Juridische onderwerpen

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#21
De aangesloten netwerken van de PAN (affilinet, affiliates4you, Daisycon/Paxz, Tradedoubler, Zanox) zijn allen professioneel genoeg om hun eigen procedures hierbinnen te voeren. Indien er suggesties zijn hoe dat beter kan kunnen we dat in een overkoepelden afspraak vast leggen, suggesties wil ik graag binnen het PAN overleg inbrengen, als CEO van Daisycon zie ik daar niet direct de noodzaak toe.

In mijn optiek is er een gelijk belang tussen de Publisher en het netwerk, dat is namelijk het geld binnen krijgen als vergoeding voor hun dienstverlening. Het idee dat netwerken laconiek op zouden treden zie ik niet terug in de praktijk, omdat de netwerken ook graag iets willen verdienen aan hun activiteiten en een structureel (lange termijn) inkomsten model hebben. Binnen Daisycon werken we dan ook nog met de Premium betaal regeling waarbij we het kredietrisico afdekken/overnemen van de publishers, uiteraard willen we dan ook de centen binnen krijgen. Voor enkel het debiteurenbeheer hebben we 1 fulltime medewerker die niet anders doet. Vaak kan het met wat "masseerwerk" opgelost worden, soms moet het met juridische druk, en soms is ook na het maken van deze kosten niets te verhalen.

In mijn optiek zou het netwerk het aanspreekpunt voor de publisher moeten zijn, losse acties vanuit de publisher richting adverteerder, hoewel wellicht juridisch mogelijk, lijken me de professionaliteit van de business geen goed te doen.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#22
mdobro zei:
Binnen Daisycon werken we dan ook nog met de Premium betaal regeling waarbij we het kredietrisico afdekken/overnemen van de publishers, uiteraard willen we dan ook de centen binnen krijgen.
Dat komt neer op het twee keer geld vragen voor diensten die je levert. Door de incasso over te nemen heb je dat kredietrisico al. Wat in PAN-verband onderling wordt afgesproken is verder overigens niet relevant. Dat daar geen publishers aan deelnemen is geen toeval.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#23
@PJ Dank je voor je opbouwende kritiek ;>)

Wat de PAN betreft de afkorting staat voor Platfom Affiliate Netwerken en is de branche vereniging van de NETWERKEN. Wij zijn daarin oa gesprekspartners van een vertegenwoordiging van de adverteerders zijnde de Thuiswinkel.org. Indien de publishers zich zouden kunnen organiseren zou dat een zeer welkome gesprekspartner zijn.

Ik zou zeggen PJ zet je frustraties om in positieve energie en stop dat in de oprichting van een Publisherplatform/verreniging, als founding partner van de PAN hebben wij dat ook gedaan. (dus niet "klagen" maar "poetsen") Vanuit de PAN is de input van publishers wel relevant en staan we voor input open.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#24
mdobro zei:
Ik zou zeggen PJ zet je frustraties om in positieve energie
Frustraties? Denk je dat mijn kritiek gebaseerd is op frustratie? Daar heb ik echt geen tijd voor. Daarom handel ik via de netwerken alleen wat kruimels af en werk ik voornamelijk rechtstreeks samen met merchants.

en stop dat in de oprichting van een Publisherplatform/verreniging
Ik peins er niet over. Dat soort vergadercircuits is niet aan mij besteed: ik gebruik mijn tijd liever om te ondernemen dan voor dat soort werknemershobby's.
 

181279

Nieuw lid
4 mrt 2008
152
0
0
#25
mdobro zei:
Binnen Daisycon werken we dan ook nog met de Premium betaal regeling waarbij we het kredietrisico afdekken/overnemen van de publishers, uiteraard willen we dan ook de centen binnen krijgen.
Helaas dekt de premium betaal regeling het kredietrisico slechts voor een klein deel af. Namelijk enkel leads die goedgekeurd zijn. Leads die niet nooit gekeurd worden door een adverteerder worden na een flinke tijd afgekeurd en dus niet betaald. Dit terwijl er volgens mij een voorwaarde in de overeenkomst tussen netwerk en adverteerder staat dat leads na een bepaalde periode automatisch goedgekeurd worden. Wanneer een adverteerder dus een campagnes start en vervolgens nooit leads/sales keurt zal dit op last zijn van de Publisher. Ik heb dit zelf diverse malen meegemaakt in het verleden.
 

Brasse

Nieuw lid
14 okt 2014
1
0
0
#26
Domeinnaam kwijtgeraakt

Wij zijn een domeinnaam kwijtgeraakt van de website van een drie jaar geleden overleden vriend, die we online wilden houden. De registratie verliep in juni, en de hosting company ging er schijnbaar vanuit dat wij of zijn weduwe voor de registratie moesten zorgdragen, waarvan wij ons niet bewust waren. Wij namen aan dat zij dat regelen. Het e-mail adres waarop waarschijnlijk herinneringen zijn binnengekomen is in 2012 opgeheven.
De domeinnaam staat nu te koop bij een investeringsmaatschappij voor ruim 2.000 dollar.
Is er iets dat we kunnen doen om de domeinnaam terug te krijgen zonder dat bedrag te hoeven betalen? Vanwege de vele interne en externe links naar de website is het erg onvoordelig om een nieuwe url te nemen. De website was van de webmaster van een geregistreerde NGO, maar de domeinnaam was niet 100% identiek aan de naam daarvan.
Valt de hosting company eventueel aansprakelijk te stellen voor deze misser?
NB: het betreft een in het buitenland gehoste site met extensie .org ; de NGO was eveneens buitenlands.