Hoe gaan de zaken, hier knudde

B

Beachboy

Guest
#41
Gefeliciteerd, ik denk dat je met deze twee berichtjes precies hebt laten zien waar het manco gaat met de hedendaagse amateur affiliates.
Een totaal gebrek aan kennis van wat er aan de hand is.

In mijn mening is het niet zo dat er minder omzet te draaien valt, integendeel zelfs. Cijfers schieten omhoog.
Maar dan moet je wel kunnen inspringen op nieuwe ontwikkelingen, weten en begrijpen wat er nu gebeurd en zelfs proberen in te schatten wat er in de toekomst gaat gebeuren.
"Panda hates Farms" is iets van 12 maanden geleden en in de tussentijd heeft de wereld niet stilgestaan.

Het zal in de toekomst allemaal nog moeilijker worden om met ouderwetse verdien modellen nog je brood op de plank te krijgen. Affiliate zijn is hard werken, studeren, testen en bijblijven.
En vooral niet zeuren over je omzet. Niet goed? Doe er dan wat aan!
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#42
Content Farm : is eigenlijk geen content boerderij maar meer een fabriek, en is feitelijk nog nimmer behoorlijk gedefinieerd.
Je zou bijvoorbeeld de Engels eHow maar ook Wikipedia eronder kunnen rangschikken.

Waar het in doorsnee om gaat is sites te elimineren die content van anderen "betrekken" zodat er een aantal kopieën ontstaan. Dat kan een fysieke websitebouwer zijn, maar ook een spiderbot, een scraper. Er zijn veel affiliates die ook met scrapers werken, zelfs netwerken, om namelijk voor de adverteerder een datafeed te maken.

En diezelfde datafeed is dan dus ook weer content farm, bij iedereen die de feed ongewijzigd op het internet kwakt.

Het voorbeeld wat ik in een topic hierboven aangaf, sites die content scrapen en dan op een andere, Made for Adsense, site reproduceren.

Kan je ook nog een website pakken die artikelen verzameld cq laat schrijven, en die inhoud vervolgens - tegen betaling - weer door derden laat gebruiken/weergeven. Dan heb je dus betaalde en herhalende content, is ook niet goed. ( je eigen content laten vertalen door een betaalde vertaler valt daar dus niet onder )

Lees ook wat deze seo-goeroe chapter42 te melden heeft.
 
S

SISPnl

Guest
#43
ouwesmurf zei:
Content Farm : is eigenlijk geen content boerderij maar meer een fabriek, en is feitelijk nog nimmer behoorlijk gedefinieerd.
Lees ook wat deze seo-goeroe chapter42 te melden heeft.
T'ja, Content Factory is een betere in deze...

Ik moet tot het schaamrood over mijn oren/kaken :-[ bekennen dat ik gisterenavond wel heel erg moe was en nu tot de ontdekking kwam (na vragen via PM) dat het maart 2011 is ipv. maart 2012. Ik wilde voor iemand het even inscannen en bij de laatste pagina staat onderaan 23 maart 2011 ???

Mijn excuses voor het ongemak.

Voor de mensen die verder wat willen weten (ook verouderd) is: http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Panda En deze vond ik ook nog: http://www.youtube.com/watch?v=APZsEqtWvuo
 

Trader

Nieuw lid
14 mrt 2008
140
0
0
www.imbull.com
#44
Als je nog maar 10% van de business van het jaar ervoor doet is er iets mis met je strategie. Je moet die kant op ontwikkelen die je minder afhankelijk maakt van enkele partijen. (Neem een Google SEO of 'enkele adverteerders') Ook moet je zoveel mogelijk omzet niet nastreven, omzet komt erbij en is leuk, maar het is niet datgene wat ervoor gaat zorgen dat jij in 2020 nog steeds een mooi & interessant concept hebt staan.

Iedere affiliate in Nederland (en in het buitenland ) heeft voortdurend te maken met 'veranderingen' en ook moeilijkheden. Panda & Google blijft daarbij wel een 'zero sum' game, de rankings die jij kwijt raakt pakt iemand anders weer op: Dus affiliate marketing wordt er niet slechter van, die 90% van jouw sales vinden nog steeds plaats.