Moz-Art.nl is lid geworden van het forum, advies van publishers gevraagd!

9 nov 2011
3
0
0
www.Moz-Art.nl
#1
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.moz-art.nl%2Fstatic%2Fcss%2Fmoods%2Fmoods2.jpg&hash=9e0fdedaeb02577584f017597c362ee7


Beste forumleden,

Volgens goed gebruik wil ik mij als aspirant lid van dit forum aan jullie voorstellen. Mijn naam is Jeroen de Vooght van www.Moz-Art.nl, wij zijn gespecialiseerd in de online verkoop van fotomozaïeken. Voor diegene die niet precies weten wat een fotomozaïek is kun je hier een voorbeeldje bekijken http://www.moz-art.nl/mosaics/examples

De belangrijkste reden om mij op dit forum aan te melden is, laat ik daar eerlijk in zijn, gebruik te maken van jullie kennis en ervaring. Wij hebben het afgelopen jaar veel tijd, geld en energie gestoken in onze online campagne, met wisselend succes. Een onderdeel van onze strategie was/is ons aan te sluiten bij het netwerk van Affilinet, dit hebben we een aantal maanden geleden dan ook gedaan. Een grote partij, mooie database en een partij met goede ideeën. Wij hebben hebben mooie banners laten maken, hebben gekozen voor een mooie standaard commissie van 15% op een gemiddelde verkoopprijs van ?120,-.

Nu een paar maanden later is er een mismatch ontstaan tussen de resultaten en onze verwachtingen. Op een of andere manier blijkt het toch lastig te zijn de 'juiste' publishers enthousiast te krijgen om zich in te schrijven voor ons programma. We hebben sinds de campagne wel veel meer bezoekers, maar deze haken na enkele seconden af. Mijn conclusie, niet de juiste doelgroep. Na overleg zijn er een aantal ideeën gelanceerd, maar ik twijfel of deze ideeën nu voor een significante verandering gaat zorgen. Op dit moment hebben wij zelfs twijfels of affiliate marketing ons überhaupt wel past. Anderzijds geloof ik juist heel sterk in de win/win strategie van het affiliate concept. De verkoop via Adwords loopt overigens wel volgens verwachting.

Dan nu, met excuses voor deze lange intro, mijn vraag aan de experts:
Zouden jullie eens naar onze campagne kunnen en willen kijken en mij adviseren. Wat zouden wij kunnen / moeten veranderen voor een beter resultaat? Hoe kan ik de juiste publishers aan ons binden? Etc. Als je zoekt op deze site op Moz-Art.nl dan vind je enkele topics met uitgebreide informatie.

Alvast mijn oprechte dank voor de moeite en het delen van jullie kennis.

Met vriendelijke groet,
Jeroen de Vooght
Jeroen@moz-art.nl
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Welkom Jeroen
Voor diegene die niet precies weten wat een fotomozaïek is
Toch heb ik kunst in de aanbieding (..) hangend aan de wand, staand op de kast, etc., maar tot voor kort had ik niet in de gaten, dat dit een kunststukje is van hopelijk heel goeie foto's/kaarten die vervolgens toch iets onscherp in een collectie ondergaan, uiteindelijk weer wel een kunststuk. Maar het heeft wel continu toelichting nodig ;)

veel tijd, geld en energie gestoken in onze online campagne, met wisselend succes
Dan zou ik als affiliate toch graag een goede statistiek zien, van clicks met referer en sales met een subid, indien mogelijk in te passen in de eigen administratie. Ik heb het geprobeerd, maar bij genoemd netwerk heb ik dat statistisch inzicht nog niet kunnen bereiken, voor geijkte campagnes, ok, maar voor het starten van een test met een dergelijk produkt, nou nee. Begin er (nog) niet aan.

Maar nu het meest basale van dit artikel in de marketing.
Nu heb je een bezoeker, hij of zij gaat het snappen of is door iemand anders op een idee gebracht. Voorbeelden bekeken, prijs is goed, en dan : groep samenstellen .... kaarten en foto's verzamelen .... lukt wel of lukt niet en naarmate de tijd vordert zakt de kans op slagen van de verkoop.
Voor een affilliate is dat fnuikend.
Wij staan in deze wereld paraat ;D om de nog net niet niet kopende medelander over het streepje te trekken, de koop van zijn of haar leven NU te doen, en zien dan de sale graag direkt in de statistieken verschijnen. En wanneer het niet teveel gevraagd is, binnen zeer afzienbare tijd in klinkende munt ( zal wel weer de guldenmark gaan worden ) op onze rekening verschijnen.

Heb ik het mis, dat ik niet verwacht dat jullie dit vóórfinancieren ?

Achteraf, dus nu, bekeken best een leuk produkt, maar imho ongeschikt voor affiliate-marketing, anders dan ( en daar ben ik (=mijn websites) niet geschikt voor ) tegen een beloning per view van een banner.

Wanneer je daarentegen een oplossing hiervoor kunt verzinnen en op de een of andere wijze voorbeelden in een feed kunt verwerken, kunnen we verder overleggen.
 
B

Beachboy

Guest
#3
Hi Jeroen,

Ik denk dat je website en product wel degelijk geschikt is voor affiliate marketing, maar ik heb zelf wel een probleem als ik op je website kom...
Ik ben zo'n sukkel die graag wil weten wat iets kost en wat de mogelijkheden echt zijn. Is me dat niet duidelijk, dan doe ik niks en ben ik weg. Ben een ervaren surfer, maar moet teveel moeite doen om uit te vinden wat ik kwijt ben voor een schilderijtje van 100 bij 100 (of zo)
Tekst is button ( of button is tekst..) werkt allemaal niet. Sorry.
En voor affiliate marketing ben je dan vrijwel ongeschikt, impuls aankoop is laag en percentage afhakers ook.
 
W

Wim

Guest
#4
Tekst is button ( of button is tekst..) werkt allemaal niet. Sorry.
Kan er uitgezocht gaan worden waarom het bij jou niet werkt, ik zie de prijzen meteen als ik op maten & prijzen klik.
Wel jammer dat de voorbeelden kleine witte randen om foto's laten zien, lijkt me heel storend als dat in je eigen ontwerp voorkomt.
 
B

Beachboy

Guest
#5
Krijg em...dat bedoel ik...ik had die hele tekst maten en prijzen niet gezien..

Ik zou een navigatie boven maken met uitrol voor de pagina's, maar goed dat is persoonlijk.
 

Olga

Nieuw lid
9 sep 2011
7
0
0
www.menssociety.nl
#6
Welkom Jeroen,

Het is leuk en interessant wat je doet. Als affiliate zou ik graag zulke producten op mijn site's willen zien, maar ik ben wel kritisch met nieuwe partner programma's te kiezen. Voordat ik een programma op mijn site's plaats, bekijk ik het van de klantenkant. Zou ik als een klant op jouw site iets gaan bestellen? Vind ik deze product leuk? De eerste indruk toen ik op deze forum jouw bericht las, was leuk! ik wil die hebben! Ik raakte teleurgesteld nadat ik jouw site bezocht. Ik zou de site anders inrichten: Lichter en moderner maken. Dat nodigt meer voor aankoop uit. Ik heb een beetje onderzoek op jouw concurrenten gedaan, er zijn genoeg van, maar ze hebben ook geen moderne of leuke sites. De conclusie is ik zou de klanten lokken met site uitstraling.

Ik ging verder kijken hoe het werkt. Klik je op menu hoe het werk en kom je naar pagina met 3 stappen, als je meer info wilt word je gestuurd naar FAQ met heel veel tekst. De klant wilt niet zo veel te lezen. Als die echt vragen heeft haat de klant zelf naar FAQ. Alles moet kort en krachtig zijn zonder te veel technische uitleg of extra onnodige zinnen.

Ik zou op de pagina "hoe het werkt", een kort uitleg met 123.... van elke stap maken en knopje dat de klant meteen kunnen beginnen te bestellen. in die geval hoef de klant niet naar de hoofdmenu te gaan.

Ik hoop dat niet te veel kritiek. ;-)), maar je kan dat ook als advies bekijken. Veel Succes!

Met vriendelijke groeten,
Olga van Bel
 
16 nov 2011
29
0
0
#7
Welkom Jeroen,

Allereerst wil ik aangeven dat je product wel degelijk geschikt is voor de affiliates. De website daarentegen laat nogal wat te wensen over. De website is niet bepaald gebruiksvriendelijk voor de bezoekers, dus daar zou ik nog wat aan veranderen.

Wat betreft het bereiken van de juiste Publishers is erg lastig. De Publishers kiezen namelijk zelf hun adverteerders. Wat je wel kunt doen is de Publisher of de bezoeker een extraatje geven. Als ik overweeg dit product op één van mijn websites te plaatsen, dan wil ik dat er een toegevoegde waarde is voor de bezoeker.

Verder wil ik mij aansluiten bij Olga :)

Ps. ik zou een funnel opstellen in Analytics om te kijken waar en wanneer je bezoekers de website verlaten.
 

eBizznizz

Beter rechtop sterven dan op je knie?n leven
17 jan 2008
134
0
0
#8
Een voorbeeld van een mozaiek site die het in mijn ogen goed doet is mymoza.com. Kijk naar hun landingspagina. Je krijgt al zin om te klikken op de knop "Begin nu" of niet? Hij loopt nu via Tradetracker. Ik zou de button op jouw site aan de rechterkant "maak gratis mozaiek", in het midden van de frontpagina plaatsen en wat groter maken. Dat valt meer op. Ook moet je erop letten dat de call-to action knopjes boven de vouw uitkomen. Dus je moet de bezoeker niet dwingen om eerst omlaag te scrollen voordat hij op een button moet klikken.

Dali zei eens: "Een goede kunstenaar kopieert. Maar een topkunstenaar steelt."

In dit context is "stelen": idee overnemen en aanpassen aan je eigen wensen

Succes!
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#9
Dali zei eens: "Een goede kunstenaar kopieert. Maar een topkunstenaar steelt."
Je kunt ook zeggen : 'heeft inspiratie opgedaan'
In dit context is "stelen": idee overnemen en aanpassen aan je eigen wensen
Moet je voor de aardigheid dit forum eens nalezen omtrent de visie van affiliates, wanneer collegae danwel media- of netwerkmedewerkers de opgedane inspiratie uitbouwen tot realiteit. ;D
Dat vraagt om elasticiteit van ieders geestelijke fundamenten.

Analoog:
Genoemd door Beachboy, Olga en Hkiezebrink:
Allereerst wil ik aangeven dat je product wel degelijk geschikt is voor de affiliates.
met:
Hkiezebrink:
Wat betreft het bereiken van de juiste Publishers is erg lastig. De Publishers kiezen namelijk zelf hun adverteerders.
Je kunt een 4-kamerwoning als tweekapper in een standaardstraat t.w.v. 3 ton hebben en dan noemen we dat een courante ( = redelijk simpel en snel verkoopbaar in de markt ) woning, je kunt ook diezelfde 4-kamerwoning op palen bouwen halverwege de uiterwaarden van de Rijn, maar zal dan zeker 5 ton doen in goede tijden. Technisch noemen we dat "geen courante woning". Is wel verkoopbaar, tuurlijk, vraagt alleen meer geld en vraagt aanzienlijk meer tijd om het pandje kwijt te raken en soms lukt dat ook niet.

De laatst aangehaalde spreker geeft zelf het antwoord al :
Wat je wel kunt doen is de Publisher of de bezoeker een extraatje geven
De aanloopcommissie is 17% , tot 20 november en dat is morgen, daarna geldt volgens de campagne-omschrijving 15%. Afwijkend ? Een schilderij-reproduktiebedrijf doet een fixe-bedrag, maar omgerekend komt dat neer op 16% bij een kunstwerk van ? 206 en 6,6% bij een kunstwerk van ? 500.
Wanneer je affiliate-website daar geschikt voor is, kan het een toevoeging zijn.

Maar vergelijk eens met fashion, dan is 8 - 12% geen probleem, maar de omzetsnelheid aanzienlijk hoger, en witgoed 1.5 - 2% . Stel gemiddeld 5%.
Dan is de vergoeding van 15% boven 5% de méérprijs om een bijzonderder artikel door derden te laten verkopen.

Overigens kan ik noch bij Tradetracker een betrouwbaar cijfer achterhalen omtrent de omzet van genoemde kunstleverancier en/of mymoza, noch bij Affilinet, omtrent de omzet van Moz-Art.

Komt er dus op neer : wat hoop je als affiliate om te zetten, of doe je je websites als hobby en is elke opbrengst "meegenomen" .

NB: bovenstaand is niet bedoeld om uitspraken "aan de kaak te stellen", is meer bedoeld als een discussie omtrent wat een affiliate als "geschikt is voor de affiliate" beschouwt, al is de visie van de topicstarter zeer zeker welkom.
(weliswaar gaan we dan een beetje voorbij aan het welkomkarakter van dit forumdeel, maar à la , moet toch kunnen ? Een keertje .. )