Google-Panda en reizen omzet

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#1
Mijn Belgische affiliate-sites zijn er vrijwel allemaal uitgeknikkerd. Deze sites leken erg op de Nederlandse versie, die er nog wel en ook goed inzitten. Wat ook gek is (of juist niet) dat de aanvullende B-sites met wat content maar zonder affiliate linkjes het bijzonder goed doen. En als enige nog trekker zijn voor de affiliate sites.

Ook vermoed ik dat de verkoop (reizen) in België erg slecht gaat.

Mijn vraag is heeft die Panda update in België al plaatsgevonden en wat weet je over de Nederlandse stand van zaken. En wat is jouw huidige ervaring met de verkoop van reizen in België. In het verleden ging het bij mij meer dan goed overigens.

Groetjes
Karel
 
S

svteg

Guest
#2
De update heeft overal plaats gevonden behalve in wat Aziatische landen geloof ik.

Karel zei:
Wat ook gek is (of juist niet) dat de aanvullende B-sites met wat content maar zonder affiliate linkjes het bijzonder goed doen.
Dit heb ik ook geconstateerd. Mijn content rijke website (zonder enige linkbuilding) met her en der wat adsense doet het al maanden beter dan de websites die affiliate linkjes bevatten. Dat zet je wel aan het denken over tactieken en technieken..

Verder geen ervaring met reizen :)
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#3
Voor Nederland heb ik geen negatieve effecten met de Panda kunnen vinden. Wel gek dat er nog steeds rommel boven mij staat. Maar goed ...

Anders dan voor de Belgische sites. Jouw ervaring betreft dat ook België?

Karel
 

Scito

Nieuw lid
16 dec 2007
181
0
0
#4
Karel zei:
Ook vermoed ik dat de verkoop (reizen) in België erg slecht gaat.
Sinds Sunjets van netwerk is gewisseld (naar Tradedoubler) is de conversie aanzienlijk gekelderd. Natuurlijk weet zowel TD als Sunjets "niet waarover ik het heb". Los van dat programma zou ik toch zeggen dat de reizen markt in BE (nog steeds) in een enorme groei zit. Althans, zo zien mijn stats er uit.
 

Bram

Nieuw lid
22 apr 2011
43
0
0
#5
Qua Belgische reissites merk ik dat mijn sites die werken op basis van productfeeds sterk gedaald zijn in google.be (oa. plaats 1 a 3, naar pagina 5/6). (wat ik ook verwachte met de Panda update).

Qua verkopen mag ik niet klagen (lees: beter dan vorig jaar), mede door de "schitterende" zomer. (wel vooral uit sites die niet getroffen zijn door de Panda)
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#6
Top, hier heb ik wat aan. De fout/probleem zit dus bij mij. Heb al wat oplossingen dus we gaan er (weer) voor.

Karel
 

DennisP

Nieuw lid
7 sep 2011
2
0
0
#7
Beste Karel,

Er wordt gezegd dat de Panda update in Nederland (vermoedelijk België dus ook) ingezet is net in de 2de helft van Augustus. Daarna kunnen we om de week à 2 weken nieuwe updates verwachten. Dus hier kàn het mee te maken hebben.

I know dat het een redelijk wazig antwoord is, maar uiteindelijk weet niemand het zeker. Persoonlijk ben ik er wel redelijk intensief mee bezig en heb zelf in België serieuze veranderingen gezien op de ranking van enkele sites op 18 Augustus.

Daarbij is het ook wel intressant om te weten dat slechts ongeveer 9% van de sites een impact zullen voelen.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#8
Die 9% zou ook 12% zijn.

Paar getallen. 2 van mijn sites, met mager content en met linken naar mijn affiliate site staan met het prime keyword op 1 en 3. de affiliate site is van 2 a 3 naar plaats 75 gegaan. Weet ook dat de Nederlandse versie het juist nu prima doet??

Ben ook volop bezig de sites meer panda proof te maken. Zo gooi ik er flink wat affiliate linkjes uit, let ik op meta's enz. Vanacht is die 25 plaatsen gestegen.

karel
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#9
mag ik de geachte afgevaardigden de hint voorleggen om posities op de zoekpagina niet als absolute, geankerde feiten te beschouwen.
Al decennia komt het voor dat de ene computer van Google een iets andere opvatting aanhangt ten opzichte van een andere computer, vooral een reden wanneer wisselingen elkaar wel heel erg snel opvolgen.

Vervolgens behoren we zo langzamerhand te weten vanuit onze aktiviteiten, dat Google het persoonlijke surfgedrag èn surf-zoekwoorden naarstig bijhoudt of het Nederlandse CBP dat nu wel of niet leuk vindt. En dus ook - naast het ingegeven zoekwoord - andere aspekten eventjes meeneemt in de presentatie van die specifieke zoekpagina-resultaten. En dat impliceert dan weer dat je ogenschijnlijk met je keyword hoog staat zodra jij ernaar kijkt, maar lager, wanneer de surfer ernaar kijkt, en omgekeerd natuurlijk en dat komt ons met de conversie het beste uit. 8)

Pas wanneer je site gesteund wordt door volksstammen aan backlinks raakt je positie een tikje verankerd en ook dat is niet altijd gekoppeld aan de inhoud van tags en woorden, meer aan het begrip 'massa' qua aantal en gewicht.

Ik zie in mijn statistieken meermalen zoekwoorden en zoekwoordcombinaties voorkomen, die, wanneer ik ze zelf intoets, niet "het gevonden worden" waarmaken. Toch zijn ze gekomen, blijkens de stats.
En 'denkt' de zoekpagina die ik toepas "je kan me wat met je zoekwoord, ik geef je gewoon wat resultaten die ik beter bij je vindt passen obv je zoekgedrag van de afgelopen eeuwen".
Nog immer : Google is een wiskundig algoritme met een eigen doelstelling, en die doelstelling is niet ons te plezieren, maar de combinatie Google versus klant van Google.
 

DennisP

Nieuw lid
7 sep 2011
2
0
0
#10
So true, maar feit is wel dat er mogelijkheden zijn om je positie te verbeteren. Zoals hierboven aangegeven is de vorm, hoeveel en type reclame om je site een belangrijk gegeven.

Google probeert inderdaad meer en meer relevantie en authoriteit van een website te bepalen door te kijken wat mensen doen dus dat moet ook een belangrijke focus zijn. Daarbij heb ik het vooral over het verhogen van de social mentions.

Alleszinds heb je gelijk dat persoonlijk surfgedrag een belangrijke variabele is, maar ik denk dat het eerder een evolutie is in SEO dan het einde.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#11
Zaken die we al weten.

Nog een leuke, heb 4 dagen geleden een nieuwe site ingevoerd. Met wat content, geen reclames, netjes html, nette meta's en ... linkjes naar mijn affiliate sites. Nooit prime keyword ingevoerd en ... in NL en B de TOP.

Zalig zijn de dommen, toch?

Kareltje
 

Edwin M.

Nieuw lid
29 jun 2006
217
0
0
#12
Een aantal affiliate websites van mij zijn sinds 1 september allemaal gedaald in de rankings (waaronder 1 reis en 2 korting websites). Wel vreemd dat het allemaal precies op deze dag gebeurde. Iemand hier ook ervaring mee?
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#13
maar ik denk dat het eerder een evolutie is in SEO dan het einde.
Kan ik het ook helemaal mee eens zijn.
Karel: Zaken die we al weten.
Bram:sites die werken op basis van productfeeds sterk gedaald zijn
@Bram: zie overigens je nederlandse sites vaak nog keurig gepositioneerd staan al staan ze me soms in de weg, het zij je gegund ;D

Maar ik kan de stellingen die zeggen dat datafeeds zo vreselijk gaan, niet beamen.
Wel analoog Bram, dat de verkopen niet teleurstellen 8)
In die zin Karel, is er weinig reden om reklame te mijden, mits relevant voor de bezoeker.
Heb ook al meermalen aangegeven dat niemand verplicht is om een datafeed voor 100%
toe te passen. Gaat erom, deze 'goed' toe te passen.

Neemt niet weg dat ik ook regelmatig zaken tegenkom, waarvan je moet zeggen "oh , kan dat ook".
Zoals DennisP ook zegt, kennis is geen statisch gegeven, is voortdurend bijspijkeren, bijschaven, lijk wel een vrije metselaar. ;)
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#14
Ik werk niet met datafeeds. Wel vernam ik dat het aantal affiliate linkjes beperkt moet blijven en geplaatst in de content/context.

Op mijn sites maak ik altijd een veld met tekst en image aan. Daarin kan er 5x op een link worden geklikt. Wat ik nu heb gedaan is om er 3 weg te halen, nofollow toegevoegd, veel meer gelet op meta, html en content.

Nu ben ik benieuwd of de uitgeknikkerde site weer terugkomt. Gisteren al 25 plaatsen gestegen. E.e.a. met aanvullende linkjes van buiten. Ook wat Twitter linkjes. Twitter wordt overigens netjes door Google geïndexeerd en zie ze terug in mijn (gratis uiteraard) metertje.

Kareltje