Email marketing met affiliate link erin

6 apr 2009
4
0
0
#1
Hey, ik heb een vraagje, want bij mij is er wat onduidelijkheid ontstaan over wat er wel en niet mag bij email marketing.

Ik heb een website waarbij ik ondertussen een flinke database aan email adressen heb opgebouwd. Nou wil ik graag deze mensen mailen en in de email een affiliate link stoppen. Ik dacht altijd dat dit gewoon mocht, maar nou lees ik bij tradetracker het volgende:

Kunstmatig verkeer:
Collectieve term voor ongeldige kliks, leads en transacties, die kunnen resulteren uit het automatisch openen, spiders, robots, verzoeken in e-mail of chat rooms, script generatoren, het plaatsen van links op andere websites dan de opgegeven en kliks die niet worden gegenereerd door een browser, kliks die niet worden voorafgegaan door een actieve handeling van een gebruiker die een bepaalde website wenst te bereiken. Ook het oproepen om op de links te klikken of het belonen van gebruikers wanneer zij op de links klikken valt onder kunstmatig verkeer, dit ter beoordeling aan TradeTracker en/of de merchant.


Hier zegt TT dus eigenlijk dat een affiliate link in een email als ongeldige klik wordt gezien. Klopt dit of zit ik er helemaal naast? Gaat dit misschien enkel om het verzoeken van klikken (Spam regels?).

Alvast bedankt!
Mark
 
J

Joya

Guest
#2
Als je de emails hebt ontvangen en gaat gebruiken volgens de Nederlandse wetgeving betreffende gericht reclame via de email sturen, zit je op dat punt al goed.

Verder zou je natuurlijk in het systeem van TT een nieuwe campagne kunnen aanmaken.
Als je site AAV heet, maak dan een extra campagne aan, Email/marketing AAV.

Kan je gelijk aangeven hoe je er aan komt, wat je er mee doet en wat je er mee van plan bent.

In de AV staat ook dat je niet mag belonen voor het klikken op de link toch mag het of zijn alle GPT sites opeens verboden bij TT? Nope.

Dus, NL'se wetgeving, extra campagne, desnoods mailtje naar TT zelf doen, kan je gerust je database mailen met een aff linkje in je tekst hoor.
 
6 apr 2009
4
0
0
#3
Beste Joya,

Ontzettend bedankt voor je reactie. Erg goed om te weten dat het dus wel gewoon mag! En natuurlijk moet je je aan de NL wetgeving houden v.w.b. spamming. Een slim idee is om hiervoor een losse campagne aan te maken! Ik ga me eens wat verder verdiepen in email marketing, reuze interessant!

Kan TT zien of de kliks daadwerkelijk van de website af komen of van een email bericht, aangezien de link exact hetzelfde is? Want als ik een nieuwe campagne aanmaak zijn dus 100% van de kliks afkomstig van emails. Ik wil namelijk niet dat mijn account hierdoor geband zou worden, zou een financiƫle dip zijn ;)

Bedankt!
Mark
 
J

Joya

Guest
#4
Ja er is vaak te zien of men op je link klikt vanuit een email of een pagina online.

Mail anders even met TT, kunnen ze je misschien adviseren met het een en ander.