hoevel verdien je met een site

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#41
Een paar titels om je inspiratie te geven:
Authenticiteit
Gehaktballen met slagroom
Groundswell
Handboek Digitale Marketing & Communicatie
Het innovatieboek
Iedereen ondernemer
Internet Marketing
Small is the new big
Strategische en Operationele marketingplanning (4de druk)
Wikinomics
en SEO handboek
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#43
Ik 'leef' van mijn sites. Gaat me prima af. Ik verdien echter niet zo heel veel :), ik ben echter verhuisd naar Maleisie omdat mijn vriendin daar wel wilde werken (en ik er wel wilde genieten van het leven). Ik zou van mijn inkomen in NL mijn broek net omhoog kunnen houden, wat op zich ook al wel prima is. Ik heb 20+ websites (30- :)) en werk hard aan mijn websites. 10+ uren per dag haal ik makkelijk maar ik zie het nauwelijks als werk. Ik heb websites in uiteenlopende onderwerpen, hoewel ik 80% vd inkomsten uit travel haal. Ik doe niks met snel-geld websites, is niet mijn ding (jammer wel :)).

Ik vind het leuk om content websites online te zetten en ga er echt als een reporter met draaiboek op uit om een bestemming op mijn manier in kaart te brengen. Ik trek over al mijn sites 'maar' (ik weet niet wat anderen doen) iets minder dan 50.000 unieke bezoekers per maand. Ik werk het meeste met TradeTracker, hoewel ik de laatste tijd het steeds meer probeer te spreiden (op website niveau). Ik heb ook een paar US websites; die doen het ook steeds beter. Ik moet het hebben van langdurige projecten (vooral longtail searches) en schrijf mijn sores van mij af of mijn weblog wegopro.com.

Verder leef ik hier erg goed al zeg ik het zelf en daarmee toon ik aan dat je dus ook met minder hoge inkomsten prima als fulltime affiliate kunt leven. Wel werk ik mij momenteel helemaal suf om deze levenstijl ook eenmaal terug in NL voort te kunnen zetten. Ik verdien momenteel minder dan ?2000 per maand (wat natuurlijk peanuts is voor veel affiliates). De stijgende lijn is er echter wel, maar niet zo extreem als sommige anderen lijkt me. Afgelopen jaar 50% stijging, dit jaar tot nu toe 40%. Voor mij is het wel jammer dat mijn inkomen gelijk blijft ondanks de stijging; dat komt door de euro die hier ten opzichte van een van de sterkste ecomonische stijgers (Maleisie) ruim 23% in waarde is gedaald.

Ik zet een website pas op als ik compleet op een rij heb wat het resultaat over een jaar zal zijn. Ik ben erg realistisch en neem nauwelijks risico's :). Ik zet in op organische traffic en koop geen traffic in (nauwelijks dan). Ik merk ook dat het hebben van tig sites op een bepaald moment afstompt. Ik kan dan niet meer zoveel energie in een nieuw artikel of nieuwe pagina steken. Daarom is er een duidelijke verdeling van tijd; 80% gaat naar de leuke projecten, 20% naar de proefbalonnetjes :). Ik schrijf vooral over zaken die ik zelf leuk vind en zeker niet omdat het keyword geld oplevert of het goed doet in de search. Ik zie inkomen als secundair (hoewel dit steeds moeilijker wordt) en daardoor lijkt het alleen maar beter te gaan.

Mijn actielijst wordt wel dagelijks groter, maar gelukkig heeft David Allen mij daarin prima geholpen :).

Zo...een kijkje in de keuken alhier!
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#44
Nou ik zou inmiddels ook wel kunnen leven. Ik heb eigenlijk maar twee echt actieve sites, maar die lopen best aardig.
Ik koop geen traffic...tenminste niet in Nederland. Ik heb de mazzel dat ik een best goed betalende baan naast de I-net business heb, waar ik ook nog eens heel veel tijd heb om de sites te onderhouden.

Om er echt van te kunnen leven heb je ook een beetje discipline nodig. Waarschijnlijk nemen je inkomsten steeds met een klein beetje toe. Maar mijn levenswijze paste ik eigenlijk net zo hard aan ;-)