Nog sneller het geld op de rekening!

20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#41
Er blijft bij mij eigenlijk maar 1 vraag over, krijgen de adverteerders nu 1,5% betalingskorting als ze binnen 30 dagen betalen ofzo? Dat zou voor jullie dan een redelijke gesloten beurs actie kunnen zijn. En betekenen dat er minder risico ontstaat op late of geen betaling?
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#42
mdobro zei:
We zijn continue aan het aanpassen, ik ben overtuigd dat wat we nu bieden een goede (lees betere optie is dan voordien). Inderdaad wellicht niet voor elke individuele situatie, maar wel voor het geheel.
Zoals ik het zie biedt deze nieuwe optie inderdaad voordelen, maar ook belangrijke nadelen en niet alleen voor een enkele "individuele situatie".

De voordelen zijn er duidelijk;
Ik heb meer keuze in wanneer ik betaald wil worden, en ik heb sneller mijn geld. Ik betaal hiervoor een kleine bijdrage, maar ieder kan voor zichzelf bepalen of dat aantrekkelijk is. Zeker ene toevoeging aan de dienstverlening door Daisycon!

Echter iedereen die niet gebruik maakt van de voorschotregeling gaat er op achteruit! Dat noem ik dus voor deze groep webmaster geen "betere optie dan voordien"!

De nadelen;
Ik loop voortaan weer risico met wanbetalende adverteerders.
Dit vind ik echt een heel belangrijk punt. Ik kan niet oordelen of een partij kredietwaardig is. Ik voor geen onderhandelingen met deze partijen en weet niet wie er achter zit. Het lijkt me niet dat Daisycon [of elk ander netwerk] van mij verwacht dat ik een kredietwaardigheidstoets doe van alle nieuwe adverteerders en bovendien van de huidige dit regelmatig herhaal. Ik vertrouw erop dat zodra een netwerk een campagne aanbiedt ze de inschatting hebben gemaakt dat de partij zijn verplichtingen nakomt. Echter het risico van een verkeerde inschatting ligt vanaf nu weer bij mij.

mdobro zei:
Schatting is dat ongeveer 10-20 % van de uitbetaling EEN maand zal doorschuiven.
Een tweede belangrijke nadeel is dat de betaling na 45 dagen ineens voor nog maar 80-90% van de omzet geldt. De andere max 20% krijg ik weer 30 dagen later.

Ik heb geen idee welke percentage van de publishers voor de 15 dagen optie zal kiezen, maar het zou Daisycon sieren als ze zouden zeggen:

"Beste publisher, wij verbeteren continu ons systeem en voegen nieuwe opties toe waar een deel van u zeker prijs op zal stellen. Echter als u geen gebruik maakt van de voorschotregeling gaat u er per saldo op achteruit vergeleken met de de huidige situatie."

Deze zin mis ik nog in het uitsluitend positieve persbericht :p
 
29 jun 2006
28
0
0
#43
Volgens mij staat er nog 'wat' open wat de 30-dagen al ruimschoots gepaseerd is....
N.a.v. bovenstaande opmerking overweeg ik nu toch om te switchen naar de 15 dagen regeling.

Wel opmerkelijk dat dit op een openbaar forum vermeld wordt....
 

Pinoooo

Nieuw lid
19 jun 2007
117
0
0
#44
Een mooie discussie. Ik ben het wel met Langace eens. Ik heb liever de oude regeling. En als de nieuwe regeling een stapvoorwaarts is, dan zou de Affiliate toch ook de keuze moeten hebben om voor de oude regeling te kiezen? Hij kiest daar dan zelf voor.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#45
@Paul Schoenmakers

krijgen de adverteerders nu 1,5% betalingskorting als ze binnen 30 dagen betalen ofzo? Dat zou voor jullie dan een redelijke gesloten beurs actie kunnen zijn
Nee, maar ook al zouden ze binnen 30 dagen betalen, dan nog is het geen gesloten beurs,
de adverteerder zou dan op dag 1 of 2 van de ontvangst van de factuur moeten betalen, dan zouden we financieel niets hoeven voor te schieten.

@ harrie
Echter het risico van een verkeerde inschatting ligt vanaf nu weer bij mij.
Uiteraard niet geheel, wij lopen per adverteerder risiko op basis de affiliates die van de voorschotregeling gebruik maken, en daarnaast willen we uiteraard wel geld zien zowel voro de bij ons aangesloten affiliates als voor onze eigen marge.
Een eigen risiko inschatting hoef je als affiliate niet te maken, net zomin je dat bij andere netwerken doet. Het grootste nadeel is dat daisycon de factuur na 45 dagen niet meer voorschiet en dus samen op de centen van de traagbetalende klant moeten wachten.

@ mwijermars
wat barry hier schrijft heeft betrekking op een uitstaande post bij het netwerk van mohamed waar wij als daisycon nog op betaling wachten. maar volgens mij is dat hier geheel niet ter zake.

@ Langace
Zanox betaald altijd in 15 dagen.
Webgains betaald IEDERE WEEK des gewenst.
Netdirect betaald ALLES (ook geen betalingsrisico) na 40 dagen
zonder nu te willen mugeziften of onderstaande netwerken te kort te doen:
de info van de websites:
* Webgains
"Daarom betalen we u wekelijks, na een week voor alle adverteerders die vooruitbetalen (veruit de meeste). "
- betalen enkel prepaid adverteerders, op week basis

* Zanox
"De vrijgegeven creditnota?s worden op de 09 dag van iedere maand betaalbaar gesteld. Mocht u de termijn voor vrijgave missen, kunt u de vrijgave toch uitvoeren. De uitbetaling geschiedt dan in de volgende maand."
- betalen regulier dus na 39 dagen.

*Netdirect
zoasl ik eerder heb aangegeven: leads en kliks betalen wij ook uit zonder risiko binnen 45 dagen na maand einde.

Wat wij graag willen bereiken is de dinstverlening dichter bij de affiliates te brengen, uiteraard zijn er altijd in strakke onderhandelingen betere deals te behalen. Wij willen het sneller betalen echter introduceren als en regulier dienstverlening, waarbij je als affiliate zelf de keuze hebt en je niet in bochten moet wringen om dit uit te moeten onderhandelen.

@ Pinoooo,
We hebben net zoals bij veel ontwikkeling een bepaalde keuze te maken, in dit geval daar waar we onze middelen in willen investeren en hoe we de risiko's binnen onze dienstverlening beleggen.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#46
voor de compleetheid,

We stellen jullie mening zeer op prijs, we vinden in die zin dit forum een zeer waardevolle bron van feedback en nieuwe ideen.
Bijgaande wil ik graag iedereen oproepen om specifiek over de "Voorschotregeling" te gaan stemmen:
de poll staat hier:
http://www.affiliate-forum.nl/index.php/topic,2895.0.html

Uiteraard ontvangen we ook graag tips of suggesties wat beter (nog) kan....
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#47
1) Argumenten die je aandraagt zijn niet sterk
2) Alles hierboven is beter dan rente te moeten betalen
3) Wat op de site van je concullega's staat hoeft niet/is niet wat er in werkelijkheid wordt aangeboden

Marko, je hoeft echt niet te luisteren naar de kritiek. Maar dan vraag ik je netjes: Stel mij en de mensen die dit willen en de gelegenheid de uitbetaling te laten zoals hij nu is.
 

Jorg

Nieuw lid
14 nov 2007
447
0
0
#48
Denk dat de tegenstanders vooral actief reageren op zoiets. Zelf zie ik het zo:

Stel je krijgt 1000 euro maand eerder, dan kan je dat dus ook maand eerder gaan investeren in reclame. Als je dan maar weinig rendement (2% ofzo) maakt dan schiet je weinig op. Echter, als je denkt 25% rendement te boeken dan kan je beter geld maand eerder hebben.

Volgens mij is het zo dat affiliatenetwerken onderscheidender moeten zijn. Want was is nu echt concurrentievoordeel van een netwerk? Veel dezelfde adverteerders, zelfde problemen met keuringen leads.

Wat zou netwerk moeten doen, naar mijn mening dus, is het meer meewerken met affiliates om meer succes te boeken. Niet alleen door een mail rond te sturen, maar te coachen naar groei. Waarom niet helpen op alle mogelijke manieren, want netwerk krijgt toch ook % van deze groei. Ontwikkelen van 'linkboer' naar meer actieve rol.
 
D

dutchguru

Guest
#49
Ik denk, Jorg, dat je positief bezig bent over een positief punt. :D

Weliswaar moeten we ook begrip hebben voor diegenen die al lang bezig zijn, en wellicht hun oude en voor hen goed lopende systemen en gewoontes in de war geschopt zien, terecht of onterecht dat maakt even niet uit, op z'n minst is het anders.

Maar we moeten door, internet verandert, de klant verandert, en wij moeten dus tijdig meeveranderen. Kan ook betekenen dat minder strak vastgelegde voordelen nu formeel geregeld worden, is ondertussen wel beter voor de zakelijke continuiteit.

Ja, van linkboer naar aktieve rol.
Daarbij in iets mindere mate coaching, want dat is feitelijk ons eigen "pakkie an". In meerdere mate kansen scheppen, door andere deals en door andere branches te zoeken waardoor de markt in totaliteit groter kan worden. En er zijn nog best branches waar feitelijk niets gedaan wordt. Om te voorkomen , dat iemand roept, geef dan een voorbeeld , wel deze :
ik heb bij Daisycon ronduit toegejuicht, dat ze een hobby kralenshop hebben gestrikt, perfekt wanneer je ( ook ) aktief bent in de hobbymarkt, maar laat het aub niet bij 1. Noteer dus : positief.

Overigens heb ik elders op dit forum ook al aangegeven, dat het drietal Daisycon - Tradetracker en Zanox in alfabetische volgorde, nu al meer in de markt zet dan ik op dit moment aan kan, in dat opzicht gaat het dus al goed. Overigens - wil het niet onvermeld laten omdat het innovatief is - komt Webgains met een in mijn ogen goed initiatief. Dat lezen jullie maar op het onderdeel van Webgains, ieder z'n stek. 8)

Dat de anderen met innovatieve zaken mogen volgen, in dat opzicht ondersteun ik de positieve instelling van Jorg. ;D
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#50
Uw geld eerder hebben is enkel misschien positief voor beginnende affiliates. Daar zit dan echter het probleem dat ze niet goed weten hoe er mee om te gaan in het begin dat het misschien beter is dat ze tijd hebben om er over na te denken.

De grotere affiliates hebben middelen ter beschikking en genereren een maandelijks constant inkomen. Dus of ik nu eenmalig dat geld een maand vroeger krijg speelt geen rol voor de rest, daarna vallen we weer in het zelfde schuitje.
 

Jorg

Nieuw lid
14 nov 2007
447
0
0
#51
Ben niet zo'n forumganger, maar wel al ruim tien jaar actief in de internet business. En vol begrip voor mensen die hun huidige opzet verandert zien.

Natuurlijk zijn er kritiekpunten, maar je geld snel krijgen is toch iets wat elke ondernemer lekker vind. En ook al krijg je 100.000 euro (om maar even wat te noemen) dan nog is het lekker om eerder je geld te krijgen, mits je het ergens in kan investeren met leuk rendement. En als je dat niet zelf kan opmaken, zorg dan voor een investeringsmaatschappij van jezelf die in anderen gaat investeren. Dan moet je toch beter rendement kunnen maken dan de kosten van daisycon die ze inhouden.

@dutchguru
Met 'coachen' bedoel ik ook niet dat ze dagelijks naast je moeten gaan zitten, maar wel actief meedenken met de affiliates hoe meer omzet te scoren. Beter wensen te inventariseren en oplossingen aan te dragen. Het blijft toch gaan om centjes verdienen, ook voor de daisycons van deze wereld. En als jij 1000 euro extra verdient verdienen deze toch een aardig % daarvan. Vandaar dat ik ook niet snap dat daar meer aan gedaan word.
 
D

dutchguru

Guest
#52
@dutchguru
Met 'coachen' bedoel ik ook niet dat ze dagelijks naast je moeten gaan zitten, maar wel actief meedenken met de affiliates hoe meer omzet te scoren. Beter wensen te inventariseren en oplossingen aan te dragen. Het blijft toch gaan om centjes verdienen, ook voor de daisycons van deze wereld. En als jij 1000 euro extra verdient verdienen deze toch een aardig % daarvan. Vandaar dat ik ook niet snap dat daar meer aan gedaan word.
Bedoelen we dus hetzelfde ;D
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#53
Jorg zei:
Natuurlijk zijn er kritiekpunten, maar je geld snel krijgen is toch iets wat elke ondernemer lekker vind. En ook al krijg je 100.000 euro (om maar even wat te noemen) dan nog is het lekker om eerder je geld te krijgen, mits je het ergens in kan investeren met leuk rendement. En als je dat niet zelf kan opmaken, zorg dan voor een investeringsmaatschappij van jezelf die in anderen gaat investeren. Dan moet je toch beter rendement kunnen maken dan de kosten van daisycon die ze inhouden.
Dus ik moet gaan zorgen dat ik die 20% rente zelf ga terug verdienen die Daisycon in houdt van mijn verdiensten omdat ze het eerder betalen?
Van mij hoeven ze me NOOIT MEER uit te betalen en gewoon 1% rente iedere maand uit te betalen de rest van me leven, lijkt me een betere oplossing.
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#54
Jorg zei:
En ook al krijg je 100.000 euro (om maar even wat te noemen) dan nog is het lekker om eerder je geld te krijgen, mits je het ergens in kan investeren met leuk rendement.
Stel ik zet 100.000 euro per jaar om;

0,5 % van de adverteerders betaald zijn rekening aan Daisycon niet;
mijn verlies ? 500,-

10 tot 20 % van de adverteerders betaald niet binnen 30 dagen, dus uitbetaling na 75 i.p.v. 45 dagen;
mijn verlies 30 dagen langer wachten op ? 10.000,- tot ? 20.000,-

Wat was ook alweer het voordeel voor mij van deze regeling? En voor de 50% van de webmasters die op dit moment voor de 45 dagen optie heeft gekozen? ???
 

Pinoooo

Nieuw lid
19 jun 2007
117
0
0
#55
mdobro zei:
*Netdirect
zoasl ik eerder heb aangegeven: leads en kliks betalen wij ook uit zonder risiko binnen 45 dagen na maand einde.
Betalen we bij de nieuwe regeling ook 1,5% over de leads en kliks dan?
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#56
mdobro zei:
Ha hoor is daar al menigeen denken, dan behoeft er over een bedrag uit leadbutler of kliks.nl zeker ook geen 1,5% betaald te worden bij de voorschot regeling?
Helaas, hier regeerd de eenvoud het gaat om een vast tarief dus ook hier 1,5%.
Ja dus.

Pinoooo zei:
Betalen we bij de nieuwe regeling ook 1,5% over de leads en kliks dan?
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#57
Tja, het blijft hier een beetje hangen bij een "hakken in het zand", buiten het idee van zinngeld:
Van mij hoeven ze me NOOIT MEER uit te betalen en gewoon 1% rente iedere maand uit te betalen de rest van me leven, lijkt me een betere oplossing
Ik denk dat we hier best iets mee zouden kunnen doen, we moeten nu immers ook geld "lenen" om de Voorschotten te financieren en waarom dan niet bij de affiliates. Hoewel hier wat technische haken en ogen aan kleven denk ik dat een soortgelijk opzet, best een kunnen onderzoeken.

Laat ik proberen nog eenmaal de reden en de feiten te noemen:

* Reden: We hebben de indruk en de ervaring dat er behoefde is aan werkkapitaal bij affiliates. Dit ontbreken van werkkapitaal belemmerd de omzet van deze affiliates en daarmee de omzet bij de adverteerder en bij ons.
De behoefde van de affiliates is wisselend en kan moeilijk afgedekt worden door (bankleningen, ed) omdat affiliates vaak een broertje dood aan administratieve taken, laat staan het schrijven van businessplannen, hebben.

Op de bovenstaande vraag wilden we graag inspelen, met behulp van de Voorschotregeling.

Dit betekend echter dat we middelen vrij moeten maken, maar ook dat we meer bedrijfsrisico lopen.

Hierin hebben we echter gemeend te moeten investeren:

Feit: de Voorschotregeling is er gekomen. Puur uit financieel oogpunt is de vergoeding die wij hiervoor ontvangen NIET aantrekkelijk. We verwachten echter een forse omzetgroei omdat affiliates nu sneller kunnen investeren, en dat is voor ons belangrijk.

Omdat we beperkte middelen hebben en het bedrijfsrisiko op een gezond niveau willen houden, moeten we als we aan de ene kant iets extra's doen aan de andere kant bezuinigen:

Feit: de standaard uitbetaling zal per 1-1-2008 qua voorwaarden iets verslechteren tav van zoals het nu bij ons is.

ECHTER het zijn in verhouding met de voorwaarden die onze concullega's hanteren nog steeds een van de beste voorwaarden in de markt:
* 8 jaar stipte betaalhistorie
* gegarandeerde betalingen voor Kliks.nl en Lead omzet
* zakelijke accounts ontvangen "extra" BTW
* betaling na 45 dagen

Onder de streep blijft inderdaad een afruil:
een extra optie het kunnen beschikken over een "voorschot" tegen een soms iets langer wachten op een deel van je betaling.

Wij moeten ook gezien de groei die we voor ogen hebben, soms voorwaarden afruilen. In de markt voor affiliateprogramma's zijn we voor adverteerders de partij met de laagste kosten/tarieven, we investeren zwaar in techniek, we proberen ook richting affiliates "extra's" te doen (Affiliates-trip: zoals laatst naar ijsland), we investeren zwaar in channelmanagement en support.
Om hier qua marge goed mee te kunnen blijven draaien, moeten we soms de voorwaarden (voor specifieke affiliates) aanpassen van "super goed" naar "goed". In dit specifieke geval komt daar echter nog een voorwaarde bij, die van ?niet? naar ?goed? is gegaan, namelijk de mogelijk om nu een voorschot op te nemen.
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#58
mdobro zei:
Feit: de standaard uitbetaling zal per 1-1-2008 qua voorwaarden iets verslechteren tav van zoals het nu bij ons is.
Blij dat je zelf inziet dat het voor een aantal mensen een verslechtering is.

Mag ik een omschrijving geven van wie deze mensen zijn? Dit zijn de website eigennaren, keyword buyers etc die al 2 - 3 jaar plus in de markt zitten en grote websites hebben.
Of wel de mensen waar jullie het minst tijd aan kwijt zijn in het algemeen omdat de omzet toch wel loopt en je niet iedere maand hoeft te vragen of we een GSM aanbieder willen opnemen.

De mensen die hier wel mee blij (kunnen) zijn zijn de kleinere/startende ondernemers die geen risico durfen/willen door zelf geld te lenen en nu sneller geld zien en hiervoor best een % willen afstaan.

Opties groep 1)
- Verplaatsen van omzet naar partijen met betere voorwaaden (in hun ogen)
- Accepteren en niet zeiken
- Proberen het ongedaan te maken
- Persoonlijke afspraken maken

De optie om mijn geld niet meer uit te betalen en dat te gebruiken om andere het geld te lenen is een serieuse optie voor mij. Het zou zelfs betekenen dat ik meer omzet zou gaan doen.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#59
ik heb geen tekort aan werkingskosten en zou dat wel zelf ook willen zeggen en aangeven en niet laten beslissen door anderen.

Ik zie dus echt geen voordeel voor mij in deze actie.

Als je een serieuse rente geeft op de omzet mag je die van mij gebruiken en zal ik zelfs meer gaan doen bij jullie
 
D

dutchguru

Guest
#60
Op 15 november jl. heb ik in dit item een oproep gedaan aan de ad-netwerken in het algemeen met dit:
jegens ad-netwerken in het algemeen :
mijn buitendienst- cq. verkoopervaring heeft mij altijd geleerd :
verkoop je eigen goede punten.
Laat de concurrentie zijn of haar punten maar aantonen en verdedigen.
Ik kan het nu herhalen voor de collegae affiliates.

Al eerder heb ik ook in dit forum genoteerd begrip te hebben voor collega's - tenminste wanneer ik mijzelf zo mag noemen - , maar dit gaat mij toch ietsje te ver :
De mensen die hier wel mee blij (kunnen) zijn zijn de kleinere/startende ondernemers die geen risico durfen/willen door zelf geld te lenen en nu sneller geld zien en hiervoor best een % willen afstaan.
Ondernemen is gecalculeerd risiko nemen, ongecalculeerd is gokken. Beiden moet je durven wanneer je daaraan behoefte hebt, maar beiden blijven verschillend van elkaar. Elkaar op dat punt kwalificeren zonder elkaar te kennen is niet verstandig.

Het feit dat ik nog maar enkele jaren met ad-netwerken werk, wil niet zeggen dat ik daarvoor niet bekend was met de materie en ondernemen, alleen toen en nu anders dan jullie dat doen en dat is elkaars eigen vrijheid.

Hoe ieder van ons de toekomst aan wil gaan is ook ieders eigen vrije keuze, ik zal dat niemand ontzeggen en verwacht dat andersom ook.
Mijn keuze is dat ik ga voor het netto resultaat , en laat ieder ander die een andere methode voorstaat daarin graag vrij, wel onder een onbescheiden voorkeur om van de anderen te leren. ;D


Deze discussie loopt nu al 4 pagina's lang, mijns inziens met voortdurend herhaling van (schaak-)zetten, hooguit in een net iets andere verpakking.
Wanneer collega's - wie dan ook - een substantiele omzet cq. opbrengst voor elkaar verschaffen, is het in zakelijk Nederland al eeuwen gewoonte om individuele regelingen met elkaar te treffen ( IJsland valt in diezelfde categorie ) , ik ben al een paar jaar uit de omgeving , maar zover is de afstand tussen Amsterdam ( sorry Bart, voor jou iets meer, maar dan komt Marko wel naar Zaventhem ) en Almere toch niet, dat daar niet iets aan te doen zou zijn. Het zou partijen sieren om aan tafel te gaan, binnen een
forum zul je nooit alle neuzen dezelfde kant uit krijgen. 8)