inkomsten affiliate Reissite

B

ben

Guest
#1
Beste forum leden,

Ik heb 2 maand geleden mijn reis site helemaal op nieuw op gebouwd nog zonder affiliate campangnes.
Nadat ik de site opnieuw heb opgebouwd heb ik een online en ofline markting campagne gestart met als voorlopig resultaat, rond de 100 bezoekers per dag. Nu ik weer bezoekers op mijn site krijg wil ik affiliate campagnes plaatsen. Mijn vraag is wat is een realistisch omzet die je kan behalen met een reissite met ongeveer 3.000 bezoekers per maand via affiliate campagnes.

met vriendelijke groeten,
Ben
 

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#2
Weinig zinnigs op te zeggen en afhankelijk van veel factoren:
- Hoe ziet je site eruit?
- Waar komt je traffic vandaan?
- Op wat voor reizen richt je site zich?
- Welke aanbieders passen hierbij?
- Welke type uitingen wil je gebruiken?

En zo is er nog wel een lijst te noemen met vragen die bepalen wat je kunt verdienen.
3.000 bezoekers per maand is nog niet veel dus verwacht niet dat je meteen elke maand op vakantie kunt ieder geval ;)
 

rexp

Nieuw lid
5 nov 2007
185
0
0
www.hotelinantwerpen.nl
#3
Je kan voor jezelf een aantal scenario's doorrekenen. Stel dat er van de 100 bezoekers 10 doorklikken, en de conversie van een programma is 10%, dan heb je één sale per dag a 20 euro, is 600 euro per maand.

Doorklikken op je site kun je zelf meten. Conversieratio's zijn soms te vinden op de sites van netwerken.

Maar over je site is verder niets zinnigs te zeggen. Misschien heb je na de zomer nog maar 20 bezoekers, klikt er maar 1 door en is de conversie van het programma 2%. Dan verdien je niets.
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#4
Ben, ik vraag me af waarom je deze vragen stelt. Er zijn geen domme vragen, laat dat duidelijk zijn maar de beste manier om iets aan de weet te komen is het gewoon te proberen.
Zet er affiliatelinks op en je zal binnen een maand een eerste indicatie hebben, al zal die voor iedere maand anders zijn en dan nog kan er jaarlijks een groot verschil zijn. Soms zal januari de beste maand zijn, soms zal dat maart of november zijn. Waar wij mee bezig zijn is geen correcte wetenschap.
Gewoon wat tijd in steken en je zal weldra merken hoeveel poen je al dan niet schept. Wie niet waagt, niet wint.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#5
ben zei:
Mijn vraag is wat is een realistisch omzet die je kan behalen met een reissite met ongeveer 3.000 bezoekers per maand via affiliate campagnes.
Dat is net zoiets als vragen wat een schilderij van een bij twee meter zo'n beetje oplevert. De ene site is de andere niet en de ene bezoeker is de andere niet.
 
3 aug 2011
2
0
0
#6
Hoi Ben,

Mijn naam is Dave Seedorf en ik ben accountmanager Travel & Tickets bij het affiliate marketing netwerk M4N/Zanox. Wellicht dat het interessant is om wat mee over jouw site te weten te komen en in te schatten welke adverteerders en wat voor soort advertenties er bij jouw site zouden passen. Hoe kan ik jou het beste bereiken? Ik ben bereikbaar via dave.seedorf@m4n.nl

Ik hoor graag van je.

Groet, Dave
 

YVANYVAN

Nieuw lid
24 aug 2005
478
0
0
#7
Met 3000 bezoekers per maand kan je best wel wat verdienen (natuurlijk niet het grote geld), maar je kan evenzeer niks verdienen (al moet je dan wel een heel slechte site en/of waardeloze bezoekers hebben).
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#8
Yvan zei:
Met 3000 bezoekers per maand kan je best wel wat verdienen (natuurlijk niet het grote geld), maar je kan evenzeer niks verdienen (al moet je dan wel een heel slechte site en/of waardeloze bezoekers hebben).
Hangt helemaal van de doelgroep af, heb je bijvoorbeeld een site over vakantiehuisjes in Nederland en scoor je lekker in Google met deze site dan zul je sneller sales genereren dan een niche site over bijv. Nieuw Zeeland met een gelijkwaardig bezoekersaantal. Mensen geven sneller een paar honderd euro uit voor een weekendje in een bungalow dan enkele duizenden euro's voor de wereldreis. Helaas staan de sale vergoedingen totaal niet in verhouding helemaal als je kijkt naar de vliegticketdealers. de vergoeding voor een ticket naar bijv. Berlijn staat op het zelfde niveau als een ticket naar bijv. Christchurch (= Nieuw Zeeland) Terwijl de aanschaf prijs (en daarmee dus ook de winst) veel hoger ligt.