hoevel verdien je met een site

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#21
svteg zei:
@mol

Tjonge jonge, niet zo verbitterd, dit topic staat al vol met tips in de goede richting, en in andere topics ook. Maar nee, niemand zal je het exact voor gaan kauwen. Er zijn verschillende mensen die de moeite nemen om te reageren met een langer verhaal, erg onsportief dat jij diezelfde mensen nu loopt af te kraken.
Nee ik kraak slechts diegene af die niet d emoeite nemen opbouwende kritieken te plaatsen , maar meer plaatsne in de trant van "die k*tsite van jou levert geen flikker op"

jouw reacties heb ik goed gelezen en waardeer ik ook.

Ik begrijp heel goed dat er geen kant en klare oplossingen zijn, en ook dta het hard werken is.
Maar ik vraag gewoon wta concrete informatie voordat ik met een groepje mensen zoiets ga oppakken, dit kost me namelijk tijd en geld om ze te begeleiden en t ehelpen, dan wil ik wel graag weten of het uberhaupt de moeite waard is en of ze uberhaupt een kans maken.

Ik heb dus ene test site gemaakt genaamd het winkelcentrum dat niet meer moet doen als de winkels toegankelijk maken.
de subdomeinen moeten worden gezien als testsites voor de groep mensen met een handicap, aangezien ik er zelf niet zo heel veel verstand van heb vraag ik wat hulp in de juiste richting.

ik heb bijvoorbeeld de vraag of het voor zo'n site verstandiger is om subdomeinen te maken of zou je dat met een site in site doen? Ik ben namelijk beperkt tot 180.000 items dus heb ik voor iedere groep een aparte site gemaakt.
Is het verstandig meerdere winkels te combineren en zo ja hoe doe ik dta zodat het wat lijkt...

e nja het is heel belangrijk te weten wat ik moet doen om de mensen ene goede starte te laten maken en de meeste kans op succes geven, hoeveel sites, wat ze kunnen verwachten etc.

ik las ergens dat het totaal van de omzet 70 miljoen op jaarbasis was voor de affiliates. als ik dit verdeel over de ruim 1.000.000 websites waar gebruik word gemaakt van affiliatemarketing dan kom ik op 70 euro per jaar per site of zie ik het helemaal verkeerd?????
 

lve

Nieuw lid
11 jul 2008
27
0
0
#22
mol zei:
ik las ergens dat het totaal van de omzet 70 miljoen op jaarbasis was voor de affiliates. als ik dit verdeel over de ruim 1.000.000 websites waar gebruik word gemaakt van affiliatemarketing dan kom ik op 70 euro per jaar per site of zie ik het helemaal verkeerd?????
Die 70 miljoen, klopt inderdaad van wat in Nederlandse markt wordt uitgekeerd. Veel affiliates zijn echter ook in het buitenland actief.

Waar baseer je die 1 miljoen websites op waar gebruik wordt gemaakt van affiliate marketing? In Nederland zijn ongeveer 3.8 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd (bron SIDN). Zelf heb ik er ook een 'aantal', maar slechts op een paar procent daarvan heb ik een 'affiliate site' draaien.

Een antwoord op je vraag 'Is het de moeite waard?' kan ik volmondig met JA beantwoorden. Mijn eerste paar sites waren echter ook geen succes, maar door de jaren heen leer je hoe je affiliate marketing succesvol kunt inzetten.

Als je er in gelooft: GO FOR IT !!
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#23
Om uit de uitkering te komen? Lukt niet!!!!!!!!!!

Om uit een isolement te komen? Lukt wel!! Indien gewenst.

In beide gevallen heeft het niets met een handicap te maken wel met een stukje realiteit.

karel
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#24
OVerigens even een tip aan de zgn experts een website stem je af op de doelgroep niet andersom.
En dat is dus precies wat je moet doen. Je presenteert jezelf eerst als ondernemer, en dan reken ik de door jou genoemde cijfers aan jezelf toe, vervolgens kom je met medewerkers, die geen medewerkers zijn maar als zelfstandige moeten gaan werken.
Ik ontleen dit aan de eigen website:
Mol Media is ook :
Info Nederland zoekt enthousiaste mensen die in hun eigen regio vanuit huis willen werken. Als zelfstandig ondernemer kun je wel 12000 euro per gemeente verdienen per jaar, u beheert tenminste 4 gemeentes in uw regio.

Uw taken zijn:
het werven en plaatsen persberichten
Onderhouden van de website
het werven van adverteerders.
met vier gemeentes werkt u slecht 4 a 5 uurtjes per dag.

Deze uitdaging is bij uitstek geschikt voor mensen met een uitkering, arbeidsgehandicapten e.a.

Naast de sites kunt u indien u wilt ook nog werkzaamheden verrichten voor Mol Online Media, hetzij site beheer hetzij een webwinkel starten hetzij als webdesigner aan de slag gaan. Dit alles als zelfstandig ondernemer. Zo kunt u een riant salaris verdienen
Ofwel 4 gemeentes à 12.000 = 48.000 per jaar voor 4 a 5 uurtjes per dag.
Daarmee heb je onze informatie toch niet meer nodig, of je licht de mensen niet helemaal volledig in. Daar komt bij, dat iemand vanuit de ww niet de euro's moet opgeven, maar de gewerkte minuten en wel direkt ! En iemand die uit de sfeer van arbeidsongeschiktheid komt is gebonden aan de grens 100% minus geschiktheidspercentage. Laat de desbetreffende arbeidsdeskundige bovenstaande berekening niet lezen, gaan direkt de bonsai-boompjes uit de collectie en Info Nederland erin. ;)

Terug naar je vraag :
a. het is nooit verplicht om een datafeed voor 100% toe te passen
b. je wens voor een gemiddelde is drijfzand, het gaat erom wat ieder voor zich kan verwezenlijken. Wil jij iemand content laten verzamelen door knip en plakwerk, zonder "eigen toevoeging" wordt het niets. Zonder te meten wat een advertentie doet, wordt het knippen en plakken van banners ook niets.
Aff.marketing is geen wonder, is hooguit een wonderlijke manier van werken.
c. de mensen voor wie je aktief wilt zijn - en dat is op zich een nobel streven - moeten zichzelf verdiepen in de materie "hoe stem ik mijn content af op mijn doelgroep", jij kunt daarin sturen, middelen bieden, ze moeten het zelf doen. Vertel hen dat dan ook en licht ze ook voor omtrent de risiko's.
Ben jij duidelijk omtrent exacte uitgangspunten, zijn affililates best bereid om duidelijk te zijn in uitwerking. 8)
 

tonebizz

Nieuw lid
14 apr 2010
17
0
0
mmotraffic.com
#25
zie dat er veel geirriteerd word gereageerd op de vraag en kan me daar ook wat bij voorstellen.

Anders advies: probeer met je eerste website ongeveer 50? per week te verdienen --> 200 ? per maand
Dat is niet te hoog en zeker haalbaar. Heb je die doelstelling gehaald, maak dan je tweede site!
Ga zo door tot je op het bedrag zit dat je wilt verdienen per maand.

hard werken maar haalbaar
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#26
dat denk jij :)
dan blijven de bonzai boompjes er in want reintegratie naar zelfstandigheid duurt ze te lang..
Ik wil je wel een heel verhaal geven over de regels en zo maar zul je niet op zitten te wachten, je ww verhaal klopt slechts deels, je kunt namelijk een orientatie periode aanvragen waarin je niets inlevert.

de berekeningen zijn op basis van directe advertentieverkoop aan het MKB niet aan affiliate marketing. dat moet een ander traject woren.
Overigens ben ik alleen aandeelhouder( 50%) in Info Nederland en directeur ( voor paar uur) maar dat is ene heel team van mensen en netwerk van bedijven.
Ik doe het winkelcentrum en andere projecten weer met een andere insteek vanuit een ander bedrijf.
Daarnaast heb ik participaties in nog 4 bedrijven.

ik werk met de affiliatefeedmodule van Joomla maar weet niet precies hoe ik feeds kan anpassen.
daarnaast zit ik nog steeds met de vraag of ik beter subdomeinen kan aanmaken of site in site, dus wat is beter.
het-winkelcentrum.nl/babywinkel of babywinkel.het-winkelcentrum.nl

Ik heb namelijk nog nooit gewerkt op deze manier, en de zgn SEO experts die we hebben rondlopen worden het niet eens hierover. pas als ik dat weet ga seo toepassen :)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#27
dat bedoel ik, vertel nu precies welke situatie en welke sites etc. Je hebt er zelf naar verwezen en dan lezen we de sites en de verwijzende sites etc. en je krijgt op je brood wat je levert.

je ww verhaal klopt slechts deels, je kunt namelijk een orientatie periode aanvragen waarin je niets inlevert.
gedurende de startersperiode van 6 maanden, inderdaad, moet je a. wel administratie voeren en daar hebben de meesten geen weet van, en b. daarna komt er absoluut een verrekening van de inkomsten en c. moet je dus wel gereserveerd hebben om terug te kunnen betalen tenzij het allemaal niets heeft opgeleverd maar dat is het doel niet. Daar is zelfs nog enige heisa over geweest onlangs waarbij het uwv starters nog als fraudeurs bestempelde inzake de zelfstandigenaftrek die werd toegepast. Dus nee, eenvoudig is het niet, en strijden met het uwv is een hachelijke zaak.
Zoals dat ook voor gehandicapten is mbt de restcapaciteit om inkomen te verwerven en dat is iets heel anders dan een ledemaat niet kunnen gebruiken en dus levenslang voorzien van inkomen, die tijd is geweest.

ik werk met de affiliatefeedmodule van Joomla maar weet niet precies hoe ik feeds kan anpassen.
Daar is forumgenoot brbrbr de grote deskundige in en Yodeho, en misschien nog meer die ik niet ken. Steek je licht hier eens op : affilatefeeds

daarnaast zit ik nog steeds met de vraag of ik beter subdomeinen kan aanmaken of site in site, dus wat is beter
is ook van de brede.
hangt ook af van waar je naar toe wilt en hoe de hosting is geregeld plus de capaciteit.
In de meeste gevallen is een subdomein een echt afzonderlijk geheel, zodra je van het ene naar het andere iets wilt ondernemen, komt het aan op kunstgrepen. Maar soms is dat nodig. Geen simpel antwoord op te geven.

Ook zonder subdomein kun iemand anders slechts ftp-toestemming geven beperkt tot een subdirectory, maar kun je ook anders regelen met inlogsystemen. Is minder een affiliate-materie.
Primair : waar wil je met het project naar toe en overleg dat eerst met de hoster.

Voorbeeld : heb je 2 sites, de één "hollandse-tabak.nl" en de ander "denvrolijkepeuk.nl" en beiden verkopen tabak, heeft de eerste "iets" voordeel omdat tabak in de naam staat, maar heeft onze peuk 100 backlinks méér, plus een link van DE, van Nelle, en een paar Amerikaanse grootheden, zet ik in op peuk. Dat is de betrekkelijkheid van SEO.

Nogmaals, dit is franje, bepaal de content.
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#28
mol zei:
Ik heb namelijk nog nooit gewerkt op deze manier, en de zgn SEO experts die we hebben rondlopen worden het niet eens hierover. pas als ik dat weet ga seo toepassen :)
Ik denk dat dit precies is wat je overboord moet gooien. De gangen van Google zijn ondoorgrondelijk, en wijzigen minimaal maandelijks. Probeer dus gewoon zaken uit. Werkelijk niemand kan je vertellen wat wel of niet werkt, hooguit wat de eigen ervaringen zijn.

De reden dat je vraag zoveel weerstand oproept is denk ik omdat het niet concreet genoeg is. Je staat nog helemaal aan de basis, en dan heb je nog zo'n lange weg te gaan. Op een forum uitleggen wat je moet doen gaat gewoon weg niet. Het is als vragen "hoe maak ik een auto".

Lees gespecialiseerde seo en online marketing blogs en pik overal je ding uit om te proberen. Maar ik kan je wel 1 ding zeggen, zoek een programmeur of leer het zelf.

En werk aan eigen content, zomaar feeds inladen heeft geen enkele meerwaarde. Dus zet die herintreders achter de computer en laat ze de komende 6 maanden content typen over al je product groepen. Dan heb je een waardevolle database. Dan kun je gaan testen met andere url's of headertjes.

Maar affiliate marketing is een vak, en dus niet zomaar een middel om uit de bijstand/uitkering te komen. Onderschat het niet. Hoewel ik er heel goed van kan leven vraag ik mij af of mijn uurloon echt zo goed is gezien de tijd die erin gaat.
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#29
De enige site waar ik informatie over vroeg was het-winkelcentrum.nl
de subdomeinen zijn gemaakt omdat de database te traag werd wanneer ik veel feeds in liet lezen.
In een later stadium zla wellicht gekeken worden hoe de sites teverdelen nu is het slechts ene kunstgreep om de databases snel te houden.

op de sites van Info Nederland bemoei ik me helemaal niet met de commercie dus heeft dat voor mij geen zin. de ffwegsite is een aanvulling op info nedelrand en dara staan wat feeds op voor weekendjes weg leveret ongeveer 15 euro per dag op maar wordt niets mee gedaan als alleen nieuws plaatsne van organisaties die ene landelijk bereik hebben en waar men ene bezoek aan kan brengen.

wellicht dat ik het ook nog ga toepassen op glasvezel-info.nl maar ook dat doe ik nu nog steeds niet

wat ik wel heb geregeld is dat op iedere site van Info Nederland ruim 120 links naar de winkels staan en ene grote banner.


Mijn vraag is heel specifiek, hoe pak ik het aan en wat kan ik verwachten.
Ik lees dingen als content plaatsen op sites? waar en hoe? zelf verzinnen?
En daarnaast ben ik benieuwd hoe ik het goed inregel de feeds dan wel te verstaan.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#30
Anders advies: probeer met je eerste website ongeveer 50? per week te verdienen --> 200 ? per maand
Dat is niet te hoog en zeker haalbaar. Heb je die doelstelling gehaald, maak dan je tweede site!
Ga zo door tot je op het bedrag zit dat je wilt verdienen per maand.

hard werken maar haalbaar
Dus 10 sites is 2000 euro en 20 sites is 4000 euro daarna gaat heel Nederland aan de gang etc.

Daar had ik het over.

Karel
 

tonebizz

Nieuw lid
14 apr 2010
17
0
0
mmotraffic.com
#31
Dus 10 sites is 2000 euro en 20 sites is 4000 euro daarna gaat heel Nederland aan de gang etc.

Daar had ik het over.

Karel
[/quote]
We zijn toch op een affiliate forum en niet FOk..IK dacht dat we het over mensen hebben die echt geinteresseerd zijn in affiliate marketing en weten wat ze doen. ...ik denk niet dan ''Joe the plumber'' succesvol zal zijn als affiliate... ik hebt over mensen die weten wat ze doen en verstand hebben van internet marketing!! dan is het niet moeilijk om 50? te verdienen per week met je website.... of ben je het daar niet mee eens??
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#32
Als, als etc.

De vraag ging over een groep mensen die aanbevolen zou kunnen worden ermee aan de gang te gaan.

Karel
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#34
Om de discusseie weer on topic "naar de cijfers te brengen" is deze iewat oude post misschien iets:
http://www.affiliateforum.nl/index.php/topic,4296.msg20398.html#msg20398

een verdeling over hoeveel % van onze publishers watvoor bedragen binnen halen.
Ik zal ook even kijken of is de cijfers kan updaten, voor de laatste uitbetaling.
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#35
ik zie net die daisycon stats. hoe kan ik die interpreteren? Zoals ik ze nu lees kunnen dus verreweg de meeste er niet van leven.
gebruiken de meeste mensen 1 affiliate netwerk of meerdere? ik gebruik ze lukraak door elkaar.
is een netwerk bereid te helpen en mee te denken? of valt dat over het algemeen ook tegen? ik probeer al een paad dagen in contact te komen met Zanox maar alle emails krijg ik terug M4N werkt met MSN maar als je wat vraagt krijg je als antwoord vraag het op het forum.

Ik heb er eigenlijk nooit over gedacht affiliate toe te passen op Info Nederland zou dat überhaupt werken???
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#36
Hopla, bijgaande status mei 2010

Voor de cijfer freaks: IN AANTALLEN betalingen, niet in omzet!
* 54% van de uitbetalingen zijn lager dan 100 euro
* 28% van de uitbetalingen zijn liggen tussen de 100 en 500 euro
* 15% van de uitbetalingen zijn liggen tussen de 500 en 5000 euro
* 3% van de uitbetalingen zijn liggen boven de 5000

iets meer kleinere affilates, terwijl het totaal bedrag voor de 3% wel veel sterker gestegen is.
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#37
mdobro zei:
Hopla, bijgaande status mei 2010

Voor de cijfer freaks: IN AANTALLEN betalingen, niet in omzet!
* 54% van de uitbetalingen zijn lager dan 100 euro
* 28% van de uitbetalingen zijn liggen tussen de 100 en 500 euro
* 15% van de uitbetalingen zijn liggen tussen de 500 en 5000 euro
* 3% van de uitbetalingen zijn liggen boven de 5000

iets meer kleinere affilates, terwijl het totaal bedrag voor de 3% wel veel sterker gestegen is.
en om hoeveel websites gaat het in totaal?
en hoeveel sites hebben de mensen die echt verdienen over het algemeen.

daarbij zie mijn vorige vraag
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#39
Roy - NJM zei:
@Mol, stel dat Marco zegt 10, of 50. Wat schiet jij daar mee op? Kom op, duik in de boeken, verdiep je in online marketing en ga aan de slag!
dat doe ik sowieso ik ben nu alleen heel nieuwsgierig jij niet dan?
Ik heb ergens een keer gelezen dat er meer dan 1 miljoen sites zijn in Nederland die gebruik maken van affiliate marketing ( dus banners van de netwerken en of feeds) .nl , .com, .net . eu

welke boeken raad je me aan of welke websites?

oh ja en die shop integratie van Daisycon werklt dat? tradedoubler heeft geloof ik ook zoiets, maar vind het een ingewikkelde site ddat tradedoubler
 
22 apr 2006
810
1
18
inspiredmedia.nl
#40
Mol, in plaats van je allemaal dingen af te vragen en ze hier te stellen, kun je ook zelf dingen gaan testen. Je vraagt aan ons of affiliate marketing gaat werken op een site van je, antwoord: Probeer het gewoon. Waar ben je nou naar op zoek? Wij hebben allemaal onze weg grotendeels moeten en weten te vinden via onze eigen sites en hierop te testen. Als je niks test, en alleen maar vragen stelt, kom je niks verder. Probeer gewoon, gaat het niet, dan niet. Gaat het wel, nou perfect toch?