Hoe weet een publisher wat het resultaat is?

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#1
Ik heb sinds een maand een paar affiliate programma's draaien. Ik werk met een select aantal merchants. Bij een van de merchants staat bij TT in de beschrijving dat een affiliate 25 euro voor een lead krijgt. Ik ging er al even vanuit dat dit misschien niet helemaal juist is, maar nu het volgende:

Ik had vorige week ineens 75 euro op de teller staan. De bedragen waren echter niet geaccodeerd. Nu wel, ze zijn alledrie (3xlead van 25 euro) afgekeurd. Nu vraag ik mij eigenlijk af hoe ik nu kan achterhalen waarom het is afgekeurd, er staat wel bij TT 'Ongeldige transactie', maar dat zegt mij verder niks. Sterker nog; het geeft mij het idee dat een merchant bepaald wie wel/niet betaald wordt. Ben ik inderdaad overgeleverd aan de goodwill van een merchant? Kijk, ik heb geen 100+ merchants waar ik uit kan kiezen, ivm mijn niche onderwerp. Het zou jammer zijn om bepaalde merchants eruit te gooien, aangezien ik dan helemaal niks overhoud.

Nu snap ik op zich dat een lead niet snel 25 euro oplevert, maar dan nog, ik weet ook niet echt wat er allemaal gebeurt nadat ik een bezoeker heb geleid richting een merchant...

Iemand suggesties?
 

Kasper

e-Markethings
29 okt 2005
347
0
0
#2
DikkieD zei:
Ben ik overgeleverd aan de goodwill van een merchant?
Dat ben je inderdaad.

Affiliate marketing draait om (wederzijds) vertrouwen dus je moet er in principe vanuit gaan dat de adverteerder of het netwerk eerlijk keurt en anders kun je het beste de de samenwerking opzeggen.
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#3
Ongeacht de merchant, een groot deel van de afkeuringen gebeurt omdat de betaling mislukt. Er is dus wel een transactie (een lead) maar die werd niet vervolledigd. Bijvoorbeeld een bankoverschrijving die niet tijdig werd ontvangen, of een gefraudeerde VISA kaart. Er zijn altijd heel wat mensen die toch maar 'proberen'.

Vergeet niet dat een merchant niet per definitie afkeurig staat tenopzichte van jouw verkopen. Ook voor de merchant is het belangrijk om affiliates te hebben die veel bij hen kunnen verkopen, en die gaan ze heus niet laten lopen door hen commissie te ontzeggen.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#4
Nee, dat is waar. Ik schreef dit ook niet om met de vinger te wijzen naar programma's of merchants, het ging mij meer om dat 'vertrouwen'. Ik werk hier pas net mee, en voor zover ik nu in kan schatten geldt hetzelfde voor veel merchants. Kijk, mijn site zal nooit een bezoeker direct tot aanschaf doen overgaan. Ik ben afhankelijk van cookies. Ik weet ook dat een lead/sale mis kan lopen, alleen maak ik me juist daarover zorgen. Kans is groot dat in mijn geval cookies zelfs verlopen eer men daadwerkelijk tot betalen overgaat.....

Ach we zien het wel...thanks for the input...hopelijk binnenkort dan maar een echte lead of sale....
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#5
Bedenk je in ieder geval dat een netwerk voor hun commissie afhankelijk is van jou omzet.

Als jij niets verkoopt verdient het netwerk ook weinig. Dus deze zijn er bij gebaat om de tracking zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. Dus wat dat betreft heb je nog wel een sterkere partij die ook een beetje meekijkt of alles wel in orde is. Uiteraard kunnen ze niet zien of een lead echt wordt opgevolgd, maar er wordt wel getest. En als er echt belachelijk veel afkeur is zullen ze ook argwanend worden.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#6
helemaal goed gezegt harrie,

daarnaast is het een lange termijn proes, een adverteerder die niet goed is voor zijn affiliates zal zijn omzet verliezen aan een andere adverteerder.