Hallo! En welk netwerk?

BigDre

Nieuw lid
18 sep 2009
2
0
0
#1
Goedendag/avond/morgen/nacht..

Mijn naam is Andre en ik lees al ruim een jaar over jullie schouders mee denk ik nu. Ben een dikke 2,5 jaar geleden in het internationale affiliate wereldje gedoken. Gelokt door de vele goude bergen die in alle e-books en cursussen worden beloofd. "Rinse and repeat and everyone can do it!". Of course. En misschien is het ook wel zo en lag het aan mij. Kon wegens allerlei moeilijke (familie) omstandigheden helaas ook niet alle energie erin stoppen die ik had gewild.

Afijn, "uiteraard" niks bereikt. Financieel dan. Althans niet in het positieve. Mooi rood is niet lelijk zeggen ze, maar met cijfers kan ik er toch nooit wat moois van maken. Dan val ik meer op donker ;) Wel een hoop kennis opgedaan. En moet eerlijk zeggen dat er ook wel een enkele positieve ervaring was. Bovendien heb ik van de meeste e-books en online cursussen mooi het geld weer teruggehad. ;D

Afijn 2, ik zit al heel lang te "hikken" om het weer te proberen, maar dan op de NL markt. Mijn probleem is dat ik altijd moeite heb die eerste stap te zetten. En vooral in deze sport. Het is niet zo zeer faal angst alswel het idee dat ik veel werk moet verrichten zonder ook maar een beetje zekerheid te hebben dat het iets oplevert. En ik heb de vervelende eigenschap overal altijd als een berg tegenop te zien. Over-analyserend ook. Maar goed, heb nu dan de eerste stap gezet. Dat er nog maar vele mogen volgen.

Heb eigenlijk meteen een eerste kleine vraag: ik wil in een bepaalde markt/niche duiken die bij 3 netwerken is ondergebracht (de merchant dan): Daisycon.com, Tradetracker.com, M4N.nl

Maakt het nog wat uit welk netwerk ik neem? Ik heb inmiddels hier al wel zoveel gelezen om te weten dat ze allemaal wel hun problemen hebben zo af en toe of regelmatig. Maar welke van de 3 kan ik beter kiezen? Misschien dat het nog wat verschil maakt voor als je newbie bent?

Alvast bedankt.
 

HHM

Nieuw lid
7 jun 2010
83
0
0
www.nichewebsites.com.au
#2
Hai BigDre, en welkom.

Een forum collega heeft een tijd geleden een website gemaakt: www.affiliatetop10.nl en deze geeft weer wie de beste is door middel van beoordelingen. Wellicht is dit een goed startpunt.

Je kan ze ook even bellen of mailen om te vragen wat hun 5 (10??) grootste klanten zijn of grootste performers zodat je weet welke marketen een goede conversie draaien.

Succes!
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Welkom, BigDre,
Het is niet zo zeer faal angst alswel het idee dat ik veel werk moet verrichten zonder ook maar een beetje zekerheid te hebben dat het iets oplevert.

Over-analyserend ook. Maar goed, heb nu dan de eerste stap gezet. Dat er nog maar vele mogen volgen.

Heb eigenlijk meteen een eerste kleine vraag: ik wil in een bepaalde markt/niche duiken die bij 3 netwerken is ondergebracht (de merchant dan): Daisycon.com, Tradetracker.com, M4N.nl

Maakt het nog wat uit welk netwerk ik neem? Ik heb inmiddels hier al wel zoveel gelezen om te weten dat ze allemaal wel hun problemen hebben zo af en toe of regelmatig. Maar welke van de 3 kan ik beter kiezen? Misschien dat het nog wat verschil maakt voor als je newbie bent?
Sterke vragen, maar je hebt het forum al een beetje gevolgd, dus kun je weten dat er vaak zwakke antwoorden volgen.
zekerheid te hebben dat het iets oplevert.
Zelfs de grootste deskundigen bij DNB hebben laten zien dat zekerheid bij bank en pensioen niet meer is dan gebakken lucht. In onze markt niet anders.
Over-analyserend ook
Laat je gewoon "over" weg en je houdt een goeie eigenschap over
een bepaalde markt/niche duiken die bij 3 netwerken is ondergebracht (de merchant dan): Daisycon.com, Tradetracker.com, M4N.nl
Gefeliciteerd met een niche, dat is in principe aanzienlijk belangrijker dan alle drie netwerken bij elkaar.
Een keus tussen die drie netwerken is puur persoonlijk, en vooral uitermate subjectief en tijdgebonden.
Maar als je blijft aandringen , met een klein maar venijnig argument mijnerzijds :
1. onderaan Daisycon » zitten in de overgang van puberaal naar volwassen, communicatief momenteel niet sterk, qua bedienings-dashboard wankel, en nog zo een paar zaken. Maar vraag je dit aan affiliates die binnenkort met een reisje naar de Merapi gaan , hoor je weer heel andere punten.
2. tussenin Tradetracker, met een keurig en eigentijds dashboard, ook veel adverteerders, naar de adverteerder en terug een werkend ticketsysteem.
3. bovenaan dan dus M4N, qua datafeeds op eenzame hoogte, voor realtime statistieken op eenzame hoogte want Tradetracker biedt minder informatie, en heeft ook een redelijk aantal interessante adverteerders.

Daarenboven, wannneer je wat meer websites wilt opstarten bij M4N een opstelling die uitgaat van de samenwerking tussen mensen, daar wordt Tradetracker ook al iets meer mens bij, en verkeert Daisycon nog in een stenen tijdperk waar je eerst een website in aktie moet hebben, en je daarna eerbiedig, met tranen in de ogen op je knietjes de adverteerder kunt aanzoeken, zodat je minimaal een week verder bent en je idee is "ingedaald in de regio van de rustende jager".

Zoals je al enkele jaren bij de personeels-advertenties in de kranten kunt waarnemen, staat er soms "van de sollicitant wordt een gevoel voor humor verwacht". Dat moet je vertalen met "een organisatie met zekere gebreken". Dat is je voorland als affiliate in Nederland.
Toch is er heel veel mogelijk, wanneer je zo snel mogelijk met vaste binnendienst-mensen een band kunt opbouwen.
Toch kan een netwerkburo soms van "afgevallen" zich omturnen in een interessante partner.
Niets is zeker. ;D
 

rstef

Nieuw lid
5 jan 2009
36
0
0
#4
In een persoonlijk bericht heb je mijn contactgegevens ontvangen. Er werken meerdere binnendienstmedewerkers bij Daisycon die elk één of enkele branches beheren. Voordeel hiervan is dat je contactpersoon de branche kent en je zodoende beter kan informeren over de mogelijkheden. Indien je contact met me opneemt kijk ik of ik voor jou de meest relevante contactpersoon ben of dat het contact beter met een collega kan verlopen. Daar zal je dan ook over worden geïnformeerd.

Eind juni zijn wij overgegaan op een nieuwe interface. Dit is helaas niet vlekkeloos gegaan. Er zijn o.a. problemen geweest bij het vertonen van statistieken. Dit specifieke probleem is verholpen en de statistieken zijn realtime. Momenteel wordt b.v. nog hard gewerkt aan het verbeteren van de snelheid van de overzichten en er zitten diverse nieuwe functionaliteiten in de pijplijn.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
eh, rstef, niet om het een of ander, het is altijd goed om een positief initiatief te tonen, maar waarom stuur je dan niet zo'n handig overzicht inklusief rechtstreeks mailadres naar iedereen , op z'n minst naar iedere affiliate die een account bij jullie heeft ?
Bespaart het ticketsysteem wat ik elders op dit forum al heb aangegeven en waar in ieder geval bij mij nog oude tickets open staan.

En wat die statistiek betreft : kan ik de klik die vanmiddag om 14:50 is gezet, nu om 15:00 ook zien , vergezeld van de dader-ip, vergezeld van de website ofwel het plaats delict, vergezeld van de adverteerder-gegevens, is namelijk vreselijk handig voor elke affiliate, maar beginners zeer zeker.

Zomaar een relevante vraag :D
 

rstef

Nieuw lid
5 jan 2009
36
0
0
#6
De click van 14:50 is inderdaad zichtbaar om 15.00. Al het gevraagde is terug te vinden in onze interface op het IP per click na. Dit IP is wel zichtbaar als er een conversie uitkomt. Daarnaast kunnen adverteerders gebruik maken van demografische gegevens waardoor je bijvoorbeeld ook kunt zien of de sales van mannen of vrouwen komen, in welk leeftijdsbereik ze zitten en in welke provincie ze wonen. Dit laatste overigens alleen als de adverteerder het ook in zijn tracking meegeeft.

In je account zie ik dat de tickets van ons uit beantwoord zijn. In de antwoorden staat tevens een direct e-mailadres van een collega die je verder kan helpen indien het probleem niet verholpen is of er nog onduidelijkheden bestaan.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Dit is dus even "off topic" :
ik zie nog steeds bij 4 tickets "wacht op antwoord" staan. Dus misschien zit je in een account ernaast te kijken.

En weer "on topic" omdat dit fenomeen voor ieder en niet alleen nieuwe kandidaten interessant is : heb ik al zo'n handig overzicht van accountmanagers met direkt mailadres ontvangen, en niet gevraagd maar welt zo in me op : wordt dit dan ook periodiek aangepast en beschikbaar gesteld, want om een of andere reden vertrekken account managers wel eens en komt er gelukkig ook weer iemand terug. Loopt wel je zorgvuldig opgebouwde bestand leeg te lopen.
 

rstef

Nieuw lid
5 jan 2009
36
0
0
#8
Betreft het offtopic deel: er is een PB verstuurd.

Ontopic: We hebben het support proces aan onze kant zeer recentelijk behoorlijk aangepast. Mail naar support@daisycon wordt daardoor een heel stuk sneller beantwoord dan voorheen.

Aangezien een contactpersoon bij een specifiek channel kan wijzigen hebben we speciale adressen in het leven geroepen per branche zoals bijvoorbeeld finance.nl@daisycon.com. Deze zijn te vinden onderaan onze homepage:

[list type=decimal]
[*]Ga naar http://www.daisycon.com
[*]Scroll naar beneden tot de "groene blokjes"
[*]Kies de branche waar jij in actief wilt zijn. Daar tref je naam, telefoon, e-mailadres en zelfs een fotootje van de juiste persoon. :)
[/list]
 
24 aug 2005
831
0
0
#9
@ouwesmurf en rstef, regel het verder even per mail of pb.

En back on topic. Andre, welkom.
Het is lastig om een advies te geven, elk netwerk heeft wel een voordeel, bij de ene, betere feed, de andere heeft een betere betalingsregeling, de volgende een makkelijkere interface.
Je kunt gewoon een belletje doen naar 2 netwerken en waar je het beste bij voelt ga je mee werken?
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Dag Jaap, tijdlang weinig van je gehoord op het forum.

Niettemin : ik waardeer je aktiviteit en respecteer je moderatorschap, maar :
a. leest Andre al enige tijd mee op het forum en kent dus het verschijnsel van uitlopen van topics

b. is het voor iedere beginnende affiliate goed om te weten dat interactie tussen affiliate en netwerk positief kan zijn, zo ook in dit geval, waarbij overleg met beide netwerken op termijn tot iets moois aanleiding kan geven, en staat Andre met zijn eerste bericht aan de basis van dat moois.

c. ik ken sommige netwerken, die best ook een positief effekt zouden kunnen bereiken door gewoon naar affiliates te luisteren en ermee te praten, zijn namelijk soms ook net gewone mensen, die omzet willen draaien.
Wanneer ik op de mij bekende korte wijze ageer tegen netwerken is dat niet om leuk negatief te doen, maar in de basis altijd om iets te bereiken.
Het gekke is, dat we elkaar nodig hebben en doodzonde om kansen op samenwerking uit de weg te gaan, is geen vergaderclub voor nodig, alleen soms ruimte om ad hoc begrip voor elkaar te kweken. En exact dáárvoor is dit forum ook.

En daarom on topic. ;D
 

BigDre

Nieuw lid
18 sep 2009
2
0
0
#13
Nou mijn dank voor de input van een ieder, in welke vorm dan ook. Ben zeer blij dat ik met mijn eerste post aan de wieg van zoiets moois heb mogen staan, zo'n binnenkomer in een forum heb ik nog gehad. 8)

Afijn, heb uiteindelijk voor M4N gekozen. Eigenlijk alleen vanwege de opmerking van de ouwesmurf over de datafeed waar ik uiteindelijk toch eens wat mee wil doen. Voor de rest is het toch een kwestie van een keus maken en dan maar kijken wat de ervaringen worden. Ben me nu aan het inlezen en beetje bekend worden met de mogelijkheden cq werking van de m4n site etc.. en tegelijk wat aan mijn eerste site werken die in de beginfase zit. Was al blij dat ik werd goedgekeurd meteen want was ergens bang dat je misschien eerst een goedlopende site moest hebben voor je toegelaten zou worden.

rstef nog bedankt voor de PM. Wie weet zit ik over een tijdje ook bij Daisycon. ;)

Ik ben overigens helemaal geen programmeur, webdesigner of wat ook. Heb alleen een sumiere basiskennis van HTML en sinds kort kan ik ietwat redelijk overweg met Wordpress, alwaar ik dus mee begonnen ben. Het wordt dus een interessante tijd de komende tijd. :) Zou willen dat ik er meer tijd in kon stoppen maar voorlopig zijn het alleen de avond uren.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#14
Ik denk, BigDre, een goeie keus.

Zeker wanneer programmeren niet het allersterkste punt is, is Wordpress best een goeie, lees je dan ook even in op het datafeeds-segment van het M4n BLOG ( heb er overigens geen aandelen in als eenvoudig affiliate ), zijn ook tips over plugins op Wordpress van diverse herkomst en vraag je vragen elders op dit forum, danwel het M4N forum, en last but not least, de datafeed-mensen van m4n, zoals een hashtag luidt op Twitter : "durf te vragen". 8)