Feedback

7 mrt 2008
191
0
0
www.webgains.nl
#1
Hoi,

ik heb al ergens anders op het forum een oproep gedaan voor feaadback maar ik krijg veel te weinig respons. :'( Ik vind het jammer want zodra er een negatief topic ter sprake komt zijn de reacties altijd super snel.

Nu kunnen jullie je stem laten horen omtrent iets positiefs en dan doen jullie dat niet. Het valt me enigzins tegen. Of zie ik het misschien verkeerd?

my M&M's maakt nu geld vrij om jullie als affiliate extra te belonen. We willen weten wat jullie als affiliate graag zien;
Dus:
- willen jullie kado's kunnen winnen of wil je dat de klant een kado ontvangt?
- willen jullie geld winnen of juist een kado? etc etc etc etc

Groetjes
 

pippelpap

Nieuw lid
6 sep 2006
653
0
0
#2
Mariska Pijper zei:
my M&M's maakt nu geld vrij om jullie als affiliate extra te belonen. We willen weten wat jullie als affiliate graag zien;
Dus:
- willen jullie kado's kunnen winnen of wil je dat de klant een kado ontvangt?
- willen jullie geld winnen of juist een kado? etc etc etc etc
Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik denk dat ik niet de enige affiliate ben die niet warm of koud wordt van 'kans om iets te winnen'. Je kan de campagne voor affiliates interessanter maken door de commissie of de conversie te verhogen.
 

ktugach

Nieuw lid
2 jul 2006
335
0
0
#3
Ik werk niet met het programma, maar over het algemeen hou ik niet van incentives waarbij je kans maakt om iets te winnen (ik doe er dan ook geen moeite voor).

Maak het dan zo dat iedereen die meer dan x sales in een periode heeft een extra eenmalige incentive krijgt.
 
9 jun 2008
118
0
0
#4
Alleen inventives in de vorm van geldbonussen waarbij je vanaf het behalen van een target (bepaald aantal sales), werken wat mij betreft wel motiverend.

Kans maken op, zegt mij niet zoveel....want je hebt geen idee hoeveel sales andere afifliates voor een bepaalde merchant doen om te kunnen bepalen of je er een acceptabele kans op maakt.

Beter werkt dus:
"Genereer in de maand januari meer dan 20 sales en je ontvangt een bonus van 250 euro bovenop je sales en klik vergoedingen"

Ik denk dat je dan iets meer affiliates motiveert, dan het weggeven van een bureaulamp of een mp3speler.
 

RunRabbit

Nieuw lid
2 sep 2008
51
0
0
www.gaincom.nl
#5
Beste Mariska,

Ik ben ook geen voorstander van incentives als: top 5 affiliates krijgen...
Wanneer er sprake is van boven x aantal transacties is het al heel anders, ik zie dat de commisie 22% is, wat naar mijn ervaring wel redelijk hoog is. (goed dus)
Cadeaus werken voor de klant meestal wel goed, geeft ook leuke mogelijkheden om mee te adverteren.

My 2 cents..
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#6
Ook ik word nogal kriegel van al dat soort malle marketingplannetjes als "de beste affiliates krijgen een ijsje als ze zich goed gedragen". Het bevestigd me slechts in het idee dat affiliatemarketing alles behalve volwassen is. Ik zit niet in deze business om een prijsje of een reisje te winnen. Dus helaas Mariska, ik kan dit absoluut niet positief zien. Als je echt iets voor affiliates wilt doen zijn er maar 2 zaken relevant: een behoorlijke conversie en een behoorlijke provisie. De rest is alleen leuk voor hobbyisten en tegelijk een belediging voor de pro's.
 

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#7
Eens met PJ. Het gaat om goede conversie en goede vergoeding. Dat 'ijsje' of die 'bureaulamp' mag je graag houden want het is ook al lastig om dat te delen met z'n allen op kantoor :)
Ook de beste 5 is niet interessant, want dat is niet inzichtelijk dus je weet nooit tussentijds waar je staat.
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#8
@Mariska

Je ziet nu hoe je zoiets moet aanpakken. Gewoon met harde woorden erin en je krijgt vanzelf wel respons.

Ik ben het met Kasper eens: geef een extra bonus voor het behalen van een bepaald aantal sales en er zijn meer affiliates voor te vangen waarschijnlijk.
Een actie waarbij er iets te winnen valt is zo doorzichtig en afgezaagd dat hier niemand warm voor loopt.
 

Ulco

Nieuw lid
19 nov 2007
42
0
0
#9
Inderdaad gewoon extra cash. Wat mij betreft ook gewoon per conversie en niet pas vanaf een bepaald aantal conversies. M.i. laat je daarmee zien dat je liever geen kleine affiliates hebt (m.a.w.: staffels zuigen, we willen direct in de hoogste schaal).

Ik heb er trouwens wel eens aan zitten denken om dit programma te gaan doen maar er vanaf gezien vanwege de wazige voorwaarden. Bij de B2B variant mag je geen merk-/bedrijfsnamen op je M&M's zetten en ze alleen gebruiken voor commerciele doeleinden als je daarvoor toestemming hebt. Dit terwijl overal op de site als voorbeeld 'Ons bedrijf' wordt genoemd en 'relatiegeschenken' als expliciet voorbeeld wordt gebruikt (zie 'Wat ik wel en niet kan zeggen' aan de rechterkant).
 
7 jan 2008
65
0
0
www.fersell.com
#10
Een extra bonus bij een bepaald aantal zou ook mij wel motiveren. Een soort van prestige bonus. Denk dat je daarmee ook meer blijk van waardering geeft aan die affiliates die voor de belangrijkste inkomsten stroom zorgen, en de affiliates die er minder tijd insteken of nog geen top affiliate zijn extra stimuleert het beter te doen.

Alhoewel een extra bonus voor affiliates die veel sales genereren een te verwaarlozen bijverdienste is, kan het wel leuk zijn omdat het een soort van competitie gevoel geeft.
 

pippelpap

Nieuw lid
6 sep 2006
653
0
0
#11
Mariska, ik kom net toevallig een tip tegen waar je misschien iets mee kan.

Je zoekt naar een manier om een campagne met een eenmalig budget een impuls te geven. Ik denk dat het nu duidelijk is dat het niet veel zin heeft dat te besteden aan kadootjes die willekeurig worden uitgedeeld aan affiliates. Ook als je het koppelt aan een doelstelling, zoals: alleen de tien best verkopende affiliates krijgen een bonus, is dit voor veel affiliates niet motiverend. Het al of niet promoten van een campagne is een zakelijke beslissing, die natuurlijk bij voorkeur op basis van zoveel mogelijk zekerheid genomen wordt, niet op basis van 'kans op', zeker als je niet weet hoe groot die kans is. Een bonus geven aan iedereen die een bepaald target haalt is al beter, maar dan weet je weer niet of het binnen je budget gaat passen.

Het idee dat ik tegen kwam is dit: breng eerst in kaart welke affiliates/sites veel sales zouden kunnen genereren. Bied hun een activatie bonus, dwz een bonus voor de eerste sale/klik, en koppel die aan bepaalde voorwaarden, zoals een bepaalde positie op een bepaalde site. Doe dit met affiliates die sites hebben met veel bezoekers binnen de doelgroep, en wees niet zuinig met de hoogte van de bonus. De pagina waar ik dit idee net tegen kwam, met meer info over het identificeren van de juiste affiliates: link.
 
7 mrt 2008
191
0
0
www.webgains.nl
#12
He bedankt voor jullie reacties. Ben helemaal blij met jullie feedback. Ik heb het al op papier gezet voor my M&M's en verzocht om een target vast te stellen met een geld bonus voor iedere affiliate die het target haalt.

@Ulco b2b ga ik ook ff bespreken
@Niels bedankt voor je linkje, ik ben lekker aan het lezen
 
7 mrt 2008
191
0
0
www.webgains.nl
#13
Ik heb feedback terug van my M&M's!!! Willen jullie je mening nog een x geven?
Het is namelijk zo dat Valentijnsdag echt de beste periode is voor de sales dus ze willen er echt alles aan doen dat jullie allemaal het programma gaan promoten! Plus we kunnen het nog aanpassen als dit jullie niet motiveert....

Voor alle affiliates zal deze actie lopen:

- 22% commissie over winkelwagen berdag

en

- Over 15 sales : 50? bonus
Over 30 sales : 100? bonus
Over 45 sales : 150? bonus

en

5 euro cent per klik met deze voorwaarden:
maximaal 1500 kliks uitbetaald indien je tussen de 1 to 5 sales haalt
maximaal 2500 kliks uitbetaald indien je tussen de 6 to 10 sales haalt
maximaal 3500 kliks uitbetaald indien je tussen de 11 to 15 sales haalt
 

pippelpap

Nieuw lid
6 sep 2006
653
0
0
#14
Lijkt me prima, zou voor mij wel motiverend werken. Als ik iets in die hoek deed zou ik deze campagne wel proberen.