Hoe krijg ik meer bezoekers

Telemoes

Nieuw lid
10 dec 2010
10
0
0
www.linkexplorer.nl
#1
Heren & misschien dames

Het lukt mij maar niet om meer bezoekers naar mijn site (linkexplorer.nl) te krijgen dan dat ik nu heb blijf zo rond de 75 p/d steken en dit vind ik persoonlijk best wel weinig.
Ik heb SEO toegepast alle categorieën zijn netjes opgenomen heb nota bene een PR van 5 en toch maar weinig bezoek.

Ik doe ergens iets fout wie kan/wil mij tips gegeven om het aantal te verhogen.

Alvast bedankt.
Martijn Moes
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#2
He collega (linkdatabase.nl) ik heb een beetje hetzelfde probleem hoewel, de linkpaginas lopen niet zo goed, maar de artikelen des te beter. Volgens mij gewoon te weinig unieke content op de linkpaginas. Ik wil daar binnenkort wat aan doen door de webmasters van de sites waar ik naar link te vragen meer info op te geven bij hun vermeldingen en ook wat interactiviteit toe te voegen waardoor mensen terugkomen. Tja als je alleen verkeer vanuit Google zoekt dan loop je er toch tegen aan dat google niet meer zo zit te wachten op linksites met links naar websites die allang in de google index staat. Unieke content vind G altijd wel lekker, dus ik denk dat je het daar in moet zoeken. ;)
 
B

Beachboy

Guest
#3
Beetje treurig...dit was misschien 10 jaar geleden echt "hot", maar met dit soort sites kan je tegenwoordig toch niet aankomen.
Misschien dat je begin vorig jaar nog wat had kunnen doen, maar Panda is langs geweest en dat was het dan...regels zijn herschreven en dat is duidelijk.
75 per dag is weggooien, uithuilen en met wat anders beginnen.

Sorry, kan af en toe een beetje hard zijn om te horen.
Volkomen onzinnig om aan zo'n website ook nog eens halve teksten te gaan hangen in de hoop dat er astjeblieft eens iemand komt en dan heel, heel misschien op een linkje klikt.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#4
Ho ho huilen en wat anders gaan doen laat ik wel aan jou over. Voorlopig brengt mijn site meer op dan ie kost dus hij verdient het dat ik er af en toe nog wat aan sleutel. En ik zie nog potentieel genoeg zoals ik al uitlegde en belangrijk ivm panda ik zie nog mogelijkheden voor meerwaarde voor gebruikers. Dus net als met een plant, scheutje water, beetje mest, in het zonnetje en vervolgens een goede oogst.
 

Telemoes

Nieuw lid
10 dec 2010
10
0
0
www.linkexplorer.nl
#5
@Beachboy
Dat jij het niet meer ziet zitten in dit soort sites dat mag best maar aangezien de website meer meer oplevert dan hij mij kost zoals Romac35 aangaf dat is hier ook het geval. Dus ga zeker niet huilen. ieder zijn ding toch.

Die panda update heeft mijn 25 bezoekers gekost dus te over zien, bij de laatste PR update heb ik er juist eentje bij gekregen van 4 naar 5 ipv verloren en dat zou je dan ook verwachten ivm die panda update aangezien de content niet uniek zou zijn.
Dus denk dat het daar ook niet aan ligt, maar waar wel aan.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#6
Ja maar pr zegt niets over bezoekers he, het zegt iets over backlinks. Unieke content zorgt voor meer bezoek, niet pagerank. Is mij ook maar verteld hoor.
 
B

Beachboy

Guest
#7
Voorlopig brengt mijn site meer op dan ie kost dus hij verdient het dat ik er af en toe nog wat aan sleutel.
Kosten domein, hosting en zeg 50 euro per uur dat je er aan werkt? Neen, sorry, ga je niet redden met 75 bezoekers per dag. Tenzij extreem profijtelijke niche, die je niet hebt.

Dus ga zeker niet huilen. ieder zijn ding toch.
Je loopt anders wel te mopperen dat je maar 75 bezoekers kunt ontvangen. En vraagt je af wat je er mee moet.

Wat je er mee moet is ondernemen en ik heb me net al verontschuldigd dat dat misschien niet leuk is om te horen.
Als je tevreden bent? Het zij zo en wees blij. Wil je geld verdienen zul je wat anders moeten verzinnen.
Hard? Ja? Onderbouwd? Ja...kijk maar naar je cijfers.

En denk niet dat je de enige bent, heb zelf ook van dit soort sites gehad, veel tijd ingestoken, blijven proberen en dan toch uiteindelijk maar iets gaan doen dat omzet maakt.
Tijd = Geld.

Ho ho huilen en wat anders gaan doen laat ik wel aan jou over.
En..sorry, maar je hebt werkelijk geen flauw idee waar je het over hebt.
 

Telemoes

Nieuw lid
10 dec 2010
10
0
0
www.linkexplorer.nl
#9
@beachboy
Ik ga niet stoppen met de site. Wil alleen advies over hoe ik wat meer traffic naar mijn site krijg en zit dus niet te wachten op een preek om de site in de vuilnisbak te gooien als dit mijn ding is dan is dit mijn ding.
En als dit jouw mening is dan respecteer ik dat, maar heb liever tips om de traffic te verhogen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Dus denk dat het daar ook niet aan ligt, maar waar wel aan.
Wanneer ik dat met zekerheid zou weten, zou ik het niet vertellen. 8)

Het maakt ook wat - wat heet - uit of je van de site moet leven, of als hobby ergens bij doet. En net als Beachboy gaat het mij om ervan te leven, de site(s) zal/zullen dus moeten opbrengen.
Beiden tellen we het aantal van onze sites met 3 cijfers achter elkaar, maar er zijn zeker ook collega's die met 1 website hetzelfde aantal bezoekers trekken, ieder z'n methode.

Is het dan einde oefening van de linkdirectory ? Wanneer je startpagina zegt, wordt het lachen. En zo ken ik er nog wel een paar. Roep je B9, idem. Maar zien die eruit zoals 15 jaar geleden ? Zeker startpagina heeft er het een en ander aan vastgehangen.

Ben zelf jaren geleden aktief geweest in de dev. wereld van PHP LD met modificaties en api's , was die vraag ook aan de orde. De vraag is beantwoord met de "oplossing" : geef meer tools en via andere wegen probeer je gebruikers om hun site onderscheidend te maken.
Je kunt proberen om Jan en Alleman in je eigen database te krijgen, maar die staan grotendeels al in Google en komen alleen maar om backlinks te regelen.

Wat jullie beiden, Martijn en Romac, doen , is in mijn optiek "tè breed". Wat je teveel aan te breed hebt moet je in de diepte zoeken. Net als voetbal eigenlijk. Ben je een keer diep gegaan, dan maak je dat weer breed. Cruyf is er niets bij ;D
Kortom, specialiseren en je daarmee onmisbaar maken. En pas dàn aanvullen met de tools van deze tijd, inspelend op je specifieke doelgroep.
 
B

Beachboy

Guest
#11
Gutte gut, lange tenen?
Nee hoor niet echt, maar er word in dit topic een vraag gesteld en die heb ik beantwoord. Dat jij je best doet op net zo'n soort site en daar je geld mee verdiend is schijnbaar signaal om mijn antwoord sarcastisch te beantwoorden.
Ik heb daar geen problemen mee. Hoort er bij en we kennen elkaar toch niet.

Heb me twee keer verontschuldigd voor de harde woorden, maar dat is nu eenmaal hoe ik het zie.
En wat trouwens her en der op het internet ook als mening te vinden is, maar dat terzijde.

Ik doe dit als full time baan, 100% affiliate. Wil zeggen dat ik mijn tijd moet indelen en geld moet verdienen. Wil ook zeggen dat ik moet kunnen rekenen en als ik dan lees dat die site geld opbrengt, dan stel ik daar mijn vraagtekens bij.
Laten we zeggen dat er 40 uur in is gestoken, dan is dat ook geld dat terug verdient moet worden. Het is niet anders. Wil je doorgaan met zo'n site? Moet je zelf weten. Is het een hobby? Leuk een paar centjes er bij. Is het je werk? Stoppen met die hap en wat nuttigs gaan doen.

Maar om te beginnen werd er een vraag gesteld. Wat kan ik doen om....
Die vraag heb ik beantwoord naar eer en geweten. Verdere emoties heb ik geen boodschap aan.
 

Telemoes

Nieuw lid
10 dec 2010
10
0
0
www.linkexplorer.nl
#12
@ouwesmurf

Dank je voor je heldere verhaal.
Ik ga de komende tijd eens kijken welke tools ik kan gaan inzetten voor het terug kerende bezoekers.
Er zit inderdaad een verschil in of je het voor je brood doet of er bij ik doe het er bij. Mijn vorige directory trok veel meer bezoekers weblinkplaza.nl maarja die komt ook uit de oude doos.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#13
Iemand komt hier eerlijk een vraag stellen en wordt verteld dat ie maar moet kappen waar die mee bezig is. Hij stuurt me net een pm, waar die mee kapt is dit forum. Jammer. Een site soals die van mij levert tot nu toe tussen de 2 en de 15 eu per dag op. Is wel eens meer geweest, maar toch. Ik heb nog een stuk of 20 andere sites die ook elk zo iets verdienen. Alles bij elkaar leef ik, mijn vrouw en 5 kids ervan. Ik heb geen personeel zit de hele dag achter mijn pctje te sleutelen aan mijn sites. Mijn punt is je kan me niet verwijten dat ik geen honderden sites heb die elk duizenden bezoekers trekken. Als een van mijn sites terugzakt, merk ik dat in mijn portomonee, dan ga ik daar nog extra aan trekken. Tips op dit forum willen nog weleens helpen. Maar dan moet je wel serieus genomen worden en niet te horen krijgen dat je maar moet kappen met waar je mee bezig bent. Jouw fout :mad:
 
10 sep 2010
448
0
16
#14
Ik doe dit als full time baan, 100% affiliate. Wil zeggen dat ik mijn tijd moet indelen en geld moet verdienen.
Dan ben ik toch maar blij met een fulltime reguliere baan. Nooit zorgen wat de volgende maand aan inkomsten zal brengen, en de affiliate-inkomsten kan ik (en de belastingdienst) geheel gebruiken om leuke dingen te doen.

Het leven kan toch zo makkelijk en mooi zijn. ;D
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#15
willie wortel zei:
Ik doe dit als full time baan, 100% affiliate. Wil zeggen dat ik mijn tijd moet indelen en geld moet verdienen.
Dan ben ik toch maar blij met een fulltime reguliere baan. Nooit zorgen wat de volgende maand aan inkomsten zal brengen, en de affiliate-inkomsten kan ik (en de belastingdienst) geheel gebruiken om leuke dingen te doen.

Het leven kan toch zo makkelijk en mooi zijn. ;D
Gun het je van harte.

Maar soms heb je keus en kan je een vermogen pakken, enkele van de forumleden doen dat.
En soms ...... heb je helemaal geen keus en is dit een mogelijkheid om iets of ruim te verdienen.

Zelf had ik die keus helemaal niet, maar dat is mijn probleem en verder opgelost.

Maar dan moet je wel serieus genomen worden
Ben ervan overtuigd dat Beachboy je absoluut wel serieus neemt, maar ieder spreekt z'n eigen taal. Net als een clown die alleen anderen aan het lachen kan krijgen, mits ie zelf ook de diepe dalen heeft gekend.

Denk niet dat het hem of mij , altijd van een leien dakje gaat. Juist omdat we ook de missers kennen, kan er hier en daar kort door de bocht gereageerd worden.
Je moet in feite iedereen de ruimte laten om gezellig zelf te struikelen ;), anderszijds kun je soms ook proberen een ander te behoeden voor teleurstellingen.
Al wordt ook die ruimte beinvloed door ieders eigen ander inkomen. Heb je dat niet, dan moet er gewoon snel gewerkt worden. Heb iemand anders ooit de opmerking zien maken : "je moet niet aan een dood paard trekken". Als zzp'er heb je dat als lijfspreuk nodig anders is er geen brood op de plank.
Ingeval van hobby, kun je eerst nog de dierenarts erbij halen.

Iig z'n advies was goed bedoeld.
En specialiseren idem dito.
Bedenk altijd objectief of je eigen produkt door jezelf goed geïndexeerd kan worden.
En nog zo'n simpele:
Schakel in je browser de css van de layout uit, en kijk wat er dan van je site overblijft. Dàt namelijk is ongeveer wat de googlebot ziet. Kun je dan een hoofdlijn ontdekken ben je op een goed spoor, per pagina.
 
B

Beachboy

Guest
#16
Bedankt Smurf.

Begrijp me goed, ik heb ook nog zo'n linken site, was mijn eerste en ik heb hem zelfs vorig jaar in een nieuw jasje gestoken, zodat hij nog even mee kan. Gebruik hem omdat een gedeelte van mijn email accounts aan dit domein zijn gekoppeld, maar...ik weet dat ik er geen brood mee kan verdienen.
Wat ik ook zal doen, het zal me niet lukken om hoog in de rankings te komen en dat heb je nodig om bezoekers te mogen ontvangen.
Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik nu meer dan 400 sites heb en heb lopen experimenteren als een gek. Ga er maar van uit dat ik zeker meer dan 100 sites heb opgeofferd om er achter te komen wat NIET werkt.
Stuk voor stuk beetgepakt, gewijzigd, gemeten en weer doorgaan. Op dit moment laat ik per maand een stuk of 10 sites verlopen, die ik grondig de afgrond in heb geholpen.
Hoe ver kan je gaan, wat is er nodig, welke tools helpen, en welke niet. Niemand die het je verteld, we zijn in feite allemaal alleen, wie kan je geloven?
Juist niemand, dus moet je het zelf testen.

In het geval van jullie soort link websites is dat niet echt moeilijk. Want wat weten we?
- Domein meerdere jaren oud.
- linkexplorer heeft meer dan 18.000 backlinks!!
- Voor zover ik kan zien, sta je met geen een zoekwoord in de eerste 10 pagina's. ( behalve webgids, maar daar zoekt niemand op...)
- Ga je kijken naar de concurrentie, dan kom je er al snel achter dat geen enkele van dit soort websites hoog scoort op interessante zoekwoorden.

En waarom zou geen enkele van jullie soort sites meer hoog scoren in de resultaten? Dat komt omdat Google ze overbodig vind. Ga maar na, stel ik zoek naar zeg speelgoed, krijg dan op de eerste paar pagina's resultaten van bedrijven die werkelijk speelgoed verkopen, dan komen er wat info stukjes en andere ongein over speelgoed en stel dan dat ik op pagina 9 op linkexplorer kom, dan zie ik hetzelfde staan wat Google mij laat zien op pagina 1,2 en 3....Niet erg nuttig dus.
Vind Google ook en daarom worden dit soort sites niet serieus genomen en dienen ze wat mij betreft enkel en alleen nog om een backlinkje van te krijgen. ( als dat al zin heeft..)

Dan zit je dus op een gegeven moment voor het feit dat je website niet zo goed draait als dat je ooit gehoopt had. En na lang ploeteren stel je dan op dit forum de vraag wat je er aan kunt doen, in de volle hoop dat er toch wel een simpel trucje moet zijn om jouw geldstroom op gang te kunnen brengen.
Helaas, een no-nonsense figuur verteld je meteen dan je beter wat anders kan doen...Niet leuk en dus een afknapper, want je vrienden en familie vinden je website zo mooi.
Je hebt zelfs steun van iemand op het forum die ook zo'n website heeft en daar zelfs tussen de 2 en 15 euro per dag mee verdient....Ouwesmurf zegt iets over een "tool", het magische woord!! En schijnbaar lezen jullie de rest niet eens...Bedankt voor dit heldere verhaal!! Ik ga een tool inzetten...(!)
Hoera, het simpele trucje is gevonden en als je er nu achter komt welke tool je nou moet gebruiken, dan...

Maar nee, helaas, zit er niet in. Internet gaat snel, sneller,snelst, en als je hebt opgelet, dan weet je dat Google in een rotvaart bezig is de boel schoon te vegen. Kijk eens om je heen...zijn er vergelijkbare sites die hoog ranken? Nee? Misschien over de grens dan? Ach ja nog een paar verdwaalde startpagina varianten, maar die sites zijn toch iets anders opgezet.
Als je concurrenten al niet meer scoren, waarom denk je dan dat het jou wel zal lukken?

Als een vraag als die van jou op het forum word gesteld, dan heb je een paar mogelijkheden.
- Je geeft geen antwoord, lekker makkelijk, is toch niet mijn probleem.
- Je geeft antwoord en dan kan je dat op een paar manieren doen.

- Niemand voor het hoofd stoten, complimenteer mijn zijn site en klets iets onnozels over backlinks, de description, of de kleur van de buttons, iedereen blij.
- Je doet een korte analyse en geeft een serieus advies, gebaseerd op ervaring en bevindingen. En dan kan je er van uitgaan dat de vraagsteller toch weet waar hij mee bezig is, precies weet op welke zoekwoorden er wel wat binnenkomt, heeft getest, weet wat de concurrentie doet. enzovoort.

JIJ wilt weten hoe je geld kunt verdienen met je site, dat kan alleen maar als je hoog gaat ranken en ik ( en verdorie ALLE nationale en internationale seo specialisten ) zeggen dat je niet meer hoog kan ranken met een dergelijk site.
Jammer dat het antwoord je niet bevalt, maar als je er zelf wat meer tijd in een concurrentie analyse had gestoken en je had ingelezen op talloze informatieve seo en affiliate websites dan had je de vraag niet eens hoeven stellen. Had je je verlies genomen, net als ik heb gedaan met meer dan 100 sites en vele, vele uren hard werken en was je verder gegaan met het bouwen en ontwerpen van websites die WEL een kans maken om hoog te ranken.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#17
@Beachboy

Vind Google ook en daarom worden dit soort sites niet serieus genomen en dienen ze wat mij betreft enkel en alleen nog om een backlinkje van te krijgen. ( als dat al zin heeft..)"
Dat zeg ik dus ook eerder in deze topic. Als je verkeer wilt uit Google dan zit Google niet te wachten op dit soort sites die alleen maar linken naar sites die al in de google index staan. Want Google wil unieke content.
Maar als het je in eerste instantie niet om Google traffic te doen is, als je je site kan veranderen in een site die gebruikt wordt door haar leden omdat je er interactiviteit aan toevoegd en je ledenaantal groeit dan kan je site nog steeds waardevol zijn.
Ingeval van een linksite zou je:
1) Een vraag en antwoord functie aan de site toe kunnen voegen. Vragen worden in bepaalde categorieen gesteld, websites vermeld in die categorieen krijgen een email en kunnen de vraag beantwoorden. Antwoord van de website die als beste gekozen wordt krijgt meer exposure als beloning.
2) Je kan er een gastweblog gedeelte op plaatsen. Artikelen bij mijn site lopen goed hoor. Artikelen ingedeelt op categorie, dus mensen vinden links die gaan bij het onderwerp van het artikel dat ze gelezen hebben.
3) Je kan er een advertentie bord op plaatsen, mensen kunnen dingen te koop zetten in een bepaalde categorie. Leden krijgen een email dat er iets te koop staat.
4) Je kan er een nieuwsmelder op plaatsen zodat weblogs en andere sites de artikelen op hun site kunnen aanmelden in een categorie en leden er op kunnen stemmen ala nujij.nl en ekudos.nl.

Kortom ik heb nog een ton aan ideeen waarmee ik een minder presterende site als een linksite kan omturnen in een actieve goedlopende site. Ook ik en ook Martij zitten dan niet te wachten op: Ik heb ervaring, kap er nou maar gewoon mee. En begrijp me niet verkeerd Beachboy, want ook ik zeg gewoon waar het op staat. Ik voel een beetje dat jouw ervaring in dit geval in de weg zit van het beantwoorde van een serieuze vraag om tips. En dat geef niet maar je moet alleen wel effe je lange tenen intrekken. ;D

@Martijn bovenstaande zijn mijn ideeen voor Linkdatabase.nl dus denk er om! ;) Over een maand of twee als ik klaar ben met een paar andere sites ga ik daar eens rustig aan beginnen.
 
S

svteg

Guest
#18
In Nederland is het onbegonnen werk om te scoren met een link directory, ook al zou je SEO technisch de boel prima op orde hebben, de Nederlandse internetter heeft geen flauw benul wat ze met een dergelijke website aanmoeten, en daarmee zal de input altijd te karig zijn.

Een internationale link directory kan best lucratief zijn, maar dan nog moet je het niet hebben van advertentie inkomsten maar van de SEO pakistanen/indiërs die je website gebruiken voor hun 1000 backlinks voor 100 dollar pakketjes en article pakketjes, er zijn diverse websites waar je link directories kan promoten voor een paar dollar die veel gelezen worden door linkbuilders, en ook je directory promoten op de diverse SEO fora brengt de boel goed op gang.

Ik heb 2 jaar lang een internationale link directory gehad, de eerste 6 maanden kon je alles gratis toevoegen, dat heeft een enorme impuls gegeven, er werden dagelijks zo'n 2000 links toegevoegd, ik werd er zo zat van om al die links te controleren dat ik na dat een half jaar het gratis toevoegen van een link heb stopgezet, voor een link moest 3 dollar betaald worden (1 dollar als er een reciprocal link werd geplaatst, wat veel gebeurde dus hoefde niks aan linkbuilding te doen) en voor een artikel 6 dollar.
De dagelijkse link toevoegingen namen drastisch af gelukkig, maar blijkbaar had ik genoeg autoriteit opgebouwd (domeinnaam had inmiddels pagerank 5 en veel inner pages pr 4 en pr 3) om niet compleet genegeerd te worden. De kwaliteit van de aanmeldingen steeg ook, de teksten van artikelen werden unieker waardoor de website organisch ook steeds beter ging scoren, maar qua inkomsten niet interessant.
Uiteindelijk was dit een goedlopende website, per ongeluk, niet op het gebied van SEO, maar vooral omdat heul veel linkbuilders op zoek zijn naar websites waar ze backlinks kunnen droppen.

Los van de linkbuilders gebruikt niemand nog link pagina's. En al helemaal niet in Nederland.. ik had mijn tijd anders besteed.. ;)
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#19
Beachboy zei:
En waarom zou geen enkele van jullie soort sites meer hoog scoren in de resultaten? Dat komt omdat Google ze overbodig vind.
Uitstekend verhaal, Beachboy. En niet alleen Google vindt zo'n site overbodig, maar iedereen die via het internet op zoek is naar informatie. Dat heeft Google dus heel goed begrepen.
 

SNEUP

Nieuw lid
14 jul 2007
145
0
0
www.sneup.nl
#20
prijk zei:
Beachboy zei:
En waarom zou geen enkele van jullie soort sites meer hoog scoren in de resultaten? Dat komt omdat Google ze overbodig vind.
Uitstekend verhaal, Beachboy. En niet alleen Google vindt zo'n site overbodig, maar iedereen die via het internet op zoek is naar informatie. Dat heeft Google dus heel goed begrepen.
Onzin! Als eigenwijze Fries kan ik me daar dus absoluut niet in vinden.
Ik heb meerdere startpagina's die al jaren in de top 5 (sommige netjes op 1...) staan en handig zijn - en dat zal Google ook vinden, blijkens de posities - voor mensen die op zoek zijn naar bijv. een winkel of site in een specifiek segment. Oh ja en dan zelfs ook nog zonder de door vrijwel iedereen gepropageerde zgn unieke content.
Als jij als potentiële koper bijv. een speelgoed-shop zoekt en netjes een hele serie, ook de minder bekende shops, op een linkpagina gepresenteerd krijgt, is dat toch juist heel gemakkelijk!
Toegegeven en ieder het zijne natuurlijk, het is af en toe wat werk om de linkjes bij te houden, maar daar wegen de opbrengsten prima tegen op ;).