hoeveel domeinnamen


  • Total voters
    0

Nemexis

Nieuw lid
18 mrt 2011
31
0
0
#2
Ligt er aan wat voor site het is.
Als de content grotendeels hetzelfde is en het alleen om vertalingen gaat voor dezelfde functionaliteit, dat kan je een site met een structuur met meerdere talen maken. Zie bijvoorbeeld www.schiphol.nl

Als wat er in de verschillende talen staat niks met elkaar te maken heeft, kan je beter drie verschillende sites maken.
 

joda

Nieuw lid
20 nov 2010
21
0
0
www.wixpro.nl
#3
Zijn het drie verschillende onderwerpen dan zou ik ook drie verschillende websites bouwen.

Is het één website maar in drie talen zou ik de bezoeker de mogelijkheid geven te kunnen kiezen... dit kan b.v. door te klikken op het vlaggetje van de desbetreffende taal. Je moet die vlaggetjes wel op een duidelijke plaats op je pagina plaatsen zodat de bezoekers meteen zien dat ze van taal kunnen wisselen.
 

ilmar

Nieuw lid
19 sep 2010
56
0
0
dfmanager.com
#4
Bezoekers uit verschillende landen wil je vaak verschillende content geven. Het 1 op 1 vertalen werkt maar in zeer beperkte mate. Ik zou gaan voor 3 verschillende urls, iets van site.com/en, site.com/nl, etc.

En vlaggetjes zijn vaak onduidelijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Je komt dan al snel in taal- en grensconflicten waar je niet in wilt zitten. Neem de vlag van onze zuiderburen (België), welke taal ga je daarbij tonen? Beter is om gewoon de naam van de taal te gebruiken.
 

joda

Nieuw lid
20 nov 2010
21
0
0
www.wixpro.nl
#5
Een site één op één vertalen is vaak niet mogelijk daar ben ik het mee eens..
De vlaggetjes is niet zo'n probleem... Nederlands, duits, engels en frans volstaat vaak.. ligt een beetje aan de afzetmarkt waar je je op richt.
Twee talen in één land zoals belgië is ook niet gevaarlijk hoor, want er staat op geen één website die ik ken een vlaggetje uit België omdat bezoekers uit België voor een Frans of Nederlands vlaggetje zullen kiezen.

Ik ben het wel met je eens dat je beter meerdere URL's kunt gebruiken. Een Nederlandse bezoeker zal sneller op een .nl extensie iets aanschaffen en een Franse bezoeker koopt sneller op een .fr extensie. Maar als je meerdere websites runt heb je natuurlijk wel de kosten die daar bij horen, dus moet je wel budget voor hebben.
 

miranon

Nieuw lid
18 dec 2010
127
0
0
#6
Qua seo zijn 3 domeinen beter ( keywords in domeinen + geotarget ), qua beheer 1 domein. Ik zou voor 1 domein kiezen als er niet veel pagina's zijn, anders zou ik aparte sites maken.