Google indexeert mijn pagina niet :(

messju2

Nieuw lid
3 jan 2007
111
0
0
www.interieur-tips.nl
#1
Heeft iemand daar een verklaring voor?
Mijn pagina's http://www.derelatieschool.nl/verlichting.php en http://www.derelatieschool.nl/meubels.php zijn niet geindexeerd door google, maar wel door de andere zoekmachines. Ik snap het niet, want mijn site heeft al een pagerank en ik die pagina's staan er al maanden op... Voor zover ik weet heb ik ook geen google ban, dus heeft iemand er een andere verklaring voor?

Groetjes,

Matthew.
 
D

dutchguru

Guest
#3
Probeer het nog eens met : http://www.derelatieschool.nl , dan heb je bij de meeste Google pc's een ranking van 3..........
1 toolbarqueries.google.com (3)
2 216.239.37.* (3)
3 216.239.39.* (3)
4 216.239.51.* (3)
5 216.239.53.* (3)
6 216.239.57.* (3)
7 etc etc

Op de 40 die ik getest heb zijn er een paar met 0, wordt je pagina nu net door die pc opgevraagd, komt die pagina wat laag uit, de meeste komen op 3 uit.
:D
 
D

dutchguru

Guest
#5
Daar wil ik mee zeggen dat er eigenlijk niet 1 Google is, maar een netwerk van gekoppelde servers. Van de meest aktieve 40 sta je op ranking 3, een enkele op 0. Maar afhankelijk van de interne procedures bedient een server een groep ip nummers. Zitten we nu net toevallig op een server waar jou pagina op 0 staat, dan zie je in een query je pagina niet of laag staan, terwijl tegelijkertijd iemand in Pietjeburen je pagina oproept, via een andere Google server, en sta je redelijk hoog.
Door die clusterstructuur is Google goed bereikbaar en zelden overbelast, alleen zijn ze niet allemaal exact gelijk geschakeld qua informatie.

In het verleden checkte ik op een routine van de usa google club, nadien via Alexa, tegenwoordig met een routine die 40 Google servers aftast, dat is beter voor de zenuwen............en komt uit wat Vincent13 zegt : op het moment dat de nachtdienst van die bepaalde server er op zit, gaat voor jou het licht weer aan.

Interesse om het zelf te checken : http://www.mynidee.com/internet/pagerank.htm

Naast natuurlijk het punt, dat ik het script heb weggelaten na de .nl.

8)
 
D

dutchguru

Guest
#8
Sterker nog, in principe kan elke htm / html pagina een ranking hebben, mits ingelezen en mits bekend bij die specifieke server.

Maar gebruik je een Google sitemap, en zo ja, is die recent bijgewerkt en zonder fouten, en zo ja geeft Google statistieken daaromtrent..... per pagina. :)
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#9
dutchguru zei:
Sterker nog, in principe kan elke htm / html pagina een ranking hebben, mits ingelezen en mits bekend bij die specifieke server.

Maar gebruik je een Google sitemap, en zo ja, is die recent bijgewerkt en zonder fouten, en zo ja geeft Google statistieken daaromtrent..... per pagina. :)
Moet je een google sitemaps bijwerken?
Ik heb op de server een sitemap staan die je als bezoeker niet ziet. Ik dacht dat eenmaal je die in je account aangegeven hebt bij google dat je nooit meer iets moest doen?

Volgens u moet je die bijwerken ?
 
D

dutchguru

Guest
#10
Hi sloore,

Zoals de onderwerp regel is, Google indexeert mijn pagina niet, is het wat dubbelzinnig : heb je een website van 1 pagina, inderdaad, dan valt er weinig aan te passen.

Ben je gestart bijvoorbeeld met 5 verschillende pagina's en je maakt er een bij, dan ben je daartoe absoluut niet verplicht, maar je doet jezelf tekort, door je sitemap in Google's xml format nièt bij te werken.
Laat staan , grotere aantallen pagina's.

Google garandeert nooit iets, scheelt enorm in de aansprakelijkheid etc.etc., maar ze weten me altijd haarfijn uit te leggen wanneer een pagina wel op mijn sitemap staat en qua verwijzing niet geheel klopt. Om het op dezelfde halfzachte Googlewijze te zeggen heb ik zwaar de indruk maar kan het niet uitsluiten, dat een goede sitemap bevorderlijk is in de snelheid van bezoeken door de robots.
Anderzijds, het hebben van een sitemap wil ook niet zeggen, dat je de andere methodes zoals meermalen en duidelijke verwijzing kan weglaten. Het is èn èn en niet en/of.

Voordeel voor Google : je geeft een aantal zaken aan, zoals belangrijkheid en tempo waarin je zelf vindt, dat er wijzigingen kunnen voorkomen, dus is jouw keus : kom op pagina L13 eens in de maand langs, dan zal Google niet elke dag vroeg uit de veren nog eens een bezoekje op die pagina gaan brengen. Scheelt beiden traffic en tijdwinst. Geef je aan dat je indexpagina per uur zich wijzigt, dan kàn dat voor Google ( denk ook aan de reklameopbrengsten) zinvol zijn om na testen inderdaad dagelijks meermalen langs te komen. Of dat ook in de ranking een rol speelt, zal google nooit openbaar geven, zoals al diegenen die daar een benadering van geven, regelmatig zullen ondervinden. Zelf beschouw ik Google als een zeer welkome commerciele partner, zowel in het beheer alswel in de merchandising Adwords/Adsense/Mapping, statistieken.

Nog even terug naar de xml pagina: je geeft 'm een naam, die heb je opgegeven in je account ( 1 per domein ) , en dan kun je in de statistieken zien wanneer Google voor het laatst die pagina heeft ingelezen en of dat succesvol is geweest qua download èn qua controle op xml. En heb je aan de statistieken ook hulp en specificatie welke links wel en welke niet werken en waarom.

Nog een voordeel : wanneer je toch al je xml script bijwerkt, doorgaans met een textfile als basis, kun je daar gelijk ook een Yahoo sitemap van maken, kun je daar gelijk ook een RSS feed van maken en tot slot : een doodgewone rechttoe rechtaan html sitemap van maken, die weer leesbaar is voor gewone mensen en gewone zoekmachines...........
Begrijp me goed, ik kan het nu even zo simpel allemaal bij elkaar schrijven, maar heb er destijds ook zwaar over na zitten denken, niet voor niets dat ik net diè Avatar gekozen heb.

Dus ja, zou 't wel doen.
;D
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#11
Beste Dutchguru,

Even gedaan wat je zei.

Is het dan goed zo?
IK heb mijn xml map bij google 'geupdated'. Ik heb ongeveer wekelijks een nieuwe pagina die ik aanmaak. Zou ik dan eigenlijk wekelijks de sitemaps moeten aanpassen?

Verder heb ik een urllist.txt angemaakt en die eveneens in mijn public map geupload. Verder heb ik die urllist aangemeld bij yahoo.
Is dit allemaal correct?
Of moet ik vrezen dat ik nu allemaal mijn bezoekers kwijt speel? :'(
 
D

dutchguru

Guest
#12
Hi Sloore,

Je Google sitemap was immers al aangemeld, dus nieuwe was strikt genomen niet nodig, maar ook niet verkeerd, laat 'm nu zo.
Houdt alleen die pagina om de zoveel uur even in de gaten om af te checken of deze sitemap door Google is geladen en qua xml èn correcte, tenminste bestaande , datum oké is. Is dat zo, kun 'm even vergeten totdat je zelf de statistieken wilt bestuderen voor optimalisatie.

Yahoo gaat uit van simpel text, maar dat wist je al, hoef je hierna ook niet opnieuw aan te melden.

Wel dus, steeds nieuwe pagina's toevoegen, Google zal je echt niet "lelijk" aankijken wanneer je meer pagina's hebt dan op de sitemap staan. Minder wel(!) althans met text wordt het je wel in toelichting onder de neus gewreven.
En ondertussen gaan de robots ook hun eigen weg. Er zit dus een betrekkelijkheidsfaktor in, maar is wel de aanzet zijdens Google om steeds meer belang te hechten aan de waarde van de website wanneer ook de sitemap correct is. Net zo goed dat de top zoekmachines ook meer en meer gaan kijken naar actuele xhtml etc. De grote "jongens" komen aan de bovengrenzen van hun capaciteiten, dus willen ze hun doel efficienter bereiken, gaan dus stilaan selectienormen stellen niet van de een op de andere dag, maar het gaat wel door.

En waarom zou je vrezen bezoekers kwijt te raken? Wanneer ik naar mijn eigen statistiekenprogramma kijk, moet ik vaststellen dat verreweg meer dan 3/4 binnenkomt met dank aan de vele Google sites. De rest van andere zoekmachines en directe aanvragen.
En wetende dat zoekmachines toch langs komen, heb ik persoonlijk liever dat ze de informatie lezen die ik voor ze heb klaargezet, de andere zaken kan ik dan rustig afschermen met robottexten , htaccess of php relocate html's.

Nog 1 ding over de statistieken, misschien weet je dat al lang, dan is het goed voor de andere lezers, die dat nog niet ervaren hebben : je komt veel over je pagina's te weten, is dus gevoelig materiaal, dus doet Google een double-check eer je de statistieken mag inzien. Kijk dan niet vreemd op, wanneer Google vraagt om een bepaalde code in je indexpagina te plaatsen en pas ( en dat gaat heel snel ) wanneer Google die code heeft gechecked krijg je toestemming om de gegevens te zien. Dat gebeurt elke keer nadat je de sitemap een andere naam hebt gegeven, daarom is ook mijn advies om de sitemap bij aanvang een goede naam te geven ( voor jezelf als identificatie ) en daarna de naam niet meer te wijzigen.

Google leest op eigen initiatief steeds opnieuw de sitemap in, daar hoef je strikt genomen zelf geen aktie voor te nemen, hou 'm alleen up to date, en check de datum : letterlijk en figuurlijk.

Keep Googling!
:)