Nieuw label, zelfde CMS, gevolgen in Google?

Icelandic

Nieuw lid
19 jul 2006
63
0
0
#1
Even een klein dilemma ???
Binnenkort willen wij een nieuwe site (nieuw label) in de lucht gaan brengen. De content van deze site zal een groot deel hetzelfde zijn als onze oude site (blijft dus gewoon in de lucht) en komt bovendien uit hetzelfde CMS systeem.

Als deze onder 2 aparte domeinen gaan draaien, heeft dit dan nadelige gevolgen voor de ranking in Google (voor beide sites)? Heeft iemand hier ervaring mee?

Mogelijke opties:

Optie 1:
http://www.oudlabel.nl en http://www.nieuwlabel.nl
* 2 aparte domeinen

Optie 2:
Als subdomein dus http://nieuwlabel.oudlabel.nl
* Redirect vanaf www.nieuwlabel.nl (geen indexering)

Optie 3:
Als extensie dus http://www.oudlabel.nl/nieuwlabel
* Redirect vanaf www.nieuwlabel.nl (geen indexering)

Alvast bedankt.
 
24 okt 2006
87
0
0
#2
Zou inderdaad proberen te voorkomen om dezelfde content op twee domeinen te draaien, of je moet er voldoende unieke nieuwe content aan toe voegen.
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#3
Beste optie is om de de nieuwe content op je huidige domein te zetten en de oude content te redirecten hiernaartoe. Voorbeeld:

Oude pagina is www.domeinnaam.nl/dit-is-een-pagina

Als dezelfde content blijft bestaan, maar op een andere pagina komt redirect je de bovenstaande url naar www.domeinnaam.nl/dit-is-de-nieuwe-pagina

Belangrijk hierbij is dat je een 301 redirect gebruikt en de oude pagina (urls) gewoon laat bestaan (op pagina niveau redirecten). Als vervolgstap zou ik je dan nog aanbevelen om je backlinks op te zoeken (bijvoorbeeld met Yahoo) en te proberen zoveel mogelijk pagina's naar je nieuwe site te laten linken.

In ieder geval geen twee websites naast elkaar (dublicated content) en geen redirect naar een compleet nieuw (sub) domein (je pagina's hebben hier minder waarde op).