Nieuwe urls Fox Vakanties

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#1
Was even mijn deeplinks aan het controleren. Fox Vakanties (TradeTracker) heeft een vernieuwde site en ook nieuwe url's. Mocht je deeplinks gebruiken; tijd om ze aan te passen. Misschien is er bericht van geweest; is mij dan ontschoten helaas...loop ook mijn andere deeplinks even langs; mocht ik nog wat tegenkomen dan zet ik het hier neer.
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#2
Ilya,

hij is voorbij gekomen al blinkt het niet uit in duidelijkheid over de gewijzigde links:

20-10-2011

FOX Vakanties heeft een nieuwe website! Het uiterlijk van de website van FOX Vakanties is flink veranderd en de informatie over landen, reizen en reiservaringen van andere FOX reizigers is nog sneller vinden. Er is meer ruimte gekomen voor filmpjes en afbeeldingen en indeling van de site is flink omgegooid. Met de nieuwe website komen alle prachtige bestemmingen nog beter in beeld.

Neem een kijkje op onze nieuwe site en controleer gelijk of uw links nog goed werken. Zijn er opvallende zaken? Neem dan contact op met TradeTracker voor snel advies. De XML feed en redirects zijn allemaal uitvoerig getest en klaar om klanten op de nieuwe website te laten boeken.
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#4
Ik heb recentelijk alle links van Boer en Wendel aangepast (volgens mij ook een aangepaste website) en de linkjes van Riksja-online zijn recentelijk op sommige bestemmingen ook aangepast

Beide heb ik niet voorbij zien komen bij de meldingen.

Ondertussen is het controleren van affiliate linkjes een vast bezigheid op de vrijdag ochtend voor mij geworden.

Nu nog een tracking issue oplossen, hotel via eigen linkje geboekt, klik geregistreerd alleen de sale niet.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#5
Komt me bekend voor. Ik kan me alleen niet wekelijks opladen de links door te spitten. Ik doe dat 1x per maand en weet dat ik hierdoor misloop. Er zijn een paar merchants die ik niet echt begrijp. Een voorbeeld is Kuoni dat een oude reis in het verleden overschreef met een nieuwe reis. Url hetzelfde, inhoud compleet anders.

Andere reisbureaus kunnen er ook wat van. De ene week zit het woordje 'groepen' in de url en twee weken later 'groepsreizen', weer een maand later en ze hebben het er maar weel uitgesloopt. Duidelijk dat ze in ieder geval geen SEO toepassen op hun producten :)...

Ik doe overigens niet zo heel veel met Boer & Wendel...even kijken :)
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#6
Ilya zei:
Komt me bekend voor. Ik kan me alleen niet wekelijks opladen de links door te spitten. Ik doe dat 1x per maand en weet dat ik hierdoor misloop.
Tipje maak een eigen pagina waar je alle betaalde en affiliate linkjes neer zet, gewoon plain html en controleer deze pagina wekelijks met de linkchecker add-on voor firefox. (zal er ook wel voor andere browsers zijn maar deze gebruik ik)

Ondanks de scherpe controle zullen er altijd wat linkjes uitvallen maar voor een eerste blik een perfect tooltje.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Je bent afhankelijk van de structuur die het netwerk of de adverteerder heeft gekozen, de laatste niet altijd bewust. In het verleden nog veel meer dan nu, komt een 302 of 301 voor en dat hoeft niet altijd foute boel te zijn in dit verband. Maar het aantal keren dat je een 200 OK code terug krijgt, waar het een 404 had moeten zijn ...... omdat de pagina wel degelijk is verdwenen, maar door de wijze van toepassing toch een 200 OK scoort ...... blijft handmatig testen een structureel onderdeel van ons werk :(

Heb er zelf een script voor geschreven met alle kleuren van de OK- NIETok boog, resultaat ziet er imposant uit, is ook al jaren oud, maar effektief nut , zoals je zegt:
voor een eerste blik
toereikend, en toch had ik destijds een strakker effekt in gedachten.

Wel zo, naar mijn indruk, dat de grote warenhuizen hun 404/200 beleid correct uitvoeren en toch de klant ook nog terugleiden naar een geslaagde verkoop. Heel veel andere adverteerders kunnen dit aspekt bijschrijven bij de goede voornemens voor 2012. ;)
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#8
Ik zag trouwens bij Daisycon dat je tegenwoordig meldingen krijgt als je een adverteerder hebt staan waarvan het programma verlopen is. Wel een nette oplossing.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#9
Bij het handmatige checken zijn er diverse situaties die aan de oorsprong liggen van een niet correcte link.

In zeer weinig gevallen gaat het om een 404. In de meeste gevallen gaat het om een 301/302 naar een landingspagina. Hoewel dit op zich nog wel acceptabel is, verwacht mijn bezoeker hier al een specifieke productpagina. De schade blijft zo het meest beperkt. Dan nog de pagina's met een melding als "Deze reis is niet meer beschikbaar", dat is geen 404 maar een heuse custom boodschap op die bewuste pagina. Verder nog pagina's die helemaal naar de mainpage leiden via een directe redirect. Zo'n linkchecker controleert wrs alleen op 404? Of ook op alle redirects?

Bij controle gaat het in de meeste gevallen om niet bestaand reisaanbod en aanpassingen in de url opbouw van de pagina.

De oplossing waarover jij spreekt @muggetje is inderdaad netjes, maar minder netjes is dat die bewuste url naar een totaal irrelevante en lelijke shopping pagina van Daisycon zelf leidt, in plaats van naar de mainpage van de merchant waar de link niet meer van werkt. Maw. wel een nette melding, maar voordat je het hebt opgelost zit je ineens Daisycon zelf te spekken met je traffic op die pagina. Ik weet echter niet of dit altijd het geval is; ik ben het pas een paar keer tegen gekomen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Niet helemaal Ilya,
wel een nette melding, maar voordat je het hebt opgelost zit je ineens Daisycon zelf te spekken met je traffic op die pagina
, de officieel gepubliceerde opstelling is, dat wanneer een publisher herkend kan worden ( en je kunt dat in de statistieken testen ) de eventuele opbrengst naar de publisher gaat qua commissie.
Kun je natuurlijk vaststellen of de opmaak van die website en het mogelijk resultaat anders zou kunnen, maar het is beter dan niets.

Staat tegenover bijvoorbeeld Tradetracker met de fall-back url, per website in te stellen.

Staat ook tegenover de toegezegde faciliteit zijdens M4N om uit de refererpagina / produktpagina vast te stellen wie publisher en website is, en dan een redirect terug te doen. In alle door mij enige tijd geleden toegepaste tests bleek dat je als bezoeker op een nagenoeg lege en daardoor voor de bezoeker onbegrijpelijke pagina uitkomt, geen uitweg is, maar gelukkig ( nog ! ) was de bezoeker weggestuurd met een target=_blank en dus staat je eigen pagina er nog. "nog" want de browsers willen er binnenkort vanaf in het kader van gebruikers-usability.

Terugsturen, zou de beste optie kunnen zijn. Maar wanneer je een eigen - variant op de errorpagina - url vastlegt voor dit soort zaken, is het systeem van Tradetracker nog het beste ( wel zodanig dat die errorpagina èn een menu èn zo mogelijk alternatieven weergeeft) , of alleen zaken doen met partners waar dit soort zaken (nagenoeg) niet voorkomt en die zijn er.

De positieve punten naast de fall-back van TT :
1 - muggetje gaf het al aan : verbeterde notificatie van niet werkende links bij Daisycon ( nog niet zo lang geleden kreeg je alleen de link/adverteerder die niet werkte, nu krijg je waar mogelijk ook de pagina waar het zich voordeed ) en kun je alert de misser repareren.
2 - wanneer je elke tekstlink/bannerlink bij M4N inbakt in een zone, kun je op het zone-overzicht natrekken of een link/campagne verbouwd is, alleen ...... teveel zones vinden ze ook weer niet leuk.
Datafeeds kun je registreren via bijv. Dart, maar de techniek daarvan is niet voor iedereen toegankelijk.
3 - affiliate4you heeft een systeem waarbij je een mailtje krijgt welke niet meer aktieve campagne gepromoot is, en - ook verbeterd - een indien mogelijk - een vindplaats / subid.

Zanox kent bij bannering nog steeds het testbeeld, doorgaans in een verkeerd formaat, de klant zal het wellicht als moderne kunst opvatten ( hopelijk ) .

Maar wanneer je steeds meer meemaakt, dat wanneer je een datafeed ophaalt bij het netwerk en dus redelijk kersvers is, en toch al niet meer bestaande produkten krijgt en/of niet-werkende plaatjes, of al in de datafeed ziet staan dat het produkt ( soms erg veel ) al uitverkocht is, tja, waar zijn we dan mee bezig.
Samenwerken met adverteerders / netwerken : ze moeten wel willen natuurlijk.
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#11
precies
Samenwerken met adverteerders / netwerken : ze moeten wel willen natuurlijk.
Maar het merendeel van de affiliates moet wel af van dat zolderkamertjes gevoel. Ik bekijk twee kanten van de medaille zowel als adverteerder als affiliate (in totaal verschillende branches maar mijn advertenties zijn te leuk om weg te doen.

Ik krijg het idee dat er te veel zolderkamertjes zijn, voornamelijk mannen die 's avonds na werktijd een website over een bepaald niche product in elkaar hebben gesleuteld en daar een website van gemaakt hebben. Die website wordt vol gezet met google adsense en hier en daar een affiliate linkje. Daar is niks mis mee. begrijp me niet verkeerd. Op een gegeven moment begint er beneden iemand te zeuren waarom manlief nooit beneden is. Dus krijgt de website geen aandacht meer en mag manlief saampjes op de bank met een plakje cake naar GTST kijken (als dat nog bestaat)

De website verwaterd en de inhoud is eigenlijk niet meer je van het, de website vertoont keuren en op een gegeven moment stopt het inlezen van de feed want de cronjob is stuk ofzo. Dat blijft zo een tijdje staat en moddert lekker door totdat de adverteerder eens gaat kijken waar al die 404's en doorverwijzingen vandaan komen. Deze besluit de affiliate te mailen en hoort helemaal niks, nog een keertje mailen weer geen reactie. en zo moddert dit een beetje door. Tot je besluit om de affiliate maar uit het systeem te gooien. Dan in eens krijg je de wind van voren.

Of, de er meldt zich een affiliate aan met een leuke shopping vergelijk site, site scoort leuk en je ziet op eens de omzet vanaf die site enorm terug vallen. Je gaat kijken en ziet dat er met de feed geknutseld is, de prijzen zijn niet de prijzen waar jij mee adverteert maar een factor 3 hoger. Je mailt wederom de affiliate en geeft aan dat er iets fout zit. Wederom geen vorm van communicatie. Behalve na een half jaar een reactie dat de commissie te laag is en dat je van zijn site gaat want meneer wil terug naar zijn oude segment.

Dit zijn natuurlijk excessen maar het gebeurt wel, en dit zijn juist de voorbeelden waarom veel adverteerders afhaken met communicatie, en gewoon de massa op zoeken van een nieuwsbrief. persoonlijk contact werkt niet, en kost gewoon veel heel veel tijd. als ik kijk naar mijn overzicht van aangemelde sites wordt 90% van de sales en dus omzet gegeneerd door slechts 5% van het totaal. En dit zijn op een handje vol na allemaal grote jongens/meiden. waar een team van mensen achter zit.

Wat mij betreft mogen de netwerken vandaag nog een punten systeem invoeren voor affiliates. Waarbij gekeken wordt naar:
- kwaliteit websites (daisycon doet dat)
- reactie snelheid affiliate
- professionaliteit
- en hoe serieus is de affiliate

Scoort een affiliate meer dan een x aantal punten dan valt deze standaard in een hoger segment, is de affiliate er eerder eentje van het zolderkamer type dan in een lager segment.

Het is een idee of hersenspinsel maar ik krijg nu het idee dat de goede (serieuze affiliates) leiden onder de slechte.


(begrijp me ook niet verkeerd met zolderkamertjes, maar ik denk dat de essentie van het verhaal duidelijk is, er zitten onder de affiliates helle serieuze mensen (die zitten ook hier denk ik) en er zit een clubje georganiseerd met een uitgever achter zich (de profs) en dan heb je nog een gedeelte leuk vakantiegeld verdienen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#12
Samenwerken met adverteerders / netwerken : ze moeten wel willen natuurlijk.
Geloof dat ik op een open zenuw heb geparkeerd ;D

Ik kan me je argumenten wèl indenken, dat voorop, maar eerstens hoor ik bij het volksdeel dat weliswaar met 1.5 fte aktief is als zzp-ers, maar voor de rest zonder backing van een loondienst-job moet werken, met voor mezelf iets van een uurtje of 14 per dag, nagenoeg 7 dagen per week, dan zie ik door de drukte misschien soms een mail over het hoofd, maar het ligt niet aan :niet aktief zijn. En zo lopen er nog "een paar" rond op dit forum.

Daarnaast weet ik dat er mensen zijn, die wel de backing van een loondienstjob hebben, danwel een nevenaktiviteit in de zin van bijvoorbeeld hosting of website-bouw, maar die toch ook uitermate fanatiek te keer gaan. Al is de gok om zelfstandig te (moeten/willen) gaan in dit metier net iets te groot.

Natuurlijk zijn er hobbyisten, meer en minder aktief, maar ik vind dat toch geen reden voor adverteerders om dan maar voor de "standaardmail" te gaan. Sterker, ben je zelf aktief, merk je snel genoeg waar je respons krijgt en die zet je op een lijstje ; met een beetje slimme software blijft dat best overzichtelijk.

Het omgekeerde aan jouw voorbeeld komt ook voor : in de kinderbranche, dames die een webshop voeren en voor 16 weken op zwangerschapsverlof gaan ... heel wel te begrijpen, heel wel in te voelen, maar de shop gaat dicht. En ja, nee geen mail vooraf. En jouw aanbiedingen : staan op uit.
Een fitnessbedrijf in Noordholland, verkast, volgend jaar komen we terug ..... waarschijnlijk op terugloopschoenen. Iets van "toevallig" ook 9 maanden maar staat los van voorgaande.
Dit even als "tegengas", niet om je verhaal onderuit te halen.

Contact, communicatie, onthouden wie wie is, is de basis van de samenwerking. En nee, het sterrensysteem van Daisy voldoet daar niet aan. De ticketsystemen van Daisy, Tradetracker, M4N, Cleafs al helemaal niet. Zet er direkt maar m'n mailadres bij, en ook dat wordt niet opgepakt.
In de meeste gevallen omdat de adverteerderskant òfwel de affiliatemarketing nog steeds niet begrijpt, zeker de grote verschillen tussen diverse affiliates niet , òfwel dankbaar is,dat er een mediaburo ofwel een netwerk tussen zit, die lossen het dan maar op.

Van de week een reisoperator ... ik test altijd enkele plaatjes al was het maar om de grootte vast te stellen , blijkt een scherm vol met karakters ipv een gevoelig romantische kerstplaat. Dan moet je eerst door een muur van standaard-onbegrip en "het zal wel aan jullie instellingen liggen", komt uiteindelijk de technische vogel : "ja hoor, is een foutje van onze plaatjes-generator wat bij IE niet voorkomt, maar wel bij alles wat niet-IE is, maar binnen de <img ----- > gaat het goed", en met de mededeling dat alles nu opgelost is, verdwijnt de contactpersoon uit het zicht.
Deze contactpersoon is niet een adverteerder van 1 fte, is een europees werkend bedrijf die niemand de verkeerde weg zal wijzen. En het is niet Garmin waar ik nu mee zit te klooien met nieuwe kaarten.

Kortom, er is nog een lange weg te gaan met onze samenwerking .......... toch wel en nee : valt never nooit in een puntentotaal vast te leggen omdat er simpelweg geen eenduidige affilliate bestaat .......... 8)
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#13
ouwe Smurf

Geen open zenuw hoor, maar iets wat me gewoon opvalt de laatste tijd en ja, sommige adverteerders nemen het ook niet zo nauw, stukje arrogantie veel van dat soort bedrijven zien de kracht van een goed affiliate netwerk niet.

Hierin ligt ook schone een taak van de netwerken, deze zouden contractueel een boete clausule of opzegtermijn van een minimale periode moeten inbouwen. (met een stukje borg) bij faillissementen kun je het de netwerken niet kwalijk nemen, al lijkt het mij dat je dit snel genoeg ziet aankomen, de rekening moet tenslotte elke maand betaald worden. Bovendien zijn de netwerken er ook bij gebaat, zij nemen tenslotte ook hun deeltje van de affiliate omzet. Mail de affiliates die gebruik maken van het programma dan ook persoonlijk (zie het tradetracker mail concept) en plaats het stoppen van een campagne niet in een algemene mailing. Die lezen we tussen al het nieuwsbrieven geweld niet meer.

Ik geef ook onmiddellijk toe dat ook ik soms makkelijk wordt richting de affiliates, vooral als er weer eens energie is gestoken in een affiliate waarmee je niet verder komt.

Mediabureaus fantastisch dat ze er zijn maar wat heb je er eigenlijk aan, vorige week nog eentje wilde een link aanbieden voor 1 voor mijn websites. maar dan moest ik eerst een geheimhoudingsverklaring tekenen met een hoop juridisch geblabla, Sorry graag of niet.

Over de feeds, het is een drama om ze in te lezen, maar ook om ze te maken, ik had er een automatisch tooltje voor maar dat werkte maar half/half dus boze affliates die er teveel werk aan hadden. Nu is elke zondag mijn feeddag, (geen feestdag) en pas ik de feed aan op nieuwe producten en nieuwe prijzen. het is handwerk geworden, zo weet ik zeker dat het goed komt.


ondertussen gaat dit niet meer over fox linkjes dus misschien moet dit topic afgesplitst worden?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#14
het is handwerk geworden, zo weet ik zeker dat het goed komt
nog heel even en we struikelen over de loongrens van 2012.....

in mijn simpele geest : scripting ?
Voorraad administratie zit al in het cms van de shop, dus selectie toepassen, resultaat in csv.
En voor de uitzonderingen een csv / xml editor openen en afchecken, of zie ik dat te simpel :-\
want eigenlijk (..) wanneer de affiliates hun best doen loop je dagelijks leeg op bepaalde artikelen,
dus de feeds ook, dus komen de netwerken eens per dag langs voor de verschoning,
dus komt de omzet / winst met bakken binnen,
dus ...
gaat het leven van een adverteerder ook al niet over rozen ;D
 

Gumtree

Nieuw lid
13 apr 2008
178
0
0
#15
ouwesmurf zei:
het is handwerk geworden, zo weet ik zeker dat het goed komt
nog heel even en we struikelen over de loongrens van 2012.....

in mijn simpele geest : scripting ?
Voorraad administratie zit al in het cms van de shop, dus selectie toepassen, resultaat in csv.
En voor de uitzonderingen een csv / xml editor openen en afchecken, of zie ik dat te simpel :-\
want eigenlijk (..) wanneer de affiliates hun best doen loop je dagelijks leeg op bepaalde artikelen,
dus de feeds ook, dus komen de netwerken eens per dag langs voor de verschoning,
dus komt de omzet / winst met bakken binnen,
dus ...
gaat het leven van een adverteerder ook al niet over rozen ;D
haha,

Scripting is ook de bedoeling maar om tijdens de 2 drukste maanden van de maand aan de back-end van de webshop te gaan sleutelen... dat is een no-go (been there done that)

Dus dat staat op de planning voor begin 2012. en dan is het de bedoeling dat ik specifiek naar de wens van de affiliate feeds kan maken, u vraagt wij draaien.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#16
tijdens de 2 drukste maanden van de maand aan de back-end van de webshop te gaan sleutelen
@muggetje: nee, dat snap ik. Ik wilde duidelijk maken dat er hier op dit forum meerdere mensen zijn met een scripting achtergrond cq programmeur, dus in principe zou het te verwezenlijken moeten zijn, wanneer een soort model geschetst wordt. Alternatief is een opdracht uitzetten op tbforum of sitedeals, of waar dan ook.

Kernpunt is : dat er op dit forum niet alleen affiliatezaken grondig besproken kunnen worden, maar ook de aspekten van de adverteerder, sterker het geboortepunt van de produkt-datafeed en daar hebben dan de affiliates van de betreffende campagne ook weer voordeel bij. 8)
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#17
Wel boeiende discussie.

Ik wil meer aanhaken bij het oorspronkelijke thema. Onverwachte dingen die niet werken.

Toch wel opmerkelijk. Ouwe smurf je schrijft over dingen die je telkens ontdekt. En dat doen wel meer mensen hier.

Mij valt op dat zodra ik ga controleren ik ook altijd tegen zaken die niet werken aanloop.
Zo ook het rondje controleren waar ik nu in zit.

Bij een reisaanbieder kreeg ik en bak foutmeldingen wanneer ik probeerde te boeken. Aan de buitenkant zag alles er goed uit, maar je kwam niet ver. (Is na melding van mij opgelost).

Bij 1 andere gaven alle linkjes 404 errors.

Dan nog eentje waarbij het aanmaken van deeplinks, links produceert die niet werken.

Dan nog 2 verdwaalden die bij de M4N site aankwamen, of bij de TT site. en dat terwijl beide campagnes nog wel actief waren. Dat was iets nieuws voor mij. En blijkbaar de fallback pagina bij TT ook niet werkt. Vreemd allemaal.

En dan ben ik dus eigenlijk nog niet eens halverwege.

Dan vraag ik mij altijd af, zijn er nu zoveel fouten?? Of controleren zo weinig mensen?

Op een bepaald moment zou je toch verwachten dat het aantal fouten minder zou moeten worden. Of ben ik nu te optimistisch?


O ja, Sterrenaanduiding bij daysycon vind ik wel vaag. Is mij niet duidelijk. Weet eigenlijk iemand wat voor normering daar aan hangt? Is er iemand die dat van belang vindt?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#18
O ja, Sterrenaanduiding bij daysycon vind ik wel vaag. Is mij niet duidelijk. Weet eigenlijk iemand wat voor normering daar aan hangt? Is er iemand die dat van belang vindt?
er zal best een interne regel voor zijn, maar na vele aanmeldingen van sites ben ik het spoor volledig bijster.
Interessant ? Neu, tenzij je met klik/leadcampagnes wilt werken met eigen keuze, de vroegere leadbutler. Maar werk je op sales, is 1 ster voldoende.

Dan vraag ik mij altijd af, zijn er nu zoveel fouten?? Of controleren zo weinig mensen?
Het laatste.

Op een bepaald moment zou je toch verwachten dat het aantal fouten minder zou moeten worden. Of ben ik nu te optimistisch?
Het laatste.

Iedereen werkt/leeft altijd met een cirkel van bereikte kennis. Zodra je daardoorheen breekt, ontstaat er een nieuwe buitencirkel met 360 graden vragen zonder antwoord. Heb je die allemaal gehad, kun je door de volgende breken etc. Doordat elke cirkel die er opvolgt per definitie groter is dan de vorige, krijg je alleen maar meer vragen.
Niet voor niets staat in een heel oud geschrift de regel "vermeerdering van kennis leidt tot smart".
En tot meer fouten. ;D

Maakt veel uit of je 1 of meer websites draait, krijg je weer andere vragen.
Maakt veel uit of je 1 of meer branches draait , ,,
Maakt veel uit of je alleen werkt of met meerderen, ,,

That's why ;)

Weet je gelijk waarom ik het eigenlijk helemaal niet wil weten (..) Maar ja, er moet toch brood op de plank. En dus klooien we door. Met smile. :)
 
9 aug 2007
47
0
0
#19
ouwesmurf zei:
het geboortepunt van de produkt-datafeed

Hier wil ik graag op inhaken, naar mijn mening moeten netwerken veel strenger hierin optreden, maak een uniforme feed, laat heel veel velden invullen.

Als ik kijk naar de productfeed van een schoenenreus uit Duitsland, en ik vergelijk dit met veel productfeeds van vakantiehuizen (zijn wel veel meer voorbeelden), dan kunnen de vakantie boeren nog veel leren, tenzij ze geen informatie willen verstrekken. Stel dan geen productfeed beschikbaar.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#20
muggetje zei:
als ik kijk naar mijn overzicht van aangemelde sites wordt 90% van de sales en dus omzet gegeneerd door slechts 5% van het totaal.
Dan lijkt de conclusie me toch duidelijk? Die 5% moet je te vriend houden en faciliteren waar je maar kunt. Zij verdienen 90% van je aandacht.

In de praktijk zie ik vaak het tegendeel. Dan blijven er smeekbedes komen van partijen waarmee we echt geen zaken willen doen. Omdat ze niet bij de doelgroep horen (hoezeer ze in dat standaardmailtje ook het tegendeel beweren) of omdat hun vergoeding (20 euro per sale ofzo) veel te laag is.