En daar gaan we weer...

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#1
Hebben we net Panda gehad waar velen nog van moeten bekomen, staan de volgende veranderingen al weer voor de deur:

http://www.telegraaf.nl/digitaal/11721287/__Grote_veranderingen_bij_Google_op_komst__.html

Ah hoewel misschien pakt het deze keer juist positief uit allemaal? :-\
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
om je goeie-goeiemorgengevoel even wat op te vrolijken : had je deze ( dus niet ) al gelezen ?

Wanneer iets in beweging komt, start het langzaam om later in de tijd volgens de mathematische leer van de konijnenreeks ( Fibonacci ) als een tsunami op land te keer te gaan.

We hebben inmiddels een robot(je) dat zich geheel automatisch over het grastapijt kan ontfermen, millimeteren zeg maar. En dat vinden we mooi.
De en ook de Nederlandse, defensies beschikken inmiddels over veel vervelender robots, zowel mét besturing alsook autonoom werkend, die laatste kan zich ook tegen je gaan werken.
Kan heel vervelend uitwerken.

Dat is nu ook in gang gezet met Google, gelaafd, gevoed met alles wat webmasters dierbaar was, in hun drang naar perfectie gaan ze niet meer links als oplossing aanbieden, maar onze teksten achter die links en zijn die pagina's eigenlijk voor de rest overbodig. Iets zwart-witter gesteld, dan strikt nu aan de orde, in de hoop de geesten op dit forum ietsje wakker te schudden.

En voor diegenen die dan gaan mompelen "ach, maar hun Adwords, Adsense, Maps, Docs, etc zijn zo aardig, dus .." die breng ik deze uitspraak in hetzelfde bron-artikel in herinnering :
Mr. Singhal said his team is working independently of any advertising considerations.
En die taak hebben alle Google bedrijfsonderdelen. Net als autonome robotjes. Staat de loop verkeerd, schiet ie in eigen teen. ;D

Maar ga dit nou niet onderschatten.
Is ook niet geheel hopeloos.
Een slimme meid is op d'r toekomst voorbereid, toch ?
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#3
Dit is eigenlijk de eerste google update waar ik me als webmaster zorgen over maak hoe het gaat uitpakken voor mij als "affiliate"....
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#4
Dat semantisch zoeken is natuurlijk niets nieuws: al een aantal jaren worden varianten op een zoekterm (niet alleen de meervoudsvorm maar ook synoniemen) ook meegerekend.

Voor het overige is het een vervolg op een ontwikkeling die al langer op gang is: Google gaat bij de zoekresultaten steeds meer eigen dingen vertonen. Dat dat eraan zat te komen was al duidelijk door de gepleegde overnames. Wie vanuit de VS zoekt naar vliegtickets ziet bovenaan de resultaten al pagina's van Google zelf staan.

Het eind van deze ontwikkeling is dat wie via Google zoekt nooit meer bij Google wegkomt: zoek je vliegtickets dan biedt Google als informatieverstrekker de vluchtschema's, als affiliate de tickets, als sociaal medium de reviews, via Google+ een overzicht van waar al je kennissen ooit naartoe zijn gevlogen, via geripte boeken en andere content alles wat ooit over vliegtickets is geschreven enzovoorts.

Samengevat: Google begon met het indexeren van het internet maar het eindstation is dat Google het internet is.
 
10 sep 2010
448
0
16
#7
Google wil totale heerschappij over het internet. Snel ingrijpen is vereist. Het is een wereldwijd gevaar voor iedereen die internet gebruikt. Met de opkomst van de Nazi's vorige eeuw die de wereld tot één groot Duits rijk wilden maken, werd er veel te laat ingegrepen, en de gevolgen weten we allemaal. Het zelfde dreigt nu ook met opkomst van de Islam dat streeft naar een wereldheerschappij. Alles wat een heerschappij nastreefd, is een groot gevaar. Grootmachten die streven naar imperialisme moeten vernietigd worden. Google dus ook.

Leve de vrijheid.

Eens? Reageer dan niet, want zoveel reacties kan de site niet aan. ;D
Oneens? Ik lees het graag. 8)
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#8
Google, nazisme en de islam? ??? Volgens mij ga je hier toch enigszins off topic Wortel. En zullen we de klassificatie nazisme bewaren voor die mensen die dat gedachtengoed ook echt aanhangen? Anders wordt het zo betekenisloos.
 
W

Wim

Guest
#9
Wie tegen Google is moet Google ook niet gebruiken. Geen enkel programma van ze.
Boycotten. Dus ook in je robots.txt een exclude voor hun zoekmachine.

En dan zegt men, nee dat gaat te ver ik krijg wel veel bezoekers van ze....
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#11
En moet je nu dit weer eens lezen:

http://venturebeat.com/2012/03/17/not-so-fast-seo-google-has-plans-to-punish-sites-that-are-overly-optimized/

Kleine sites die gewoon unieke content maken, maar minder aan SEO doen worden er binnenkort weer een beetje bovenop geholpen. Zoals het was gaf Google namelijk de voorkeur aan grote, sterke, gevestigde sites die overboard gaan met SEO. Als ik het goed begrijp gaan mijn blogs binnenkort dus weer beter lopen ;D
 
10 sep 2010
448
0
16
#12
Het machtsvertoon van Google kent geen grenzen. Mensen en bedrijven worden beoordeeld en gerangschikt. Google's verdeel en heers mechanisme draait op volle toeren. Ze hebben schijt aan alles. Desondanks zullen er altijd mensen zijn die het "Google-gevoel" niet kwijtraken. (Joost mag weten wat ik me daarbij moet voorstellen). Maar goed, er zijn ook nog steeds hippies die door een iets te lange LSD trip nog in de flowerpowertijd leven. Geeft niet, zolang men er maar gelukkig mee is. ;D
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#13
Met alle respect maar waarom zou Google onze websites MOETEN aanprijzen? Gaan jullie je eigen concurrenten, ook al is het maar een kleine garnaal, aanprijzen? Ik hoef het verkeer van Google niet echt maar mogelijk ben ik een uitzondering. Ik heb liever mijn trouwe duizenden bezoekers die quasi dagelijks langs komen op de site. En zorgt Google vandaag of morgen voor een boost van 5.000 extra bezoekers, dan is dat leuk maar niet meer dan dat. Maar ik zit natuurlijk in een andere branche dan de meesten onder jullie.
Stel dat jullie een enorm grote zoekmachine beheerden, dan gingen jullie ook op zoek naar extra mogelijkheden om nog groter, nog belangrijker te worden. En laat ons eerlijk zijn, dat doen wij vandaag de dag allemaal want willen we niet allemaal meer bezoekers, meer inkomsten? Ik heb door de jaren heen geleerd om vooral m'n eigen ding te doen. Wel kijken naar wat anderen doen maar mijn werkwijze er niet noodzakelijk door laten beïnvloeden.
 
W

Wim

Guest
#14
@Romac35
Stukje is ook weer niets nieuws.
Google roept al vanaf het begin dat ze het beste voor de bezoekers willen. En als iemand een prachtige site heeft zonder wat aan seo te doen hoort hij volgens google dus bovenaan. Niets nieuws dus.
 
#15
Romac35 zei:
Google, nazisme en de islam? ??? Volgens mij ga je hier toch enigszins off topic Wortel. En zullen we de klassificatie nazisme bewaren voor die mensen die dat gedachtengoed ook echt aanhangen? Anders wordt het zo betekenisloos.
Vergis je niet Romac.
Verdiep je eens in de Nazi geschiedenis en je ziet zeer zeker veel overeenkomsten mits je het uiteraard afzet tegen de tijd van toen.
De Nazi's wilden ook heersen over de wereld en schakelden iedereen uit die tegen was.
Ok een Google penalty is nog geen gaskamer.... maar wie zegt hoe het over 5 jaar is?
Google is een groter gevaar dan wat dan ook en het gezwel groeit en blijft groeien
Gelukkig weten we dat wanneer het TE erg gaat worden een samenwerkende internetcommunity G in 2 weken kan wegvagen

Het is te hopen dat G in gaat zien dat ware macht ligt in verbeteringen en niet in overheersen
 
10 sep 2010
448
0
16
#17
wellicht bij diegenen die nog benul van historie hebben en van daaruit verder kunnen doordenken.
En dat worden er steeds minder. Er is in Engeland een onderzoek geweest over de 2e wereldoorlog onder kinderen van 9 tot 15 jaar. Volgens veel kinderen was Hitler de bondscoach van het Duitse elftal. Was Auschwitz een pretpark tijdens de oorlog, en de holocaust waren feestvieringen aan het einde van de oorlog. Meer lezen? http://xandernieuws.punt.nl/?id=561750&r=1&tbl_archief=0&
 
10 sep 2010
448
0
16
#18
Google wil nog een stapje verder gaan in het opmaat aanbieden van advertenties op de mobiele telefoon. De zoek- en advertentiegigant wil nu ook de telefoongesprekken van Android gebruikers meeluisteren. Dit meldt BNR maandag.

Het zou Google niet te doen zijn om het gesprek zelf, maar de achtergrondgeluiden. Zo zou iemand met achtergrondgeluiden van een trein informatie door krijgen over de trein. Bellers met huilende baby's worden dan voorzien van advertenties van luiers.

Het is blijkbaar nog niet genoeg voor Google, want er gaan ook geruchten dat zij inzicht willen krijgen in de bewegingen van de telefoongebruiker, lichtsterkte, temperatuur en luchtvochtigheid. Hiermee wil de aanbieder van de googleads het advertentie aanbod nog meer afstemmen op de gebruiker.

En wat staat ons daarna nog te wachten? Dat Google weet wanneer je gaat schijten, en hoeveel velletjes je gebruikt?
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#19
@ Willy Wortel Dan begin ik direct een blog over poepen. Want iedereen schijt en gebruikt wc papier, dus ik verwacht dat mijn adsense inkomen dan door het dak schiet ;D