KvK aanvraag nodig?

earnfree

Nieuw lid
30 dec 2010
52
0
0
www.earnfree.nl
#1
Beste mensen,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben Sven en ben 13 jaar.
Ik heb een eigen site genaamd www.earnfree.nl
Bij earnfree kan je via enquettes punten krijgen.
Via die punten kan je een uitbetaling krijgen.
Je kunt uitbetaald worden in wallie, paypal en domeinen.
Ik doe alles via daisycon.
Ik heb hem ongeveer 2 weken lopen maar heb al +?250 verdiend.
Ik zat al lang te twijfelen van moet ik nou wel KvK nemen of toch maar niet.
Mijn vraag is nu : Moet ik voor mijn site nou wel of geen KvK nemen?
En hoe werkt dit nou.
(Ik heb tijdelijk mijn site offline gehaald i.v.m. KvK)
Ik hoop als u hier een goede reactie onder wilt zetten en het voor mij duidelijk uitlegt.

Mvg, Sven
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#2
Zet die site even gauw online, want je bent geld aan het weggooien!

Je hoeft je helemaal niet in te schrijven bij de KvK. Je krijgt dan alleen geen BTW-nummer, wat betekent dat je ook geen BTW mag berekenen. Je hebt vast bij Daisycon op moeten geven of je een BTW-nummer hebt. Omdat je die niet hebt betaalt Daisycon geen BTW over je verdiensten maar draagt die BTW zelf af aan de belastingdienst. Niets aan de hand dus. Ik snap niet waarom je je site offline hebt gehaald zonder eerst even met Daisycon contact op te nemen en te vragen hoe het precies zit.
 
#4
@earnfree

Je mag een x bedrag per jaar vrij verdienen. Alleen het probleem is je bent 13 jaar. Dat maakt het allemaal wat lastiger.
1. Je mag nog geen kvk nummer aanvragen. (moet op de naam van je ouders)
2. Belastingdienst heeft hier ook regels voor


Beste is om als je echt goed geld verdiend. Even met de kvk te bellen of anders met de belastingtelefoon bellen. volgens mij wil/ kan Ben Woldring je ook wel helpen. (bellen.com) Was ook minderjarig toen hij een kvk aanvroeg. Die wil je vast wel helpen. (mist je een goedlopende site hebt. )
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#6
Beneden de leeftijd van 18 jaar ( volwassenheid ) kun je geen rechtsgeldige handelingen verrichten buiten je ouders om. Je ouders kunnen zich daaraan soms onttrekken, met als gevolg dat er voor die mensen, die zaken met jou willen regelen, een hoop onzekerheid is. En vanwege die onzekerheid willen ze niet ( altijd ) met je samenwerken of zullen zich na enige tijd terugtrekken. Niet de beste startmethode.

Is dus volslagen vreemd, dat Daisycon dat laat passeren zonder opmerkingen/regelingen/toestemming van de ouders, wanneer je - zoals je zegt - een account bij ze hebt gekregen.

In principe is de weg dat je ouders zich volledig als verantwoordelijke opstellen, en in een later stadium eventueel handlichting aanvragen ( toestemming aan de Rechter vragen om te mogen handelen beneden de volwassenen-leeftijd) en de zaak aan je overdragen.

Inschakelen van je ouders is dus nodig.
De Kamer van Koophandel hanteert 18 jaar als minimum leeftijd om in te schrijven. Daarmee is de rest van de mogelijkheden afgedaan.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#8
Vanaf het moment dat jij rechtsgeldig handelingen kan en mag aangaan, daaronder vallen ook regelingen om met andere mensen financiele afspraken te maken, en daar gaat het met je website over.
En dus is het raadzaam, om duidelijk te maken dat die mensen met je ouders een deal sluiten en dat je ouders laten blijken, dat ze dat weten.
Doe je dat niet, kan er op enig moment een ( onprettige ) verrassing ontstaan, en wil jij je leven starten met een goed begin van de onderneming, begin dan ook goed, en licht elke partner goed in.

De al eerder genoemde Ben Woldring is destijds met handlichting gestart, en is daarbij door de ouders gesteund.
;)
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Je moet onderscheid maken tussen wat de wet voorschrijft en wat mensen doen, en daarmee soms bewust risiko's nemen.
Sinds iets van anderhalf jaar is er een wettelijke verplichting om op alle internet-pagina's aan te geven wie eigenaar is en waar te vinden is, bijvoorbeeld met een verwijzing naar een Kamer van Koophandel/Handelsregister nummer.

Heel veel bezoekers van dit forum - voorzover ik daar zicht op heb - houden zich daar niet aan. Is hun probleem. Ieder mag zich zoveel problemen op de hals halen als hij of zij zelf wil.

Doe jij het niet, is het jouw probleem èn dat van je ouders.
Voor jullie komt daar bij, dat je op de site financiele transacties aanbiedt, mensen kunnen verdienen en zien gouden bergen, bij elke verdiensite weer. Een groep mensen die het vaak niet breed heeft en op deze wijze probeert geld "te maken". Die zijn ook uitermate kritisch en haatdragend tot erger, wanneer het eens tegen zit. Heb jij dan je zaken niet voor elkaar, is je probleem groter.

Heb je daarentegen alleen maar een pagina die "Jamin snoep" aanbiedt, ligt het simpeler.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#12
Jij kunt het niet want je bent geen 18 jaar, qua Kamer van Koophandel. Punt.

Maar of je je er verder iets van aantrekt is jou manier van ondernemen, jouw risiko met effekt naar je ouders en eventuele relaties van jezelf en je website.
Kunnen wij niet voor je beslissen, it's up to you.