Gewoon weer even iets laten weten

11 jan 2013
30
0
0
#1
Omdat ik bijna op vakantie ga, nog even vlug een berichtje hier. Om het maar even levend te houden ;)

Ik sta op het punt om met mijn laatste joomla site over te gaan naar wordpress. Simpel omdat het een moderner CMS is met meer mogelijkheden en naar mijn mening ook wat beter voor SEO, mede door de bekende SEO plugin.

Maar even een SEO vraagje dan maar. Ik heb een aantal niveaus in mijn navigatie. Tot 4 niveaus diep. voorbeeldje:

/fotoprint/fotoprint-hout/

Ik twijfel even over het woord fotoprint wat nu 2 keer in de URL naar voren komt. kan ik die 2e beter weglaten? of misschien die 1e vervangen door een andere term. Nog een voorbeeldje is bijvoorbeeld

/taalcursussen/taalcursus-engels/taalcursus-engels-voor-beginners/

ik wil natuurlijk dan goed scoren op de keywords "taalcursus engels voor beginners". Maar moet ik dan m'n url aanpassen naar bijvoorbeeld /talen/engels/taalcursus-engels-voor-beginners/ ? Wat is de beste methode hiervoor. Iemand een idee? Of maak het geen donder uit?

Bedankt!
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Of maak het geen donder uit?
Misschien niet een donder, wel een bliksemschicht.....
je navigatie is gewoon te zien als een link naar ...... en wanneer de link de lading niet dekt heb je een probleem.

Evenzo is niet slim om een link, dus ook een navigatielink, vol te stoppen met keywords.

Wel is het slim om sowieso in een pagina, dus ook je hele website, dus ook je navigatie logisch ( voor de bezoeker èn de bot) op te bouwen.

Logisch is van foto naar fotoprint naar foto afdruk op hout, en heb je al gelijk 2 variaties te pakken, print en afdruk.

met je voorbeeld omtrent taal gaat dat ietsje mis, maar nogmaals : het gaat vooral om de inhoud waar de link naar verwijst. Kan dat verder niet uitbreiden omdat het ook afhangt van de rest van de taalmogelijkheden die je op de site aanbiedt.
Zorg er voor dat het ook per pagina logisch blijft. Hetzij toepassen van innerlinks, dus links bovenaan met bestemming via de anchorlink, hetzij via links naar andere pagina's.

En uitgaand van Wordpress : gebruik maken van pagina's is het hoofddoel. Maar op zich is er niets op tegen om een deel - onderwerp in een 'post' te plaatsen, mits er naar die post wordt gelinked èn deugdelijk naar de hoofdpagina terug wordt gelinked. Beetje 'basale' kennis, maar soms nog steeds nodig om eraan te herinneren.
Immers , een post zonder navigatie verdwijnt in Wordpress in een archief of nog erger. "Content pleitte", automatisch en ook voor de bots en de positie, dat dan weer wel ;D

Halen we hiermee de deadline van de vakantie nog ?
 
11 jan 2013
30
0
0
#3
ouwesmurf zei:
Halen we hiermee de deadline van de vakantie nog ?
Haha, bedankt! duidelijk taal. En meestal voel ik altijd wel wat negativiteit van jou hier maar het valt me mee ;)

Ik gebruik in wordpress enkel de pagina's en niet de posts. De reageerfunctie haal ik er uit en je hebt gewoon een prima CMS over, om goede websites te maken. Inmiddels 2 strakke sites welke ook een leuke cent opleveren door de ruim 3000 bezoekers per maand.

Nog even gas geven aan m'n sites en de vakantie kan beginnen. :)
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#4
Beste Paaprika,

Zoals Ouwesmurf al aangeeft, draagt de URL-structuur niet alleen bij aan het crawlen van de website door een zoekmachine, maar kan het ook de gebruiksvriendelijkheid van jouw website vergroten. Wij raden aan om over-optimalisatie in de URL-structuur te voorkomen (in dit geval keyword-stuffing). Wel is het belangrijk om te onderzoeken welke zoekwoorden het meest interessant zijn in termen van relevantie en zoekvolume en deze op een overzichtelijke manier te gebruiken in de URL?s. Dubbele keywords in je url-structuur raden wij af, maar de belangrijkste zoekwoorden meenemen in je URL is wel verstandig omdat:

  • het gebruiksvriendelijk is voor een bezoeker. Hij weet direct waar een pagina over gaat;
  • het nog steeds een (kleine) rankingfactor is voor zoekmachines

Google geeft zelf aan in de richtlijnen: ?Maak een site met een duidelijk hiërarchische structuur met tekstlinks?. Dit houdt in dat de pagina?s goed dienen te worden geordend in een mappenstructuur. Hoe specifieker de pagina is, hoe dieper deze dient te staan in de sitestructuur. De overkoepelende keywords komen logischerwijs hoger in de hiërarchie van de website te staan.

Bij diepere niveaus hoeven dezelfde zoekwoorden niet nogmaals te worden vernoemd. De overkoepelende keywords komen immers vanzelf hoger in de hiërarchie van de website te staan. Het op deze manier inrichten van de sitestructuur wordt ook wel ?siloing? genoemd.

Een voorbeeld van een goede toepassing bij het onderwerp taalcursussen is: /talen/engels/taalcursus-engels-voor-beginners/. Andere mogelijkheid is: /taalcursus/engels/voor-beginners/. Het belangrijkste hier is dat een bezoeker gemakkelijk op basis van de URL kan afleiden waar de pagina over gaat. Hou wel s.v.p. rekening met de keuze voor de juiste zoekwoorden in je URL-structuur.

Mocht je nog SEO gerelateerde vragen hebben, mail dan gerust naar seo.nl[at]zanox.com. Alvast een goede vakantie gewenst.

Met vriendelijke groet,

Het zanox SEO team
 
11 jan 2013
30
0
0
#5
ok, laten we dan maar eens e.e.a. gaan aanpassen. Site gaat overigens maandag over van Joomla naar Wordpress. Ben benieuwd of ik resultaten ga zien in de webmaster tool. Daarom nog snel even live voor m'n vakantie zodat ik 2 weken daarna kan kijken hoe de score loopt.

Ik zit nu overigens 2 jaar op dit forum en vroeg me af of er náást de affiliatedag ook andere meetings zijn? Misschien is het weleens leuk om een meeting onder de leden van dit forum te houden. Ik weet dat iedereen altijd heel graag anoniem blijft en reacties geeft. Maar onder de personen die echt brood verdienen hiermee wil ik gerust eens babbelen. Of zeg ik nu iets raars? (vandaar dat ik dit maar even in een reactie zet voordat er weer een lading kritiek komt ;) )
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#6
Beste Paaprika,

Er zijn zeker meetings naast de Affiliatedag die interessant voor je kunnen zijn! Zo organiseren wij ieder jaar in september de zanox Expert Day, een event speciaal voor publishers waarbij kennisuitwisseling centraal staat. De dag wordt altijd afgesloten met een netwerkborrel waarbij je makkelijk met andere publishers in contact komt. Dit jaar zal de Expert Day plaatsvinden op vrijdag 19 september, meer informatie volgt snel op dit forum!

Succes met de aanpassingen & alvast een hele fijne vakantie!

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Paaprika: Ik zit nu overigens 2 jaar op dit forum en vroeg me af of er náást de affiliatedag ook andere meetings zijn? Misschien is het weleens leuk om een meeting onder de leden van dit forum te houden. Ik weet dat iedereen altijd heel graag anoniem blijft en reacties geeft. Maar onder de personen die echt brood verdienen hiermee wil ik gerust eens babbelen. Of zeg ik nu iets raars? (vandaar dat ik dit maar even in een reactie zet voordat er weer een lading kritiek komt
[1]
Of zeg ik nu iets raars?
in de loop de jaren zijn er op dit forum heel wat vreemde vogels langsgekomen, maar zolang het binnen de regels van toen nog Aart Wallet, was cq diens moderatoren, is er niets aan de hand. Publishers komen uit alle rangen en standen.
[2]
voordat er weer een lading kritiek komt
Waarom zou je daar bang voor zijn ? De beste ideeën en oplossingen komen vaak van mensen die kritiek aan durven, sterker, tegen de stroom in gaan.
[3]
Misschien is het weleens leuk om een meeting onder de leden van dit forum te houden.
Zanox pakt dit op vanuit diens zanox-promotie, de vraag is "onder de leden van dit forum", en het antwoord daarop is dat er in het verleden vanuit publishers en adverteerders lokale bijeenkomsten zijn gehouden, zoals in Utrecht, het zuiden en het noorden van het land (Groningen bijv. )
Bijzonder probleem: papier is geduldig en kun je de hele dag door iets mee doen, digitaal idem. Maar tijd vrij maken voor een bijeenkomst in een café, dat wil niet altijd lukken voor voldoende aantallen mensen.
Meestal was er wel een adverteerder bij betrokken die bijv. de eerste 100 borrels financierden.

Dit is overigens op het forum na te lezen of ga je dit nu als negatief ervaren ;D

Een ander heikel punt en dan kan ik wel eens kritisch uit de hoek komen - immers we moeten ons realiseren waar we mee bezig zijn - is "het waarom" van wat je doet.
In een nog verder verleden hanteerden we alleen maar statische HTML pagina's, niks mis mee, en komt nog steeds wel voor.
En wat is nu het voordeel van Wordpress ? Mensen kunnen toch in lengte van ...... reageren op je Wordpress blog. En dat vind Google nou zó leuk, betekent nl dat mensen je blog leuk vinden, dus belangrijk, dus stijgt je blog in de achting van Google en diens index. Net zo iets als Facebook etc

Ik gebruik in wordpress enkel de pagina's en niet de posts. De reageerfunctie haal ik er uit en je hebt gewoon een prima CMS over, om goede websites te maken.
Begrijp je dat ik je niet begrijp ?
Is niet lelijk bedoeld, maar - en je bent de enigste niet waar ik het zie - je haalt nu net het meest interessante aspect uit Wordpress.
SEO TIP NO. 1 = interactie met je publiek.​

Waarom verdienen modebloggers een vermogen ? Door het aantal volgers waarmee ze voortdurend in discussie gaan.
Inmiddels 2 strakke sites welke ook een leuke cent opleveren door de ruim 3000 bezoekers per maand.
Wanneer jij je site aantrekkelijk maakt om met Jan en Alleman te 'kwekken' over het onderwerp van je site, zul je aanzienlijk méér gaan verdienen dan een leuke cent. 8)

Paaprika: duidelijk taal. En meestal voel ik altijd wel wat negativiteit van jou hier maar het valt me mee
Troost: je hebt binnenkort vakantie om van deze duidelijke taal "bij te komen"
Dit is een forum voor volwassen vakgenoten, die soms hopen er 'beter' van te worden. Daar hoort wakker schudden soms bij (..) :D
 
11 jan 2013
30
0
0
#8
Helemaal mee eens ouwe, en tnx voor alle tips. Ik kan kritiek goed hebben hoor. Maar vaak is er echt zo'n hoop gezeik om alles wat mij weleens weerhoud om meer dingen hier te posten.

Qua reacties op m'n site. Ik zal het eens overwegen. Het is geen blog maar een shop/vergelijker. Vandaar dat ik het heb weggelaten.

En nu genieten.....
 

7IP

Nieuw lid
8 dec 2007
461
0
16
www.7ip.nl
#9
Paaprika zei:
Ik zit nu overigens 2 jaar op dit forum en vroeg me af of er náást de affiliatedag ook andere meetings zijn? Misschien is het weleens leuk om een meeting onder de leden van dit forum te houden. Ik weet dat iedereen altijd heel graag anoniem blijft en reacties geeft. Maar onder de personen die echt brood verdienen hiermee wil ik gerust eens babbelen. Of zeg ik nu iets raars? (vandaar dat ik dit maar even in een reactie zet voordat er weer een lading kritiek komt ;) )
Paar jaartje terug hadden we de affiliateborrels nog..... die waren steeds in andere plaatsen en werden vaak gesponsord door affiliate gelieerde bedrijven. De borrel was dus veelal ook nog eens gratis. Tegenwoordig worden ze volgens mij niet meer georganiseerd. Maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee of ze er nog wel of niet zijn.

Marcus / 7IP
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Hey Marcus, hoe gaat ie ?

Was al bang dat je helemaal ten onder was gegaan aan het moderatorschap. Uit Zweden zie ik ook al niet meer.
Moet dus wel zware pijp zijn om te roken ;D
 

7IP

Nieuw lid
8 dec 2007
461
0
16
www.7ip.nl
#11
Ik lees op de achtergrond wel mee hoor maar er is niet zo heel veel werk meer tegenwoordig aan het modereren. ;-)

En nee hoor, ben niet ten onder gegaan. ;-)

Marcus / 7IP