Google Penalty

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#21
Beachboy zei:
Volgens mij zijn we hier allemaal bezig met het maken van affiliate georiënteerde websites en als je een beetje hebt opgelet de laatste tijd, dan had je door dat Google ons soort sites als spam aanmerkt.
Ik heb een beetje beter opgelet en wat je beweert is een generalisering van heb ik jou daar. Of "ons soort sites" verschillen nogal, dat kan natuurlijk ook.

Als jij een site hebt met veel nuttige en unieke informatie over bergwandelen en je plaats daarbij een affiliatelink naar bergschoenen en ook nog eentje naar een winkel voor pikhouwelen en vooruit dan, ook nog maar eentje naar een kaartenwinkel, dan zal Google daar nooit moeilijk over doen en die site zeker niet als spam beschouwen.

Heb je daarentegen niets te melden en trek je alleen maar de feeds leeg van die schoenenwinkel, pikhouwelenwinkel en kaartenshop om lekker duizenden volstrekt overbodige pagina's op het web te kwakken in de hoop een centje mee te pikken, dan beschouwt Google dat wel als spam. En niet alleen Google.

Ik heb nog nooit problemen gehad met affiliatesites, tenzij ik zelf bewust het randje opzocht en dat nog een beetje oprekte en nog een beetje... totdat het elastiek knapte.

Dat het privacybeleid van belang is klopt. Vergeet dus vooral ook niet als je AdSense gebruikt je bezoekers erop te wijzen dat hun privacy in ernstige mate geschaad kan worden door Google!

Ook het vermelden van naw-gegevens, nummer KvK en dergelijke draagt bij aan een betrouwbare indruk. Net als bereikbaar zijn. En dan bedoel ik nadrukkelijk op een andere manier dan alleen door een formuliertje waarvan niemand ziet waar het heen wordt gezonden. En uiteraard zet je een vast telefoonnummer op je site en geen 06-nummer.

De meeste dingen kun je zelf wel bedenken: wat vind je zelf een site met toegevoegde waarde? Dat is iets anders dan een site waarop de product feeds van winkels a, b en c alfabetisch zijn gerangschikt. En als je er wat "unieke" content aan toevoegt alleen om ermee weg te komen, dan val je gelukkig ook algauw door de mand.

Afgezien van het feit dat Google zich zelf een deel van de affiliatemarkt toe wil eigenen, vind ik het een positieve ontwikkeling dat de eisen steeds hoger worden. Want nog steeds kom ik in de zoekresultaten veel te veel bagger tegen, niet zelden uit de affiliate-hoek.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#22
@SNEUP Ik hoop dat dit zo voor je blijft. Maar ook ik heb in een niet te ver verleden een startpagina gehad die toch enkele honderden euro's per dag binnentrok, maar toen er zich een probleem voordeed en ik Google om aandacht vroeg kreeg ik die ook en werd de site afgewaardeerd. Heeft mij heel veel centjes gekost :'(.
Maar de site deed het heel lang goed, ondanks allerlei updates van Google, waarschijnlijk omdat het een oude HTML only site was uit de eerste dagen van het internet. Een vlugge blik van een Google medewerker betekende echter wel het einde. Ondanks dat ik het een waardevolle site vond trouwens. Het is heel goed mogelijk daar met Google een meningsverschil over te hebben maar dan delf je wel het onderspit natuurlijk.
 

Geno

Nieuw lid
2 dec 2011
10
0
0
#23
xipe zei:
In dat kader sluit ik graag af met een variatie op een beroemd citaat:
"En tenslotte ben ik van mening dat Google vernietigd dient te worden"
;D
Mee eens ;D ::).

On:
Nogmaals allen bedankt voor jullie reactie, het is zo inderdaad een hele interessante discussie.

Ik moet zeggen dat we in vele mensen kunnen vinden met betrekking tot hun do's en don'ts, ervaringen en tips en trucs.

Wij hebben niet de intentie om zomaar productfeeds in te laden en deze dan te tonen, we selecteren ze handmatig aan de hand van door ons opgestelde categorieën. Op vele pagina's hebben we unieke content maar hebben dit bij sommige site nu weggehaald, we hebben het idee dat het eventueel daar aan kan liggen, wellicht teveel keywords erin? Dat zijn we nu een beetje aan het testen.

Daarnaast hebben we ook alle links van onze sites afgehaald, interne links niet.

We zullen deze dagen nog wat aanpassingen doorvoeren en dan gaan we kijken hoe Google er dan tegen aan kijkt....hopen op een positieve feedback van Google ::)
 

dykwia

Nieuw lid
7 jun 2011
143
0
0
#24
ccoc zei:
We zullen deze dagen nog wat aanpassingen doorvoeren en dan gaan we kijken hoe Google er dan tegen aan kijkt....hopen op een positieve feedback van Google ::)
Google = een Nederlandse student/starter op werkstage in Ierland. Ik hoop dat je sites de 'smaak' vd behandelende persoon is.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#25
ccoc zei:
Wij hebben niet de intentie om zomaar productfeeds in te laden en deze dan te tonen, we selecteren ze handmatig aan de hand van door ons opgestelde categorieën. Op vele pagina's hebben we unieke content maar hebben dit bij sommige site nu weggehaald
Dat is toch niet dezelfde unieke content op die verschillende sites? Want dan is het natuurlijk geen unieke content meer.

Feeds opdelen in categorieën is op zich bij lange na niet meer genoeg voor Google. Je zult daar ook nog zaken als gebruiksvriendelijke zoekfunctionaliteit aan toe moeten voegen. Een prijsvergelijking, zoeken op productsoorten enzovoorts. En dan moet je niet de pech hebben dat er al tig in jouw branche zijn die dat ook hebben, want dan is dat ook niet meer uniek.

google.nl is overigens geen student op werkstage in Ierland zoals Dykwia beweert. In Ierland wordt alleen afgerekend, omdat je dan en in de eurozone zit (dus geen wisselkosten) en in een uiterst vriendelijk belastingklimaat. In Nederland zit een verkoopkantoor en de rest zit in Londen.
 

Geno

Nieuw lid
2 dec 2011
10
0
0
#26
Dag allen,

Naar aanleiding van jullie reacties hebben we een aantal punten aangepast en doorgevoegd:
Waarvoor onze dank!! :D

===========
Toegevoegd
===========
- Algemene voorwaarden
- Privacy Policy


===========
Aangepast
==========
- Links pagina verwijderd
- Tablinkjes boven in verwijderd
- Kopjes van pagina's aangepast
- Links nofollow gemaakt
- Teksten verplaatst naar onderen
- Filter functie verbeterd

Echter zijn we afgelopen weekend weer afgekeurd, we weten zo nu 1 2 niet meer wat we nog moeten / kunnen aanpassen? Wellicht zijn er nog dingen die jullie nog opvallen...of is het game over? ???
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#27
Hi,

Wat teleurstellend...
Er zit veel werk in jouw fraaie site.
Daar ligt het niet aan.

Hoe weet je dat je nog niet aan de richtlijnen voldoet?
Kreeg je dat ook zo door in een bericht?

Waar het wel aan kunnen liggen?
Heb ff snel gekeken en het is niet bepaald een diepteanalyse, maar mijn eerste indruk is dat je te weinig content hebt om aan te bieden.
Of je nou iets over spijkerbroeken schrijft, of dat het reviews zijn, maakt denk ik niet zoveel uit, maar G is nogal gek op tekst!

Verder is je aanbod enorm groot. ik zou het wat beperken tot bijvoorbeeld de bestsellers per aanbieder en die vergelijken.

My 2 cents...
En heel veel succes er mee!
 
B

Beachboy

Guest
#28
of is het game over?
Ja en Nee.
Ja voor deze sites, je kunt ze helemaal weg halen, een tijdje wachten en er dan wat anders op zetten. Misschien.

Nee, omdat je van je ervaring kunt leren en het volgende keer beter kunt doen.
Je hebt een groot voordeel...je weet wat er niet werkt en dat is al heel wat.
 

SNEUP

Nieuw lid
14 jul 2007
145
0
0
www.sneup.nl
#29
ccoc zei:
...Echter zijn we afgelopen weekend weer afgekeurd, we weten zo nu 1 2 niet meer wat we nog moeten / kunnen aanpassen? Wellicht zijn er nog dingen die jullie nog opvallen...of is het game over? ???
Dat is wel erg sneu! Ik heb opnieuw een blik op een aantal van je sites geworpen maar zou zo gauw ook niet meer weten wat je nog zou moeten of kunnen aanpassen.
Niet dramatisch bedoeld, maar als zelfs sites zoals die van jou niet aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google voldoen, lijkt het erop dat we bijna met z'n allen wel op kunnen houden. Ik zie soms echt bagger (ook veel geparkeerde domeinen) voorbij komen op top 10 plaatsen, waardoor ik me ook wel eens afvraag wat nog de meerwaarde van een zorgvuldig gebouwde site kan zijn.

Ik kan je alleen maar veel sterkte wensen! Misschien dat je er wat tijd overheen moet laten gaan.
 
S

svteg

Guest
#30
Wellicht gaat het niet om een google penalty maar gewoon om een devaluatie van je websites, onlinespijkerbroeken.com is natuurlijk gewoon een website gebaseerd op product feeds met alleen op de homepage wat meer content. Er staan meer dan 2400 pagina's van onlinespijkerbroeken.com in Google, alleen vindt Google ze waarschijnlijk niet zo bijzonder. Daarnaast kan ik niet echt goede backlinks ontdekken, dus je hebt en een contentloze website en weinig tot geen goede backlinks, waarom precies zou die website op de zoekopdracht "online spijkerbroeken" moeten scoren? Mijn ervaring is dat je 1 van beide sowieso goed moet doen.

Ben geen liefhebber van het Google forum (zitten heule zure mensen), maar je zou daar nog eens een balletje kunnen opgooien, verder andere projecten opstarten en niet te druk maken om de getroffen websites.. elke dag dat je je frustreert over deze issue gaat er tijd verloren voor andere projecten.. geduld is hierin vaak wel een schone zaak.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#31
Topic is gestart met :
En na deze aanpassingen wederom een reconsideration aangevraagd. En wederom afgekeurd op Kwaliteitsrichtlijnen.
En laatste item hiervoor wederom met afgekeurd. Daar moeten we dus vanuit gaan.

Het noodlot van fashion en datafeeds is bijvoorbeeld deze pagina:
Code:
http://www.onlinespijkerbroeken.com/stretchjeans-soliver-junior-2522
En dat leidt tot:
Om de meest relevante resultaten te tonen, hebben we er een aantal weggelaten die heel sterk lijken op de reeds weergegeven 125.
En daar sta je niet tussen met je url.
Maar dat is nog steeds geen reden voor afkeuring, alleen dat een pagina "kennelijk overbodig is", er zijn er al genoeg, niet onderscheidend genoeg om te kunnen indexeren.

Maar het gaat om de kwaliteitsrichtlijnen, zoals je zelf hebt aangegeven.
Kijk nog eens naar die pagina :

a. je presenteert alsof je een leverancier bent:
Dit artikel is op voorraad en direct leverbaar
Vandaag besteld is morgen in huis
Veilig betalen en snel verzonden
en op de frontpagina: "Bestel vandaag snel en makkelijk online je favoriete spijkerbroek merk en laat deze snel bij je thuis bezorgen. Wacht niet te lang want alleen vandaag ontvangt u namelijk extra korting op je favoriete jeans." en dat kun je met meerdere adverteerders en geput uit datafeeds nooit hard maken.

b. met waarborgen die je niet zelf hebt
Keurmerk Thuiswinkel Waarborg
Keurmerk Mcafee Secure

En zoals ik hier schreef, maar alleen Google kent het antwoord, druist a en b in tegen de richtlijnen. Waarschijnlijk ook tegen de richtlijnen van Thuiswinkel en McAfee.
Misleiding van de consument dus.

Aansluitend eronder het iDeal beeldmerk, in zoverre dat dit mèt layout "verborgen" is achter 'betalen en verzenden' en zonder layout , en zo ziet de Googlebot het, direkt onder de thuiswaarborg. Staat wel bij dat het over Otto gaat, maar de bijbehorende teksten in samenhang met voorgaande suggereren iets anders.
Je hebt al zoveel zaken weggewerkt, deze niet.
Dus nog steeds 50% kans op succes ;D

@svteg:
Ben geen liefhebber van het Google forum (zitten heule zure mensen)
100% eens ;)
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#32
Even een vergelijking.

Je steelt een auto, je krijgt een gevangenisstraf >
Je brengt de auto snel terug en zegt dat je het nooit meer zult doen?
Denk je dan dat je de gevangenis niet meer in hoeft?

Nu over je site. Je hebt schijnbaar iets gedaan dat niet mag. Google geeft je een penalty. Als je nu alles aanpast zoals Google het wil, denk je dan dat direct je penalty wordt opgeheven? Nee hoor. Dat zou mooi zijn, dan ga ik mijn sites met alle mogelijke blackhat truukjes hoog in google krijgen...vervolgens een penalty...even de correcte site weer terug...laten heroverwegen en probleem opgelost?

Ik DENK...maar ook ik werk niet bij Google...30 of 60 of 90 of 120 of 180 dagen geduld. Afhankelijk van de reden van je penalty...

En JA...ik spreek uit ervaring...sinds 21 mei dit jaar 3 sites een penalty...alle heroverwegingen afgekeurd...eind november ineens de heroverwegingen goedgekeurd en sites zijn terug.
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#33
patje72 zei:
Ik DENK...maar ook ik werk niet bij Google...30 of 60 of 90 of 120 of 180 dagen geduld. Afhankelijk van de reden van je penalty...

Dit is volgens mij door Matt C. bevestigd in een van zijn video's
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#34
Ja klopt, maar hij is er niet helemaal duidelijk over (waarover wel...???)

Hij zegt. Je hebt een alg penalty. Als je in dat geval de fout uit je site haalt, dan moet het al snel na de volgende crawl weer allemaal OK zijn.

De handmatige is een soort van stempel met een periode van 'straf'. De periode is afhankelijk van wat je verkeerd hebt gedaan. Hij zegt dan dat je je site kan corrigeren en ten alle tijden een heroverweging kunt indienen. Ik denk dat hij eigenlijk bedoelt: Je krijgt een penalty voor (bijv) 30 dagen. Je kunt zoveel heroverwegingen indienen als je wilt, maar die 30 dagen blijven altijd staan. Je kunt in de tussentijd je site aanpassen, maar na die 30 dagen heeft het pas zin om een heroverweging in te dienen.

Maar wat ik al zei daar is ie nogal vaag over.

Vergeet niet dat je site 100% OK moet zijn. En dan ook echt. Bepaalde details waar je normaal geen penalty voor zal krijgen (bijvoorbeeld per ongeluk dofollow aff linkje) moeten dan wel verholpen zijn.

Ik kan me zo voorstellen dat ik het geval van de spijkerbroeken er veel te weinig content op de productpagina's staat en ook de META descriptions zijn vrijwel allemaal identiek.

Ja, er zijn websites waar dat ook het geval is en die geen penalty krijgen. Maar vergeet niet. Er gaat bij google echt iemand naar je site kijken, dus alles moet gewoon goed zijn!
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#35
patje72 zei:
Ik denk dat hij eigenlijk bedoelt: Je krijgt een penalty voor (bijv) 30 dagen. Je kunt zoveel heroverwegingen indienen als je wilt, maar die 30 dagen blijven altijd staan.
Het ligt net even anders: nadat een heroverwegingsverzoek is goedgekeurd volgen die 30 dagen. Als straf, omdat je nu eenmaal weloverwogen hebt geprobeerd de kluit te belazeren.

En heroverwegingsverzoek na heroverwegingsverzoek zonder dat je echt alles hebt opgelost werkt ook averechts: dan krijgen je verzoeken een lagere prioriteit. Ze verspillen nu eenmaal niet graag menskracht aan webmasters die maar blijven proberen waar ze mee wegkomen.

Hoe serieuzer je hen neemt, des te serieuzer nemen zij jou. Ik had onlangs nog een site die niet meteen een penalty kreeg maar waarvan de adwordscampagnes wel werden stilgelegd omdat de site inmiddels niet onderscheidend genoeg meer was. Dat wist ik eigenlijk ook wel, want we hadden die site een beetje verwaarloosd.

Dit was aanleiding om die site maar weer eens serieus onder handen te nemen: niet alleen omdat Google dat eiste maar omdat we zagen dat ze daar ook gelijk in handen. Wat ik ze ook heb laten weten, met daarbij een verbeterplan waarna ik weer contact met hen op zouden nemen. Na het opkalefateren van de site een heroverweging voor adwords aangevraagd en binnen een paar uur draaiden de campagnes weer.

Bovendien kreeg ik binnen een dag een mailtje er overheen dat ze met mij de campagnes door wilden nemen omdat ze nog wel wat tips hadden om het rendement te verbeteren. Dat werd een zeer vruchtbare sessie.

Google is een volwassen bedrijf en als jij op een normale professionele manier met hen omgaat, dan doen zij dat ook met jou. Probeer je ze te belazeren dan reageren ze precies zo als je zelf ook zou doen.
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#36
ja inderdaad...ga naar Google forum en je krijgt de wind van voren, dat is het spel. zoals de site nu is zo het goed mogelijk kunnen zijn dat je die penalty voorgoed is. In de ogen van Google belazer je de boel.
 

Geno

Nieuw lid
2 dec 2011
10
0
0
#37
Allereerst iedereen bedankt voor hun reactie, elke keer lees ik weer dingen wat we weer mee nemen/van leren.

svteg zei:
Wellicht gaat het niet om een google penalty maar gewoon om een devaluatie van je websites, onlinespijkerbroeken.com is natuurlijk gewoon een website gebaseerd op product feeds met alleen op de homepage wat meer content. Er staan meer dan 2400 pagina's van onlinespijkerbroeken.com in Google, alleen vindt Google ze waarschijnlijk niet zo bijzonder. Daarnaast kan ik niet echt goede backlinks ontdekken, dus je hebt en een contentloze website en weinig tot geen goede backlinks, waarom precies zou die website op de zoekopdracht "online spijkerbroeken" moeten scoren? Mijn ervaring is dat je 1 van beide sowieso goed moet doen.

Ben geen liefhebber van het Google forum (zitten heule zure mensen), maar je zou daar nog eens een balletje kunnen opgooien, verder andere projecten opstarten en niet te druk maken om de getroffen websites.. elke dag dat je je frustreert over deze issue gaat er tijd verloren voor andere projecten.. geduld is hierin vaak wel een schone zaak.
We hadden op vele pagina's unieke content er op staan en ook links, echter door de eerst twee afkeuringen hebben we dit weggehaald. We dachten misschien dat het daar aan zou liggen.

Het blijft een lastige situatie, maar goed, daar zullen meer mensen last van hebben. We gaan het nogmaals proberen want we zijn van mening dat we kwalitatieve goed sites opzetten met toegevoegde waarde voor bezoekers. Met alle respect, als ik andere sites bekijk dan zien/zijn die toch "crap" ten opzichte van anderen en ons. Daarom gaan we ermee door, mochten mensen nog suggesties hebben....be my guest ;D mochten wij een goedkeuring ontvangen dan zullen we een compleet "verslag" hier over plaatsen, wellicht dat andere mensen hier wat aan hebben! (of vindt Google dat niet leuk? :p ::) ???)

Owh ja, iedereen nog een goed, gelukkig en gezond 2012! behalve Google....kidding!! ;D
 

henke

Nieuw lid
26 apr 2012
11
0
0
#38
Zelf heb ik hetzelfde soort problemen en ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig hoe het is afgelopen? Jullie site doet weer leuk mee zie ik? Hoe zijn jullie weer in Google terecht gekomen?