Onbetrouwbare marketing bureau´s en tussenpersonen

Jorg

Nieuw lid
14 nov 2007
447
0
0
#1
Trend is bureau´s die geld incasseren van hun klanten (flink-goed geld) maar het niet willen betalen aan de affiliatenetwerken. Hieronder enkele voorbeelden. Naar alle waarschijnlijkheid verdwijnt het geld naar de salarissen van directeur en-of medewerkers. Affiliates kunnen op deze manier fluiten naar hun geld, krijgen diensten niet betaald. Hier praten we over meer dan een half jaar openstaande bedragen en duidelijke aanwijzingen dat men ook niet wil betalen. Terwijl men dit had moeten berekenen bij voorbaat, geen gaten vullen.

Campagne - Bureau
---------------------------------
SLB Leesmap - TWIMP
Trombosedienst - BBat
 

Johan

Nieuw lid
22 sep 2010
79
0
0
#2
Het zou goed zijn wanneer in programma voorwaarden transparant weergegeven zou worden voor wie je allemaal werkt wanneer je je aansluit als affiliate.
bijvoorbeeld:

Adverteerder - (affiliate)marketing/media bureau - affiliate netwerk - affiliate of

Dan kun je als affiliate bepalen of je met zoveel schakels wilt werken of bijvoorbeeld een andere adverteerder kiest waarbij je direct samenwerk of alleen met affiliate netwerk ertussen.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#3
Ik denk dat je je als affiliate helemaal niet bezig wilt houden met voor wie je allemaal werkt. Ik wil gewoon van Tradetracker of Daisycon een campagne op pikken, resultaat zien en betaald krijgen. Dan krijg ik van de netwerken ook nog tools om mezelf van betaling te verzekeren doordat zij als service bijvoorbeeld SFP of Premium uitbetalingen bieden. Maar niet betalende bureaus dat is toch echt een pakkie an van de netwerken en hun incassomogelijkheden.
Tot op zekere hoogte wil ik kijken van wie de campagne is, maar niet te diep. Wel altijd goed om op een forum als deze te waarschuwen als campagnes de boel belazeren. Er zijn immers altijd mensen die geen SFP van Tradetracker hebben of geen 1,5 procent van de commissies willen betalen voor premium uitbetalingen van Daisycon. En dan heb je wat aan die waarschuwingen.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#4
Romac35 zei:
niet betalende bureaus dat is toch echt een pakkie an van de netwerken en hun incassomogelijkheden.
Helemaal mee eens. Wij hebben met de netwerken te maken en als die hun geld niet weten te incasseren dan is dat hun probleem en halen ze het maar van hun deel van de opbrengst af. Het incassotraject valt tenslotte onder hun verantwoordelijkheid. Als de sale is afgerond eindigt jouw verantwoordelijkheid als affiliate en heb je simpelweg recht op de bijbehorende commissie.

De praktijk is helaas anders. Allemaal werken ze met contracten die zeggen: wij pakken ons stuk van de cake en de risico's schuiven we lekker door. Of ze laten je extra betalen voor gegarandeerde betaling. Nog even en je moet er ook nog voor betalen als je wilt dat ze de telefoon opnemen.
 
9 aug 2007
47
0
0
#5
Daarom is het ook belachelijk dat publishers moeten wachten totdat een adverteerder betaald.

Dat risico is voor een netwerk en niet voor de publisher, hiervoor zijn genoeg constructies te bedenken om optijd betaald te krijgen.

Publishers worden ook niet betrokken bij contract onderhandelingen maar mogen wel het financiële risico dragen.
Beetje rare redenering.
 
13 aug 2010
50
0
0
www.Easybungalows.nl
#6
De laatste tijd vraag ik mij af wie nu wie aan het financieren is. Ik krijg sterk de indruk dat een aantal zwakke broeders bezig zijn met een dubieuze wijze van voorfinanciering.
Ik ben maar een kleintje, maar in het verleden werd mijn lopende saldo netjes op tijd betaald. Op dit moment bedraagt mijn openstaand saldo een kleine 800 Euro en dan krijg ik weer 65 Euro overgemaakt. Dit baart mij zorgen.
En ik kan je uit de droom helpen, want ondanks dat ik superfast payment heb bij de één, en bij de ander 2% betaal, blijven de betalingen achter.
Ik hou van fair-play, maar ik vraag mij af of dit is wat wij mogen verwachten.