Google verklaart de oorlog aan overzichtspagina's

Scito

Nieuw lid
16 dec 2007
181
0
0
#41
A.Kers (voorheen Totaalzoeker) zei:
Nu gaat adwords er aan (althans voor velen)

Dit heeft ook direct invloed op de inkomsten uit adsense want minder adverteerders is een lagere klikprijs.
Ja, want iedereen gebruikt het Google Content Network die op zoekwoorden wil adverteren.

[/sarcasme]
 

Nick

Nieuw lid
26 aug 2008
19
0
0
#42
Ook ik ben er begin december uitgegooid. Vergelijkbare sites, die niks extra's te bieden hebben blijven wel gewoon netjes in AdWords staan. Of ze doen daar maar wat.. of ze zijn nog niet alle accounts langsgegaan.

Ik kreeg vandaag deze mail:

Beste N.

Dankzij u kan Google deze feestdagen 20 miljoen dollar aan liefdadigheidsorganisaties van over de hele wereld schenken. Met onze bijdrage kunnen deze organisaties de levens van meer dan 50 miljoen mensen verbeteren. Klik hier om te zien hoe dit werkt.

We willen u hartelijk bedanken voor uw steun: u bent een van de factoren die Google maakt tot wat het nu is. Zonder u zou dit niet mogelijk zijn.

We wensen u heel prettige feestdagen.

Google


Houdoe en bedankt, olé olé
:-\
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#43
A.Kers (voorheen Totaalzoeker) zei:
Vergeten te melden....

Nu gaat adwords er aan (althans voor velen)

Dit heeft ook direct invloed op de inkomsten uit adsense want minder adverteerders is een lagere klikprijs.

De volgende stap (mark my words) is alleen nog adsense op bepaalde sites en niet meer massaal.

De groten overleven en de kleintjes vallen terug naar de hobbysite-sector

Alleen sites met minimaal 200.000 bezoekers per maand zullen de schifting wel doorkomen omdat zelfs G aanneemt dat aan die sites wel behoefte zal zijn.
Totdat G ook in DIE behoefte gaat voorzien en dan is het...''The End''

Maar als ik al dat assange gedoe een beetje volg denk ik dat men ook bij G wel nadenkt en daar beducht voor is want 7 dagen geen Google en Bing is er vandoor

Ik neem dus aan dat ze behoedzaam zullen manouvreren zonder teveel mensen in het harnas te jagen.

Wie weet mogen we binnenkort elkaar ook aangeven.. oh nee, dat bestaat al :)
Wat een treurige vooruitzichten... :(
 

CarpeDM

Nieuw lid
23 feb 2008
21
0
0
#44
Begin december kreeg ik ook dezelfde mail van Google.

Ik adverteerde alleen op Adwords voor een goed converterende landingspagina, met daarbij advies en links naar 5 aanbieders.

Ik had zelf het idee dat ik was aangegeven bij Google door een van de adverteerders, aangezien mijn campagne hun prijzen omhoog dreef. In een vage reactie op een email, nam ik dit er ook uit op.

Ik geef er niet om, het koste meer dan het opleverde in de laatste weken.

Maar ik heb hier nog geen voorbeeld gezien van echt inhoudelijk goede sites die zijn gebanned. Zou Google het niet doen om de prijzen voor belangrijke adverteerders eerlijker te maken?
 

cindy77

Nieuw lid
16 dec 2010
25
0
0
#45
Misschien vind je dit een goed voorbeeld... Ik ben pas recent van start gegaan met NatureScanner.nl. De site belicht natuurgebieden over de hele wereld en er is maanden kei en kei hard aan gewerkt om alle content te verzamelen. Deze is volledig uniek. Verdienmodel is affiliate, maar we hebben toch echt wel wat toe te voegen aan de bezoeker.
Toch zijn wij ook vandaag uit google adwords gegooid met de melding:
We hebben uw account beoordeeld en vastgesteld dat een of meer van uw sites ons beleid inzake bestemmingspagina's en sites schenden.
Ik vind dit volledig onterecht en heb een verzoek gestuurd naar google om dit te herzien. Als google er kleine sites wil tussen uit filteren die niets hebben toe te voegen en bezoekers alleen maar doorsturen, dan kan ik daar gedeeltelijk inkomen. Maar een site met zoveel content en inspirerende foto's, waar alle bezoekers + adverteerders uitermate positief over zijn, dat begrijp ik niet. En nee. omdat wij pas recent van start zijn gegaan heb ik nog geen tijd gehad om 200.000 bezoekers per maand op te bouwen. Hopelijk gaat google mijn verzoek inwilligen, maar heb zo'n slecht voorgevoel...
 

CarpeDM

Nieuw lid
23 feb 2008
21
0
0
#46
Inderdaad een goed voorbeeld... Spijtig om te horen, kan begrijpen dat je hier enorm van baalt.

Ik ben benieuwd naar de verklaring die google je stuurt.

hou ons op de hoogte!
 
S

svteg

Guest
#47
Als een website als naturescanner het al niet redt kan elke affiliate website een ban van google verwachten, persoonlijk vind ik dit een extreem voorbeeld en vooral onbegrijpelijk. Het lijkt er meer op dat alle affiliates er uitgefilterd worden.
 
W

Wim

Guest
#48
De website (naturescanner.nl) zelf zegt nog niets!
Het gaat om de advertentie en de bijbehorende landingspagina.
Als 1 advertentie met 1 landingspagina niet goed is gaat het hele domein eruit.
 

cindy77

Nieuw lid
16 dec 2010
25
0
0
#49
Hi Wim,

De email van google is dermate vaag dat ik er niet kan uit opmaken wat er fout is volgens hun en om welke landingspagina('s) het gaat. Op sommige bestemmingen hebben we misschien nog te weinig content naar hun mening??
Maar als ik dan andere affiliates bekijk, dan ziet onze pagina er toch nog steeds mooi uit en kan de site alsnog goed bijdragen in de keuze van mensen.
Ik kreeg ook niet even een waarschuwing of zo. Nee de hele account werd er meteen uitgegooid. Nog maar even wachten op Big G's antwoord.
 
W

Wim

Guest
#50
Vaag zijn ze zeker!
Bij mij werd eenzelfde soort website eruit gegooid. Bleek een advertentie te zijn naar een pagina op een subdomein van het betreffende domein.
Ook dan gaat het hele domein eruit ook al is de verkeerde advertentie voor een subdomein. De advertentie voor het subdomein is verwijderd en het domein werkt ondertussen weer.
 
4 mrt 2009
1
0
1
www.newfountain.nl
#51
Yodeho zei:
Trader zei:
Welke affiliates zijn er dan concreet getarget? Wie is er concreet met een grote website uit adwords en de index gezet?
Een kleine search http://goo.gl/BcRlT levert flink wat (adwords) verhalen en cases....Ook de Superaffiliatetwins en Jonathan Volk hebben hier over geblogd en/of getwittert. De getroffen sites kunnen variëren van een kleine 'squeeze page', blogs en flogs tot grotere sites met een mix van unieke content en affiliate links en/of feeds.
Bijzonder interessant topic dit. Ik zou graag meer inzicht willen krijgen wat in de ogen van Google nu wel een site is met toegevoegde waarde en welke niet. Ik heb bovenstaande link gevolgd en de eerste 5 resultaten bekeken. Dat zijn de volgende sites:
Case 1: http://123filmactress.com/
Case 2: http://www.cardreviews.info/
Case 3: http://www.penisdepot.com
Case 4: http://adelphi-associates.co.uk
Case 5: http://www.anovaordemmundial.com

Stuk voor stuk sites die in mijn optiek ook echt geen toegevoegde waarde bieden.
Alhoewel ik de site naturescanner.nl op het eerste gezicht een site vind met toegevoegde waarde voor de consument, kan ik ook inzien waarom Google deze als 'door-stuur-site' beschouwt. Bijvoorbeeld pagina's als deze: http://www.naturescanner.nl/aanbiedingen en deze http://www.naturescanner.nl/afrika/zuid-afrika bevatten veel affiliatelinks.

Mijn vraag (die Yodeho ook al eerder stelde), weten jullie concrete voorbeelden van grotere affiliatesites die getroffen zijn?
 

cindy77

Nieuw lid
16 dec 2010
25
0
0
#52
Ik heb meer dan 800 pagina's content, waarvan de meeste unieke reisverhalen en tips zijn. Als er dan enkele pagina's tussen staan waar iets meer links naar reizensites staan, mag dat toch nog geen reden zijn om mij er zo drastisch uit te gooien? Het voorbeeld wat je toont van Zuid-Afrika, daar hangen wel nog 10 andere pagina's aan vast met specifieke info over alle natuurgebieden in het land!

De pagina's op naturescanner hebben wel degelijk een toegevoegde waarde, die reacties krijg ik wel van bezoekers, die zeggen dat ze verdwalen in de informatie. Je kunt ook voorbeelden bekijken als deze pagina: http://www.naturescanner.nl/zuid-amerika/chili/altiplano - waar in de tekst zelf geen affiliate links staan, maar puur informatie.

Als reisorganisaties en touroperators enthousiast zijn over samenwerking met deze site, en bezoekers ook erg positief reageren, vind ik het toch wel sterk dat Google op deze monopolistische en dictatoriale manier beslissingen neemt. Hiermee ontnemen zij ook creativiteit van het internet. Het is vooral de manier waarop. Als ik een waarschuwing krijg dat een advertentie / landingspagina niet goed is, zal ik dat meteen aanpassen als ik me er in kan vinden. Maar dat ik plots volledig stopgezet wordt, terwijl sites die veel en veel minder toegevoegde waarde hebben wel gewoon mogen adverteren, dat raakt me wel. Als google bij deze beslissing blijft zal ik vast wel andere creatieve manieren vinden om bezoekers naar de site te sturen. Ik kan me in ieder geval er nu al op beginnen focussen :)
 
10 sep 2010
448
0
16
#53
Je kunt ook voorbeelden bekijken als deze pagina: http://www.naturescanner.nl/zuid-amerika/chili/altiplano - waar in de tekst zelf geen affiliate links staan, maar puur informatie.

Je kunt de tekst ook zien als een toelichting van de reizen, want de rest van de pagina staat vol met affiliate links. Dus ik zie de tekst alleen maar als toegevoegde waarde van de affiliate links en niet als informatie voor een bezoeker die alleen maar iets wil lezen over een bepaald land. Een soort van verhulling van het daadwerkelijk doel van de website, en dat is in mijn ogen toch reizen verkopen.
 

cindy77

Nieuw lid
16 dec 2010
25
0
0
#54
Is dat verkeerd? Welk bestaansrecht heeft affiliate marketing dan nog?

Elke affiliate site wil toch iets verkopen. Zoover toont ook beoordelingen omdat ze kliks en impressies willen verkopen, heus niet voor de lol. Zo heeft iedereen zijn kader er om heen, bij mij is dat inspiratie. Vind jij dat naturescanner niet meer tussen de zoekresultaten thuis hoort? Moeten die zich beperken tot zakelijke boekingssites?
 
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#55
Complimenten voor je site Cindy...ik zat er al meteen wat leuke landen te bekijken waar de zon nu schijnt :)

Een voorbeeld van een site die naar mijn idee geen Google Adwords slap hoort te krijgen. Een van de punten waar je wellicht nog mank zit volgens Google is de toegevoegde waarde voor bezoekers buiten het feit om dat je informatie verstrekt. Denk hierbij aan reviews van bepaalde bestemmingen, landen, hotels etc.
 

cindy77

Nieuw lid
16 dec 2010
25
0
0
#56
Thanks.
Ik begrijp je punt. We hadden alleen het idee dat we eerst maar eens voor volume moesten zorgen. Toevallig deze week eerste interactiviteit toegevoegd door het "beoordelen van activiteiten en bezienswaardigheden". Voorbeelden op http://www.naturescanner.nl/wandelen-hiking/australie en http://www.naturescanner.nl/zonnig-eiland/griekenland en er staat veel meer in de planning op dit gebied.
 
#57
cindy77 zei:
Thanks.
Ik begrijp je punt. We hadden alleen het idee dat we eerst maar eens voor volume moesten zorgen. Toevallig deze week eerste interactiviteit toegevoegd door het "beoordelen van activiteiten en bezienswaardigheden". Voorbeelden op http://www.naturescanner.nl/wandelen-hiking/australie en http://www.naturescanner.nl/zonnig-eiland/griekenland en er staat veel meer in de planning op dit gebied.
Ik heb mijn Googlecontact in Duitsland aan de telefoon gehad en weet nu hoe ze kijken. Daar gaan ze pas in 2011 (maart) beginnen.
De site word gescanned.... bij een x aantal affiliatelinks (het juiste aantal kon/wilde hij niet geven ben je zuur.

Medio 2011 komt als je in Google zoekt naar schoenen (in plaats van die leuke kaartjes met adresgegevens en plattegrond) een opzet met overzichtpagina's (MET affiliatelinks zolang google de markt nog niet in handen heeft en later een overzicht van de speciale Google pagina's in die sector.

Het wordt aangegeven dat het geen zoekresultaten zijn maar het staat wel bovenaan. De adwords advertenties die BOVEN de zoekresultaten staan bevinden zich ook in zwaar weer want die positie wil G niet meer verkopen.

De verwachting is dat alle affiliatebedrijven Google steunen maar uiteraard is dat alleen maar voor een korte periode (totdat G zelf die klanten heeft ''overgenomen''

Geen goed nieuws, maar ach..... we vinden er wel weer wat op want zo gaat het altijd
 

Trader

Nieuw lid
14 mrt 2008
140
0
0
www.imbull.com
#58
A.Kers (voorheen Totaalzoeker) zei:
cindy77 zei:
Thanks.
Ik begrijp je punt. We hadden alleen het idee dat we eerst maar eens voor volume moesten zorgen. Toevallig deze week eerste interactiviteit toegevoegd door het "beoordelen van activiteiten en bezienswaardigheden". Voorbeelden op http://www.naturescanner.nl/wandelen-hiking/australie en http://www.naturescanner.nl/zonnig-eiland/griekenland en er staat veel meer in de planning op dit gebied.
Ik heb mijn Googlecontact in Duitsland aan de telefoon gehad en weet nu hoe ze kijken. Daar gaan ze pas in 2011 (maart) beginnen.
De site word gescanned.... bij een x aantal affiliatelinks (het juiste aantal kon/wilde hij niet geven ben je zuur.

Medio 2011 komt als je in Google zoekt naar schoenen (in plaats van die leuke kaartjes met adresgegevens en plattegrond) een opzet met overzichtpagina's (MET affiliatelinks zolang google de markt nog niet in handen heeft en later een overzicht van de speciale Google pagina's in die sector.

Het wordt aangegeven dat het geen zoekresultaten zijn maar het staat wel bovenaan. De adwords advertenties die BOVEN de zoekresultaten staan bevinden zich ook in zwaar weer want die positie wil G niet meer verkopen.

De verwachting is dat alle affiliatebedrijven Google steunen maar uiteraard is dat alleen maar voor een korte periode (totdat G zelf die klanten heeft ''overgenomen''

Geen goed nieuws, maar ach..... we vinden er wel weer wat op want zo gaat het altijd
Best unieke info dit... Ik denk overigens dat jouw duitse account manager die verhouding niet 'kan' geven en dat ze daar ook een ondoorzichtig algoritme voor hebben. Er is een groot onderscheid tussen accountmanagers bij Google en personen die daadwerkelijk inhoudelijk weten hoe alles in elkaar zit. Leuk topic is dit aan het worden.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#59
cindy77 zei:
Ik heb meer dan 800 pagina's content, waarvan de meeste unieke reisverhalen en tips zijn. Als er dan enkele pagina's tussen staan waar iets meer links naar reizensites staan, mag dat toch nog geen reden zijn om mij er zo drastisch uit te gooien? Het voorbeeld wat je toont van Zuid-Afrika, daar hangen wel nog 10 andere pagina's aan vast met specifieke info over alle natuurgebieden in het land!
Ik heb de indruk dat het Google niet gaat om de pagina's die eraan vast hangen maar om de landingspagina zelf. Als de landingspagina vooral bedoeld is om bezoekers door te sturen naar affiliatelinks, dan ben je het haasje. Tenzij op die pagina zelf waarde wordt toegevoegd aan die affiliatelinks. Dat kunnen reviews zijn, een prijsvergelijking, reisinformatie, etc.
 

vin

Nieuw lid
6 mei 2006
247
0
0
www.label90.nl
#60
Al mijn affiliate sites zijn ondertussen ook van Adwords afgegooid.

Als ik het goed begrijp is het vanaf nu dus vrijwel onmogelijk om met een pure affiliate site te adverteren bij Google? Of heeft het nog nut om mijn affiliate sites aan te passen en er bijv meer tekst aan toe te voegen?