ongeboren en toch zwaar onder de ......

25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#1
condities. Ofwel :

Netwerken en de aankondiging van de nieuwe adverteerder.

Inmiddels al geconstateerd bij Affiliate4you en M4N, en dan lees je in de tekst :

Let op! Bij het promoten van P......... dient rekening gehouden te worden met de volgende voorwaarden:
adverteerder
Promoot adverteerder direct en ontvang een aantrekkelijke vergoeding van 7,5%!

Die commissie moeten we nog maar zien, hangt van de conversie van de site af, de concurrentie met de fysieke winkels etc.

Het zal toch niet bedoeld zijn, maar onder nummer 13 (!) van die voorwaarden lees je dit :
"13.1 Het door Affiliate niet nakomen van een van de bepalingen zoals opgenomen in artikel 5.2, 5.3 en 5.5 tot en met 5.15, 6 tot en met 8.1, 9.2 tot en met 9.4, 11, 12, 15.2 sub a en b en/of 16.2 geschiedt op straffe van een onmiddellijk opeisbare en niet voor verrekening vatbare boete van ? 10.000 (tienduizend Euro) per overtreding en ? 1.000 (duizend Euro) per dag of gedeelte daarvan dat de verboden gedraging voortduurt."

Heb inmiddels geconstateerd, dat ook een kleding-outlet-merk de voorwaarden op de campagnepagina heeft geplaatst.

Heb sterk de indruk, dat de nog niet zo lang geleden aktie rond de Google-Adwords regels een initiatief is van vooral de netwerken zelf om zich te profileren bij de adverteerders, dan krijgen we nu kennelijk deze.

Natuurlijk staan er zinnige zaken in, maar feitelijk is het ontbreken van de naam van de adverteerder al aanleiding tot een wel heel zware sanctie. Sterker : zou je vinden dat de omschrijving in de datafeed ietsjes aangepast zou moeten worden, ho ho, sanctie !

Dit wordt wel heel erg eenrichtingverkeer. Is dit voor affiliates nog acceptabel ?
Eén keer raden, zodra ze de feed bij Google inleveren, stellen ze die voorwaarden nièt aan de zoekmachine......

Hoe liggen jullie meningen.
 

181279

Nieuw lid
4 mrt 2008
152
0
0
#2
Ik denk dat ze voorwaarde dusdanig hebben opgesteld dat ze de campagnekosten kunnen bekostigen uit de boetes die opgelegd gaan worden.

Het is toch niet te hopen dat ze hier allemaal mee gaan beginnen. Dan hebben je straks een dagtaak eraan om algemene voowaarde te lezen, te checken of ze niet veranderd zijn enz enz enz.
 
B

Beachboy

Guest
#5
Zeer verstandig van Prenatal om dit zo op te zetten. Duidelijk over nagedacht en professioneel.

Klagen lijkt mij niet ter zake doende, als groep hebben affiliates er af en toe een potje van gemaakt en ik kan me voorstellen dat je als bekende naam voorwaarden verbind en ook selecties wilt maken bij een debuut.
Ik heb er dan ook absoluut geen problemen mee en zal ze met het grootste plezier promoten.

Verwacht begin komende week de eerste sales binnen te hebben.
 

wax

Nieuw lid
2 jun 2009
46
0
0
www.rikmulder.nl
#6
Prénatal houdt het wel erg strak. Geen eigen invulling, zelf geen wijzigingen in teksten en links maken, zelf geen visuals maken. Braaf 1 op 1 het promotiemateriaal op je site zetten en verder bek houden. Zo komt het op mij over.

Helaas voor mij dus geen Prénatal op een van mijn sites, scheelt weer wat duplicate content voor de anderen. Jammer want had wel gepast in mijn portfolio...
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#7
Voordeel: je weet waar je aan toe bent
Nadeel: je mag niks doen (aanpassen feed)

Wat ouwesmurf zegt, als ze de feed braaf inleveren bij meneer Google dan zullen ze deze sancties zeker niet opleggen... Misschien als ze merken dat ze door weinig affiliates worden gepromoot ze wellicht de AV willen herzien....
 

poupu

Nieuw lid
1 jun 2006
753
0
0
#8
OMG Helemaal overheen gekeken!
Dan ga ik die taalfouten in de feed maar snel terugzetten.....


suho zei:
Voordeel: je weet waar je aan toe bent
Nadeel: je mag niks doen (aanpassen feed)

Wat ouwesmurf zegt, als ze de feed braaf inleveren bij meneer Google dan zullen ze deze sancties zeker niet opleggen... Misschien als ze merken dat ze door weinig affiliates worden gepromoot ze wellicht de AV willen herzien....
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#9
Uit de voorwaarden:

5.7 De naam Prénatal en/of de (overige) merken en onderscheidingstekens van Prénatal mogen door Affiliate uitsluitend ten behoeve van het Prénatal Affiliate Programma worden gebruikt en uitsluitend op de wijze zoals door Prénatal voorgeschreven.


Dat betekent dus dat je niet elders op je website de naam Prénatal in een ander kader mag noemen, bijvoorbeeld dat de Consument de Prenatal-kinderwagens heeft getest en wat het resultaat daarvan was. Dat komt je op een direct opeisbare boete van 10.000 euro te staan.
Oppassen dus! Gezien de zeer stringente en uitsluitend op het belang van Prénatal (vergeet het accent niet, op straffe van boete!!!) gerichte voorwaarden is het zeker aan te raden heel goed te overwegen of je het als affiliate verantwoord vindt een "partnerschap" met Prénatal aan te gaan.