren ofzo....is het risico van het vak...maar als ik zie welke sites er wel zijn blijven staan, of gestegen...schiet mij dan maar lek.

Maar ja, dat is iets dat ook ik al vanuit de US en UK heb gehoord. Misschien dat er nog iets veranderd de komende dagen. Ook dat was het geval in de US/UK. Aan de andere kant...ik ben nu ongeveer 20% van m'n inkomsten kwijt, en daar kan ik wel mee(van) leven.
 
20 mei 2011
26
0
0
#4
Het is niet iets waar jij aan kan doen.
Panda was bedoelt om sites met low quality content te weren Uit de zoekresultaten
Helaas heeft dat algoritme en de update enorm veel goede sites getroffen en die naar beneden gehaald.

Ip heeft er niets mee te maken, en je staat machteloos.
Panda heeft goede sites gestraft, en daar dragen veel webmasters de gevolgen van.
Het harde gezwoeg om op pagina 1 te komen is op een nanoseconde verzwolgen :'(
 

ilmar

Nieuw lid
19 sep 2010
56
0
0
dfmanager.com
#5
Volgens mij kun je er weldegelijk iets aan doen: content toevoegen.

Ik merk zelf dat sites waarop ik unieke content heb staan de laatste tijd omhoog zijn gegaan terwijl sites zonder content idd gezakt zijn. Zelf een site waarop ik 6-7 maanden geen nieuwe content gezet heb, maar waarop wel unieke content staat is de afgelopen weken gestaag omhoog gekropen. Inmiddels krijg ik daar ongeveer het dubbele aan verkeer in vergelijking met voorheen.

Het is jammer van de andere sites, maar ik kan niet zeggen dat ik Google ongelijk geef. Als ik iets zoek op internet verwacht ik ook relevante en recente info terug te krijgen.
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#6
Ilmar,

Het gekke is dat er behoorlijk wat unieke content op de sites staat en ook met vaste regelmaat de sites worden bijgewerkt. Het is even afwachten, in de vs en uk hoor je toch dat er vel sites weer opkrabbelen.

Ennuh....Google gelijk geven. Ja....als het er op vooruit zou gaan wel ja. Maar als je nu op een bepaalde zoekterm zoekt, waar mijn site heel goed op scoorde, staat er een soort van startpagina bovenaan met ongeveer 10 regels tekst.

Vooruitgang is de goede sites bovenaan zetten en niet de (in de ogen van google) slechte weghalen. En dat is het jammere....ik zeg het nu wel zwart/wit, maar google is veel beter in het vinden van slechte sites, dan in het vinden van goede.

Je komt er nog steeds mee weg als je een compleet onsamenhangend slecht l*lverhaal neerzet en vervolgens wel al je on page SEO goed toepast. Ze hebben natuurlijk wel weer hun truukjes om je beoordelen of de bezoekers de content goed vinden.....
 

ilmar

Nieuw lid
19 sep 2010
56
0
0
dfmanager.com
#7
Heb je eerder dalingen in bezoekersaantallen gehad? Op zich kijk ik niet meer op van een halvering gedurende enkele weken. Meestal (tot nu toe althans) krabelt het wel weer op naar min of meer oude waarden.

Ik ben het met je eens dat het soms wel zuur is om je noeste arbeid in rook op te zien gaan ten gunste van dubieuze sites.
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#8
Nou...een daling is een understatement. Je praat over phrases die al jaren op #1 stonden en nu rond de 50.

Toevallig heb ik gisteren een post gelezen van iemand die exact hetzelfde had op 6 mei. Rond de 20e was alles weer normaal.

Ik zal jullie op de hoogte houden van de (hopelijk) vorderingen.
 
20 mei 2011
26
0
0
#9
Alles wat met Google en updates te maken heeft, of verandering algoritmen, is steeds een hit or miss voor webmasters.
Het is altijd hart vasthouden wanneer zo iets gebeurt.
Dat je door een update van Google ineens slechter scoort, moet je gewoon aanvaarden.
Of het dan inderdaad makkelijk terug te komen is na enkele weken, dat laat ik in het midden, of ga me er niet over uitspreken.
Je mag je allesinds niet laten ontmoedigen door een terugval wegens updates, want SEO is een constante, en als je al in de top geraakt bent door unieke content bv, zal dat wel terug gebeuren.
 

Pollux

Nieuw lid
10 mrt 2009
34
0
0
#10
Enkele van mijn sites hebben enkele dagen ook een keldering meegemaakt, ik krijg nu bijna geen organisch verkeer meer. Eerlijk gezegd hadden deze websites ook weinig originele content, dus ik kan het wel begrijpen. Het lijkt erop dat de grootste affiliate sites van NL ook behoorlijk gezakt zijn.
 
13 aug 2010
50
0
0
www.Easybungalows.nl
#12
Ook is heb er last van gehad. Ligt overigens ook wel aan mijzelf, want als een kleine 30 domeinen hebt met dezelfde inhoud moet ik eigenlijk niet zeuren. Vreemd is nu wel dat het nl-domein bijna onvindbaar is geworden en het, eerder nooit bezochte eu-domein nu weer op pagina 2 bij Google staat en met bepaalde zoektermen weer op pag 1.
Nu moet ik wel bekennen dat mijn SEO gewoon houtje-touwtje-werk is achter de keukentafel. Bedenk gewoon zelf wat handig lijkt en dan maar afwachten.
In ieder geval trekt mijn traffic nu weer enorm aan en daar wordt ik weer wat vrolijker van!