Nieuw - affiliate worden met webshop

23 jan 2011
3
0
0
#1
Hallo,

Misschien is dit niet de juiste plek om een vraag te stellen, maar ik hoop dat er hier iemand is die een paar goede tips heeft. Ik weet uit ervaring dat het runnen van een webshop, zelfs met slechts een paar sales per dag, veel werk met zich mee kan brengen. Het verzenden en verpakken van artikelen, beantwoorden van de "waar blijft mijn bestelling"-mailtjes, retourzendingen, teruggedraaide betalingen, voorraad, etc.

Er zijn bedrijven die deze werkzaamheden uit handen nemen, waardoor je je volledig kan richten tot de verkoop en marketing van je webshop. Een voorbeeld daarvan, EDC-internet, biedt deze dienst aan voor slaapkamerartikelen. Ik ben op zoek naar bedrijven die soortgelijke diensten aanbieden maar dan voor andere artikelen.

Kent iemand hier andere bedrijven die deze diensten aanbieden?

Vriendelijke groet,
Michiel.
 
20 jan 2011
11
0
0
#2
Welkom Michiel,

Ik ben ook pas nieuw op het forum.
Ook met het affiliategebeuren was ik tot 6 maanden geleden niet bekend. Ik hoorde via een goede vriend dat deze optie bestond en ik dacht gelijk dat is precies wat ik zoek. Dus mocht ik dingen zeggen die niet totaal kloppen hoop ik dat iemand dit corrigeert.

Er zijn, zoals je misschien al hebt gemerkt, sites als Daisycon, MAN, Tradetracker etc.
Zij zijn verbonden aan grotere bedrijven die hun assortiment beschikbaar stellen d.m.v XML-feeds.
Deze moet je dus in je site implementeren en zorgen dat je hun producten verkoopt. Verder heb je geen kopzorgen als het versturen, administratief werk etc.

Ik raad je dus aan om je te registreren bij bijv. een Daisycon. Zij hebben een overschot aan mogelijkheden voor allerlei producten/reizen.

Ik wens je verder veel succes met je website(s)
 
23 jan 2011
3
0
0
#3
Bedankt voor je reactie. Ik heb net Daisycon en TradeTracker bekeken, en na het zoeken op dit forum ook een paar andere sites waaronder M4N, maar ik denk dat dit nog niet helemaal is wat ik zoek.

Als ik het goed begrijp verwijs je via je eigen website mensen door naar de shop van de "adverteerder". De eindklant plaatst zijn bestelling op de website van de adverteerder, en ik krijg een fee voor het doorlinken van een klant naar die website.

Het nadeel daarvan is dat je een website moet gaan bouwen rondom mogelijke advertenties. De content van je eigen website kan daarmee dus geen artikelen voor verkoop bevatten omdat je dan zelf de handling daarvan hebt. (of het wordt een site met kleine banners naar allemaal losse producten)

Ik wil graag onder eigen beheer een of meerdere webshops opstarten, waarbij de producten door een groothandel worden geleverd. Dat daarmee de groothandel bepaalt welke producten beschikbaar zijn voor verkoop maakt me niet uit. Eskimo -> koelkast....

Het bedrijf genoemd in mijn eerste bericht maakt dat mogelijk, maar ik zoek andere producten om te verkopen dan vibo's. Ik vraag me dus af of er niet meer partijen zijn die dit mogelijk maken maar dan met andere artikelen, auto-accessoires, sleutelhangers, handoeken, dvd's, slippers, anything.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#4
@Essential : wat jij zoekt staat in het algemeen bekend als een vorm van white label : "drop-shipping".
Er zijn in Nederland wel enkele mogelijkheden, al zul je wel met een goed verkoopplan moeten komen.
Op dit forum zijn er enkelen die zo werken, maar wanneer je op drop-shipping googled kom je al een end verder.